דיון חסכון זמן ושדרוג ההכנה במטבח, אשמח למתכונים

א. פרי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
פרסום וקופי
יש לי מספר טיפים שעוזרים בהכנה, חוסכים זמן או משדרגים:

1) כשמכינים קוסקוס משקית, להוסיף לקוסקוס מעט שמן, לערבב, לחכות דקה שתיים, ואז להוסיף את המים החמים והתבלינים, התהליך גורם לקוסקוס להיות אוורירי יותר.

2) כשמרדדים בצק שמרים - להניח ניר פרגמנט, על זה מעט שמן, ואז את הבצק שרוצים לרדד, עוד פעם מעט שמן ואז מעל זה נייר פרגמנט, ולמעשה מרדדים מעל נייר האפיה, באופן הזה הכל אסטטי ונקי וגם הרבה יותר קל.

3) מתכון לכדורי שוקולד בלי הרבה בלאגן ומינימום כלים - חבילת ביסקויטים בתוך שקית אוכל כפולה, למעוך בפטיש שניצל או במערוך עץ.
בשקית נוספת: שמונה קוביות שוקולד מריר, 2 כפות סוכר, רבע כוס מים חמים, יין לפי הטעם. להשרות את השקית בתוך כלי עם מים חמים, עד שנמס, בקערה מערבבים את פרורי הבסקויטים עם תערובת השוקולד ויוצרים כדורים, מגלגלים בקוקוס.

יש לי עוד מספר מתכונים בסגנון, אעלה מאוחר יותר בלי נדר, אשמח אם תעלו גם רעיונות לחסכון/שדרוג.
 

מה יש

משתמש מקצוען
כללית יד ימיני במטבח-שקיות.
גם שניצלים- פורסת לתוך שקית, מוסיפה קמח וכו', בשקית נוספת ביצה ותיבול ובשקית השלישית פירורי לחם.
עשירית המאמץ (בשניצלונים זה מצופה בשניות בשניצלים גדולים קצת יותר עבודה). כנל שניצל חציל.
כנל כל תיבול של בשר/עוף/דג-
אם רוצה להשרות נתח- צריך פחות מרינדה והמוצר באמת שורה מכל הכוונים בלי לייצר בריכה (אין לי קופסאות בכלללללל הגדלים)
ואם צריך לתבל חתיכות/לצפות זה הכי קל לערבב ככה
כל מתכון של בלילה בכף וקערה אפשר להמיר בשקית ו2 ידיים נמרצות לשקשק (רצוי שקית עבה יותר בסגנון זיפלוק וכדו')
ראיתי סרטונים שמכינים כך גם בצק ממש לי נשמע קצת יותר מאמץ ללוש כך אבל מתאים אם יש שקית עמידה וילדים נניח שרוצים ללוש זה הכי אסטתי בעולם.
לשים לב להתפחה בתוך שקית שהשקית מתאימה בגודל כי אחרת היא עלולה להיקרע..

מחזיקה במקרר כוס קשיחה עם מכסה שבתוכה שמנזית מתובל בעדינות. כך מצפה בקלות עם מברשת (יש לי בשרית בכוונה לשם כך) בלי בלאי רב ולא מתחילה לשפוך מהבקבוק על המברשת וללכלך וכו'. אם יש שמנזית שנשאר מהקונפי שום זה הכי מוצלח. טעם עדין ונעים ממש שמוסיף לכל מאכל. (יודעת שיש שמנזית בתרסיס. לי נשמע פחות מוצלח לתיבול של מאפים, ציפוי של נתח, וגם כלכלית לא מחזיקה.)

מחזיקה קופסא של פטריות ובצל מטוגן. כל אורז/פתיתים/קוסקוס שמחים לקבל כף גדושה וזה משדרג באפס מאמץ.
 

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
3) מתכון לכדורי שוקולד בלי הרבה בלאגן ומינימום כלים - חבילת ביסקויטים בתוך שקית אוכל כפולה, למעוך בפטיש שניצל או במערוך עץ.
בשקית נוספת: שמונה קוביות שוקולד מריר, 2 כפות סוכר, רבע כוס מים חמים, יין לפי הטעם. להשרות את השקית בתוך כלי עם מים חמים, עד שנמס, בקערה מערבבים את פרורי הבסקויטים עם תערובת השוקולד ויוצרים כדורים, מגלגלים בקוקוס.
מוסיפה עוד טיפ הנוגע לעניין
לפני תקופה קראתי בפורום זה עצה לשטח את עיסת כדורי השוקולד בתבנית - תחילה זורים עליה קוקוס, אחר כך את משטחים מעל את עיסת הכדורים ואז שוב קוקוס, למקפיא למיצוק לחתוך לקוביות. הקוביות הללו נחטפו במשפחה שלי יותר מכל העוגות האחרות שהכנתי לחג! והייעול שיש פחות לכלוך והתעסקות עם העיסה ומתן יחס אישי לכל כדור וכדור.
 
נערך לאחרונה ב:

א. פרי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
פרסום וקופי
לגבי הכנה ארוחות, תמיד טוב להשקיע כמו במתכונים המפורטים, אבל כשאין זמן, יש לי כמה קיצורי דרך: (הכמויות לפי מיטב זכרוני)

פסטה מהירה - לא חייב להרתיח את הפסטה אם אין זמן,
שמים מעט שמן, מטגנים 3-4 כפות רסק עגבניות, מוסיפים מים לקצת יותר מרבע סיר וכף או שתיים של אבקת מרק איכותית, אחרי שמעלה בועות מוסיפים חבילת פסטה זה נהיה מוכן מהר מאוד.

שווארמה דג אמנון - שמן במחבת, לטגן בצל (אפשר בלי בצל), להניח פרוסות אמנון ללא עור, שעבר השריה במיץ לימון ושטיפה וייבוש. לטגן מעט, ואחרי שזה מקבל צבע לבן, לפרוס בקלות לשווארמה (במחבת) עם הכף של החביתה (קוראים לזה תרווד?) להוסיף תבלין שוווארמה ומעט מלח ותבלינים, להגיש בתוך פיתה עם חומוס וירקות.

ממולא לוקח הרבה זמן, אבל אם מכינים את הפלפלים כמה שעות קודם, מה שנותר זה רק לברור אורז, לשטוף, להוסיף: רסק עגבניות, מעט סוכר, פלפל שחור ומלח ומעט שמן, למלא סיר בחציו במים עם רסק עגבניות ולהניח את המילוי בתוך הפלפלים, אפשר גם שאריות של אורז מבושל.

עוף בלי כלום - (אני תמיד מרתיחה את העוף לפני בישול), בסיר עם מעט שמן, עוף, גריל עוף ופפריקה פלפל שחור וליד זה בסיר נפרד פתיתים וזה ממש קל ומהיר.
 

א. פרי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
פרסום וקופי
רעיון נוסף מעולה לתכנון מוקדם של הכנת עוגות בחושות:
בשקיות פסגור לשים את החומרים היבשים של העוגה, כך בזמני לחץ להוסיף רק את החומרים הרטובים ולהכין עוגה מהירה...
יש לי מתכון מעולה של עוגות תפוחים ושוקולד מהירות, אעלה בהמשך בלי נדר.
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  14  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה