האמת?
אפילו 18 דקות
תבנית עגולה R10, מתאימה למיניקיטשן
מרפדים את התבנית בניר אפיה, רק בתחתית.
לבסיס:
1 חלמון
50 גרם מרגרינה מומסת
1 כוס קמח
1/2 כוס סוכר
3 כפות מים
למלית שוקולד-חמאת בוטנים-
4 ביצים
200 גרם שוקולד מריר
3/4 כוס חמאת בוטנים, כדאי קראנצ'ית עם שברי בוטנים, אך לא חובה
1/3 כוס שמן
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס קמח
לזילוף על המלית-
סירופ קרמל מלוח, לא חובה.
לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
125 מ"ל ריצ'
הכנה:
מערבבים בקערה את רכיבי הבסיס עד לקבלת בצק חלק ונח לעבודה. משטחים בתבנית העגולה מעל לניר האפיה. אין צורך לכסות דפנות, רק את התחתית בשכבת בצק דקה.
מפעילים את מכשיר המיניקיטשן על החום הגבוה ביותר ומכניסים את התבנית עם הבצק למכשיר.
בינתיים מכינים מילוי:
ממיסים שוקולד עם חמאת בוטנים ושמן במיקרו בסיבובים של חצי דקה עד דקה ומערבבים, עד שמתקבל קרם אחיד.
שמים בקערה ביצים וסוכר בקערה [אפשר אותה קערה בה הוכן הבצק ואין צורך לשטוף], טורפים במטרפה לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את השוקולד המומס עם השמן וחמאת הבוטנים וטורפים לבלילה אחידה. מוסיפים קמח ושוב טורפים לבלילה אחידה.
פותחים את מכשיר המיניקיטשן, בשלב זה התחתית תהיה תפוחה ואפויה חלקית, וצבעה יהיה בהיר. שופכים מעל התחתית את המלית.
מזלפים סירופ קרמל מלוח בזילוף סיבובי כמו ספירלה מעל למלית, לבחירה.
סוגרים את המכשיר ואופים עוד 8 דקות עד ששכבת המילוי מקבלת צבע בהיר יותר, מתבקעת מעט ורוטטת.
מוציאים מהמכשיר.
מקררים מעט.
מכינים ציפוי:
ממיסים שוקולד וריצ' לגנאש חלק ויוצקים על הפאי. בעזרת כפית מורחים את הציפוי על כל הפאי.
מקררים ומגישים קר.
אפשר לקשט איך שרוצים, אם רוצים
אפשר כמובן לאפות בתנור
משך האפיה יתארך.
יש לאפות את החתית כ-12 דקות לפני הוספת המלית.
אחרי הוספת המלית כ-15-18 דקות.
אפילו 18 דקות
תבנית עגולה R10, מתאימה למיניקיטשן
מרפדים את התבנית בניר אפיה, רק בתחתית.
לבסיס:
1 חלמון
50 גרם מרגרינה מומסת
1 כוס קמח
1/2 כוס סוכר
3 כפות מים
למלית שוקולד-חמאת בוטנים-
4 ביצים
200 גרם שוקולד מריר
3/4 כוס חמאת בוטנים, כדאי קראנצ'ית עם שברי בוטנים, אך לא חובה
1/3 כוס שמן
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס קמח
לזילוף על המלית-
סירופ קרמל מלוח, לא חובה.
לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
125 מ"ל ריצ'
הכנה:
מערבבים בקערה את רכיבי הבסיס עד לקבלת בצק חלק ונח לעבודה. משטחים בתבנית העגולה מעל לניר האפיה. אין צורך לכסות דפנות, רק את התחתית בשכבת בצק דקה.
מפעילים את מכשיר המיניקיטשן על החום הגבוה ביותר ומכניסים את התבנית עם הבצק למכשיר.
בינתיים מכינים מילוי:
ממיסים שוקולד עם חמאת בוטנים ושמן במיקרו בסיבובים של חצי דקה עד דקה ומערבבים, עד שמתקבל קרם אחיד.
שמים בקערה ביצים וסוכר בקערה [אפשר אותה קערה בה הוכן הבצק ואין צורך לשטוף], טורפים במטרפה לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את השוקולד המומס עם השמן וחמאת הבוטנים וטורפים לבלילה אחידה. מוסיפים קמח ושוב טורפים לבלילה אחידה.
פותחים את מכשיר המיניקיטשן, בשלב זה התחתית תהיה תפוחה ואפויה חלקית, וצבעה יהיה בהיר. שופכים מעל התחתית את המלית.
מזלפים סירופ קרמל מלוח בזילוף סיבובי כמו ספירלה מעל למלית, לבחירה.
סוגרים את המכשיר ואופים עוד 8 דקות עד ששכבת המילוי מקבלת צבע בהיר יותר, מתבקעת מעט ורוטטת.
מוציאים מהמכשיר.
מקררים מעט.
מכינים ציפוי:
ממיסים שוקולד וריצ' לגנאש חלק ויוצקים על הפאי. בעזרת כפית מורחים את הציפוי על כל הפאי.
מקררים ומגישים קר.
אפשר לקשט איך שרוצים, אם רוצים
אפשר כמובן לאפות בתנור
משך האפיה יתארך.
יש לאפות את החתית כ-12 דקות לפני הוספת המלית.
אחרי הוספת המלית כ-15-18 דקות.