טראמפ 2024

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
לקראת הלילה המותח של תוצאות הבחירות, הקונספט של האשכול השתנה עם אופציה לדירוג הודעות.


אתם המשתמשים היקרים תוכלו לדרג הודעה בדירוג חיובי או שלילי, ובכך להקל על שאר משתמשי הפורום בבואם להתעדכן בתוצאות האמת.

הודעה רלוונטיות למרוץ ולתוצאות האמת דרגו בדירוג חיובי ✅

נתקלתם בדיווח מיותר, חסר משמעות, לא רלוונטי או שגוי אל תהססו ודרגו בדירוג שלילי ❌

שימו לב ❤️ הודעות בדירוג שלילי לא ימחקו כמו באשכולות המלחמה, הדירוג ישמש רק ככלי סינון למשתמשי הפורום.
 
נערך לאחרונה ב:

אפרים יעקובזון

משתמש סופר מקצוען
התבטאות בעייתית של הנשיא ביידן על תומכי טראמפ שהגיעו לעצרת הבחירות במדיסון סקוור גארדן בניו יורק: הזבל היחיד שאני רואה שצף שם אלו הם תומכיו (של טראמפ).

לאחר מכן נאלץ נשיא ארה"ב להבהיר כי דבריו התייחסו רק לאמירות נגד פורטוריקנים מפי תומך טראמפ בעצרת.

טראמפ ממנף את דבריו של ביידן במהלך עצרת בחירות בפנסילבניה (אחת ממדינות המפתח) : זה נורא... סילחו לו... הוא לא יודע מה הוא אומר...
 

דיני

משתמש מקצוען
גלובס

הסקרים בארה"ב אומרים דבר והיפוכו, ובדרן אחד מאיים לשבש את החישובים

בארה"ב מחכים באופן מסורתי ל"הפתעת אוקטובר" שתטרוף את הקלפים, אך זו לא התחוללה • ייתכן שגלגול שלה התגנב ברגע האחרון לעצרת הבחירות של טראמפ, שם בחר קומיקאי לספר בדיחות על היספאנים - בשעה שאלה ממלאים תפקיד קריטי במדינות מפתח


שלושה ימים לפני סוף אוקטובר כמעט הסתיימה ההמתנה המסורתית ל"הפתעת אוקטובר", שתטרוף ברגע האחרון את קלפי הבחירות בארה"ב. היא לא התחוללה, לא באופן הדרמטי והסנסציוני המיוחס לה; אבל הייתכן שגלגול כלשהו שלה הצליח להתגנב ברגע האחרון ממש, במהלך עצרת ענקית של דונלד טראמפ במדיסון סקוור גרדן של ניו יורק?

ישראלים בעלי זיכרון דווקא יוכלו להזדהות עם "הפתעת אוקטובר" שכזאת. היא לוקחת אותנו ליוני 1981, אל מה שנקראה אז כיכר מלכי ישראל, עצרת הנעילה במערכת הבחירות של המערך עבודה/מפ"ם. הסקרים העמידו את שמעון פרס הרחק לפני מנחם בגין. הנחיית העצרת נמסרה לידי דודו טופז, והוא השמיע שם את משפט הצ'חצ'חים הבלתי נשכח שלו בגנות תומכי הליכוד ("אצלנו הקצינים, אצלם הש"ג").

לימים יאמינו שבערב ההוא, ברגע ההוא, אבדו למערך כחמישה מנדטים. הבחירות הסתיימו בתיקו (47:48), ובגין הקים גם את הממשלה הבאה.

כל הסקרים בארה"ב מעידים שהבחירות תלויות על בלימה. טראמפ עשה בשבועות האחרונים מאמץ מוגבר להגיע אל פלחים דמוגרפיים המזוהים היסטורית עם המפלגה הדמוקרטית. הבולטים הם הלטינים, או היספאנים, יוצאי אמריקה הלטינית, שהם עכשיו הקבוצה הלא־לבנה הגדולה ביותר בארה"ב. סקרים מראים זה זמן מה, שטראמפ אמנם זוכה בתמיכה מוגברת, בייחוד בין גברים היספאנים, על אף איבתו המוצהרת למהגרים מאמריקה הלטינית.

"אי של אשפה"​

במדיסון סקוור גרדן, ביום א' בערב, קומיקאי צעיר ששמו טוני הינקליף הוזמן לשעשע את אלפי הנאספים, כהכנה לנאום טראמפ, והחליט להעליב בגסות את ההיספאנים. "יש אי של אשפה, הצף בלב האוקיינוס", הוא אמר לשומעיו. "נדמה לי שקוראים לו פורטו־ריקו". זו האחרונה היא טריטוריה אמריקאית, שאמנם אינה משתתפת בבחירות לנשיאות מפני שאין לה מעמד של מדינה, אבל תושביה הם אזרחי ארה"ב. פורטו־ריקאים המתגוררים בכל אחת מ־50 המדינות של ארה"ב, רשאים להצביע בבחירות לנשיאות. הערכה מעמידה את מספרם על 5.9 מיליון.

אחת המדינות הקריטיות ביותר בבחירות האלה היא פנסילבניה, השביעית בגודלה בארה"ב. מקובל להניח שדמוקרט לא מסוגל להיבחר לנשיא בלי פנסילבניה. הסקרים מראים זה שבועות רבים שוויון סטטיסטי, כאשר בימים האחרונים הסתמן יתרון קצת יותר מובהק לטראמפ, אם גם עדיין בגבולותיה של טעות הדגימה.

על פי הערכה, בערך 7% מבעלי זכות הבחירה בפנסילבניה הם היספאנים, ומחציתם פורטו־ריקאים. פנייתם האפשרית נגד טראמפ עשויה להטות את המדינה הזו אל קמלה האריס, ולחרוץ את תוצאות הבחירות.

השהוא השווה עם מה ש"הם מעוללים לארצנו". מטה הבחירות של האריס מיהר לעשות שימוש בהלצות האלה, ובדרנים היספאנים מיהרו להתנער מהן, כולל הזמר ריקי מרטין והראפר בד באני. לשניהם ביחד יש בערך 60 מיליון עוקבים באינסטגרם. שניהם ילידי פורטו־ריקו. שניהם השתמשו בלשון דומה. "זה מה שהם חושבים עלינו", הם כתבו על טראמפ ועל בדחניו.

אמנות הסקרים​

הסקרים מוסיפים להגיד לנו שאין להם בעצם מה להגיד. או שהם מאשרים תיקו מלא, או שהם מראים דבר והיפוכו. אני קורא נלהב של סקרים אמריקאיים לפחות מאז הבחירות של 1976. אינני מצליח להיזכר בשנת בחירות אחת, שבה הסקרים היו כל כך צמודים, לאורך כל כך הרבה זמן.

אבל הצמידות הזו לא צריכה להיקרא כפשוטה. בשני סיבובי הבחירות הקודמים, ב־2016 וב־2020, בשלב הזה של מערכת הבחירות המועמדים הדמוקרטים (הילרי קלינטון וג'ו ביידן) נהנו מיתרון ניכר בסקרים. קלינטון הפסידה, על חודם של כמה אלפי קולות; וביידן אמנם ניצח, אבל בקושי רב. לשון אחר, הסקרים נטו פעם אחר פעם להמעיט מכוחו של טראמפ.


זה לא נעשה בכוונת זדון. זה שיקף קושי אובייקטיבי ליצור מדגם מייצג שיכלול תומכי טראמפ שלא נמצאו בהישג ידם של הסוקרים, אם מפני שמשקלם הסגולי לא הוערך כראוי, או מפני שהם לא ענו לטלפון, או מפני שלא אמרו את האמת. יתר על כן, בארץ שבה אחוז ההשתתפות בהצבעה נמוך, לפעמים נמוך מאוד, אין זה מספיק ליצור מדגם של בעלי זכות בחירה, אלא יש לשקלל את הסבירות של עצם הצבעתם. "הסקרים חדלו להיות מדע והפכו לאמנות", אמר עוד לפני 25 שנה סוקר בולט אחד.

יש שורה של מדדי סקרים, המציעים ממוצע. אבל העובדה שאפילו הממוצעים שונים במידה מסוימת זה מזה מעידה על הקושי. עורכי המדדים חלוקים בשאלת החשיבות היחסית של הסקרים שהם כוללים במדד. המדד של הניו יורק טיימס השתמש בערך ב־70 סקרים מאז 20 באוקטובר. המדד שלו מראה יתרון ארצי של אחוז אחד להאריס. הסקר של הניו יורק טיימס עצמו, הנבדל מן המדד, מראה תיקו 48-48. סקר סי.אן.אן מראה תיקו 47-47. סקר נחשב של אמרסון קולג' מראה תיקו 49-49. אבל סקר נחשב של Ipsos מראה יתרון של 4% להאריס, וסקר חשוב של וול סטריט ג'ורנל מראה יתרון של 3% לטראמפ.

"חברים, זה רק רעש"​

אנחנו יודעים שהבחירות לא יקומו או ייפלו על התוצאות הארציות. פעמיים ב־24 השנה האחרונות, דמוקרט ניצח במניין הכללי של הקולות והפסיד בחבר האלקטורים. הבחירות מוכרעות במספר קטן של מדינות, על סמך הפרשים קטנים או אפילו זערוריים. התמונה במדינות האלה נוטה בימים האחרונים לטובת טראמפ, אם כי ההפרשים קטנים מאוד.



גם סקרי המדינות מלמדים דבר והיפוכו. ביום א' למשל היה צרור של סקרים במדינת ניו המפשייר הקטנה, בצפון החוף המזרחי. סקר אחד הראה יתרון של 21% להאריס. סקר שני הראה יתרון של 0.4% לטראמפ. סקר שלישי הראה יתרון של 4% להאריס.

אשף סטטיסטיקה שנוי במחלוקת, נייט סילבר, כותב על הסקרים: "חברים, זה רק רעש". בעיניו, המדגמים הזעירים שקולים כנגד אסטרולוגיה.

ענף הרבה יותר מסובך הוא החיזוי באמצעות הסתברויות ובאמצעות הימורים. גם אלה מניבים עכשיו סיכויים עדיפים לטראמפ, בשיעורים של 52% עד 66%.

%D7%91%D7%97%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%90%D7%A8%D7%94%D7%91_smgrct.png


הבה נזכור עניין אחד נוסף. 5 בנובמבר אינו תאריך הבחירות, אלא תאריך סיומן. ההצבעה נמצאת כבר בעיצומה. עד כה הצביעו 40 מיליון ויותר, כרבע מן המצביעים הרשומים (בארה"ב צריך להירשם כדי להצביע). אפשר ששני שלישים יצביעו עוד לפני 5 בנובמבר, בעיקר באמצעות הדואר ובאמצעות קלפיות מוקדמות. הסקרים משקפים אפוא התפלגויות הצבעה של מספר מצטמק והולך של מצביעים, מה שמפחית ללא הרף את חשיבותם.

אכן, הבחירות האלה נועדו למרוט את עצבינו.
 

דיני

משתמש מקצוען

שבוע לבחירות: האריס נחלשת בסקרים, תיקו מול טראמפ במדינות מתנדנדות​

סקר של רויטרס מעיד על המשך מגמת ההיחלשות של האריס בסקרים הארציים, שבוע לפני הבחירות בארה"ב. רוב הנשאלים מאמינים שטראמפ יטפל טוב יותר בכלכלה ובמהגרים לא חוקיים. הבחירות בארה"ב יוכרעו כרגיל בקרב על האלקטורים במדינות המפתח, שם נמצאים שני המועמדים בתיקו סטטיסטי. 50 מיליון אמריקנים כבר הצביעו בהצבעה המוקדמת, בהם הנשיא ביידן​

סקר של סוכנות הידיעות רויטרס שפורסם אתמול (שלישי) מעניק לקמלה האריס יתרון זעום על דונלד טראמפ, שבוע לפני הבחירות בארה"ב. תוצאות הסקר ממשיכות את מגמת ההיחלשות של המועמדת הדמוקרטית בסקרים הארציים. בחודש יולי החליפה האריס את ג'ו ביידן במרוץ ובעיני רבים הצילה את הקמפיין הדמוקרטי, אך מאז איבדה מומנטום ואת הפער שהיה לה.
חשוב לציין כי הבחירות בארה"ב אינן מוכרעות על סמך מספר הקולות בקרב כלל המצביעים, אלא על פי שיטת האלקטורים. סקרי דעת קהל כמו הסקר שפרסמה רויטרס נועדו בעיקר ללמד על מגמות במערכת הבחירות, ועל הלך הרוח בארה"ב לקראת ההצבעה בקלפי. בשל שיטת האלקטורים הבחירות יוכרעו מעשית על פי התוצאות במדינות "מתנדנדות" – שבניגוד לרוב מדינות ארה"ב מתנהל בהן קרב צמוד במיוחד. הסקרים שנערכים ביישורת האחרונה של הבחירות מראים כי הקרב בכולן צמוד למדי, ושני המועמדים נמצאים למעשה בתיקו סטטיסטי.
בסקר הארצי של רויטרס קיבלה האריס 44% מהקולות לעומת 43% לטראמפ. בסקר קודם, שנערך בין 16 ל-21 באוקטובר, עמד הפער על שני אחוזים לטובת סגניתו של ביידן. נתון שצריך להדאיג את האריס הוא תוצאות הסקר בנוגע לשאלה למי משני המועמדים יש מדיניות טובה יותר בנושא כלכלה, אבטלה ומקומות עבודה: טראמפ קיבל 47%, והאריס 37% בלבד.
בקמפיין הבחירות שלו שם טראמפ דגש על הנושא הכלכלי, ובסקר של רויטרס 26% מהנשאלים אמרו כי הכלכלה ומקומות העבודה הם הנושאים שמטרידים אותם במיוחד. 24% מהנשאלים ציינו את ההקצנה במערכת הפוליטית והחשש לעתיד הדמוקרטיה האמריקנית, ועוד 18% הגדירו את נושא ההגירה וההסתננויות לארה"ב כנושא הבוער ביותר.



גם מדיניות ההגירה של טראמפ, וקריאתו לגירוש המוני של מסתננים, זכו לפופולריות בסקר של רויטרס. 48% מהנשאלים אמרו שמדיניות ההגירה של טראמפ עדיפה על זו של האריס, בה תמכו רק 33%. הסקר גם מראה שהאמון שרחשו המצביעים למדיניות של האריס בנוגע לקיצוניות הולך ודועך: 40% מאמינים שהטיפול שלה בקיצוניות ובאיומים על הדמוקרטיה יהיה מוצלח מזה של טראמפ, בו תמכו 38%. בסקר הקודם באמצע החודש עמד הפער על שבעה אחוזים לטובת האריס.
כאמור, המרוץ לבית הלבן יוכרע במדינות המתנדנדות, ושם עוד מוקדם לקבוע מי מהמועמדים צפוי לנצח. לפי סקרים חדשים שפרסמה רשת CNN, האריס וטראמפ נמצאים בתיקו סטטיסטי בשתיים ממדינות המפתח – אריזונה ונבאדה. באריזונה תמונת המצב כרגע היא 48% להאריס מול 47% לטראמפ. בנבאדה התמונה הפוכה: טראמפ מקבל 48%, והאריס 47%.
בסקר של "אמרסון קולג'" על המצב במישיגן, מדינת מפתח נוספת, מוביל טראמפ על האריס בפער של אחוז – 49% מול 48%. אתר FiveThirtyEight, שמנתח את הסקרים האחרונים בארה"ב ומשקלל אותם, דיווח כי בשלב זה האריס וטראמפ נמצאים בשוויון בוויסקונסין ופנסילבניה. לפי שקלול הסקרים באתר, בג'ורג'יה מוביל טראמפ על האריס בפער של שני אחוזים.
יום הבחירות יהיה בעוד שבוע, אך בארה"ב ההצבעה המוקדמת כבר בעיצומה. לפי נתונים שפורסמו אתמול כ-50 מיליון אמריקנים כבר הצביעו - קרוב לשליש מכלל המצביעים בבחירות 2020. אחד המשתתפים בהצבעה המוקדמת הוא הנשיא ביידן, שהגיע שלשום לקלפי במדינת דלאוור.
 

דיני

משתמש מקצוען

טראמפ עם הישג חסר תקדים – שלא בהכרח יספיק לניצחון​

בפעם הראשונה, הסקרים מנבאים לטראמפ ניצחון אפילו במספר הקולות, למרות שהבחירות מוכרעות רק לפי אלקטורים. אבל זה עוד לא מבטיח כלום לגבי המדינות המתנדנדות​

מאת
scnabel-90x90.png
אריאל שנבל
תזמון הוא עניין של טיימינג, גורסת אמרת הכנף הידועה, ואין תזמון טוב יותר לטראמפ מאשר בחירות עכשיו, לאור המתרחש כרגע בסקרים. לפי ממוצעי הסקרים של האתר RCP – המועמד הרפובליקני מוביל בכל מדד אפשרי.

תכף נגיע למדינות המפתח שבהן ייקבע גורל הבחירות, אבל טראמפ תפס בימים האחרונים את ההובלה במדד שהוא בכלל לא אמור להוביל בו – "הקול הפופולרי". השיטה האמריקאית, שיטת האלקטורים, גורמת לשאלה כמה אנשים הצביעו למועמד זה או אחר להיות לא רלוונטית. האריס, כמו הילארי קלינטון ב-2016, יכולה לנצח את טראמפ במספר הקולות הכולל, ועדיין להפסיד את הנשיאות בגלל מספר האלקטורים – הנתון היחיד שקובע בסופו של דבר. יש יותר דמוקרטים מרפובליקנים בארה"ב, זו עובדה, ולכן שני הצדדים יוצאים מהנחת יסוד שהאריס והדמוקרטים יקבלו יותר קולות, כשהשאלה היא האם מספיק מהם יתקבלו במדינות המפתח. וכשטראמפ מתחיל להוביל בממוצעי הסקרים גם במדד הזה, ברור שיש כאן מומנטום רפובליקני.

במדינות המפתח המצב עדיין צמוד מאוד, אבל גם כאן אי אפשר להתעלם מהמומנטום המובהק של טראמפ. שבוע בלבד לפני הבחירות – ולאחר ש-45 מיליון אמריקאים כבר הצביעו עד כה בהצבעה מוקדמת שנמשכת ברוב המדינות כל העת – טראמפ מוביל בכל שבע המדינות. אם מסתכלים על נתוני הסקרים המקבילים לשלב זה של המרוץ בשתי מערכות הבחירות האחרונות, טראמפ נמצא בעמדה מצוינת לנצח.


הערת אזהרה: ייתכן שהסוקרים, שכבר למדו בשתי מערכות הבחירות הקודמות שטראמפ תמיד מקבל בתוצאות האמת מעט יותר מבסקרים, כבר "מתקנים" את התוצאות וכוללים בניתוחיהם תוספת קטנה לטראמפ. כך או כך, מצב שבו טראמפ מוביל בכל מדינות המפתח עוד לא היה. בצפון קרוליינה ובאריזונה מצבו נראה טוב מאוד, כשחלק מהסקרים כבר יוצאים מעבר לטווח טעות הדגימה.

אלא שמדינות אלה לא יספיקו לו. טראמפ – וכמוהו האריס – חייבים לנצח בלפחות אחת ממדינות "רצועת החלודה" – פנסילבניה, מישיגן ו-ויסקונסין. פנסילבניה היא הגדולה ביותר ומעניקה 19 אלקטורים יקרים, והיא נחשבת גם לזו שסוחפת אחריה גם את שתי המדינות הקטנות יותר. באופן מדהים למדי, שלוש מדינות אלה מצביעות יחד לאותו מועמד כבר כמה עשורים, למעט חריגה אחת בודדת – אך לא בעידן טראמפ. ב-2016 שלושתן הצביעו לטראמפ בהפרשים זעירים, ב-2020 הן חזרו לדמוקרטים כשביידן ניצח בשלושתן בהפרשים קטנטנים, וכרגע כאמור טראמפ אוחז שבוע לפני יום הבחירות ביתרון קטן ושברירי.

האם העצרת שנערכה בתחילת השבוע בניו יורק, ושבגינה ספגו הרפובליקנים ביקורת נוקבת, תשנה את המומנטום? האם טראמפ רק יגדיל את יתרונו ויהיה כאן ניצחון סוחף שיכלול גם מדינות שלא היו בכלל בתכנון הרפובליקני המקורי, כמו וירג'יניה ואולי אפילו ניו המפשייר? ניאלץ להמתין בסבלנות לפחות עוד שבוע.
 

מגיד עתידות

משתמש פעיל
"הרוב השמרני של בית המשפט העליון איפשר ביום רביעי לווירג'יניה לחדש את טיהור רישומי הבוחרים שלדברי המדינה נועד למנוע מאנשים שאינם אזרחי ארה"ב להצביע",

"בית המשפט העליון, על רקע הדעות של שלושת השופטים הליברליים, קיבל ערעור חירום מהממשל הרפובליקני של וירג'יניה בראשות המושל גלן יאנגקין".
אזרחי ארה"ב הם בין המצביעים שהוסרו בטיהור השנוי במחלוקת של וירג'יניה.
 

מגיד עתידות

משתמש פעיל
האקונמיסט: "ההסתברות של קמאלה האריס לניצחון עלתה בשש נקודות אחוז בעדכון של היום, מה שהפך את המירוץ למשחק מותח. המהלך חד בגלל הנפח הגדול של סקרים חדשים (אתמול 65) וכמה מעט זמן נותר לפני הבחירות".

"הרווחים של גב' האריס מרוכזים בחגורת החלודה, שם סקרים הראו שהיא עם יתרון קל במישיגן ובוויסקונסין ושוויונית בפנסילבניה. היא גם שיפרה את סיכוייה לזכות בצפון קרוליינה, שם לדונלד טראמפ יש יתרון דחוק".
 

מגיד עתידות

משתמש פעיל

האריס מרחיקה את עצמה מהערת 'זבל' של ביידן​

סגנית הנשיא קמאלה האריס ניסתה להפריד את עצמה מהנשיא ביידן לאחר שהשמיע הערות מבולבלות שנראו כינו את תומכי דונלד טראמפ "זבל", מדווח הניו יורק טיימס .
אמרה האריס: "תן לי להיות ברורה: אני מאוד לא מסכימה עם כל ביקורת על אנשים על סמך מי הם מצביעים."
היא גם ציינה כי ביידן "הבהיר את הערותיו".
 

טורונטיאני

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
יוצרי ai
לגבי השליטה בסנאט, כצפוי המודל של ABC הנ"ל נותן 88% סיכויי זכיה לרפובליקנים
ולגבי בית הנבחרים יש עדיפות של 52% לרוב רפובליקני
 
נערך לאחרונה ב:

חרישניק בהווה

משתמש פעיל

כל יום

משתמש מקצוען
היסטוריון אמריקאי שהצליח להעריך נכונה 9 מתוך 10 מערכות בחירות בארה”ב “מגלה” מי ייבחר הפעם!

חיזוי המנצח במרוץ לנשיאות ארה”ב הוא אחד העניינים המעניינים את האזרח האמריקאי שמשתוקק להכיר את הדייר הבא בבית הלבן.
ישנם סקרי דעת קהל התלויים בדעות של קבוצת מצביעים מקטגוריות שונות, ולרוב הם משתנים מסקר אחד למשנהו ומפעם לפעם.
ישנן תחזיות הנשענות על ניתוחים סטטיסטיים, ולעיתים קרובות מבוססות על תוצאות בחירות קודמות כדי ליצור מודל סטטיסטי המנבא מרוץ אלקטורלי חדש.
רבים מהדגמים הללו מופצים, אך המפורסם ביותר הוא הדגם שאחריו עומד ההיסטוריון האמריקאי, אלן ליכטמן, שכונה “נוסטרדמוס” על שם אסטרולוג צרפתי מפורסם בימי הביניים.


ליכטמן, פרופסור להיסטוריה בן 77 באוניברסיטה האמריקאית, מסתמך על מודל שמצליח לחזות את תוצאות הבחירות כבר 40 שנה.
מה שהפך אותו לסלבריטאי בתקשורת האמריקאית בשנים האחרונות הוא ש-9 מתוך 10 נבואותיו ניבאו נכון את המנצח במרוץ לנשיאות. הנבואות פעלו עבור כל הגזעים, מלבד המרוץ של שנת 2000 בין ג’ורג’ וו. בוש לאל גור.
ליכטמן היה בין הבודדים שניבאו שהמועמד הרפובליקני לנשיאות, דונלד טראמפ, ינצח ב-2016 את המועמדת הדמוקרטית, הילרי קלינטון.
לפני כן, ב-2008, היה צפוי שהנשיא השחור הראשון ייבחר, וברק אובמה למעשה ניצח במירוץ.
ב-1984, כשהמדינה עברה מיתון שהוביל לירידה בתמיכה העממית בנשיא הרפובליקאי דאז רונלד רייגן, ההיסטוריון חזה נכון את בחירתו מחדש.
האריס, תנצח, ותהפוך לאישה הראשונה שתחזיק בתפקיד.
לפני הבחירות הבאות לנשיאות ב-5 בנובמבר מעריך ליכטמן שהמועמדת של המפלגה הדמוקרטית, קמאלה האריס, תנצח, ותהפוך לאישה הראשונה שתחזיק בתפקיד.
ליכטמן חשף את התחזיות שלו בראיון ל”ניו יורק טיימס”, ואמר: “קמאלה האריס תהיה הנשיאה הבאה של ארצות הברית לפחות זו התחזית שלי לגבי התוצאה של המרוץ הזה… התוצאה תלויה בכם צאו להצביע”.
ליכטמן משתמש
ב”13 מפתחות” לתחזיותיו, כולל מדדים כלכליים וכריזמה של המועמדים. “המפתחות” מורכבים מ-13 שאלות נכונות או שגויות, ולעולם אינם מבוססים על סקרי דעת קהל.
ליכטמן פיתח את נוסחת “מפתחות הבית הלבן” ב-1981 עם המתמטיקאי ולדימיר קליס-בורוק, והיא מבוססת על הניתוח שלהם של הבחירות לנשיאות מאז 1860.
ליכטמן אמר, בהצהרות, כי הדרך המוצלחת ביותר לחזות בחירות היא ללמוד את עוצמת הביצועים של מפלגתו של הנשיא ולא לשים לב לאירועים היומיומיים של הקמפיין.


הוא הוסיף: “יש לכם בתקשורת מגבלה שאין לי: אתם צריכים לסקר בחירות כל יום, מה שמגביל אתכם לתיאוריית מרוץ הסוסים של הבחירות, שבהן המועמדים מובילים ונקלעים לפיגור על סמך האירועים היומיומיים של הקמפיין. וסקרים רושמים את התוצאות”.
במודל שלו, אם 6 מתגים או יותר יהיו נגד המפלגה בבית הלבן, זה אומר שהמפלגה תפסיד בבחירות.
ליכטמן אמר כי התגובות לציפיותיו לשנה זו היו גדולות מכל ציפיות קודמות, והוא ייחס זאת ל”סיכונים הגבוהים בבחירות האלה, מידת החריגות שלהן, התפטרותו של הנשיא הנוכחי, ג’ו ביידן, קצת לפני הבחירות. הוועידה הלאומית הדמוקרטית, והרשעתו של היריב (טראמפ) בביצוע 34 עבירות פליליות”.


נקווה שהפעם זה גם יהיה טעות וזה יהיה פעם שנייה שטועה מתוך כל הפעמים שצדק😉
 

דיני

משתמש מקצוען

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  10  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה