אפשר מתכון לסלט עגבניות שרי 'בטעם פיצה' קלויות בתנור
ולסלט זיתים קלויים בתיבול חריף
תודה רבה
עגבניות שרי קלויות:
מחממים תנור ל-210 מעלות טורבו.
שוטפים את העגבניות וחוצים לחצאים.
מפזרים בתבנית תנור גדולה בצפיפות עם החלק החתוך כלפי מעלה
(הכי יפה לערבב מס' גוונים וזנים של עגבניות- צהוב, אדום, ובורדו-ירקרק. אבל גם יפה וטעים רק הרגיל)
מתבלים:
פלפל שחור גרוס, מלח גס, אורגנו, טימין/רוזמרין מיובש, גבישי שום מיובשים (ניתן להחליף בשפע שום גבישי) מפזרים מלמעלה מזלפים שמן זית בשפע.
מכניסים את התבנית במסילה הכי עליונה, שיהיו קרובות לחלק העליון של התנור ויחרכו.
מוציאים כשהעגבניות מבעבעות ויש עליהן סימני חריכה.
מצננים בטמפ' החדר ואורזים בקופסא אטומה למקרר.
זיתים חריפים קלויים:
מסננים את הזיתים מהמים, מטופפים עליהם מעט בנייר מגבת.
משטחים על נייר אפיה בתבנית תנור.
מפזרים שאטה/צ'ילי גרוס בכמות מתאימה
(אם הצ'ילי חריף במידה שמים הרבה, אם הוא ממש חריף שימו מעט. שלא ייחנקו על זה... בקיצור איך שאוהבים, רק בזהירות)
מוסיפים הרבה שום כתוש ושמן זית
מערבבים היטב שהשמן והתבלינים יצפו את הזיתים.
מכניסים לתנור מחומם מראש על 220 טורבו לכ- 8-10 דק'
כשהזיתים מראים מעט סימני קימוט וייבוש (שהם כבר לא רטובים כמו מהקופסא)
מורידים ל-180 טורבו, ממשיכים לאפות ולערבב אחת ל-10 דק' עד שהם נראים מקומטים וקלויים מעט אבל עדיין לחים. (כדאי ממש לשמו שלא יתייבשו)
יוצא ממש אוממי וטעים טעים.
חג שמח!