בדיוק כמו אחותה הגדולה, זו:
היום נולדה אחות במטבח, גוונים אחרים, מעורבת כהה ובהיר, בטעמים של קפה במקום חלווה.
יפה באמת, פוטוגנית, טעימה, נפרסת בקלות, מניבה כמות גדולה במינימום עבודה.
שווה.
באמת.
קבלו אותה
ושיהיה במזל טוב!
יש בעוגה הרבה שוקולד.
אבל- היא מניבה כמות גדולה.
והיא כזו שלא מכינים לסתם שבת, אבל לחגים....ובייחוד לסוכות שבה מארחים בסוכה ויש ענין בברכת "ליישב"!!!
תבנית חד פעמית ענקית
80 ביסקויטים מרובעים. 40 כהים ו-40 בהירים אם משתמשים במלבנים הקטנים צריך יותר.
או שמכינים חצי כמות [מכל המתכון] לתבנית A4
קערה ובה קפה [1 כוס מים על 3 כפות סוכר ו-1 כף קפה]
למילוי:
500 גרם מטבעות שוקולד לבן פרווה
1 ריצ' קטן
200 גרם מטבעות שוקולד קפוצ'ינו
2 כפות אבקת קפה נמס
לציפוי:
125 מ"ל ריצ'
200 גרם שוקולד מריר
50 גרם מטבעות שוקולד לבן
50 גרם מטבעות שוקולד קפוצ'ינו
לקישוט:
50 גרם מטבעות שוקולד קפוצ'ינו
טיפה שמן
הכנה:
מכינים את המילוי:
בסיר קטן ממיסים את רכיבי המילוי להמסה מלאה תוך כדי ערבוב. מתקבל קרם שוקולד בגוון עמוק של קפה כהה
לאחר שנמס, מסירים מהאש. מומלץ להעביר טחינה בבלנדר מוט לאחר ההסרה מהאש.
מרכיבים את העוגה
טובלים 20 ביסקויטים כהים בקפה, כל פעם 2, ומסדרים בתבנית חד פעמית ענקית. הביסקויטים שאני השתמשתי בהם יצרו 4 שורות של 5 ביסקויטים.
מורחים שליש מהמילוי על שכבת הביסקויטים הראשונה.
מסדרים שכבת ביסקויטים בהירים טבולים בקפה ומעליהם מורחים שליש נוסף של הקרם.
מסדרים שכבה שלישית של ביסקויטים, הפעם כהים, טבולים בקפה ומעליהם מורחים את יתרת הקרם [השליש האחרון]
[אם הקרם התקשה מעט בינתיים, ממיסים שוב]
מסדרים את שכבת הביסקויטים האחרונה, בהירים [טבולים בקפה]
מכינים ציפוי:
באותו סיר שבו הומסה המלית [אין צורך לשטוף] ממיסים את רכיבי הציפוי לגנאש חלק ויוצקים את הגנאש מעל לשכבת הביסקויטים האחרונה.
מחליקים לשכבה אחידה
לקישוט:
ממיסים מטבעות שוקולד קפוצ'ינו עם חצי כפית שמן ומזלפים פסים.
מעבירים את העוגה להקפאה חלקית.
פורסים כשהיא קפואה חלקית בסכין חדה ולא משוננת.
מתקבלים כ-80-100 קוביות או מלבנים תלוי בגודל החיתוך
עוגות/עוגיות - עוד אחת........עוגה ללא אפיה. מוצלחת באמת---
קניתי בטעות קופסא של ביסקויטים. מארז של איזה 9 שרוולים של ביסקויטים מרובעים גדולים. מיש חסד. שכחתי- שיש לי קופסא כזו בבית. אז הייתי חייבת לאלתר עוגה. האמת- הצליחה מעל למשוער. כך אמרו כאן הטועמים. כן, זו עוגה לא זולה. יש בה הרבה שוקולד, וריצ' וחלבה אבל--תבנית ענקית. המון מלבנים של עוגה. לכבוד...
www.prog.co.il
היום נולדה אחות במטבח, גוונים אחרים, מעורבת כהה ובהיר, בטעמים של קפה במקום חלווה.
יפה באמת, פוטוגנית, טעימה, נפרסת בקלות, מניבה כמות גדולה במינימום עבודה.
שווה.
באמת.
קבלו אותה
ושיהיה במזל טוב!
יש בעוגה הרבה שוקולד.
אבל- היא מניבה כמות גדולה.
והיא כזו שלא מכינים לסתם שבת, אבל לחגים....ובייחוד לסוכות שבה מארחים בסוכה ויש ענין בברכת "ליישב"!!!
תבנית חד פעמית ענקית
80 ביסקויטים מרובעים. 40 כהים ו-40 בהירים אם משתמשים במלבנים הקטנים צריך יותר.
או שמכינים חצי כמות [מכל המתכון] לתבנית A4
קערה ובה קפה [1 כוס מים על 3 כפות סוכר ו-1 כף קפה]
למילוי:
500 גרם מטבעות שוקולד לבן פרווה
1 ריצ' קטן
200 גרם מטבעות שוקולד קפוצ'ינו
2 כפות אבקת קפה נמס
לציפוי:
125 מ"ל ריצ'
200 גרם שוקולד מריר
50 גרם מטבעות שוקולד לבן
50 גרם מטבעות שוקולד קפוצ'ינו
לקישוט:
50 גרם מטבעות שוקולד קפוצ'ינו
טיפה שמן
הכנה:
מכינים את המילוי:
בסיר קטן ממיסים את רכיבי המילוי להמסה מלאה תוך כדי ערבוב. מתקבל קרם שוקולד בגוון עמוק של קפה כהה
לאחר שנמס, מסירים מהאש. מומלץ להעביר טחינה בבלנדר מוט לאחר ההסרה מהאש.
מרכיבים את העוגה
טובלים 20 ביסקויטים כהים בקפה, כל פעם 2, ומסדרים בתבנית חד פעמית ענקית. הביסקויטים שאני השתמשתי בהם יצרו 4 שורות של 5 ביסקויטים.
מורחים שליש מהמילוי על שכבת הביסקויטים הראשונה.
מסדרים שכבת ביסקויטים בהירים טבולים בקפה ומעליהם מורחים שליש נוסף של הקרם.
מסדרים שכבה שלישית של ביסקויטים, הפעם כהים, טבולים בקפה ומעליהם מורחים את יתרת הקרם [השליש האחרון]
[אם הקרם התקשה מעט בינתיים, ממיסים שוב]
מסדרים את שכבת הביסקויטים האחרונה, בהירים [טבולים בקפה]
מכינים ציפוי:
באותו סיר שבו הומסה המלית [אין צורך לשטוף] ממיסים את רכיבי הציפוי לגנאש חלק ויוצקים את הגנאש מעל לשכבת הביסקויטים האחרונה.
מחליקים לשכבה אחידה
לקישוט:
ממיסים מטבעות שוקולד קפוצ'ינו עם חצי כפית שמן ומזלפים פסים.
מעבירים את העוגה להקפאה חלקית.
פורסים כשהיא קפואה חלקית בסכין חדה ולא משוננת.
מתקבלים כ-80-100 קוביות או מלבנים תלוי בגודל החיתוך
נערך לאחרונה ב: