בשרי בורקס בשר יכול ללכת עם בצק פילו?

אלישבע וי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
או מה כן אפשר להכין עם בצק פילו?
משהו מוצלח שילדים גם יאהבו!
,
 

יש לך כנפי רוח

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
כן בטח
אני מכינה רק מפילו, לא מכניסה בצק עלים לבית.
הנה מתכון

המצרכים

  • ▢1/2 קילו בשר טחון
  • ▢1/2 כוס צנורים
  • ▢בצל גדול חתוך לרצועות
  • ▢2 שיני שום כתושות
  • ▢מלח
  • ▢פלפל
  • ▢פפריקה
  • ▢כמון
  • ▢מרק עוף
  • ▢קינמון (לא חובה, אך מוסיף)
  • ▢עלי פילוי מוכנים
  • ▢קצח או שומשום

  • קולים את הצנוברים על מחבת ריקה ומוציאים. מטגנים בצל לשקיפות ומוסיפים את השום, הצנוברים והבשר, והתבלינים.
  • את עלי הפילו מברישים בשמן וסוגרים לצורת מניפה, מברישים בביצה עם קצת סילאן ומפזרים קצח או שומשום.
  • מכניסים לתנור על 180 מעלות עד להשחמה

%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%9F-%D7%91%D7%95%D7%A8%D7%A7%D7%A1-%D7%91%D7%A9%D7%A8-%D7%9E%D7%91%D7%A6%D7%A7-%D7%A4%D7%99%D7%9C%D7%95-%D7%95%D7%A4%D7%98%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%AA.-%D7%A1%D7%A4%D7%99%D7%A8-%D7%A1%D7%91%D7%97.jpg-%D7%A8%D7%95%D7%97%D7%91.jpg

(התמונה והמתכון מאתר מתוקים)
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
אשמח למתכון
זה הלינק, ואם חסום לך אז מעתיקה גם לפה.


בורקס בשר מדהים של מירי זומר

מצרכים (8 גלילות בורקס שהם 16 דפי פילו):
1 חבילה בצק פילו, מופשר על פי הוראות היצרן
3 כפות שמן זית
2 בצלים לבנים גדולים, קלופים
6 שיני שום, קלופות
20 עגבניות שרי מתוקות מתוקות
500 גרם בשר טחון
3/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית בהרט
1/2 כפית כורכום
חופן עלי פטרוזיליה – לא חובה
1 כפית אבקת מרק עוף או בצל – לא חובה
1/2 כוס צנוברים – לא חובה

להברשה ועיטור:
תרסיס שמן
1 ביצה טרופה
שומשום

אופן הכנה:
– קוצצים את הבצל והשום לקוביות קטנות ומטגנים בסיר רחב עד שהבצל רך וזהוב.
– בינתיים חותכים את עגבניות השרי לקוביות או רבעים ומוסיפים לבצל (רק אחרי שהתרכך). ממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב, עד שהעגבניות מתרככות. בערך 10 דקות.
– מוסיפים את הבשר וצורבים על אש גבוהה, תוך כדי מעיכה של הבשר מדי פעם, כדי שלא יווצר לכם גוש גדול.
– כשהבשר משנה את צבעו ואין נוזלים בתחתית הסיר, מוסיפים את כל התבלינים והצנוברים. מערבבים היטב ומטגנים ביחד עוד 5 דקות. חשוב לערבב כל הזמן שלא ידבק לתחתית הסיר.
– מורידים מהאש ומאפשרים למילוי להתקרר לפני שמניחים על הבצק. אגב, אם יש נוזלים בתחתית הסיר מוציאים אותם כדי שהבצק לא ירטב.
– פורסים עלה פילו על השיש, כשהצד הרחב צמוד אליכם, ומתיזים שמן על כולו. מניחים מעליו עלה פילו נוסף ושוב משמנים.
– מניחים בתחתית העלה פס של מילוי (לא צריך הרבה, מדובר בבורקס דק יחסית) ומגלגלים למעין רולדה הדוקה. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק והמילוי ומניחים את כל הבורקס שנוצרו על תבנית תבנית תנור עם נייר אפייה.
– מחממים תנור ל-190 מעלות.
– מברישים את הבורקס בביצה טרופה, בנדיבות, ומפזרים שומשום.
– אופים בתנור במשך 30 דקות או עד שהבורקס זהובים ממש. תשתדלו לא להוציא אותם לפני שהם זהובים לגמרי כדי שיצא לכם קריספי.
– מגישים עם עגבניות מרוסקות, חריף וטחינה ומתענגים.
 

עדיה שיר

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
מעולה עם בצק פילו אבל שימי לב כשאת מחממת את הבורקס אז ללא כיסוי כי אחרת הוא לא יהיה קריספי
וגם כשאת מוציאה מהתנור, לחכות עד לקירור מוחלט מוחלט, ואז לכסות (אחרת האדים ירככו את הבצק, וכפרה על הקריספיות...)
 

כתומה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
בטח, אני עושה במתכון של רחלי קרוט (עם התאמות) והילדים שלי משוגעים על זה
לא מזמן היה קישור למתכון, ושמתי עין על זה.
אבל יש כמה דברים שלא יעבור אצלי, אשמח לשמוע איזה התאמות ביצעת.
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
לא מזמן היה קישור למתכון, ושמתי עין על זה.
אבל יש כמה דברים שלא יעבור אצלי, אשמח לשמוע איזה התאמות ביצעת.
החלפתי את עגבניות השרי ברגילות (חבל על השרי ;))
החלפתי את הבהרט בתבלין גריל בשר,
הורדתי צנוברים ,ביצה ושומשום.(אלרגנים),
מגישה עם סלט עגבניות מרוסקות (סלט ערבי, באשכנזית מדוברת), ולא עם האחרים.
לפעמים גם עם סלט זיתים מתובלים כי היא היה בתמונה ומצא חן בעיניי :)
 
נערך לאחרונה ב:

עדיה שיר

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
החלפתי את עגבניות השרי ברגילות (חבל על השרי ;))
החלפתי את הסרט בתבלין גריל בשר,
הורדתי צנוברים ,ביצה ושומשום.(אלרגנים),
מגישה עם סלט עגבניות מרוסקות (סלט ערבי, באשכנזית מדוברת), ולא עם האחרים.
כמה עגבניות רגילות את שמה בערך?
 

עדיה שיר

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
זה הלינק, ואם חסום לך אז מעתיקה גם לפה.


בורקס בשר מדהים של מירי זומר

מצרכים (8 גלילות בורקס שהם 16 דפי פילו):
1 חבילה בצק פילו, מופשר על פי הוראות היצרן
3 כפות שמן זית
2 בצלים לבנים גדולים, קלופים
6 שיני שום, קלופות
20 עגבניות שרי מתוקות מתוקות
500 גרם בשר טחון
3/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית בהרט
1/2 כפית כורכום
חופן עלי פטרוזיליה – לא חובה
1 כפית אבקת מרק עוף או בצל – לא חובה
1/2 כוס צנוברים – לא חובה

להברשה ועיטור:
תרסיס שמן
1 ביצה טרופה
שומשום

אופן הכנה:
– קוצצים את הבצל והשום לקוביות קטנות ומטגנים בסיר רחב עד שהבצל רך וזהוב.
– בינתיים חותכים את עגבניות השרי לקוביות או רבעים ומוסיפים לבצל (רק אחרי שהתרכך). ממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב, עד שהעגבניות מתרככות. בערך 10 דקות.
– מוסיפים את הבשר וצורבים על אש גבוהה, תוך כדי מעיכה של הבשר מדי פעם, כדי שלא יווצר לכם גוש גדול.
– כשהבשר משנה את צבעו ואין נוזלים בתחתית הסיר, מוסיפים את כל התבלינים והצנוברים. מערבבים היטב ומטגנים ביחד עוד 5 דקות. חשוב לערבב כל הזמן שלא ידבק לתחתית הסיר.
– מורידים מהאש ומאפשרים למילוי להתקרר לפני שמניחים על הבצק. אגב, אם יש נוזלים בתחתית הסיר מוציאים אותם כדי שהבצק לא ירטב.
– פורסים עלה פילו על השיש, כשהצד הרחב צמוד אליכם, ומתיזים שמן על כולו. מניחים מעליו עלה פילו נוסף ושוב משמנים.
– מניחים בתחתית העלה פס של מילוי (לא צריך הרבה, מדובר בבורקס דק יחסית) ומגלגלים למעין רולדה הדוקה. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק והמילוי ומניחים את כל הבורקס שנוצרו על תבנית תבנית תנור עם נייר אפייה.
– מחממים תנור ל-190 מעלות.
– מברישים את הבורקס בביצה טרופה, בנדיבות, ומפזרים שומשום.
– אופים בתנור במשך 30 דקות או עד שהבורקס זהובים ממש. תשתדלו לא להוציא אותם לפני שהם זהובים לגמרי כדי שיצא לכם קריספי.
– מגישים עם עגבניות מרוסקות, חריף וטחינה ומתענגים.
חזרתי כדי לכתוב שהכנתי את המתכון הזה בתחילה די בספקטיות, אבל מאוד מאוד הופתעתי! יצא טעים מגדר הרגיל! מתכון מיוחד.
שינויים שלי שקרו לגמרי בטעות-
התבלבלתי בכמות של הבהרט. חשבתי שמדובר בכפית ולא בחצי כפי שראיתי אח"כ. אבל כיוון שבחוש המטבחי שלי היה נראה לי קצת מוגזם להגזים עם התבלין הדומיננטי הזה... פיזרתי כפית שטוחה בהרט. (יצא מעלףף)
מלח- הקפדתי לפזר בצורה נדיבה ולבדוק שזה אכן לא תפל.
לגבי העגבניות שרי...התאמצתי לקנות אותם, כי אני חושבת שהם כן מוסיפים ייחודיות ברורה. לשרי יש טעם יותר אנין ומעניים מלעגבניה רגילה.
אבל כיוון שבמתכון נכתב- "עגבניות שרי מתוקות מתוקות".. וביננו...כאלו אפשר למצוא רק בשוק מחנה יהודה אולי. (העגבניות שלי נראו נהדר אבל הטעם שלהם לא היה מתוק היסטרי)- פשוט הוספתי כף שטוחה של קטשופ (בחשאיות גמורה)
ויצא מעדן ממש!!
ממליצה!!
 

סטודיו בול

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
בשרים, קובות, מרקים..
יש לך איזה תבלין מוכר שאפשר להגיד שהוא דומה לו?
סתם לקבל כוון אם לקנות אותו או להמיר במשו דומה
(לא אוהבת תבלינים מיותרים במקרר)
 

שישפן

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
אני משתמשת מלא בבהרט, לא מכירה משהו שדומה לו
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכה

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת הַבֹּטְחִים בַּיהוָה כְּהַר צִיּוֹן לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם יֵשֵׁב:ב יְרוּשָׁלִַם הָרִים סָבִיב לָהּ וַיהוָה סָבִיב לְעַמּוֹ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:ג כִּי לֹא יָנוּחַ שֵׁבֶט הָרֶשַׁע עַל גּוֹרַל הַצַּדִּיקִים לְמַעַן לֹא יִשְׁלְחוּ הַצַּדִּיקִים בְּעַוְלָתָה יְדֵיהֶם:ד הֵיטִיבָה יי לַטּוֹבִים וְלִישָׁרִים בְּלִבּוֹתָם:ה וְהַמַּטִּים עַקַלְקַלּוֹתָם יוֹלִיכֵם יי אֶת פֹּעֲלֵי הָאָוֶן שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  2  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה