בעת פגיעת רקטה או טיל בקרקע, יש סכנה שרסיסים שנוצרו בעקבות הדף הפיצוץ יפגעו במי שעומד או יושב. זאת בעוד שמי ששוכב, מגן על עצמו גם אם הרקטה או הטיל נוחתים בקרבתו.
המטרה היא לנסות ולהקטין ככל הניתן את גובה הצללית של גופנו, את שטח החשיפה שלו ולהיצמד כמה שניתן לקרקע.
מדוע חשוב להיות קרובים לקרקע? משום שלרוב ראשי הנפץ של הרקטות והטילים יש מעטפת פלדה, היוצרת רסיסים רבים ומסוכנים בפיזור צפוף מאוד. רסיסים אלו פוגעים באופן ישיר בקרקע רק באזור קטן מאוד הסמוך למקום הפיצוץ, אולם במרבית השטח החשוף לפגיעה וככל שמרחיקים ממקום הפיצוץ - מסלול מעוף הרסיסים הוא אלכסוני וכלפי מעלה.
גם הקרקע עצמה מספקת הגנה, כאשר כל בליטה בה משפרת מאוד את רמת המיגון, כמו תלולית, אבן שפה, מעקה נמוך או תעלה. על אף שהדבר כרוך לעיתים בחוסר נוחות ובחשש ללכלוך הבגדים, התנהגות לפי הנחיות אלה מצילה חיים.
הסבירות להיפגע מהדף פיצוץ של טיל שנוחת בסמוך בשטח פתוח, עומדת על 100% בעמידה ו-85% בכריעה, לעומת 10% בלבד בשכיבה.
משום כך, אם אנחנו מקבלים התרעה כשאנחנו בשטח פתוח ונשמעת אזעקה - יש לשכב על הבטן, להגן על הראש ולהמתין 10 דקות.
שימו לב - גם כאשר מתקבלת התרעה בזמן אירוע רב משתתפים - יש לשכב על הקרקע ולהגן על הראש באמצעות הידיים למשך 10 דקות. אם לא ניתן לשכב (למשל באירוע המתקיים בישיבה או בשל צפיפות) - יש להתכופף עד כמה שניתן ולהגן על הראש עם הידיים.
לאנשים עם מוגבלות בתנועה שאינם מסוגלים לשכב על הקרקע, יש להישאר בכיסא הגלגלים ולהגן על הראש עם הידיים.
בנוסף לכך, אם מתקבלת התרעה בעת שהייה במבנה בבנייה קלה ולא קיים מרחב מוגן שניתן להיכנס אליו - יש לצאת מהמבנה, לשכב על הקרקע ולהגן על הראש באמצעות הידיים למשך 10 דקות.