מאפים שאלה לגבי מתכון לעוגת שמרים שפורסם כאן

אמיליה

משתמש מקצוען
האשכול הבלתי נשכח של @זהבהלה

עשיתי אותו כמה פעמים, נצמדתי כמו סובייטית למידות המדויקות
מדדתי הכל לפי כוס מדידה 240 מ"ל ויוצא דביק נורא נורא!!! צריך להוסיף המון קמח בשביל שיהיה אפשרי לעבוד עם הבצק.
ראיתי שאני לא היחידה. מנגד, גם מלאאאא כתבו שעשו ויצא משגע.

אז לי בקשה מאחת- שתיים מאלה שעשו ויצא להם נדיר ומאלף וחלומי
מי תוכל לכתוב אותו מחדש, אבל בכמויות לא של כוסות מדידה אלא לפי מ"ל, בדיוק כמו שעשתה.

עוד שאלה-
לגבי המילוי של השוקולד-
איך הכי נכון להכין אותו כדי שימרח טוב על הבצק?
האם לחמם בסיר/ בן מארי/ לא לחמם בכלל אלא רק לערבב?!

תודה גדולה!!

זה המתכון- למי שרוצה אותו זמין
החומרים לבצק- לשים בקערה לפי הסדר הזה:
2 כפיות מלח
1.5 כוס שמן
3 ביצים
7.5 כוסות קמח
3/4 כוס סוכר
1 סוכר וניל
2 כפות שמרים
1 ו3/4 כוס מים חמימים
להשאיר בקערה את החומרים ללא ערבוב 15 דקות!!
ורק אחכ לערבב במשך 8 דקות.
להתפיח שעה שלמה.

החומרים למילוי מערבבים במיקסר)

כוס שמן
חבילת פודינג שוקולד
ביצה
1/2 כוס מים
2 כוסות סוכר
1 כוס קקאו

החומרים לפרורים:
1/4 כוס שמן
כוס קמח
3/4 כוס סוכר
 

אחות יהודייה

משתמש פעיל
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אני מכינה אותם קבוע (בדיוק הרגע יש נגלה בתנור;)) בכוסות חד"פ רגילות.
השינוי היחיד שאני רואה בין פה למתכון ששמור אצלי (כנראה אחרי שהכנתי- תיקנתי) שאני שמה קילו קמח.
ולגבי המילוי- אני מערבבת ביד. וממליצה לשים 2-/ כוס מים ו2/3 כוס שמן- כשיש מידי הרבה שמן זה יוצא מדי "מחליק" ולא נמרח טוב.
 

נעמה ראובן

משתמש פעיל
קילו קמח..שווה לשבע וחצי כוסות....

אני עושה את המתכון קבוע...
מתחילה ללוש..ואז שמה את המים עד שמתגבש בצק למרקם שאני אוהבת...
כי אחרת זה באמת דביק נורא...
גם תלוי בגודל הביצים...וכו...
 

אמיליה

משתמש מקצוען
בכוסות חד"פ רגילות.
כלומר, חוץ מהקמח, את כל השאר- מים, שמן וסוכר, את מודדת לפי חד"פ?
שים 2-/ כוס מים
?
ואז שמה את המים עד שמתגבש בצק למרקם שאני אוהבת...
כלומר, משאירה את כל המים השמן והסוכר לפי הכמות של המתכון- כוסות של 240 מ"ל, ומפחיתה רק את כמות המים?
 

english

משתמש סופר מקצוען
לא מכירה את המתכון
אבל אם יוצא לך בצק רך ודביק- הוא יותר רך ואוורירי אחרי אפיה
ואיך להתעסק איתו
שימי כל חתיכת בצק 2 ניירות אפייה משומנים ואז תרדדי עם מערוך יוצא מעולה
בגלל שהם משומנים זה מתגלגל יפה לרולדה
 

נעמה ראובן

משתמש פעיל
כלומר, חוץ מהקמח, את כל השאר- מים, שמן וסוכר, את מודדת לפי חד"פ?

?

כלומר, משאירה את כל המים השמן והסוכר לפי הכמות של המתכון- כוסות של 240 מ"ל, ומפחיתה רק את כמות המים?
בדיוק...
עושה הכל בכוס קרטון...
ואת המים בסוף...לפי העין...
(שוב..תלוי בגודל הביצה וסוג הקמח..)
 

saryk

משתמש מקצוען
אני מכינה אותם קבוע (בדיוק הרגע יש נגלה בתנור;)) בכוסות חד"פ רגילות.
השינוי היחיד שאני רואה בין פה למתכון ששמור אצלי (כנראה אחרי שהכנתי- תיקנתי) שאני שמה קילו קמח.
ולגבי המילוי- אני מערבבת ביד. וממליצה לשים 2-/ כוס מים ו2/3 כוס שמן- כשיש מידי הרבה שמן זה יוצא מדי "מחליק" ולא נמרח טוב.
גם אני.
וזה אומר- את הקמח בכוסות מדידה (7.5 כוסות קרטון זה כקילו קמח)
ואת השאר בכוסות ח"פ שקופות.
פעם ראשונה שהכנתי הכל בכוסות מדידה יצא דביק נורא והוספתי קמח והוספתי והוספתי.... בסוף יצא מעולה :)
 

דנידין246

משתמש צעיר
האשכול הבלתי נשכח של @זהבהלה

עשיתי אותו כמה פעמים, נצמדתי כמו סובייטית למידות המדויקות
מדדתי הכל לפי כוס מדידה 240 מ"ל ויוצא דביק נורא נורא!!! צריך להוסיף המון קמח בשביל שיהיה אפשרי לעבוד עם הבצק.
ראיתי שאני לא היחידה. מנגד, גם מלאאאא כתבו שעשו ויצא משגע.

אז לי בקשה מאחת- שתיים מאלה שעשו ויצא להם נדיר ומאלף וחלומי
מי תוכל לכתוב אותו מחדש, אבל בכמויות לא של כוסות מדידה אלא לפי מ"ל, בדיוק כמו שעשתה.

עוד שאלה-
לגבי המילוי של השוקולד-
איך הכי נכון להכין אותו כדי שימרח טוב על הבצק?
האם לחמם בסיר/ בן מארי/ לא לחמם בכלל אלא רק לערבב?!

תודה גדולה!!

זה המתכון- למי שרוצה אותו זמין
החומרים לבצק- לשים בקערה לפי הסדר הזה:
2 כפיות מלח
1.5 כוס שמן
3 ביצים
7.5 כוסות קמח
3/4 כוס סוכר
1 סוכר וניל
2 כפות שמרים
1 ו3/4 כוס מים חמימים
להשאיר בקערה את החומרים ללא ערבוב 15 דקות!!
ורק אחכ לערבב במשך 8 דקות.
להתפיח שעה שלמה.

החומרים למילוי מערבבים במיקסר)

כוס שמן
חבילת פודינג שוקולד
ביצה
1/2 כוס מים
2 כוסות סוכר
1 כוס קקאו

החומרים לפרורים:
1/4 כוס שמן
כוס קמח
3/4 כוס סוכר
עיבוד קל הניב תוצאה מצויינת שנוסתה כבר פעמים רבות
1 קילו קמח
1 כוס שמן-לא צריך יותר!! המילוי מספיק שומני
ואת המים להתחיל לשפוך ורק כשהבצק רך וטוב להפסיק
לפעמים מספיק כוס וחצי לפעמים קצת יותר
תלוי בקמח ובמזג אויר
 

טבריה

משתמש מקצוען
יש לי מתכון ממש זהה לפי כוסות חד פעמי רגילות, יוצא מצויין ולא דביק.
מתכון של רבקה רובין.
Screenshot_20240803_220753_WhatsApp.jpg
 

שושנה ריזל

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
האשכול הבלתי נשכח של @זהבהלה

עשיתי אותו כמה פעמים, נצמדתי כמו סובייטית למידות המדויקות
מדדתי הכל לפי כוס מדידה 240 מ"ל ויוצא דביק נורא נורא!!! צריך להוסיף המון קמח בשביל שיהיה אפשרי לעבוד עם הבצק.
ראיתי שאני לא היחידה. מנגד, גם מלאאאא כתבו שעשו ויצא משגע.

אז לי בקשה מאחת- שתיים מאלה שעשו ויצא להם נדיר ומאלף וחלומי
מי תוכל לכתוב אותו מחדש, אבל בכמויות לא של כוסות מדידה אלא לפי מ"ל, בדיוק כמו שעשתה.

עוד שאלה-
לגבי המילוי של השוקולד-
איך הכי נכון להכין אותו כדי שימרח טוב על הבצק?
האם לחמם בסיר/ בן מארי/ לא לחמם בכלל אלא רק לערבב?!

תודה גדולה!!

זה המתכון- למי שרוצה אותו זמין
החומרים לבצק- לשים בקערה לפי הסדר הזה:
2 כפיות מלח
1.5 כוס שמן
3 ביצים
7.5 כוסות קמח
3/4 כוס סוכר
1 סוכר וניל
2 כפות שמרים
1 ו3/4 כוס מים חמימים
להשאיר בקערה את החומרים ללא ערבוב 15 דקות!!
ורק אחכ לערבב במשך 8 דקות.
להתפיח שעה שלמה.

החומרים למילוי מערבבים במיקסר)

כוס שמן
חבילת פודינג שוקולד
ביצה
1/2 כוס מים
2 כוסות סוכר
1 כוס קקאו

החומרים לפרורים:
1/4 כוס שמן
כוס קמח
3/4 כוס סוכר
אני גם מכינה אותו קבוע,
הבצק יוצא דביק מאד, אבל בגלל שיש בו המון שמן אפשר כן להצליח לעבוד איתו.
בפעם אחת יצא לי דביק שלא הצלחתי להתעסק איתו - אז הוספתי עוד קצת שמן וזה הסתדר.
תכלס זה שהבצק כזה דביק בתור בצק גורם לרכות המטורפת של העוגות לאחר האפיה וזה מה שאלוף במתכון הזה...

מודדת בכוסות ח"פ - קרטון ושמה ק"ג 1 של קמח.
ואת החומרים למילוי אני מערבבת סתם בקערה עם כף ואז מורחת על העוגות בסכין לא חדה ויוצא מעולה.
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  50  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה