עוגות/עוגיות אשכול עוגות מרוכז ומדורג-

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
אז כפי שהבטחתי, כאן אשכול מרוכז לעוגות.
בצד ישנה אשרות לסמן וי וכך לומר לכולם שהכנתם את העוגה ושהיא מוצלחת. לא מוצלחת- אל תסמנו. כאן באשכול מלבד רצף מתכונים אין שום דבר אחר. לא שאלות, לא בקשות. תגובות מעין אלו יימחקו כדי שהאשכול יישאר נטו מתכונים מדורגים.

האשכול הזה הוא פיילוט.
יצליח? יהיה שיתוף פעולה? נפתח כאלו מקבילים למאכלים, סלטים, מרקים וכו'.
אז זה בידיים של כולנו.

אה, אני יודעת שזה קצת מורכב, במיוחד כאשר האשכול יגדל, אבל בכל זאת, לתועלת כולם, לפני שמעלים עוגה, בדיקה קצרה אם היא כבר הועלתה תעזור לנו לשמור על האשכול במיטבו


כאן לא מעלים קישורים!
המטרה היא שהאשכול ירכז מתכונים ולא ישלח אותנו לקישורים אחרים, גם לא בתוך הפורום שלנו. אז אם כבר העליתם משהו ואתם רוצים שיופיע כאן- כנסו לאשכול ששם כתבתם, העתק הדבק לכאן.
העוגה שהבאתם היא ממקור חיצוני? בלוג כלשהו? אתר? ציינו זאת, עם מתן קרדיט כנדרש. גם לתמונה מאתר או בלוג יש לתת קרדיט. אף אם היא באה עם המתכון.
תמונה תמיד משדרגת!

יתכן ויעלו כאן עוד כללים בהמשך לפי הצורך.
בהצלחה לכולנו.
ובתקווה שהאשכול הזה יהיה יעיל וכאשר תרצו להכין עוגה טובה, תוכלו לחפש כאן עוגה שיש עליהן משובים טובים.
כמובן, שיקח זמן למשובים.
אבל- אם גיליתם כאן עוגה שכבר הכנתם- תנו לו וי אם נהניתם מהמתכון.

עוד משהו אחרון,
לא יודעת לגבי עוגות אחרות, אבל אם הכנתם עוגה משלי, תוכלו להדביר את המתכון כאן ולדרג.
זה לא כי אני בטוחה ששלי טובות. זה רק כי אין סיכוי שאצליח להעלות כאן את כככככככככלללל מה ששלי, אז תעזרו לי, אם הכנתם ונהניתם. ציינו שזו עוגה שלי.

חשוב מאוד מאוד-
אין כאן תחרות. יש כאן נסיון באמת לתת מידע נכון מאלו שהכינו עוגות שעולים באשכול. אז אנא מכם, וי- רק אם הכנתם ונהניתם, אחרת את מטעים את הגולשים ועלולים לגרום לעגמת נפש. וחבל. אנחנו כאן בשבילכם. לטובתכם!

שאלות בכל הנוגע לאשכול, כולל על המתכונים, בנספח
 
נערך לאחרונה ב:

מ.בר

משתמש רשום
רבועי שוקולד פקאן

של @ה. בקר
טעים ומשובח ביותר!!

מתכון לתבנית חד פעמית ענקית


5 ביצים
1 כוס סוכר חום עדיף דחוס
1.5 כוסות סוכר לבן
1/2 כוס סירופ בטעם מייפל
1 כוס שמן
5.5 כוסות קמח
200 גרם שוקולד מריר קצוץ גס
200 גרם פקאן קצוץ
1 כוס שוקולד צ'יפס לבן
1 כף סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
מערבבים הכל במיקסר או בקערה ביד.
משטחים בתבנית חד פעמית ענקית מרופדת בניר אפיה.
אופים ב 180 מעלות בערך 30-35 דקות. או עד שהעוגה יציבה אבל לא קשה.

פורסים לאחר צינון

1722347719606.png
 

hehrua

משתמש פעיל
עוגה מעולה של @ה. בקר

בלונדשוצי'פס---​


תבנית חד פעמית ענקית
מדידה בכוסות חד פעמיים

לשכבת הכהה:
3 ביצים
3/4 כוס קקאו
1.5 כוסות סוכר
1 כפית אבקת אפיה
3/4 כוס שמן
1 ו 3/4 כוסו קמח

לשכבה הבהירה:
3 ביצים
3/4 כוס סוכר חום דחוס, כהה
3/4 כוס סוכר לבן
1 כפית אבקת אפיה
1 כוס שמן
קורט מלח
2 כוסות קמח
1.5 כוסות שוקולד צ'יפס

הכנה:
אין צורך במיקסר

מערבבים בקערה את רכיבי השכבה הכהה.
מורחים בתבנית חד פעמים ענקית מרופדת בניר אפיה.

מנקים מעט את הקערה, שלא יהיו בה הרבה שאריות כהות, ומערבבים בה את רכיבי השכבה הבהירה.
יוצקים על השכבה הכהה ומחליקים בעדינות מעליה

180 מעלות
כחצי שעה, עש שהעוגה יציבה.

פורסים כשהעוגה חמימה בסכין חדה ולא משוננת.
IMG_0349_800x600.jpg



 

טלי גול

משתמש חדש
עוגת שיבולת שועל בטעם שוקולדי משגע....מומלץ

  • 2 בננות
  • 2 כוסות שיבולת שועל דקה או קמח שיבולת שועל (200 גרם)
  • 1/4 כוס קקאו (35 גרם)
  • 1 שקית אבקת אפייה (2 כפיות - 10 גרם)
  • 1/2 כוס סירופ מייפל (120 מ"ל) או סוכר או ממתיק מלאכותי
  • 2 כפות חמאת בוטנים/שקדים (30 גרם)
  • 2 כוסות חלב רגיל או צמחי (480 מ"ל)
לקישוט: שוקולד (לא חובה)


אופן ההכנה​

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. מערבבים את כל המרכיבים בתבנית (אין צורך לשמן) בגודל 20 ס”מ – 20 ס”מ. מוסיפים שוקולד מעל (אם רוצים) ואופים במשך כ-30 דקות.

ההיגיון מאחורי המתכון​

אם אתם לא רגילים למרקם של שיבולת שועל דקה כדאי להשתמש בקמח שיבולת שועל שאפשר להכין בקלות ובמהירות בבית – מערבלים את השיבולת שועל בבלנדר. אם רוצים מרקם חלק במיוחדטוחנים את השיבולת שועל ביחד עם החלב.

עוגת שיבולת שועל משגעת
_MG_2145.jpgעוגת-שיבולת-שועל-שוקולד-.jpg
 

פרקטית

משתמש מקצוען
עוגה מעולה של @shira bira

טורט קפה ושוקולד​

עוגה פשוטה וטובה, מהסוג שלא מפסיקים ליישר. הכי מתאימה לצד כוס קפה או תה בשבת חורפית של חנוכה.

מידות: המידות בכוס פלסטיק חד פעמית סטנדרטית (לא גבוהה)
כלים : תבנית עוגה בינונית משומנת קלות

רכיבים:
1/2 כוס מים חמימים
כף גדושה אבקת נס קפה (עדיף מגורען).
5 ביצים מופרדות בטמפ' החדר.
קורט מלח
1 כוס סוכר חום כהה דביק (לא דמררה).
3/4 כוס שמן.
1 שקית סוכר וניל.
כפית וחצי א. אפיה.
2 כוסות קמח.
חפיסת שוקולד מריר שבורה לקוביות (100 גר').

אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל-180 מעלות.
1. מערבבים את המים ואבקת הנס קפה ומניחים בצד
2. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח ואבקת האפיה.
3. מקציפים חלבונים ומלח במשך חצי דקה ומוסיפים את הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב אך לא קשה מדי.
4. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים לאט את החלמונים ולאחר מכן את סוכר הוניל.
5. מוסיפים את השמן בזרם דק
6. מוסיפים את הקמח והקפה לסירוגין.
7. מעבירים את הבלילה לתבנית ומיישרים את הבלילה.
8. ממיסים במיקרוגל את השוקולד המריר בפולסים קצרים.
9. שופכים את השוקולד בפסים לרוחב ולאורך העוגה ומערבבים מעט בתנועות מעגליות בעזרת קיסם/ שיפוד עד לקבלת מראה שיש.
10 אופים כ20-25 דקות עד לקבלת קיסם יבש.

הערות והארות:

1. לא מומלץ בכלל להחליף את הסוכר בסוכר לבן או דמררה. העוגה תצא יבשה וגרגירית יותר ובכלל העוגה עשויה מחומרים פשוטים אך טובים ולא רצוי להשמיט/ להחליף אף אחד מהם.
2. אפשר להשתמש ביותר מ100 גר' שוקולד מריר. לדעתי כדאי עד 150 (חבילה וחצי) ולא יותר.
3. את הביצים קל יותר להפריד כשהן קרות ואז להניח את החלבונים בקערת ההקצפה עד שיגיעו לטמפרטורת החדר.
4. לא מומלץ להפחית את כמות השמן. היא כבר קוצצה משמעותית.
5. הקצפת החלבונים עם קורט מלח אינה טעות זהו טריק שמסייע ליציבות הקצף.

בהצלחה ובתאבון !

עריכה:
1. לאחר נסיונות של רבים מהניקים ותודתי נתונה להם על כך, נראה שאפשר להכין גם עם הקצפת ביצים שלמות.
חשוב להקציף זמן ממושך.
2. גם נסיונות עם סוכר דמררה או לבן דווחו כמוצלחים.
בתור אחת שטעמה את כולם אני מפצירה בכם בכל זאת לנסות עם סוכר חום דביק שמוסיף טעם קרמלי מודגש וטעים.
 

קבצים מצורפים

  • 20191031_010022[1].jpg
    20191031_010022[1].jpg
    KB 299.2 · צפיות: 61
עוגת ממתק

מתאים לתבנית תנור גדולה

3 כוסות קמח

1.5 כוסות סוכר חום (מספיק 1)

1.5 כוסות חמאת בוטנים

150 גרם מרגרינה (1/2 כוס שמן +1/4 כוס מים)

לשטוח בתבנית, לאפות במשך כ-15 דקות.

להקציף:

6 ביצים שלמות

3 כוסות סוכר (מספיק ½2)

קורט מלח

3 כוסות קוקוס

להוסיף 150 גרם שוקולדצ'יפס.

לשפוך מעל הבצק ולאפות עוד 20 דקות.



ניתן להמיר: 1.5 כוסות סוכר חום + 1.5 כוסות חמאת בוטנים ב: 0.5 כוס סוכר חום + 1.5 כוסות חמאת בוטנים מתוקה.
 
עוגת קורנפלקס

לטחון במג'מיקס 1/2 חבילת קורנפלקס תלמה.

לשפוך לקערה.

להוסיף 100 ג' אבקת נוגט.

להמיס בסיר:

  • 300 גרם שוקולד מריר
  • 1 כוס חמאת בוטנים
  • 2 כפות דבש
  • 1/3 כוס שמן.
לשפוך על הקורנפלקס, לערבב ולשטוח בתבנית תנור.

להמיס:

  • 300 ג' שוקולד
  • 1/2 כוס חמאת בוטנים
  • 2 כפות שמן
לשפוך על הקורנפלקס.

להקפיא כ-1/2 שעה ולחתוך לקוביות.

טעיםםם!!
 
עוגיות רעידות אדמה



לערבב:

½ כוס שמן

1 כוס קקאו

2 כוסות סוכר

1 א"א (2 כפיות)

4 ביצים

2 כפיות תמצית וניל

2 כוסות קמח



להניח במקרר למשך 20 דקות.

ליצור כדורים עם כפית

לזרוק לתוך אבקת סוכר



להניח בתבנית ולהשאיר מרווח בין העוגיות
 

Sh m

משתמש פעיל
צילום מקצועי
עוגת כדורי שוקולד

לרסק 500 גרם ביסקוויטים

מבשלים בסיר

חבילת מרגרינה

חצי כוס קקאו

1 כוס סוכר

1/2 כוס מים

4 כפות ליקר / יין

להוסיף את הביסקוויט

לשטוח בתבנית ח"פ ולקרר

להמיס 2 חבילות שוקולד

6 כפות גדושות חמאת בוטנים

ולשפןך מעל

להקפיא ולחתוך לקוביות
הוספה שלי:
אפשר להחליף את הביסקוויט לביסקוויט בטעם קרמל ואת החמאת בוטנים לקרם לוטוס - יוצא טעים גם כן!
(תמונה לא כל כך ברורה...)
1727711293212.png
 

טוב עין יבורך

משתמש חדש
עוגת דבש במרקם מושלם
לכל מי שנמאס מעוגות הדבש היבשות

כוס ח"פ של 180

להקציף 5 דקות:
6 ביצים
3 כוסות סוכר חום

להוסיף תוך כדי הקצפה:
כוס שמן
1/2 כוס דבש
2 כפות קינמון
כפית ציפורן - לא חובה,
קורט מלח
3 כפות קפה נמס

לכבות ולהוסיף:
קופסת רסק תפוחים
כוס מים רותחים
שלוש וחצי כפיות סודה לשתיה
5 כוסות קמח (אפשר להחליף ב 2.5 מלא ו-2 לבן)

לערבב ולשפוך מיד ל-4 תבניות מאורכות, אפשר לפזר שומשום/שקדים מולבנים וכדו'.
לאפות בחום של 180 (חשוב להקפיד - לא יותר מ-180) עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
 

בתיה 123

משתמש צעיר
איך לא העלו פה עדיין?
עוגת דבש של @מצליחה
תבנית הכי ענקית.
8 ביצים
2.5 כוסות סוכר
4 כוסות קמח
1 א. אפיה
6 כפות דבש
קצת קינמון
2 כפיות צפורן טחון
כפית סודה לשתיה
כוס שמן
2.5 כוסות מים רותחים
4 כפיות קפה

להקציף ביצים שלמות+סוכר בערך 10 דקות
לערבב בנפרד חומרים יבשים בקערה.
חומרים רטובים בקערה אחרת, (את הקפה להמיס במים הרותחים)
לאחד תערובות
לשפוך לתבנית ענקית
לאפות עד שהעוגה יציבה

הערות:
עשיתי עם קמח כוסמין, יוצא מעולה, לא מרגישים בכלל.
העוגה הזאת, אף פעם!!! לא צונחת, תמיד נשארת גבוהה, אוורירית ורטובה למעלה.
גם הצבע שלה הוא כהה, כמו עוגת דבש (ולא כמו עוגת קפה).

מה שאני הוספתי:
1 כף קקאו
ושיניתי את המתכון כך שיהיה 2 כוסות סוכר וכוס דבש

בגלל שהבלילה יוצאת מאוד תפוחה אחרי שכיביתי את המיקסר ערבבתי קצת בעצמי בתנועות קיפול כדי להיות בטוחה שהכל התערבב.

אפיתי על 180 40-45 דקות בתבנית קוגהלוף
אנגלייש קייק חצי שעה בערך

בהצלחה!!
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
חבל ששוברים את רצף המתכונים,
לשאלות יש נספח.

ו- @ה. בקר ,

הפיילוט הצליח?
כי אם כבר, נראה לי שהאשכול מוצלח מאוד, יש מצב לפתוח עוד אשכולות כאלו,
נניח למנות ראשונות - מתאים מאוד לסוכות...
הצליח בקושי. לא ממש.

אבל אולי אחרי סוכות אכנס לזה יותר ואטפל בזה.
תכ'לס האשכול יעיל אבל לא היתה הרבה היענות בו...
 

מרים שוורץ

יוצרת באהבה חווית תמונה
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
סופלה ממכר שאני מכינה כבר שנים
סופלה​

זמן הכנה משוער: 10 דקות

כמות משוערת: 12 יחידות

מצרכים:

200 גרם שוקולד מריר

3/4 כוס שמן

4 ביצים

3/4 כוס קמח

כוס סוכר



אופן ההכנה

להמיס 3/4 כוס שמן עם השוקולד. אפשר במיקרוגל.

לאחר שנמס, להעביר לקערה ולהוסיף 3/4 כוס קמח וכוס סוכר וביצים.

לערבב את כל החומרים.

למזוג לתבניות מאפינס קטנות 2 וחצי כפות מהבלילה.

אם רוצים (אני מוותרת על זה): להניח קובית שוקולד לאחר שמוזגים כף וחצי מהבלילה ואחר כך להוסיף עוד כף.

לאפות בתנור בחום של 180 מעלות למשך 15 דקות בערך.
 

מרים שוורץ

יוצרת באהבה חווית תמונה
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
מתכון שהגיע אלי לפני חצי שנה ולא מפסיקה להכין, קל מאד בלי מיקסר ועם מוצרים זמינים
(הכנתי למשלוחי מנות ונרשמה התלהבות בקהל)

image.png
 

מרים שוורץ

יוצרת באהבה חווית תמונה
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
והמלצה אחרונה על עוגת קינמון ואגוזים מבתוך המשפחה
המתכון קצת קטוע אבל מבינים

עוגת שיש קינמון ואגוזים .JPG
 

mentos

משתמש פעיל
עוגת שוקולד שכבות
עוגה מדהימה וקלה להכנה

לבצק:
2\1 כוס סוכר
1 כוס שמן
3 כוסות קמח
1 ביצה

מערבבים את כל החומרים משטחים בתבנית בינונית מרופדת בנייר אפיה ואופים 7 דקות על 180 מעלות

בינתיים מכינים את המילוי
למילוי:
1 סוכר ווניל
2\1 1 כוס סוכר
4 ביצים
1 כוס שמן
6 כפות קקאו שטוחות
4 כפות גדושות ריבה תות\משמש אם הריבה סמיכה מידי צריך לדלל במעט מים רותחים
4 כפות קמח

מערבבים הכל שופכים מעל הבצק ואופים 30-40 דקות

לציפוי:
150 גרם שוקולד מריר
3 כפות שמן

ממיסים ושופכים מעל העוגה שמים את העוגה במקרר עד שהציפוי כבר לא מבריק
וחותכים את העוגה לקוביות
נחתך ממש יפה והשוקולד מלמעלה לא נשבר כי הציפוי עדיין לא קשה מידי
ניתן לשמור במקרר או במקפיא

בהצלחה!!
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  50  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה