דרוש מתכון מה את מכינה הכי טעים מחזה עוף?

saralulu

משתמש מקצוען
יש אלפי מתכונים
מחפשת את המוצלחים מבינהם!
תודה רבה!!!
 

מהדמיה להוויה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים

חמדה יקרה

משתמש מקצוען
חצי קילו חזה- חתוך לשניצילים / רצועות
להשרות ב:
רבע כוס שמן זית
רבע כוס דבש
חצי כפית מלח
כפית א. שום
קצת פלפל שחור
קצת מים רותחים

לטגן (אין צורך לשים שמן בטיגון)

יאמממי
 

חני גרינשטיין

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום

saralulu

משתמש מקצוען
זה בידיוק השאלה
למה כל הצעה שאולי יכולה להיות טובה ברגע

חצי קילו חזה- חתוך לשניצילים / רצועות
להשרות ב:
רבע כוס שמן זית
רבע כוס דבש
חצי כפית מלח
כפית א. שום
קצת פלפל שחור
קצת מים רותחים

לטגן (אין צורך לשים שמן בטיגון)

יאמממי
את מתכוונת שמטגנים את כל הכמות יחד במחבת בלי שמן? עם זה משתלב הכי טוב?
 

ARD

משתמש פעיל
שניצלונים שהציפוי הוא קמח תפוחי אדמה.
אצלינו אוהבים את זה יותר משניצלונים רגילים. ועל הדרך זה גם בלי גלוטן...
 

נעמיתוש

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
יוצרי ai
שאלתי את הGPT :)

איזו מנה ראשונה להכין לחג, שתהיה מרשימה, עם דפי מלוואח?

ותשובתו (מילה במילה)-

כיסוני מלוואח ממולאים בכבד עוף או בשר בקר טחון:

דברים:

  • 4 דפי מלוואח
  • 300 גרם כבד עוף (אפשר גם להשתמש בבשר בקר טחון או עוף טחון)
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • כף שמן זית
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • חצי כפית כמון
  • חצי כפית קינמון (אופציונלי)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • ביצה אחת טרופה למריחה
  • שומשום או קצח לקישוט
אופן הכנה:

  1. חמם שמן זית במחבת וטגן את הבצל והשום עד להזהבה.
  2. הוסף את כבד העוף (או את הבשר הטחון) וטגן עד שהכבד עשוי היטב (בישול של בשר טחון יצרן של כ-10 דקות עד שהוא מוכן).
  3. תבל בפפריקה, כמון, קינמון, מלח ופלפל. ערבב הכל היטב ותן לתערובת להתקרר מעט.
  4. רדד את דפי המלוואח והשתמש בכוס רחבה או חותכן עגול כדי לחתוך עיגולים בגודל הרצוי.
  5. הנח כף מהמילוי במרכז כל עיגול וסגור לצורת חצי סהר, תוך לחיצה על הקצוות בעזרת מזלג.
  6. הברש את הכיסונים בביצה טרופה ופזר מעל שומשום או קצח לקישוט.
  7. הנח על תבנית עם נייר אפייה ואפה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לאורך 15-20 דקות, עד שהכיסונים מזהיבים.
ניתן להגיש את הכיסונים עם טחינה ירוקה, סלסת עגבניות או רוטב ציר בקר עדין ללוות את המנה. זו מנה בשרית מרשימה, קלה להכנה, ומושלמת לפתיחת ארוחת החג!
 

מה זה20

משתמש פעיל
איך מכינים?
אולי כדאי לחפש בגוגל למתכון מדויק אבל זה הבסיס:
אלה האפשרויות, שמים מה שאוהבים, או מה שיש. לא חובה כלום. עניין של טעם...
ירקות- בצל כמובן, פלפלים,(אפשר גם חריף קטן למי שאוהב פיקנטיות) גזר, כרוב, נבטים, תירס, פטריות, קישואים (מי שאוהב)
חזה עוף
תוספת
-אורז או נודלס להקפצה
תבלינים- רטבים-צ'ילי מתוק, רוטב סויה, מלח (לא המון, יש ברטבים) פלפל שחור.אפשר שום וג'ינגר.

מכינים את התוספת מראש. מקפיצים חזה בנפרד ושמים בצד. מטגנים את הבצל ומוסיפים את הירקות בהקפצה מהקשה לרך. (נבטים מוסיפים בסוף, אחרי שהכל מוכן ומערבבים). אחרי שהכל מוקפץ, מוסיפים את החזה עוף ומתבלים. (לטעום ולתקן תיבול!) את התוספת אפשר לערבב או להגיש לצד המוקפץ.

להקפיץ זה אומר לא לבשל. מחממים ווק או מחבת לחום הכי גבוה. מכיוון שקשה וכבד להקפיץ מחבת, אפשר פשוט לקחת שתי כפות ולערבב. שמים את הירק, מערבבים שתי דקות עם הכפות ומוסיפים את הירק הבא.
הירקות אמורים להישאר קשים מעט, כדי שיישארו קראנצ'ים.
בהצלחה!
 

nicky

משתמש מקצוען
הכי טעים זה חד משמעית זה:

כמעט אין פעם שאני מכינה ולא מבקשים מתכון
 

בתיה B

משתמש פעיל
לטגן את החזה במחבת עם רוטב צילי ומלח לא צריך חוץ מזה כלום...
תמיד נגמר עוד לפני שאני מספיקה להכין תוספת...
 

רותיס

משתמש פעיל
הכי דומה לשווארמה

פרוסות דקות חזה עוף מושרות מעט שמן ותבלין שווארמה.
לסדר אחד מעל השני בתבנית אינגליש קייק.
לאפות מכוסה בנייר כסף 40 דקות ב
180 מעלות.
כשמתקרר להוציא את הערמה כמו שהיא ולחתוך לאט לאט דק דק כמו שווארמה.

שווה לנסות בדיוק את כל השלבים.
 

hadas10

משתמש חדש
לאלו שאין להם זמן לחתוך עופות [והשניצלים הקנויים "מלוכלכים" להם]:
חזה עוף מחולק לחצי, נקי מעור סחוס ושאר מרעין בישין,
מניחים ככה שלם בתבנית אפיה,
מתבלים באיזה תיבול שרוצים , אני בד"כ מפזרת גריל עוף ,
קצת שמן ,
מורחים את התיבול שכל העוף יהיה מכוסה
וישר לתנור מחומם על 200[אפשר כמובן להניח לזה כמה שעות במקרר אם רוצים ויש זמן...]
20 דקות מכוסה ועוד 10 דקות גלוי
חותכים לפרוסות ומגישים
לפרוסות דקות ויפות צריך קודם לקרר ואז לחתוך
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  28  פעמים

לוח מודעות

למעלה