דרוש מידע מה המתכון המנצח(!) לאורז שלכם?

א. אדם

משתמש מקצוען
אולי למישהו יש רעיונות למתכונים של אורז עם טעם עמוק (עם תיבול ותוספות)
האורז הכי טעים בעולם...
(לא יודעת כמויות מדויקות מדויקות, כתבתי בערך)
חבילת שמיר
חבילת כוסברה
חבילת פטרוזיליה
2 כוסות אורז
כף וחצי מלח
חוויאג למרק/ כמון- בנדיבות

לקצוף את כל העלים דקדק
לטגן מעט עם האורז+ שמן והתבלינים
להוסיף מים ביחס של 2 כוסות מים לכוס אורז
ולהמשיך לבשל על אש נמוכה
 

קאלישית

משתמש פעיל
אורז בהכנה קלה ומהירה:
2 כוסות אורז שטופים שופכת לתבנית .
בכלי מערבבת יחד :
1/2 כוס ח''פ שמן
4 כוסות ח''פ מים רותחים
1/2 כף (ממתכת) מלח
1/2 כף (ממתכת) אבקת מרק
שופכת לתבנית מעל האורז
מכסה עם נייר כסף
אופה בתנור שעה על 180 מעלות.
יוצא מושלם אחד אחד!
 

וילה

משתמש פעיל
מה יותר מומלץ וטעים - אורז בסיר או בתנור???



גם לי לקח הרבה זמן לדעת להכין אורז .היום ב"ה יוצא מצוין וטעים.
אז ככה
מתחילים עם שטיפת האורז וסינון טוב.
מטגנים מעט עם שמן.
על כל כוס אורז להוסיף 2 כוסות מים רותחים.
מוסיפים תיבול.
מבשלים על אש נמוכה בלבד ולא פותחים את המכסה בזמן הבישול.
מציצים בסיר וכשהמים נגמרים מכבים את האש( בערך רבע שעה) .
משאירים מכוסה כרבע שעה.
פותחים ומערבבים עם מזלג ומוכן לאכילה
מה הכמויות של התיבול?
 
חפרו פה כבר על הנושא, אבל את זה לא ראיתי, אז שיהיה.

כשיש לי כוח אני מטגנת לפני שאני מוסיפה את האורז קוביות תפוחי אדמה,
מעבר לתפוחי אדמה שיוצאים מצוין האורז בעצמו נהיה טוב יותר, לא יודעת למה (רק תקפידו לשים קצת יותר מים מהרגיל, אני שמה 2 כוסות מים על כל כוס בכזה מקרה ואפשר להוסיף גם עוד חצי כוס שיהיה במקרה שזה 3 ויותר כוסות אורז)

וזה המתכון שלי, קצת מוזר, אבל יוצא טוב, טעם עדין אבל לא רק של מלח ופלפל לבד
מטגנת קצת את האורז בשמן
תוך כדי טיגון מוסיפה:
מלח
פלפל שחור
א.מרק פטריות
ו-- סוכר חום:sne: (בין כף לכפית על כל כוס אורז, לא יודעת מדויק)
וכשיש לי, אז גם שבבי בצל מטוגן

מוסיפה מים רותחים (בערך כוס ו3/4 לכל כוס אורז אולי קצת יותר, אבל זה פרסי שלדעתי צורך יותר מים)
רבע שעה על אש נמוכה, ואז לתת לנוח קצת בסיר סגור

בתאבון!

נ.ב.
לגבי התיבול כל אחד וטעמו, אבל מי שלא טעם אורז עם תפוחי אדמה - שינסה! (אמנם מוכר אבל אני גילתי את זה לא לפני הרבה שנים, אז אולי יש עוד כמוני...)
 

Professional1194

משתמש פעיל
אורז צהוב טעים ובריא

מטגנים בצל
מוסיפים תבלינים:
כף כורכום
אבקת שום
פפריקה חריפה
פלפל שחור
מלח
מוסיפים אורז
מערבבים
ושופכים מים
 

mshimon

משתמש חדש
אורז בתנור טעים בטירוף!!!
כוס אורז
2 כוסות מים רותחים
קוביות בצל וגמבה
גזר מגורד
חצי כוס שמן (אפשר קצת פחות)
2 כפות אבקת מרק
כפית מלח
לכסות היטב בנייר כסף ולאפות 45 דקות על חום 200 מעלות.
 
נערך לאחרונה ב:

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
אורז בתנור טעים הטירוף!!!
כוס אורז
2 כוסות מים רותחים
קוביות בצל וגמבה
גזר מגורד
חצי כוס שמן (אפשר קצת פחות)
2 כפות אבקת מרק
כפית מלח
לכסות היטב בנייר כסף ולאפות 45 דקות על חום 200 מעלות.
על כוס אורז חצי כוס שמן? לא יותר מרבע!
2 כפות א. מרק+כפית מלח??? מלוח מאוד מאוד. להפחית לחצי!
 

mshimon

משתמש חדש
על כוס אורז חצי כוס שמן? לא יותר מרבע!
2 כפות א. מרק+כפית מלח??? מלוח מאוד מאוד. להפחית ל
אז שכחתי לרשום שזה כמות לכוס קרטון.
ולגבי השמן לכן זה טעים:) רשמתי שאפשר קצת פחות.
אני מכינה את זה פעם בשבוע וממש לא מלוח לי.
 

רכי דיקמן.

משתמש חדש
מנוי פרימיום
בלת"ק
אורז בסמטי של מיה-סוגת-כי טוב
מחממים תנור ל180 מעלות.
כוס אורז
2 כוסות מים רותחים.
כפית מלח.
אני מכניסה לפיירקס (אפשר גם תבנית חד"פ)
מכסה בנייר כסף.
להכניס לתנור חם.
לחצי שעה בדיוק
להוציא, לפתוח, לערבב ולתת לזה לשבת דקה-שתיים
ולאכול
מושלםםםם
 

עורכת קליפים

משתמש פעיל
אני יותר אוהבת אורז בתנור אבל זה מאד עניין של טעם,
האורז שאני הכי אוהבת:
כוס אורז,
כף אבקת מרק,
כפית מלח,
1 בצל מטוגן,
1 קופסאת שימורים קטנה של פטריות,
לשפוך הכל לתבנית ח"פ מלבנית,
להניח אותה על תבנית אמיתית או על רשת, כדי שיהיה קל להכניס לתנור,
להוסיף 3 וחצי כוסות מים,
לשים בתנור על חום 250 לחצי שעה-40 דקות,
עד שהמים נגמרים.
 

עורכת קליפים

משתמש פעיל
הכנתי גם פעם מתכון מהמם של אורז שקשוקה,
אני לא מוצאת את המתכון המדויק אבל הרעיון הוא לשים בצל , עגבניות, פלפל אדום, אורז, מים, רסק עגבניות ותבלינים,
לבשל 12-15 דקות בערך,
ולערבב, יוצא טעים מאד מאד.
 

חלום לגדול

משתמש פעיל
קילו אורז יסמין
רבע-חצי כוס שמן
כפית וחצי מלח
לטגן כמה דקות
להוסיף 10 כוסות מים רותחים
להנמיך את האש ולבשל 17 דקות
להשאיר מכוסה עוד 10 דקות

האורז הקלאסי המושלם!!
אפשר להגיש עם בצל מטוגן מעל/פיצוחים /חמוציות וכו'
 

חלום לגדול

משתמש פעיל
מתכון נוסף לאורז-גיוון מהמם וטעים- אורז עם בצל,פלפלים ופטריות:
לטגן בצל קצוץ, להוסיף קוביות של פלפלים ופטריות ולטגן עוד כמה דקות,
להוסיף את האורז, מלח, פלפל ושום
לטגן עוד כמה דקות
להוסיף את המים ולבשל 17 דקות על אש נמוכה.
לכבות את האש ולהמתין 10 דקות.
 

חלום לגדול

משתמש פעיל
לקילו שלם של אורז צריך לפחות 5-6 כפיות מלח
אולי אתם אוהבים מאד מלוח
באורז לבן זה המון
רוצים להרגיש את האורז...
עבדתי פעם בקייטרינג שעל כל קילו שמנו כף ושלושת רבעי גדוש וזה ממש מלוח, אבל יש שאוהבים...
ואולי זה מסתדר עם 2 כוסות שמן לקילו....
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק צח

א מִזְמוֹר שִׁירוּ לַיי שִׁיר חָדָשׁ כִּי נִפְלָאוֹת עָשָׂה הוֹשִׁיעָה לּוֹ יְמִינוֹ וּזְרוֹעַ קָדְשׁוֹ:ב הוֹדִיעַ יי יְשׁוּעָתוֹ לְעֵינֵי הַגּוֹיִם גִּלָּה צִדְקָתוֹ:ג זָכַר חַסְדּוֹ וֶאֱמוּנָתוֹ לְבֵית יִשְׂרָאֵל רָאוּ כָל אַפְסֵי אָרֶץ אֵת יְשׁוּעַת אֱלֹהֵינוּ:ד הָרִיעוּ לַיי כָּל הָאָרֶץ פִּצְחוּ וְרַנְּנוּ וְזַמֵּרוּ:ה זַמְּרוּ לַיי בְּכִנּוֹר בְּכִנּוֹר וְקוֹל זִמְרָה:ו בַּחֲצֹצְרוֹת וְקוֹל שׁוֹפָר הָרִיעוּ לִפְנֵי הַמֶּלֶךְ יי:ז יִרְעַם הַיָּם וּמְלֹאוֹ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:ח נְהָרוֹת יִמְחֲאוּ כָף יַחַד הָרִים יְרַנֵּנוּ:ט לִפְנֵי יי כִּי בָא לִשְׁפֹּט הָאָרֶץ יִשְׁפֹּט תֵּבֵל בְּצֶדֶק וְעַמִּים בְּמֵישָׁרִים:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

ותשובה ותפילה וצדקה • אתגר 111

לוח מודעות

למעלה