לאחרונה התחלתי לשמור את כנפי העוף ממרק העוף של שבת. מפרקת את העוף מהעצם ומקפיאה. כשמצטברת לי כמות נחמדה, אני מכינה ממנה ארוחה טעימה ומזינה, כזו שלא מביישת גם ארוחה מתוכננת מראש שלא עשויה משאריות.
שווה.
קל להכנה.
ניצול מקסימלי של העוף.
ממליצה.
האמת שלתת מתכון מדוייק זה קצת מורכב, כי אני פשוט שמה מה שנראה לי.
אבל בערך.
במחבת גדולה מאדים בצל. ומוסיפים ירקות נוספים לפי הטעם, ולפי מה שהמקרר מאפשר. כרוב קצוץ [מומלץ ממש], מקלות גזר וקישואים, בצל ירוק, פלפל אדום רצועות קטנות וכיוצ"ב. מאדים את הירקות מספר דקות ולא יותר מדי כדי שישאר קראנצ'י.
מוסיפים את העוף. אפשר כמובן גם להכניס שאריות עוף אחרים כמו כרעיים שנותרו משבת, גם אם הן מתובלות, חותכים את העוף לחתיכות קטנות ומוסיפים למחבת. מקפיצים דקה. [גם שאריות בשר בקר קרועים לשערות או חתוכים לרצועות דקות יעשו כאן את העבודה].
מוסיפים תבלינים- פפריקה מתוקה, גריל עוף, שום, כמון, מלח, כורכום, פלפל שחור, קטשופ, מעט סוכר חום לאיזון הטעמים, רוטב צ'ילי מתוק, טריאקי או סויה, וככל העולה על טעמכם.....חוויאג' למשל...קארי וכיוצ"ב.
מקפיצים דקה עם התבלינים. מוסיפים מעט מים כדי שיהיה רוטב לפחמימה. ומערבבים.
תוך כדי הקפצת הירקות מכינים את הפחמימה. זה יכול להיות קוסקוס, אורז, פסטה, ספגטי, נודלס ואפילו פירה. אם נשאר לכן אורז משבת, אדרבא- השתמשו בו.
מגישים-
שמים את הפחמימה בצלחת ויוצקים מעליה מהעוף והירקות. אני אוהבת להוסיף עוד קצת בצל ירוק טרי ושומשום שחור ולבן בהגשה.
בתיאבון.
שווה.
קל להכנה.
ניצול מקסימלי של העוף.
ממליצה.
האמת שלתת מתכון מדוייק זה קצת מורכב, כי אני פשוט שמה מה שנראה לי.
אבל בערך.
במחבת גדולה מאדים בצל. ומוסיפים ירקות נוספים לפי הטעם, ולפי מה שהמקרר מאפשר. כרוב קצוץ [מומלץ ממש], מקלות גזר וקישואים, בצל ירוק, פלפל אדום רצועות קטנות וכיוצ"ב. מאדים את הירקות מספר דקות ולא יותר מדי כדי שישאר קראנצ'י.
מוסיפים את העוף. אפשר כמובן גם להכניס שאריות עוף אחרים כמו כרעיים שנותרו משבת, גם אם הן מתובלות, חותכים את העוף לחתיכות קטנות ומוסיפים למחבת. מקפיצים דקה. [גם שאריות בשר בקר קרועים לשערות או חתוכים לרצועות דקות יעשו כאן את העבודה].
מוסיפים תבלינים- פפריקה מתוקה, גריל עוף, שום, כמון, מלח, כורכום, פלפל שחור, קטשופ, מעט סוכר חום לאיזון הטעמים, רוטב צ'ילי מתוק, טריאקי או סויה, וככל העולה על טעמכם.....חוויאג' למשל...קארי וכיוצ"ב.
מקפיצים דקה עם התבלינים. מוסיפים מעט מים כדי שיהיה רוטב לפחמימה. ומערבבים.
תוך כדי הקפצת הירקות מכינים את הפחמימה. זה יכול להיות קוסקוס, אורז, פסטה, ספגטי, נודלס ואפילו פירה. אם נשאר לכן אורז משבת, אדרבא- השתמשו בו.
מגישים-
שמים את הפחמימה בצלחת ויוצקים מעליה מהעוף והירקות. אני אוהבת להוסיף עוד קצת בצל ירוק טרי ושומשום שחור ולבן בהגשה.
בתיאבון.