אני רק מחליטה שיש בהם קקאו, ביצים, סוכר, קמח, שמן, סודה לשתיה, ושוקולד צ'יפס
אם תחליטו להכין עוגה, בין אם תשימו חמאת בוטנים ובין אם תשימו טחינה גולמית- היא תיראה כך:
אם תחליטו להכין עוגיות, בין אם תשימו חמאת בוטנים ובין אם תשימו טחינה גולמית, הן תיראנה כך:
[כאן אופציה ב, גלילים מוקפאים ופרוסים]
האמת שכבר היו במקפיא עוגות שיכלו להספיק ברווח לשבת. אבל, זו שבת אחרונה של בינהזמנים והבחור דכאן ישוב אוטוטו לישיבה לזמן אלול בעז"ה, ולמי מגיע פינוק בשבת אחרונה של בינהזמנים, רגע לפני שישקע בלימוד יותר מאשר ללומדי התורה? אז החלטתי לפנק אותו בעוגה שמשלבת את כל מה שהוא אוהב בעוגות- עוגת שוקולד צ'יפס, עוגת בראוניס וחמאת בוטנים.
האמת- טעים להפליא!
אה, כן הבנתם נכון, אני השתמשתי בחמאת בוטנים. ברור, נו.
ולמתכון.
הפעם, בניגוד לרוב, השתמשתי בכוסות שתיה חמה בגודל הסטנדרט, ולא בכוסות חד פעמי לשתיה קרה.
למה? תשובה אין לי. זה מה שראיתי מול העיניים כשהרכיב הראשון שהצריך מדידה רצה להיכנס לקערה, אז בזה השתמשתי.
6 ביצים
1 כוס סוכר דמררה
1.5 כוסות סוכר לבן [אל תפחיתו, כבר הפחתתי...]
1 כוס שמן
1.5 כוסות חמאת בוטנים או טחינה גולמית
2 כפיות סודה לשתיה
3/4 כוס קקאו
4.5 כוסות קמח
2 כוסות שוקולד צ'יפס [חום, לבן או שילוב של השתיים]
מערבבים היד בקערה גדולה.
אם הבצק דביק מדי מוסיפים עוד מעט קמח.
לעוגה:
משטחים בתבנית חד פעמית ענקית.
אופים ב 180 מעלות 25-30 דקות. אל תאפו יותר כדי שהעוגה תישאר רכה.
לעוגיות:
אפשרות א- יוצרים כדורים ומניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה במרחקים אחד מהשני. אופים ב 180 מעלות 12 דקות.
אפשרות ב- יוצרים גלילים בקוטר של כ-2 ס"מ מהבצק. מעבירי להקפאה להתקשות חלקית. מוציאים מהמקפיא ובסכין חדה ומשוננת פורסים פרוסות בעובי של כחצי ס"מ. מניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה במרחקים אחד מהשני. אופים ב 180 מעלות כ-10 דקות.
זהו.
פנקו את לומדי התורה שבביתכם. הפינוק הזה שאנחנו נותנות להם, ממלא אותם בכוחות לעוד זמן של לימוד ושטייגען.
ושיהיה לכולם זמן אלול מוצלח.
ובזכות התורה ולומדיה, ינצל העולם, בעז"ה ונזכה ונשמע ונתבשר רק בשורות טובות.
אם תחליטו להכין עוגה, בין אם תשימו חמאת בוטנים ובין אם תשימו טחינה גולמית- היא תיראה כך:
אם תחליטו להכין עוגיות, בין אם תשימו חמאת בוטנים ובין אם תשימו טחינה גולמית, הן תיראנה כך:
[כאן אופציה ב, גלילים מוקפאים ופרוסים]
האמת שכבר היו במקפיא עוגות שיכלו להספיק ברווח לשבת. אבל, זו שבת אחרונה של בינהזמנים והבחור דכאן ישוב אוטוטו לישיבה לזמן אלול בעז"ה, ולמי מגיע פינוק בשבת אחרונה של בינהזמנים, רגע לפני שישקע בלימוד יותר מאשר ללומדי התורה? אז החלטתי לפנק אותו בעוגה שמשלבת את כל מה שהוא אוהב בעוגות- עוגת שוקולד צ'יפס, עוגת בראוניס וחמאת בוטנים.
האמת- טעים להפליא!
אה, כן הבנתם נכון, אני השתמשתי בחמאת בוטנים. ברור, נו.
ולמתכון.
הפעם, בניגוד לרוב, השתמשתי בכוסות שתיה חמה בגודל הסטנדרט, ולא בכוסות חד פעמי לשתיה קרה.
למה? תשובה אין לי. זה מה שראיתי מול העיניים כשהרכיב הראשון שהצריך מדידה רצה להיכנס לקערה, אז בזה השתמשתי.
6 ביצים
1 כוס סוכר דמררה
1.5 כוסות סוכר לבן [אל תפחיתו, כבר הפחתתי...]
1 כוס שמן
1.5 כוסות חמאת בוטנים או טחינה גולמית
2 כפיות סודה לשתיה
3/4 כוס קקאו
4.5 כוסות קמח
2 כוסות שוקולד צ'יפס [חום, לבן או שילוב של השתיים]
מערבבים היד בקערה גדולה.
אם הבצק דביק מדי מוסיפים עוד מעט קמח.
לעוגה:
משטחים בתבנית חד פעמית ענקית.
אופים ב 180 מעלות 25-30 דקות. אל תאפו יותר כדי שהעוגה תישאר רכה.
לעוגיות:
אפשרות א- יוצרים כדורים ומניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה במרחקים אחד מהשני. אופים ב 180 מעלות 12 דקות.
אפשרות ב- יוצרים גלילים בקוטר של כ-2 ס"מ מהבצק. מעבירי להקפאה להתקשות חלקית. מוציאים מהמקפיא ובסכין חדה ומשוננת פורסים פרוסות בעובי של כחצי ס"מ. מניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה במרחקים אחד מהשני. אופים ב 180 מעלות כ-10 דקות.
זהו.
פנקו את לומדי התורה שבביתכם. הפינוק הזה שאנחנו נותנות להם, ממלא אותם בכוחות לעוד זמן של לימוד ושטייגען.
ושיהיה לכולם זמן אלול מוצלח.
ובזכות התורה ולומדיה, ינצל העולם, בעז"ה ונזכה ונשמע ונתבשר רק בשורות טובות.