דיון מעט מאד לישה- זה טוב לחלות שלי, ושאלה על מיקסר

ככר השוק

משתמש מקצוען
אני מכינה חלות בכל שבוע, והתהליך כאילו הפוך מכל מה שצריך וראוי.
קמח 80% (פשוט של 5.90, לא מהיקרים)
לשה ביד 2-3 דקות בלבד. לפעמים לא זוכרת ללוש שוב אחרי כמה דקות.
אופה בתבניות אובליות ח"פ, בדרך כלל על טורבו כי זה דקה להדלקת נרות.
החלות יוצאות מעולות ממש. קריספיות מבחוץ, רכות מבפנים, יפות וטעימות. משהו שאורחים זוכרים וחוזרים ומצפים לאכול.
עוגות- כל הזמן בשוטף. בצק פריך, בחושות וגם עם הקצפה. לא עוגות ויטרינה.

מעולם לא היה לי או לאמא שלי מיקסר ואני מנהלת מטבח פעיל מאד (מאד) יותר מ20 שנים עם מעבד מזון ומקצפה ידנית. הגיע הזמן למיקסר, ואין לי מושג ירוק מאיפה מתחילים.
האם יתכן שלישה מעטה ביד נותנת תוצאה טובה יותר מלישה במיקסר? אם התשובה היא כן, אז לא צריכה דווקא מיקסר שלש כמות בצק גדולה ואמשיך ללוש ביד.

הדרישות ממיקסר:
-בצק מ2.5 קילו קמח בלי פוזות- אם אשתכנע שלישה במיקסר תיתן תוצאה טובה בחלות
-לישה גם של חצי קילו, יש צליאקי בבית ובצק נ"ג הוא אחת הסיבות לצורך במיקסר (הוא מגעיל ללישה ביד)
-הקצפה פרפקט, מצפה לראות את האור בתחום ושהחשק לאפות ישגשג. חייב שאפשר להוסיף את כל החומרים לאותה קערה בלי להחליף מקצפים/ קערה.
-לא מותג סיני ולא טרנדי. אני מוכנה להשקיע הרבה בסוס עבודה מחברה מסורתית ומוכרת ועיצוב הוא לא פונקציה. משקל לא משנה. אם יש משהו חצי תעשייתי- זה מדבר אלי.
- ממילא צריכה ללמוד מהתחלה מה זה מיקסר אז אנקרסרום לא מפחיד אותי, אם מנוסות כאן יעידו שהוא עונה על הדרישות
תעזרו לי? תמונת חלות ליחס
IMG-20240821-WA0025.jpg
 

חנש

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
לפי מה שהבנתי את רוצה להשתדרג כדי לעזור לעצמך עם מיקסר שיעשה את העבודה של לישת הבצק.
לפי מה שראיתי הרבה תלונות על אנקרסרום, לדאבו יש דגם מוצלח עם קערה גדולה יותר שאפשר להכין איתו 2 ק"ג קמח, זה חוסך את הצורך בלישה ידנית.
לי זה עזר להכין במהירות הרבה מאוד בצקים, וזה כיף. (לגבי הקצפה, פחות ניסיתי, אז לא יכולה להגיד)
 

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
לפי מה שאני יודעת, לישה ביד טובה יותר מלישה במיקסר
בדקתי עכשיו: הלישה במיקסר אחידה ובזה חסרונה
הלישה בידיים משנה כל הזמן את הבצק וזה עוזר לשמרים להתפתח
 

ככר השוק

משתמש מקצוען
לפי מה שאני יודעת, לישה ביד טובה יותר מלישה במיקסר
בדקתי עכשיו: הלישה במיקסר אחידה ובזה חסרונה
הלישה בידיים משנה כל הזמן את הבצק וזה עוזר לשמרים להתפתח
אז אם זו לא רק תחושת בטן והצלחה מקרית, אני אמשיך ללוש ביד, לפחות את החלות.
אם כך מספיק לי מיקסר שיתמודד עם בצק מקילו וחצי קמח, אבל שיעשה קסמים עם הקצפות.
מה כדאי?
 

ככר השוק

משתמש מקצוען
לפי מה שהבנתי את רוצה להשתדרג כדי לעזור לעצמך עם מיקסר שיעשה את העבודה של לישת הבצק.
לפי מה שראיתי הרבה תלונות על אנקרסרום, לדאבו יש דגם מוצלח עם קערה גדולה יותר שאפשר להכין איתו 2 ק"ג קמח, זה חוסך את הצורך בלישה ידנית.
לי זה עזר להכין במהירות הרבה מאוד בצקים, וזה כיף. (לגבי הקצפה, פחות ניסיתי, אז לא יכולה להגיד)
לאו דווקא עם בצק. אני מוכנה להמשיך ללוש חלות ביד.
אני צריכה לבצקים קטנים יותר. לבצק נ"ג. לבצקי עוגות, ולהקצפה איכותית.

התלונות על אנקרסרום בד"כ הם מכאלה שלא יודעים איך לעבוד איתו בגלל השוני ממיקסרים אחרים. אין מצב שאני משלמת על מדבקה סינית כמו על מותג מערבי עם מסורת אז דאבו לא באופציות. אבל פתוחה לרעיונות אחרים, אילו עוד מותגי מקור יש? קנווד? בוש? מי מומלץ היום?
 

SHILATI

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אם את טובת ללוש ביד ויש לך בעיה עם בצקים קטנים אז את צריכה מיקסר קטן, לי יש מכשיר פשוט מאושר עד 200 שח ומקציף פצצה וגם עושה עד קילו קמח בצורה טובה
 

ככר השוק

משתמש מקצוען
דאבו זה תוצרת סינית שנמכרת בעולם תחת שמות שונים. הם הצליחו למתג את עצמם מעולה בארץ, אבל אני לא משלמת אלפי שקלים למדבקת לוגו טרנדית. סביר להניח שהמכשירים שלהם לא יחזיקו יותר מ4-6 שנים במקרה הטוב.

לעומת זאת, באותם מחירים, יש מכשירים אירופאים/ אמריקאים שיכולים להחזיק המון שנים ויש להם מסורת של איכות. עליהם שווה לשלם.

איפה ההטעיה? דאבו הם גם יבואן רשמי של אנקרסרום שזה מכשיר שבדי עם תג איכות גבוה מאד. סוס עבודה שמחזיק עשרות שנים. הם קוראים לו "דאבו" וככה הם מבלבלים את הציבור ומוכרים את המכשירים שלהם כאילו יש להם איכות רבת שנים להציע.
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
מישהי במשפחה קנתה דאבו עכשיו והוא לא מקציף בכלל לקצף...
 

חנש

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
דאבו זה תוצרת סינית שנמכרת בעולם תחת שמות שונים. הם הצליחו למתג את עצמם מעולה בארץ, אבל אני לא משלמת אלפי שקלים למדבקת לוגו טרנדית. סביר להניח שהמכשירים שלהם לא יחזיקו יותר מ4-6 שנים במקרה הטוב.

לעומת זאת, באותם מחירים, יש מכשירים אירופאים/ אמריקאים שיכולים להחזיק המון שנים ויש להם מסורת של איכות. עליהם שווה לשלם.

איפה ההטעיה? דאבו הם גם יבואן רשמי של אנקרסרום שזה מכשיר שבדי עם תג איכות גבוה מאד. סוס עבודה שמחזיק עשרות שנים. הם קוראים לו "דאבו" וככה הם מבלבלים את הציבור ומוכרים את המכשירים שלהם כאילו יש להם איכות רבת שנים להציע.
היו הרבה אשכולות בנושא מיקסר דאבו ואנקרסרום, חבל שכל כך הרבה נשים מתאכזבות מהאנקרסרום.
יש לי גם חברה שלא היתה מרוצה ממנו.
שיווק אגרסיבי הוא לא מה שיביא לנשים שמחה בעבודה שלהן.
העובדות מדברות בעד עצמן.
 

ככר השוק

משתמש מקצוען
היו הרבה אשכולות בנושא מיקסר דאבו ואנקרסרום, חבל שכל כך הרבה נשים מתאכזבות מהאנקרסרום.
יש לי גם חברה שלא היתה מרוצה ממנו.
שיווק אגרסיבי הוא לא מה שיביא לנשים שמחה בעבודה שלהן.
העובדות מדברות בעד עצמן.
הפוך, השיווק האגרסיבי הוא לדאבו הסיניים.
אנקרסרום צריך לקנות מי שמבין מה זה אומר (מיקסר מלוש ולא פלנטרי), ומוכן להשקיע בלמידה שלו.
 
נערך לאחרונה ב:

ללדת אחרת

משתמש פעיל
רק קנווד.
[במטבח יותר מ30 שנה , רק קנווד.]
היה לי באמצע בוש עם הקערת חישוק - לא להתקרב אליו בכלל!
הקנווד של עכשיו כבר כמעט עשור עושה הכל, כולל חלות מדהימות משניים וחצי קג.[בלי קשר - עוד מישהי מברכת רק משלוש פלוס כמוני?]
 

ינאב

משתמש פעיל
רק קנווד.
[במטבח יותר מ30 שנה , רק קנווד.]
היה לי באמצע בוש עם הקערת חישוק - לא להתקרב אליו בכלל!
הקנווד של עכשיו כבר כמעט עשור עושה הכל, כולל חלות מדהימות משניים וחצי קג.[בלי קשר - עוד מישהי מברכת רק משלוש פלוס כמוני?]
איזה דגם?
 

שקדיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
D I G I T A L
הקצפה טובה זה רק קנווד
ואם זה רק לבצקים קטנים אז קנווד מעולה לך
אם את צריכה לישה טובה לבצקים אז בוש מעולה
בקיצור לפי הצרכים :)
 

בננות:)

משתמש פעיל
קנווד של היום זה לא מה שהיה פעם משמעותית
כיום נחשב טוב יותר הבוש
 

ריקי שחור

משתמש מקצוען
הבוש עם החור באמצע- ממש לא להקצפות.
לי יש קנווד, מצוין בהקצפות, מה שמשמעותי זה הקצפה של ביצים שלמות לקצף תפוח ואוורירי, בלי צורך להפריד, עד 10 ביצים בכיף.
לבצקים עד 1 ק"ג הוא מצוין, לא ניסיתי ללא גלוטן.
קניתי לפני בערך 10 שנים, ורק לאחרונה החלפתי מנוע. (אולי היה עוד פעם באמצע איזה תיקון? לא זוכרת...) ואני משתמשת בו המון.
לגבי המחיר, אם יש לך דרך לקנות בדיוטי פרי- זה חצי מחיר. (אני ביקשתי ממישהו שחזר מחו"ל)
 

ללדת אחרת

משתמש פעיל
המנוע של בוש חזק מאד
זה נפלא
אולי תמכרי אותו לאיזה מפעל תעשייה אחרי שנה כשכל החלקים האחרים נשחקו וזה לא ממש מועיל שהמנוע עדיין עובד....
וזה לפני השאלה מה קורה לבצק שלא שמת בו מספיק מים מלכתחילה, רמז: אבוד לך
ואיך מקפלים בזהירות חלמונים מוקצפים/ ריצ' מוקצף לתוך קצף. רמז: אין דרך.
והבלנדר הוא צעצוע לשתי פעמים. כל בלנדר נפרד מחזיק פי 100 ממנו.
 

120161

משתמש מקצוען
יש לי קנווד מייג'ור כבר המון שנים.
יש לו חסרונות בולטים
למשל רועד ורוקד
אני לא מכניסה יותר מק"ג וחצי קמח בכדי שלא לאמץ אותו.
גמני מפרישה בברכה רק לקרוב לשלש אז מכינה פעמיים ומצרפת לקערה גדולה ואז מפרישה.
יש כמובן יתרונות
בצק השמרים יוצא חלק ונוח לעיבוד!
מקציף ביצים שלמות מקסים!
טורטים רולדות גלידות הכל בקלות ובמהירות
נכון הבלנדר לא נינג'ה...אבל עובד .
בינתיים לא ראיתי סיבה לקנא במיקסרים החדישים...

הגעתי למסקנה בוודאות שיש בלישה בידיים השפעה מיטיבה מאד עם הבצק

אשמח לקבל עצות מבעלות קנווד לפתרון בעית ה"ריקוד"
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק צח

א מִזְמוֹר שִׁירוּ לַיי שִׁיר חָדָשׁ כִּי נִפְלָאוֹת עָשָׂה הוֹשִׁיעָה לּוֹ יְמִינוֹ וּזְרוֹעַ קָדְשׁוֹ:ב הוֹדִיעַ יי יְשׁוּעָתוֹ לְעֵינֵי הַגּוֹיִם גִּלָּה צִדְקָתוֹ:ג זָכַר חַסְדּוֹ וֶאֱמוּנָתוֹ לְבֵית יִשְׂרָאֵל רָאוּ כָל אַפְסֵי אָרֶץ אֵת יְשׁוּעַת אֱלֹהֵינוּ:ד הָרִיעוּ לַיי כָּל הָאָרֶץ פִּצְחוּ וְרַנְּנוּ וְזַמֵּרוּ:ה זַמְּרוּ לַיי בְּכִנּוֹר בְּכִנּוֹר וְקוֹל זִמְרָה:ו בַּחֲצֹצְרוֹת וְקוֹל שׁוֹפָר הָרִיעוּ לִפְנֵי הַמֶּלֶךְ יי:ז יִרְעַם הַיָּם וּמְלֹאוֹ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:ח נְהָרוֹת יִמְחֲאוּ כָף יַחַד הָרִים יְרַנֵּנוּ:ט לִפְנֵי יי כִּי בָא לִשְׁפֹּט הָאָרֶץ יִשְׁפֹּט תֵּבֵל בְּצֶדֶק וְעַמִּים בְּמֵישָׁרִים:
נקרא  9  פעמים

אתגר AI

ותשובה ותפילה וצדקה • אתגר 111

לוח מודעות

למעלה