דיון לזוצ"ית המתחילה- ריכוז המתכונים והטיפים למטבח [ולבעל] הצעיר!

אסתר פ

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
אשכול לענין
תנו עוד רעיונות לצהרים
 

יראת שמימדיגע רעבצין

משתמש מקצוען
רעיון באמת מעולה!!
רק שלחובבי סודה כמונו יש כבר סודה סטרים מהחתונה...
הבלון גז נגמר ומברור מול החברה הבנו שבלון חדש עולה 90 ש"ח
ומשקלול שלנו כרגע יותר ריוחי לקנות בקבוקים:unsure:
אבל למען האמת כל עוד זה לא אני סוחבת... אז שויין;)
לא יודעת אם עדיין יש את אותם חבילות.. אבל לפני איזה שנתיים שלוש עשינו חבילה של 24 בלוני גז באיזה 800 שח (אם אני זוכרת נכון) ומאז כל כמה חודשים אני מתקשרת והם באים להחליף 3 בלונים ריקים ומביאים 3 מלאים. לא עולה המשלוח כל פעם. משתלם וכיף!!!!
 

מהדמיה להוויה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
ואווו נראה טוב האוכל פה
גמני זוצי''ת מתחילה במטבח אשמח לקבל מתכונים
או שתמליצו איפה אפשר למצוא אם יש איזה אתר קליל ונחמד
האתר 10 דקות
מומלץ מאד!
 

אסתר פ

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים

אסתר פ

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
ארוחת צהרים קלה, מהירה וטעימה
דג סלמון- למרוח מעל:
רוטב סויה+שמן+רוטב צילי מתוק+מעט מלח+ מעט פלפל
לאפות 20 דק' בתנור
תוספות: - אורז (צריך מתכון? :rolleyes:)
- פרוסות תפו''א ובטטה בתנור + שמן+אבקת מרק+ מלח+רוטב סויה
רוצות תמונה?
 

saralulu

משתמש מקצוען
כשתרצי לקנות לו מתנה- סודה סטרים!
פצצה של דבר!
גם אנחנו היינו סוחבים שישיות עד שבעלי קנה לי מתנה את הדבר הזה:)
מאז יש תמיד סודה קפואה וזמינה בכמות שאנחנו רוצים, והכי חשוב- טריה....
לא יותר קל לקנות תמי 4 עם סודה או ברז מיוחד של תמי 4?
 

shir4

משתמש פעיל
ארוחת צהרים קלה, מהירה וטעימה
דג סלמון- למרוח מעל:
רוטב סויה+שמן+רוטב צילי מתוק+מעט מלח+ מעט פלפל
לאפות 20 דק' בתנור
תוספות: - אורז (צריך מתכון? :rolleyes:)
- פרוסות תפו''א ובטטה בתנור + שמן+אבקת מרק+ מלח+רוטב סויה
רוצות תמונה?
בטח שרוצות תמונה
 

saralulu

משתמש מקצוען
אני אשמח מאד למתכונים של מרקים, יש לי מלא שקדי מרק שאני צריכה לגמור עד פסח...
אתמול בלילה הכנתי מרק מספר מתכונים, מרק שכולל כמה שלבים, אבל... זה לא יצא טעים...
לכן אני אשמח למתכונים שאתן ניסיתן והם ממש טעימים!
ממש תודה!!!
 

מהדמיה להוויה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
מצרכים:
למרק:
3 בטטות בגודל בינוני, קלופות
2-3 גזרים, קלופים
3-5 כוסות מים
1-4 כפות שמן זית
מלח, לפי הטעם

לשדרוג:
בטטה בגודל בינוני, קלופה
3-4 כפות שמן זית
קורט מלח דק
2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים לטבעות דקיקות (להגשה)

אופן הכנה:
למרק:

חותכים גס את הבטטות והגזרים. שמים בסיר.
מכסים במים בדיוק עד גובה הירקות ולא יותר.
מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה על להבה בינונית-גבוהה 25-35 דקות, עד שכל הירקות התרככו לחלוטין (בודקים עם מזלג האם הירק שחתוך הכי גדול רך).
בינתיים מכינים את השדרוג:

חותכים את הבטטה לקוביות קטנות (אפשר גם לגרר).
שמים במחבת יחד עם השמן והמלח.
מטגנים מעל להבה גבוהה אגב ערבוב מתמיד 5-10 דקות או עד שהבטטות משחימות יפה ומתרככות.
מסיימים את המרק:

מעבירים את קוביות הבטטה (עם השמן) לסיר עם הבטטה והגזר שהתבשלו והתרככו לחלוטין.
מוסיפים את שמן הזית וטוחנים בעזרת בלנדר ידני לקבלת מרקם חלק.
אם המרקם מרגיש סמיך מדי, מוסיפים עוד מים רותחים (אני הוספתי למרק בתמונה עוד 2 כוסות).
שימו לב: חשוב להקדיש לטחינה עוד 2-3 דקות יותר מבדרך כלל, זה מבטיח מרק חלק במיוחד. ככל שתשימו יותר שמן, כך המרקם הסופי של המרק יהיה יותר חלק וקטיפתי.
טועמים ומתבלים במלח לפי הטעם.
בהגשה מעטרים כל מנה בקוביות בטטה וקצת בצל ירוק קצוץ.
המרק נשמר בקירור 3-4 ימים.
 

ששל

משתמש מקצוען
אני אשמח מאד למתכונים של מרקים, יש לי מלא שקדי מרק שאני צריכה לגמור עד פסח...
אתמול בלילה הכנתי מרק מספר מתכונים, מרק שכולל כמה שלבים, אבל... זה לא יצא טעים...
לכן אני אשמח למתכונים שאתן ניסיתן והם ממש טעימים!
ממש תודה!!!
תכתבי איזה ירקות יש לך
תכלס מאלתרים ומשלבים:
בצל- קישוא- תפו"א
בצל- אפונה- סלרי
גזר- דלעת- קישוא- בצל- גריסים
ברוקולי- פטריות- סלרי
בטטה- קישוא- קולורבי
בטטה- גזר- דלעת
כרובית- בצל- גבעולי סלרי


עם הכל אפשר לשחק בקוביות/ מגורר/ טחון

וכמעט כל מרק טעים גם במוקרם



וכלל לא פופולרי:
לא בכל מרק חייבים בצל
לא בכל מרק (מאכל) חייבים פלפל שחור

מי המציא את האקסיומות האלו???
 

אסתר פ

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
בטח שרוצות תמונה
IMG_4489.JPG
 

עגלה ירוקה

משתמש צעיר
אני אשמח מאד למתכונים של מרקים, יש לי מלא שקדי מרק שאני צריכה לגמור עד פסח...
אתמול בלילה הכנתי מרק מספר מתכונים, מרק שכולל כמה שלבים, אבל... זה לא יצא טעים...
לכן אני אשמח למתכונים שאתן ניסיתן והם ממש טעימים!
ממש תודה!!!
מרק אני עושה לפי מה שיש לי בבית
לוקחת הרבה בצל מטגנת.. אחכ מוסיפה את הירקות שיש לי בבית כמ בטטה גזר קישואים קצת תפ"וא-לא תמיד...מטגנת קצת ואז מוסיפה מים וכשמוכן אני מרסקת בבלנדר יד..
מגישה עם גבינה צהובה קרוטונים

לפעמים אני עושה גם מרק קישואים שזה הרבה בצל והרבה קישואים על אותו דרך מטגנת את בצל אחכ מוסיפה קישואים
ואני מגישה את 2 המרקים יחד אני שמה בכוס ושופכת צבע צבע ונהיה עיגולים ממש יפים.. או בצלחת מרובעת חצי כתום חצי ירוק... בכל צבע שמה משהו אחד בכתום קרטונים /גבינה צהובה...בירוק שקדי מרק/ קרוטונים...
 

רצוני לעשות רצונך

משתמש מקצוען
מרק הכי פשוט ומהיר, כשאין זמן...

שלוש בטטות קטנות או שתיים גדולות,
בצל בינוני
לחתוך את הבצל לשניים, את הבטטות לקוביות (אפשר גדולות, זה מתרכך מהר)
למלא מים בסיר, כפית מלח ומעט פלפל שחור.

לבשל בערך חצי שעה- שלושת רבעי שעה ולרסק.
 

דיסי

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
יש לי מתכון למרק עוד יותר פשוט
עשוי רק מקופסאות שימורים
הבסיס זה חומוס ועגבניות מרוסקות עם רוטב עגבניות +מים ככמות הסמיכות שרוצים
מבשלים הכל ביחד ביחד בסיר יוצא טעים!!!
אפשר להוסיף: פטריות (טריות/מקופסא), תירס כנ"ל, כרובית קפואה, פלפל אדום חתוך לרצועות, בצל,
כל דבר אחר שבא לכם
תיבול בשפע
יוצא טעים ומחמם!!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה