המטבח של סימא
משתמש מקצוען
לכל מי שנמנעת משמוש תדיר בחזה עוף כי הוא יבש,
יש דרך ממש קלה ופשוטה לרכך את החזה לרמה של פרגית עוף
זה הולך ככה:
חצי קילו חזה עוף נקי מעצמות ושומן חתוך לקוביות
כפית גדושה קורנפלור
חצי כפית שטוחה סודה לשתיה
רבע כפית סוכררבע כפית מלח
2 כפות מים
מערבבים את כל החומרים ומכניסים פנימה את קוביות החזה,
מכסים ומכניסים למקרר בערך לחצי שעה
מוציאים מהמקרר ומחממים וואק או מחבת גדולה עם טיפונת שמן,
כשהמחבת חמה מכניסים את קוביות החזה למקפיצים לכמה דקות,
מוציאים את החזה לכלי,
באותה מחבת מקפיצים ירקות ובצל, לא חשוב איזה ירק מה שיש כמו גזר, קישוא, אפונה, בצל, בטטה, טבעות סלרי
מתבלים במלח, פלפל, א. מרק ומקפיצים כמה דקות
מוסיפים את קוביות החזה וממשיכים להקפיץ עוד כמה רגעים ביחד, הטעם והרקות של החזה בדיוק כמו של פרגית.
שיטת ההשריה הזאת מתאימה גם לחזה עוף שלם אפוי בתנור כפי שרואים בהמשך.
יש דרך ממש קלה ופשוטה לרכך את החזה לרמה של פרגית עוף
זה הולך ככה:
חצי קילו חזה עוף נקי מעצמות ושומן חתוך לקוביות
כפית גדושה קורנפלור
חצי כפית שטוחה סודה לשתיה
רבע כפית סוכררבע כפית מלח
2 כפות מים
מערבבים את כל החומרים ומכניסים פנימה את קוביות החזה,
מכסים ומכניסים למקרר בערך לחצי שעה
מוציאים מהמקרר ומחממים וואק או מחבת גדולה עם טיפונת שמן,
כשהמחבת חמה מכניסים את קוביות החזה למקפיצים לכמה דקות,
מוציאים את החזה לכלי,
באותה מחבת מקפיצים ירקות ובצל, לא חשוב איזה ירק מה שיש כמו גזר, קישוא, אפונה, בצל, בטטה, טבעות סלרי
מתבלים במלח, פלפל, א. מרק ומקפיצים כמה דקות
מוסיפים את קוביות החזה וממשיכים להקפיץ עוד כמה רגעים ביחד, הטעם והרקות של החזה בדיוק כמו של פרגית.
שיטת ההשריה הזאת מתאימה גם לחזה עוף שלם אפוי בתנור כפי שרואים בהמשך.