בשרי איך להפוך חזה עוף לפרגית?

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
לכל מי שנמנעת משמוש תדיר בחזה עוף כי הוא יבש,
יש דרך ממש קלה ופשוטה לרכך את החזה לרמה של פרגית עוף
זה הולך ככה:
חצי קילו חזה עוף נקי מעצמות ושומן חתוך לקוביות
כפית גדושה קורנפלור
חצי כפית שטוחה סודה לשתיה
רבע כפית סוכררבע כפית מלח
2 כפות מים

מערבבים את כל החומרים ומכניסים פנימה את קוביות החזה,
מכסים ומכניסים למקרר בערך לחצי שעה

מוציאים מהמקרר ומחממים וואק או מחבת גדולה עם טיפונת שמן,
כשהמחבת חמה מכניסים את קוביות החזה למקפיצים לכמה דקות,

מוציאים את החזה לכלי,
באותה מחבת מקפיצים ירקות ובצל, לא חשוב איזה ירק מה שיש כמו גזר, קישוא, אפונה, בצל, בטטה, טבעות סלרי
מתבלים במלח, פלפל, א. מרק ומקפיצים כמה דקות

מוסיפים את קוביות החזה וממשיכים להקפיץ עוד כמה רגעים ביחד, הטעם והרקות של החזה בדיוק כמו של פרגית.

שיטת ההשריה הזאת מתאימה גם לחזה עוף שלם אפוי בתנור כפי שרואים בהמשך.

עוף (1).jpeg


עוף (2).jpeg
 

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
גם חזה עוף שלם יוצה נהדר,
המרינדה כמו למעלה ביחס למשקל החזה עוף,
רצוי לחרוץ את החזה בסכין חדה שתי וערב מלמעלה,
לחזה בגריל מוסיפים למרינדה תבלינים מתאימים כמו שום וגריל עוף או תבלין מעושן ופפריקה
אופים בגריל חצי מהזמן מכוסה וחצי גלוי
אם רוצים צבע שחום יפה מברישים למעלה בסילאן או דבש עם שמן זית.

החזה מגיר המון נוזלים בתבנית, לא זורקים !
מה עושים? בהמשך:


חזה (1).jpeg


חזה (2).jpeg
 

.C.G

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
וואי איך באת לי בזמן!!
עכשיו אני מתלבטת בין מוקפצים לחזה שלם...
מה אומרת?
 

.C.G

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אני רוצה לליל שבת, מה יותר יתאים?
ודווקא החזה השלם ממש קרץ לי...
 

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
אני רוצה לליל שבת, מה יותר יתאים?
ודווקא החזה השלם ממש קרץ לי...
בכל זאת המוקפץ ( :
יש לך גם ירק וגם חלבון
תוסיפי אורז לבן, אתיתים אפויים, בורגול ויש לך מנה נהדרת
רק לשים לב שמקפיצים ולא מבשלים! הירקות צריכים להשאר קצת מוצקים ולשמור על צורתם
 

ישראלה

ללמוד תוכנות בכייף :)
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב פונטים
עימוד ספרים
כמה זמן אפיה בתנור / בישול כדי שלא יתייבש וישמור על הרכות,
מצד שני שיהיה מוכן לאכילה לגמרי?
 

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
בכל זאת המוקפץ ( :
יש לך גם ירק וגם חלבון
תוסיפי אורז לבן, אתיתים אפויים, בורגול ויש לך מנה נהדרת
רק לשים לב שמקפיצים ולא מבשלים! הירקות צריכים להשאר קצת מוצקים ולשמור על צורתם
ליד חזה צריך גם משהו עם רוטב כי לבד הוא לא מספיק, ולכן בשבת בבוקר אפילו פרוס קר ליד הטשולנט הוא מצוין
 

ישראלה

ללמוד תוכנות בכייף :)
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב פונטים
עימוד ספרים
אם אני מעדיפה לא לטגן אלא לאפות,
להכין גם את החזה עם הציפוי, וגם הירקות יחד או קודם חזה ואחרי כמה דקות את הירקות?
ולכה זמן בסך הכל?
שניצלים למשל אני אופה בתנור כ25 דק'- חצי שעה.
 

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
אם אני מעדיפה לא לטגן אלא לאפות,
להכין גם את החזה עם הציפוי, וגם הירקות יחד או קודם חזה ואחרי כמה דקות את הירקות?
ולכה זמן בסך הכל?
שניצלים למשל אני אופה בתנור כ25 דק'- חצי שעה.
ת'אמת שאין לי מושג
זה לא מטוגן במובן הרגיל של טיגון
זה מוקפץ בטיפונת שמן
ועם הקצת שמן הזה מקפיצים גם את החזה וגם את הירקות
ושאר הנוזלים מגיעים מהירקות שמגירים נוזל.

לא בטוח שמתאים לזה אפייה אבל אפשר לנסות, אני לא ניסיתי.
 

א.ב.ג.ד

משתמש פעיל
נראה מדהים!
המתכונים שלך פשוטים להכנה וטעימיםםםם!!!
אך יש לי שאלה לגבי הכרוב,
עד כמה שידוע לי ,צריך להפריד את העלים של הכרוב, להשרות אותם במים ונוזל כלים לכמה דק', ולאחר מכן לשטוף עלה עלה . וכן, אני מדברת כמובן על כרוב ללא חרקים, אז איך אפשר לחתוך לפרוסות ולאפות?
אשמח לפתרון כי מאוד מתחשק לי להכין גם את הכרוב!
 

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
נראה מדהים!
המתכונים שלך פשוטים להכנה וטעימיםםםם!!!
אך יש לי שאלה לגבי הכרוב,
עד כמה שידוע לי ,צריך להפריד את העלים של הכרוב, להשרות אותם במים ונוזל כלים לכמה דק', ולאחר מכן לשטוף עלה עלה . וכן, אני מדברת כמובן על כרוב ללא חרקים, אז איך אפשר לחתוך לפרוסות ולאפות?
אשמח לפתרון כי מאוד מתחשק לי להכין גם את הכרוב!
אנחנו עושים אחרת בכרוב ארוז גוש קטיף אבל זה פורום אוכל ולא הלכה כך שאין לי מה להגיד
אפשר לפרוס פרוסות עבות להשרות במים ולשטוף זה יהיה אולי כן בסגר
 

חני גרינשטיין

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
נראה מדהים!
המתכונים שלך פשוטים להכנה וטעימיםםםם!!!
אך יש לי שאלה לגבי הכרוב,
עד כמה שידוע לי ,צריך להפריד את העלים של הכרוב, להשרות אותם במים ונוזל כלים לכמה דק', ולאחר מכן לשטוף עלה עלה . וכן, אני מדברת כמובן על כרוב ללא חרקים, אז איך אפשר לחתוך לפרוסות ולאפות?
אשמח לפתרון כי מאוד מתחשק לי להכין גם את הכרוב!
מידיעה. אחרי שיחה עם הרב ויא.
כרוב מגידול מיוחד, מספיק להוריד את העלים החיצוניים, לחצות באמצע ולשטוף.
אין צורך להפריד את העלים.
 

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
לכל מי שנמנעת משמוש תדיר בחזה עוף כי הוא יבש,
יש דרך ממש קלה ופשוטה לרכך את החזה לרמה של פרגית עוף
זה הולך ככה:
חצי קילו חזה עוף נקי מעצמות ושומן חתוך לקוביות
כפית גדושה קורנפלור
חצי כפית שטוחה סודה לשתיה
רבע כפית סוכררבע כפית מלח
2 כפות מים

מערבבים את כל החומרים ומכניסים פנימה את קוביות החזה,
מכסים ומכניסים למקרר בערך לחצי שעה

מוציאים מהמקרר ומחממים וואק או מחבת גדולה עם טיפונת שמן,
כשהמחבת חמה מכניסים את קוביות החזה למקפיצים לכמה דקות,

מוציאים את החזה לכלי,
באותה מחבת מקפיצים ירקות ובצל, לא חשוב איזה ירק מה שיש כמו גזר, קישוא, אפונה, בצל, בטטה, טבעות סלרי
מתבלים במלח, פלפל, א. מרק ומקפיצים כמה דקות

מוסיפים את קוביות החזה וממשיכים להקפיץ עוד כמה רגעים ביחד, הטעם והרקות של החזה בדיוק כמו של פרגית.

שיטת ההשריה הזאת מתאימה גם לחזה עוף שלם אפוי בתנור כפי שרואים בהמשך.

צפה בקובץ המצורף 1500890

צפה בקובץ המצורף 1500891
חזרתי לעדכן ששכחתי לכתוב שבסוף ההקפצה מוסיפים רוטב סויה וטריאקי לא הרבה לפי הטעם
 

כובע הנזיר

משתמש מקצוען
לכל מי שנמנעת משמוש תדיר בחזה עוף כי הוא יבש,
יש דרך ממש קלה ופשוטה לרכך את החזה לרמה של פרגית עוף
זה הולך ככה:
חצי קילו חזה עוף נקי מעצמות ושומן חתוך לקוביות
כפית גדושה קורנפלור
חצי כפית שטוחה סודה לשתיה
רבע כפית סוכררבע כפית מלח
2 כפות מים

מערבבים את כל החומרים ומכניסים פנימה את קוביות החזה,
מכסים ומכניסים למקרר בערך לחצי שעה

מוציאים מהמקרר ומחממים וואק או מחבת גדולה עם טיפונת שמן,
כשהמחבת חמה מכניסים את קוביות החזה למקפיצים לכמה דקות,

מוציאים את החזה לכלי,
באותה מחבת מקפיצים ירקות ובצל, לא חשוב איזה ירק מה שיש כמו גזר, קישוא, אפונה, בצל, בטטה, טבעות סלרי
מתבלים במלח, פלפל, א. מרק ומקפיצים כמה דקות

מוסיפים את קוביות החזה וממשיכים להקפיץ עוד כמה רגעים ביחד, הטעם והרקות של החזה בדיוק כמו של פרגית.

שיטת ההשריה הזאת מתאימה גם לחזה עוף שלם אפוי בתנור כפי שרואים בהמשך.

צפה בקובץ המצורף 1500890

צפה בקובץ המצורף 1500891
סימה תודה,זה נראה נהדר!
אני עושה משהו דומה עם בשר (מוסיפה למרינדה חלבון ביצה) אבל שוטפת לפני הבישול ומתבלת מחדש.

אני מאוד רגישה לטעם של סודה לשתייה. עד כמה הוא מורגש פה?
ושאלה נוספת- ניסית השרייה ארוכה יותר, נגיד לילה?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  107  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה