בשביל מה ההשהיה?נוקלאך, 1 כוס קמח לבן, חצי כפית מלח דק, כפית מלאה שמן, 1 ביצה, חצי כוס מים. מערבבים הכל בקערה אפילו בבלנדר ידני זה טוב, נותנים לנוח בערך שעה. מרתיחים סיר עם מים קצת מלח וקצת שמן, כשרותח מזליפים פנימה דרך פומפיה או מסננת עם חורים גדולים, אחרי כמה רגעים מוציאים מהמים עם מסננת, מגישים במרק צח או כתוספת עם רוטב בשרי. הכמות בסיסית ואפשר כמובן להכפיל ולשלש אותה.
כשקמח פוגש מים הוא צריך זמן מנוחה ביחד בשביל להתאחד.בשביל מה ההשהיה?
אני מכינה את הבצק ומיד מגררת למים המבעבעים.
לא מכירה את הכלל הזה.כשקמח פוגש מים הוא צריך זמן מנוחה ביחד בשביל להתאחד.
בעייני יותר טעים מקניידלך.מה זה הדבר הזה? אני פעם ראשונה שומעת עליו? איך זה נראה? טעים? כמו קנידאלך?
בעברית קוראים להם בצקניות.מה זה הדבר הזה? אני פעם ראשונה שומעת עליו? איך זה נראה? טעים? כמו קנידאלך?
לא יודעת מה זה, אבל זה לא נוקרלאך.המתכון שלי-
1 ביצה
1/3 כוס קמח
1/3 כוס שמן
מלח
אבקת מרק
מערבבת יחד עם מזלג, ומכניסים כף מלאה לתוך מרק מבעבע.
יוצא יותר גדולים, כמו קניידלך לבנים.
אני מכינה עם קמח מצה יוצא אורירי מאד
כף שמן
כף מים
ביצה
מלח פלפל
לערבב
ולהוסיף 1/3 כוס קמח מצה
לערבב הייטב לחכות 10 דקות
לקדרר ולהשים במרק
על זה נאמר "אני לש בצק חצי שעה... והבצק צריך לנוח???"כשקמח פוגש מים הוא צריך זמן מנוחה ביחד בשביל להתאחד.
זה לא כלל שכתוב בתורה כך שאפשר אולי גם בלי פשוט לא ניסיתי, כאן כל דבר שהוא מים וקמח מכסים בניילון נצמד ונותנים לו מנוחה כולל בלילה ש בלינצ'ס.לא מכירה את הכלל הזה.
אמא שלי מכינה נוקרלך כ70 שנה
אף פעם לא נתנה לבצק לנוח.
קראתי גם הרבה מתכונים ברשת - אף אחד לא כותב הוראה כזאת.
סתם מעניין, בגלל שאני יודעת שגם אתם הונגרים במקור....בעברית קוראים להם בצקניות.
יוצאי גרמניה יכנו אותם שפעצאלאך.
הם רכים יותר מקנידלאך, וקטנים יותר
אבל הם משמשים בערך לאותה מטרה - תוספת למרק.
אצלנו זה הולך בעיקר במרק אפונה (מאפונה קפואה. לא טחון) - כתבתי מתכון באשכול המרקים הגדול.
וגם בסוג מסוים של עוף צלי - ששמים ברוטב שלו אפונה ונוקרלאך.
עוף רך רך ומלא טעם.
כן. אצלנו קוראים להם נוקרלאךסתם מעניין, בגלל שאני יודעת שגם אתם הונגרים במקור....
אתם קוראים לזהנורקרלאך? אצלנו קוראים לזה נוקדלי...
ואנחנו עושים כמו שכתבת במרק אפונה או עם עוף שמבושל על כמויות גזר מגורד וקוראים לו בצ'ינלט
אולי תצרפי את המתכון עם הניסיון של 70 שנה על הכביש? נשמע מעניין.כן. אצלנו קוראים להם נוקרלאך
אני יודעת שיש שמכנים אותם נוקדלי.
מכירה הונגריה שיודעת לתת מתכון מדויק?אולי תצרפי את המתכון עם הניסיון של 70 שנה על הכביש? נשמע מעניין.
אצלנו העוף נרקרא פאפריקאשעם עוף שמבושל על כמויות גזר מגורד וקוראים לו בצ'ינלט
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: