מרקים למי יש מתכון שורשי לנוקעלעך - קניידאלעך לבנים למרק

מצפה למשיח

משתמש מקצוען
את מתכוונת לנטיפים מקמח, או קניידלאך מקמח מצה?
נטיפים יש בספר של קרייזמן, הוא לצערי לא בהשג ידי כרגע.
 

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
נוקלאך, 1 כוס קמח לבן, חצי כפית מלח דק, כפית מלאה שמן, 1 ביצה, חצי כוס מים. מערבבים הכל בקערה אפילו בבלנדר ידני זה טוב, נותנים לנוח בערך שעה. מרתיחים סיר עם מים קצת מלח וקצת שמן, כשרותח מזליפים פנימה דרך פומפיה או מסננת עם חורים גדולים, אחרי כמה רגעים מוציאים מהמים עם מסננת, מגישים במרק צח או כתוספת עם רוטב בשרי. הכמות בסיסית ואפשר כמובן להכפיל ולשלש אותה.
 

חני גרינשטיין

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
נוקלאך, 1 כוס קמח לבן, חצי כפית מלח דק, כפית מלאה שמן, 1 ביצה, חצי כוס מים. מערבבים הכל בקערה אפילו בבלנדר ידני זה טוב, נותנים לנוח בערך שעה. מרתיחים סיר עם מים קצת מלח וקצת שמן, כשרותח מזליפים פנימה דרך פומפיה או מסננת עם חורים גדולים, אחרי כמה רגעים מוציאים מהמים עם מסננת, מגישים במרק צח או כתוספת עם רוטב בשרי. הכמות בסיסית ואפשר כמובן להכפיל ולשלש אותה.
בשביל מה ההשהיה?
אני מכינה את הבצק ומיד מגררת למים המבעבעים.
 

חני גרינשטיין

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כשקמח פוגש מים הוא צריך זמן מנוחה ביחד בשביל להתאחד.
לא מכירה את הכלל הזה.
אמא שלי מכינה נוקרלך כ70 שנה
אף פעם לא נתנה לבצק לנוח.
קראתי גם הרבה מתכונים ברשת - אף אחד לא כותב הוראה כזאת.
 

אמא גאה

משתמש מקצוען
יוצרי ai
המתכון שלי-
1 ביצה
1/3 כוס קמח
1/3 כוס שמן
מלח
אבקת מרק

מערבבת יחד עם מזלג, ומכניסים כף מלאה לתוך מרק מבעבע.

יוצא יותר גדולים, כמו קניידלך לבנים.
 

נחמי שניידר

משתמש חדש
אני מכינה עם קמח מצה יוצא אורירי מאד
כף שמן
כף מים
ביצה
מלח פלפל
לערבב
ולהוסיף 1/3 כוס קמח מצה
לערבב הייטב לחכות 10 דקות
לקדרר ולהשים במרק
 

חני גרינשטיין

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מה זה הדבר הזה? אני פעם ראשונה שומעת עליו? איך זה נראה? טעים? כמו קנידאלך?
בעברית קוראים להם בצקניות.
יוצאי גרמניה יכנו אותם שפעצאלאך.

הם רכים יותר מקנידלאך, וקטנים יותר
אבל הם משמשים בערך לאותה מטרה - תוספת למרק.

אצלנו זה הולך בעיקר במרק אפונה (מאפונה קפואה. לא טחון) - כתבתי מתכון באשכול המרקים הגדול.

וגם בסוג מסוים של עוף צלי - ששמים ברוטב שלו אפונה ונוקרלאך.
עוף רך רך ומלא טעם.
 

חני גרינשטיין

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
המתכון שלי-
1 ביצה
1/3 כוס קמח
1/3 כוס שמן
מלח
אבקת מרק

מערבבת יחד עם מזלג, ומכניסים כף מלאה לתוך מרק מבעבע.

יוצא יותר גדולים, כמו קניידלך לבנים.
לא יודעת מה זה, אבל זה לא נוקרלאך.
מסתבר שזה טעים, אבל משהו אחר.
אני מכינה עם קמח מצה יוצא אורירי מאד
כף שמן
כף מים
ביצה
מלח פלפל
לערבב
ולהוסיף 1/3 כוס קמח מצה
לערבב הייטב לחכות 10 דקות
לקדרר ולהשים במרק

זה קנידלאך, לא נוקרלאך.
 

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
לא מכירה את הכלל הזה.
אמא שלי מכינה נוקרלך כ70 שנה
אף פעם לא נתנה לבצק לנוח.
קראתי גם הרבה מתכונים ברשת - אף אחד לא כותב הוראה כזאת.
זה לא כלל שכתוב בתורה כך שאפשר אולי גם בלי פשוט לא ניסיתי, כאן כל דבר שהוא מים וקמח מכסים בניילון נצמד ונותנים לו מנוחה כולל בלילה ש בלינצ'ס.
 

מרים אדריכל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
בעברית קוראים להם בצקניות.
יוצאי גרמניה יכנו אותם שפעצאלאך.

הם רכים יותר מקנידלאך, וקטנים יותר
אבל הם משמשים בערך לאותה מטרה - תוספת למרק.

אצלנו זה הולך בעיקר במרק אפונה (מאפונה קפואה. לא טחון) - כתבתי מתכון באשכול המרקים הגדול.

וגם בסוג מסוים של עוף צלי - ששמים ברוטב שלו אפונה ונוקרלאך.
עוף רך רך ומלא טעם.
סתם מעניין, בגלל שאני יודעת שגם אתם הונגרים במקור....
אתם קוראים לזהנורקרלאך? אצלנו קוראים לזה נוקדלי...
ואנחנו עושים כמו שכתבת במרק אפונה או עם עוף שמבושל על כמויות גזר מגורד וקוראים לו בצ'ינלט
 

חני גרינשטיין

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
סתם מעניין, בגלל שאני יודעת שגם אתם הונגרים במקור....
אתם קוראים לזהנורקרלאך? אצלנו קוראים לזה נוקדלי...
ואנחנו עושים כמו שכתבת במרק אפונה או עם עוף שמבושל על כמויות גזר מגורד וקוראים לו בצ'ינלט
כן. אצלנו קוראים להם נוקרלאך
אני יודעת שיש שמכנים אותם נוקדלי.
 

חני גרינשטיין

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
אולי תצרפי את המתכון עם הניסיון של 70 שנה על הכביש? נשמע מעניין.
מכירה הונגריה שיודעת לתת מתכון מדויק?

זה די דומה למה שכתבת. קמח שמים עד שמגיעים למרקם הרצוי (כמו עיסה של פנקייקס בערך)

אני כן זקוקה למתכון יותר מדויק. חיפשתי ברשת והרכבתי לי מתכון.

1 כוס קמח
1 ביצה
מעט מלח
מעט פלפל שחור
1/2 כוס מים
כף שמן

אני מתחילה עם הנוזלים מערבבת היטב,
מתחילה לשים קמח עד שמגיע לסמיכות הרצויה.

אגב, להונגריות יש מגרדת מיוחדת שעליה הן מכינות את הנוקרלי
כזה:
1693400581972.png

היום אפשר להשיג גם בארץ.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה