בשרי מעדן!!!!!!! כבד נימוח ברוטב סילאן על מצע פירה - ארוחה בשרית מפנקת:)

סטודיו שלוש נקודות

מעוד עסק למותג מנצח
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
UX UI
יוצרי ai
ואווו!
הטעם עדיין מדגדג לי בלשון
כבד רךךךךך ונדיר ברוטב מתקתק
היה מושלםםם

כבד12121.PNG




כבד 3.PNG


כבד 2.PNG


בהמשך אעלה מתכון...

שלוש נקודות
 

חנה חיה

משתמש סופר מקצוען

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai

סטודיו שלוש נקודות

מעוד עסק למותג מנצח
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
UX UI
יוצרי ai
קדימה למתכון >>>

חצי קופסת כבד צלוי טרי (נראה לי זה יוצא 150 גרם כבד)
4-5 בצלים
סילאן
(יצא 2 מנות מכובדות)
מומלץ להכפיל כמויות!!

פורסים את הבצלים לפרוסות
מטגנים בשמן עד לשקיפות הבצל על אש בינונית ואז מנמיכים לעוצמה נמוכה
משאירים על האש למשך שלושת רבעי שעה עד שעה עד להזהבה
חשוב לערבב מידי פעם
הטיגון הארוך משבח את הטעם- לא ממליצה לקצר הליכים

חותכים את הכבד, ומוסיפים לסיר, מוסיפים כף סילאן, מלח פלפל ופפריקה לפי הטעם
ומטגנים עוד 20 דקות לספיגת הטעמים

זה הכל!
הכבד מתקבל רך ונימוח, פשוט מדהים!!!

מגישים על מצע פירה טרי

או שומרים לשבת בבוקר בקופסא אטומה בקירור


תתטעמו, תבינו, תתמכרו.......;)

מאז שהכרתי את המתכון הזה
לא מנסה משהו אחר
 

סטודיו שלוש נקודות

מעוד עסק למותג מנצח
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
UX UI
יוצרי ai

Yes it's me

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אצלנו מגישים את המנה הזאת בוריאציה שונה
סתם אם בא לגוון או לעשות משהו שונה,
לוקחים בצק עלים ופורסים ממנו פס דק וארוך, בעובי שתי ס"מ ואופים עד להזהבה.
מזריקים עליו פירה מרוסק היטב (משקית זילוף עם חור בעובי אצבע)
ומגלגלים לרול גדול. על הבסיס הזה שמים את הכבד
ואם אין כח להשקיע כל אחד שם לו בצלחת מה שבא לו...
אגב סירות בטטה מטוגנות עפות עם ההרכב הזה!
 

סטודיו שלוש נקודות

מעוד עסק למותג מנצח
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
UX UI
יוצרי ai
אצלנו מגישים את המנה הזאת בוריאציה שונה
סתם אם בא לגוון או לעשות משהו שונה,
לוקחים בצק עלים ופורסים ממנו פס דק וארוך, בעובי שתי ס"מ ואופים עד להזהבה.
מזריקים עליו פירה מרוסק היטב (משקית זילוף עם חור בעובי אצבע)
ומגלגלים לרול גדול. על הבסיס הזה שמים את הכבד
ואם אין כח להשקיע כל אחד שם לו בצלחת מה שבא לו...
אגב סירות בטטה מטוגנות עפות עם ההרכב הזה!
השקעות
וואו
נשמע יפה ממש
רעיון פצצה למנת פתיחה לאירוע
 

Yes it's me

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אם תוכלי להסביר לעם איך מגלגלים לרול
בעקרון זה קצת מסובך, אבל אופים את הפס לא יותר מדי שזוף כדי שיהיה אפשר לגלגל.
שמים עלים את הפירה (כמו שכבר כתבתי) ומגלגלים. לא מגלגלים שהרול יוצא שוכב כי אז קשה להעביר אותו לצלחת,
אלא לגובה ואז תופסים את הרול (בעדינות!! שלא ימעך עם הפירה) ומניחים בצלחת בדיוק בקוטר הרול,
אם שוליים טיפה גבוהות כי אחרת הרול נפתח.
מקווה שיצא מובן...
 

חנה חיה

משתמש סופר מקצוען
@סטודיו שלוש נקודות גירית אותי אתמול ממש אבל לא היה כבד ולא היה מתכון וממש היה לי דודא חזקה לכבדים ופירה אז מה עושים?
הוצאתי חזה עוף והבאתי אותו לטעם הכי קרוב לכבד (רק היה חסר הטעם השרוף של הצליה)
טיגנתי גם מלא בצל
חתכתי חזה עוף לקוביות וקימחתי - הזזתי את הבצל לצד המחבת הכנסתי את החזה לטיגון
אחרי שהבצל היה זהוב והחזה עשוי שמתי יין, סילאן, פלפל גרוס, צילי גרוס, ומלח
על מצע הפירה זה היה מושלםםםםםםםםםם
אז תודה על ההשראה
 

קרן שמש

משתמש סופר מקצוען
בעקרון זה קצת מסובך, אבל אופים את הפס לא יותר מדי שזוף כדי שיהיה אפשר לגלגל.
שמים עלים את הפירה (כמו שכבר כתבתי) ומגלגלים. לא מגלגלים שהרול יוצא שוכב כי אז קשה להעביר אותו לצלחת,
אלא לגובה ואז תופסים את הרול (בעדינות!! שלא ימעך עם הפירה) ומניחים בצלחת בדיוק בקוטר הרול,
אם שוליים טיפה גבוהות כי אחרת הרול נפתח.
מקווה שיצא מובן...
אפשר לאפות את הבצק עלים מגולגל כבר יחד עם המילוי, כך לא צריך להסתבך עם הגלגול של בצק אפוי, וזה גם יהיה יותר יציב ולא יפתח.
מה שכן זה יצא יותר בסגנון של בורקס תפו"א, ולא ממש פירה טבעי.
 

סטודיו שלוש נקודות

מעוד עסק למותג מנצח
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
UX UI
יוצרי ai
בעקרון זה קצת מסובך, אבל אופים את הפס לא יותר מדי שזוף כדי שיהיה אפשר לגלגל.
שמים עלים את הפירה (כמו שכבר כתבתי) ומגלגלים. לא מגלגלים שהרול יוצא שוכב כי אז קשה להעביר אותו לצלחת,
אלא לגובה ואז תופסים את הרול (בעדינות!! שלא ימעך עם הפירה) ומניחים בצלחת בדיוק בקוטר הרול,
אם שוליים טיפה גבוהות כי אחרת הרול נפתח.
מקווה שיצא מובן...
הכנו פעם למנה עיקרית בסוכות רול מבצק עלים - אפוי מראש על גליל
ואחרי האפפיה שמנו בפנים בשר מפורק - לדעתי יותר קל לאפות מגולגל - הבצק עלים אפוי כראוי - וקריספי

@סטודיו שלוש נקודות גירית אותי אתמול ממש אבל לא היה כבד ולא היה מתכון וממש היה לי דודא חזקה לכבדים ופירה אז מה עושים?
הוצאתי חזה עוף והבאתי אותו לטעם הכי קרוב לכבד (רק היה חסר הטעם השרוף של הצליה)
טיגנתי גם מלא בצל
חתכתי חזה עוף לקוביות וקימחתי - הזזתי את הבצל לצד המחבת הכנסתי את החזה לטיגון
אחרי שהבצל היה זהוב והחזה עשוי שמתי יין, סילאן, פלפל גרוס, צילי גרוס, ומלח
על מצע הפירה זה היה מושלםםםםםםםםםם
אז תודה על ההשראה
נשמע מושלםם
חבל שלא שלחת טעימות

אני לפעמים מכינה ככה את המוקפץ ומוסיפה לטיגון גם קוביות בטטה, יוצא מדהים
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  60  פעמים

לוח מודעות

למעלה