עוגות/עוגיות הנחת תפילין

חנה חיה

משתמש סופר מקצוען
אחיין שלי מניח תפילין עוד שבועיים
כן זה ממש דקה לפני פסח ח' ניסן
ולמרות זאת בגלל הקירבה אני רוצה להכין לו משהו מפנק
תנו לי הברקה
עוגת מספרים זה נדוש לי
מה אפשר?
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
אחיין שלי מניח תפילין עוד שבועיים
כן זה ממש דקה לפני פסח ח' ניסן
ולמרות זאת בגלל הקירבה אני רוצה להכין לו משהו מפנק
תנו לי הברקה
עוגת מספרים זה נדוש לי
מה אפשר?
שנה שעברה הייתי בערך באותה סיטואציה
רק הסעודה הייתה אצלי בבית
הכנתי מעמד תפילין מקאפה ועליו הנחתי נקטרים, היה מרשים ומכובד
 

אלי7:)

משתמש מקצוען
את רוצה להכין עכשיו ולהקפיא? או שאת מחפשת מתכון כשל"פ?
 

אלי7:)

משתמש מקצוען
אולי מגש עם עוגות- פטיפורים (שנראים) מושקעים
*מיני מגנומים עם משיכת מכחול בזהב - מושלם
*פררו רושה ביתיים
*טארטלים במילוי גנש וקישוט קנוי כמו פנינה/פרח מטאלי

ראיתי גם עוגת תפילין שהיא כמו עוגת בומב זה מהמם ומפתיע ובסה"כ בבר מצווה הם עדין ילדים;)
 

CS Design

עיצוב | מיתוג | בניית אתרים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
@חנה חיה
את יכולה להכין שוקולדים בצורת תפילין / מטבעות שוקולד מוכנות ורק עם מדבקה ממותגת עליה
כלום עבודה ונראה לי עושה את הרושם..
 

אלי7:)

משתמש מקצוען
יש לך תמונה של זה?
אין לי תמונה:confused:, אולי זה באמת פחות מתאים...
שוקולדים בצורת תפילין / מטבעות שוקולד מוכנות ורק עם מדבקה ממותגת עליה
זה רעיון מושלם! כלום עבודה וייוצא מהמם
רק אם את מדפיסה על דף טרנספיר לשוקולד תתכנני אותובצבע שיראו גם על חום או שתעשי רק שוקולד לבן
עשינו לבר מצוה לפני חודש וחצי ונתקענו עם העניין הזה
 

CS Design

עיצוב | מיתוג | בניית אתרים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
מצאתי תמונה -
הדפסתי צילום של השקית של התפילין שלו, הכנסתי בתוך צלופן קטן עם שוקולד קטן בצורת תפילין
1678966744123.png



מטבעות שוקולד
1678966899757.png
 

פרסום קולע

משתמש פעיל
אם יש לך זמן להשקיע, בכל אופן ערב פסח...
את יכולה להכין עוגת זיגלמן, עוגה מושקעת וטעימה בטרוף,
הכנתי את העוגה לפי המתכון שהופיע פה בפרוג,
יצא מושלם!
 

חנה חיה

משתמש סופר מקצוען
אם יש לך זמן להשקיע, בכל אופן ערב פסח...
את יכולה להכין עוגת זיגלמן, עוגה מושקעת וטעימה בטרוף,
הכנתי את העוגה לפי המתכון שהופיע פה בפרוג,
יצא מושלם!
ורשמת את המתכון בצורה מסודרת?
כי לא ככ הצלחתי לרשום לי את זה בצורה נכונה
הרגיש לי לפי התרגום שזה מידי בלאגן הניסוח
יכולה להעלות מתכון?
 

אלי7:)

משתמש מקצוען
איך עשית את השוקולד? הדפסת והדבקת?
מדפיסים על דף טרנספייר (בכתב מראה, גוזרים, מניחים בתבנית סיליקון, יוצקים שוקולד, מקררים , מחלצים ומסירים בעדינות את השקף) קל להכנה ותוצאה מושלמת
*עריכה- עכשיו אני רואה שאצלה זה מטבעות שוקולד עם עטיפה, מזמינים את זה, את יכולה לעשות חיפוש בגוגל
 
נערך לאחרונה ב:

פרסום קולע

משתמש פעיל
ורשמת את המתכון בצורה מסודרת?
כי לא ככ הצלחתי לרשום לי את זה בצורה נכונה
הרגיש לי לפי התרגום שזה מידי בלאגן הניסוח
יכולה להעלות מתכון?
לא, עשיתי לפי התרגום, מה שלא היה לי ברור עשיתי לפי ההגיון,
בתכלס ההכנה לא מסובכת, זה רק לוקח זמן בגלל שזה מלא שכבות,
זה בעצם שכבות של טורט שבין כל 2 טורטים יש 2 סוגי קרמים, קרם שוקולד וקרם קפה,
 

חנה חיה

משתמש סופר מקצוען
לא, עשיתי לפי התרגום, מה שלא היה לי ברור עשיתי לפי ההגיון,
בתכלס ההכנה לא מסובכת, זה רק לוקח זמן בגלל שזה מלא שכבות,
זה בעצם שכבות של טורט שבין כל 2 טורטים יש 2 סוגי קרמים, קרם שוקולד וקרם קפה,
ולא רשמת את המתכון?
 

פרסום קולע

משתמש פעיל
מעלה לך פה את התרגום, אם משהו לא ברור לך, תשאלי....

הערה חשובה: העתקתי את המתכון לגוגל טרנסלייט, וקצת תיקנתי שגיאות....
לא השוויתי בין המתכון המקורי, לבין התרגום, אלא במקום שלא היה הגיוני/ מובן.
המלצה למשתמשים-תשוו לפני ההכנה בין המתכונים, כמויות, וכו'.
אפשר בשמחה להעתיק ולשנות את המתכון המצורף לתועלת המשתמשים, וכמובן לפרסם אח"כ.


העוגה של גברת זייגלבוים (עוגת סרט ותחרה) (P, TNT)

מקור: ספר הבישול של Balabuste's Choice

תפוקה: 3 תבניות ארוכות או 4 תבניות קצרות

עוגות:

15 ביצים, מופרדות

1-1/2 כוסות סוכר

1-1/2 חבילות סוכר וניל

1-1/3 כוס שוקולד לאפייה

1-1/4 כוסות אגוזי מלך טחונים

1-1/2 כוסות אגוזים

4 כפות קמח



מרנג: (דף אחד לכל מתכון, להכפיל מתכון )

8 חלבוני ביצה

1 כוס סוכר

1 כף קמח

1.9 כוס אגוזי מלך טחונים (קצת פחות מ2 כוסות)



קרם שוקולד:

5-3/4 כוס שוקולד לאפייה

1 כוס מים

3 כפות. קפה

3 כוסות סוכר

3-3/4 כוס מרגרינה

8 ביצים



קרם פריך:

4 כוסות סוכר

1 ק"ג שקדים קלויים (חתוכים או פרוסים)

100 גרם מרגרינה

3 כוסות אבקת סוכר

1 כף. סוכר וניל

9 חלמונים



זיגוג קרמל:

115 גרם מרגרינה

1 כוס סוכר חום בהיר

1/2 כוס מלבין קפה

1 כף. תמצית וניל

2-1/2 כוסות אבקת סוכר

מכינים עוגות:

מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.



מקציפים חלבונים עם חצי סוכר במהירות גבוהה לקצף יציב. מוסיפים את יתרת הסוכר והחלמונים, אחד בכל פעם, תוך כדי ערבוב במהירות נמוכה. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים בעדינות עד לקבלת מרקם חלק. יוצקים את הבלילה לשני ניירות עוגיות מרופדים.



אופים במשך 35 עד 40 דקות.



מכינים מרנג:

מחממים תנור ל-160 מעלות צלזיוס.



מקציפים חלבונים עם 1/2 כוס סוכר במהירות גבוהה לקצף יציב. מוסיפים את יתרת הסוכר והקמח ומערבבים במהירות נמוכה. מקפלים פנימה אגוזי מלך ומערבבים ידנית.



יוצקים את הבלילה לתבנית מרופדת. אופים במשך 45 דקות.



מכינים קרם שוקולד:

ממיסים את ארבעת המרכיבים הראשונים בסיר כפול.



מקציפים מרגרינה עם ביצים במהירות גבוהה עד לקבלת תערובת תפוחה. מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים לתערובת אחידה. לְקַרֵר.



הכינו קרם פריך:

ממיסים סוכר על להבה נמוכה עד שנוצר נוזל חום. מניחים אגוזים על נייר אפייה. יוצקים נוזלים על האגוזים ומניחים לסוכר להתקשות. לפרק לחתיכות. מכניסים את הנתחים למעבד מזון ומערבבים עד שהם כמעט דק.
מרגרינה שמנת, סוכר קונדיטורים וסוכר וניל. מוסיפים חלמונים ו-6 כוסות פריך ומערבבים.



מכינים זיגוג קרמל:
ממיסים מרגרינה וסוכר חום. מוסיפים לאט לאט מלבין קפה ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש.
מכניסים למיקסר אבקת סוכר ותמצית וניל. מוסיפים תערובת מחוממת ומקציפים במהירות גבוהה במשך 2 עד 3 דקות עד לקבלת קרם וחלק. תן לקרם לעמוד במשך חמש דקות. הוסף עוד אבקת סוכר אם השמנת רופפת מדי.



הוראות הרכבה:

מורחים שכבה של קרם שוקולד על עוגה אחת. מורחים שכבה של קרם פריך על קרם שוקולד. לאחר מכן שמים שכבת מרנג וממשיכים עם קרם השוקולד, הקרם הפריך ואז חוזרים על הפעולה. עורמים עוגות אחת על השנייה. מקפיאים למשך הלילה.

חותכים את העוגה ל-3 כיכרות ארוכות או 4 קצרות. קרם את הצדדים ואת החלק העליון של העוגה עם קרם שוקולד. יוצקים זיגוג קרמל חם על הכיכרות. מטפטפים מעל כל כיכר שוקולד מומס.

הערות המחבר:

עוגה זו דורשת ארבעה דפי עוגה. אתה יכול לעשות אחת משתי האפשרויות הבאות:

א> אופים את מתכון העוגה פעמיים כדי לקבל ארבעה דפים.

ב> אופים מתכון עוגה פעם אחת כדי לקבל שני דפים ואז אופים את מתכון המרנג פעמיים.
 

CS Design

עיצוב | מיתוג | בניית אתרים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  100  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה