בשרי יאפצ'אק משובח

דן הלמדן

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
מאכל היאפצ'אק לפי המחקר האישי שלי יובא בשנים האחרונות לארץ מארה"ב ונמכר במעדניות במחירים יקרים
זה מאכל מיוחד ומשובח ממש, שרבים וטובים ניסו לחקות ולהגיע אל המתכון המושלם
לאחר חקירה ודרישה מרובה עלה בידי המתכון המושלם והרי הוא לפניכם
(לצערי אין תמונה, נגמר לפני שהספקתי לצלם)
אני השתמשתי בחתיכה של בשר 8
שמתי להרתחה בסיר עם מלח ופלפל"ש עד שהבשר הגיע לרכות המקסימלית (6 שעות במקרה שלי)
קיררתי את הבשר ופרקתי אותו לשערות ואת המים שנשארו (ציר בקר) אחסנתי בנפרד
במקביל הכנתי עיסה לקוגל תפוחי אדמה, מתפו"א, ביצים, שמן, פלפל"ש, מלח (אישית אוחז שהבצל הורס את הקוגל)
בתבנית פיירקס שמתי שכבה מהעיסה ומעליה פזרתי את הבשר אותו תבלנתי קצת,
מעליה שמתי שכבה נוספת מהעיסה של התפוחי האדמה,

ומעל הכל שפכתי את ציר הבקר עד שכיסה את כל התבנית,
הכנסתי לתנור מחומם מראש על 200 מעלות למשך שעה,
ואז כיסתי עם נייר כסף למשך 6 שעות על חום של 100 מעלות

ויצא מושלם, הכל נגמר ברגע שיצא מהתנור

בקיצור, 12 שעות הכנה
בקושי עבודה
טעם מדהים
וזול בפער מהחנויות
תנסו בבית
 

חנה חיה

משתמש סופר מקצוען
מאכל היאפצ'אק לפי המחקר האישי שלי יובא בשנים האחרונות לארץ מארה"ב ונמכר במעדניות במחירים יקרים
זה מאכל מיוחד ומשובח ממש, שרבים וטובים ניסו לחקות ולהגיע אל המתכון המושלם
לאחר חקירה ודרישה מרובה עלה בידי המתכון המושלם והרי הוא לפניכם
(לצערי אין תמונה, נגמר לפני שהספקתי לצלם)
אני השתמשתי בחתיכה של בשר 8
שמתי להרתחה בסיר עם מלח ופלפל"ש עד שהבשר הגיע לרכות המקסימלית (6 שעות במקרה שלי)
קיררתי את הבשר ופרקתי אותו לשערות ואת המים שנשארו (ציר בקר) אחסנתי בנפרד
במקביל הכנתי עיסה לקוגל תפוחי אדמה, מתפו"א, ביצים, שמן, פלפל"ש, מלח (אישית אוחז שהבצל הורס את הקוגל)
בתבנית פיירקס שמתי שכבה מהעיסה ומעליה פזרתי את הבשר אותו תבלנתי קצת,
מעליה שמתי שכבה נוספת מהעיסה של התפוחי האדמה,

ומעל הכל שפכתי את ציר הבקר עד שכיסה את כל התבנית,
הכנסתי לתנור מחומם מראש על 200 מעלות למשך שעה,
ואז כיסתי עם נייר כסף למשך 6 שעות על חום של 100 מעלות

ויצא מושלם, הכל נגמר ברגע שיצא מהתנור

בקיצור, 12 שעות הכנה
בקושי עבודה
טעם מדהים
וזול בפער מהחנויות
תנסו בבית
אז אני גם מכינה את זה כבר כמה שנים טובות
הכי זה הולך אצלנו משומה בפסח.
אבל------ (ממש לא הולכת להפחית בערך העשיה שלכם)
הרבה פחות זמן עבודה
ראשית אני לא מבשלת את הבשר חותכת לקוביות ונותנת לו להגיר נוזלים
מכינה עיסה של קיגעל תפוא אבל משלבת גם בצל מגורר
שנה אחת היה לי הרבה שומן אז טחנתי אותו במעבד מזון והוספתי לעיסה
ואז מוסיפה את הבשר מערבב דואגת שיהיה נוזלים דיים ושמן.
מרפדת תבנית חפ קשיחה ועמוקה בנייר כסף, ע"ז נייר אפיה שמה את הקיגעל ומכסה בנייר כסף ונייר אפיה
אופה 2.30 שע מכוסה וחצי שעה פתוח בסוג של חום של 200 מע תלוי בתנור
מכינה מראש כמות גדולה, מקפיאה (בכוונה) בערב שבת שמה ישירות על הפלטה ווכה זה מפשיר ומתחמם לאיטו
שבת בבוקר הופכת את זה על מגש..... אמלה ואבלה יחד

בהצלחה

תשמרו לכם לפסח
 

פ.נ

משתמש סופר מקצוען
מאכל היאפצ'אק לפי המחקר האישי שלי יובא בשנים האחרונות לארץ מארה"ב ונמכר במעדניות במחירים יקרים
זה מאכל מיוחד ומשובח ממש, שרבים וטובים ניסו לחקות ולהגיע אל המתכון המושלם
לאחר חקירה ודרישה מרובה עלה בידי המתכון המושלם והרי הוא לפניכם
(לצערי אין תמונה, נגמר לפני שהספקתי לצלם)
אני השתמשתי בחתיכה של בשר 8
שמתי להרתחה בסיר עם מלח ופלפל"ש עד שהבשר הגיע לרכות המקסימלית (6 שעות במקרה שלי)
קיררתי את הבשר ופרקתי אותו לשערות ואת המים שנשארו (ציר בקר) אחסנתי בנפרד
במקביל הכנתי עיסה לקוגל תפוחי אדמה, מתפו"א, ביצים, שמן, פלפל"ש, מלח (אישית אוחז שהבצל הורס את הקוגל)
בתבנית פיירקס שמתי שכבה מהעיסה ומעליה פזרתי את הבשר אותו תבלנתי קצת,
מעליה שמתי שכבה נוספת מהעיסה של התפוחי האדמה,

ומעל הכל שפכתי את ציר הבקר עד שכיסה את כל התבנית,
הכנסתי לתנור מחומם מראש על 200 מעלות למשך שעה,
ואז כיסתי עם נייר כסף למשך 6 שעות על חום של 100 מעלות

ויצא מושלם, הכל נגמר ברגע שיצא מהתנור

בקיצור, 12 שעות הכנה
בקושי עבודה
טעם מדהים
וזול בפער מהחנויות
תנסו בבית
אפשר תמונות להמחשה
??
 

דן הלמדן

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
אז אני גם מכינה את זה כבר כמה שנים טובות
הכי זה הולך אצלנו משומה בפסח.
אבל------ (ממש לא הולכת להפחית בערך העשיה שלכם)
הרבה פחות זמן עבודה
ראשית אני לא מבשלת את הבשר חותכת לקוביות ונותנת לו להגיר נוזלים
מכינה עיסה של קיגעל תפוא אבל משלבת גם בצל מגורר
שנה אחת היה לי הרבה שומן אז טחנתי אותו במעבד מזון והוספתי לעיסה
ואז מוסיפה את הבשר מערבב דואגת שיהיה נוזלים דיים ושמן.
מרפדת תבנית חפ קשיחה ועמוקה בנייר כסף, ע"ז נייר אפיה שמה את הקיגעל ומכסה בנייר כסף ונייר אפיה
אופה 2.30 שע מכוסה וחצי שעה פתוח בסוג של חום של 200 מע תלוי בתנור
מכינה מראש כמות גדולה, מקפיאה (בכוונה) בערב שבת שמה ישירות על הפלטה ווכה זה מפשיר ומתחמם לאיטו
שבת בבוקר הופכת את זה על מגש..... אמלה ואבלה יחד

בהצלחה

תשמרו לכם לפסח
היות ואכלתי כמה פעמים עם בשר שהרגיש לי יבש
חששתי מלהכין בצורה כזו, שמא הבשר לא יתבשל מספיק ויתייבש
ולכן העדפתי לבשל אותו קודם
יוצר רך ממש
 

חנה חיה

משתמש סופר מקצוען
היות ואכלתי כמה פעמים עם בשר שהרגיש לי יבש
חששתי מלהכין בצורה כזו, שמא הבשר לא יתבשל מספיק ויתייבש
ולכן העדפתי לבשל אותו קודם
יוצר רך ממש
ברור לי ממש בהתחלה גם אני הייתי מבשלת עד שמישהו נתן לי את הפטנט הזה הפסקתי
ויוצא מושלם ורך
 

דן הלמדן

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
אגב, הפיירקס לדעתי נוח יותר מהסיבה הפשוטה יותר שהוא גבוה יותר מתבנית ח"פ,
זה משמעותי כשעושים כמה שכבות
 

rivkiy

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
אז אני גם מכינה את זה כבר כמה שנים טובות
הכי זה הולך אצלנו משומה בפסח.
אבל------ (ממש לא הולכת להפחית בערך העשיה שלכם)
הרבה פחות זמן עבודה
ראשית אני לא מבשלת את הבשר חותכת לקוביות ונותנת לו להגיר נוזלים
מכינה עיסה של קיגעל תפוא אבל משלבת גם בצל מגורר
שנה אחת היה לי הרבה שומן אז טחנתי אותו במעבד מזון והוספתי לעיסה
ואז מוסיפה את הבשר מערבב דואגת שיהיה נוזלים דיים ושמן.
מרפדת תבנית חפ קשיחה ועמוקה בנייר כסף, ע"ז נייר אפיה שמה את הקיגעל ומכסה בנייר כסף ונייר אפיה
אופה 2.30 שע מכוסה וחצי שעה פתוח בסוג של חום של 200 מע תלוי בתנור
מכינה מראש כמות גדולה, מקפיאה (בכוונה) בערב שבת שמה ישירות על הפלטה ווכה זה מפשיר ומתחמם לאיטו
שבת בבוקר הופכת את זה על מגש..... אמלה ואבלה יחד

בהצלחה

תשמרו לכם לפסח
מהרבה ניסוי ותהייה של מתכון מנצח לדעתי אין כמו בישול מלא של הבשר ושימוש בציר בתוך העיסה של תפו”א כמו שרשם @דן הלמדן .
היאפצ’ק יוצא משובח לאין שעור
 

חיים שיש בהם

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
עריכה תורנית
עוד מתכון
למדתי ממנו
 

bracha5

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
אוטומציה עסקית
אז אני גם מכינה את זה כבר כמה שנים טובות
הכי זה הולך אצלנו משומה בפסח.
אבל------ (ממש לא הולכת להפחית בערך העשיה שלכם)
הרבה פחות זמן עבודה
ראשית אני לא מבשלת את הבשר חותכת לקוביות ונותנת לו להגיר נוזלים
מכינה עיסה של קיגעל תפוא אבל משלבת גם בצל מגורר
שנה אחת היה לי הרבה שומן אז טחנתי אותו במעבד מזון והוספתי לעיסה
ואז מוסיפה את הבשר מערבב דואגת שיהיה נוזלים דיים ושמן.
מרפדת תבנית חפ קשיחה ועמוקה בנייר כסף, ע"ז נייר אפיה שמה את הקיגעל ומכסה בנייר כסף ונייר אפיה
אופה 2.30 שע מכוסה וחצי שעה פתוח בסוג של חום של 200 מע תלוי בתנור
מכינה מראש כמות גדולה, מקפיאה (בכוונה) בערב שבת שמה ישירות על הפלטה ווכה זה מפשיר ומתחמם לאיטו
שבת בבוקר הופכת את זה על מגש..... אמלה ואבלה יחד

בהצלחה

תשמרו לכם לפסח
יש סיכוי לכמויות יותר מדויקות?

? חתיכות בשר מספר 8
? תפוחי אדמה
? בצל
? ביצים
? שמן
? מלח

איך עוד יש נוזלים? מוספים מים?
 

חנה חיה

משתמש סופר מקצוען
יש סיכוי לכמויות יותר מדויקות?

? חתיכות בשר מספר 8
? תפוחי אדמה
? בצל
? ביצים
? שמן
? מלח

איך עוד יש נוזלים? מוספים מים?
אני גרועה בכמויות...
אבל אנסה לפשט:
מבחינת הבלילה של הקיגעל אני עושה כמו כל קיגעל תפו"א רגיל
החתיכות של הבשר בעיניי פשוט צריך לראות אותן אני אוהבת שיש הרבה בשר,
זה יוצא כמו קיגעל 'מנוקד' בחום
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה