מוקפצים.
מוקפץ שווארמה.
לחתוך חזה עוף לרצועות. (קטנות)
לחתוך בצל גדול לרצועות -לטגן היטב .
להוסיף את החזה עוף ולתבל: מלח, פפריקה מתוקה, תבלין שווארמה, גריל עוף.
לערבב היטב עד שזה מוכן.
אני מכניסה לתנור ציפס חתוך דק (ככה זה גם מהר תוך 10 דקות וגם קריספי וגם בלי שמן.)
אפשר להכניס לפיתות, בגטים, לאפות. עם חומוס, חריף סטו וכו'
אם ממש רוצים לפנק אז אפשר להכיס פיתות על הגז (אני עושה את זה על מכשיר בלינצ'ס אם אני רוצה קטן)
עדיף על מחבת עדיך כמו של מחבת פנקייק.
מתכון לפיתות (אני עושה חצי קילו בד"כ זוג לא צריך יותר ותמיד נשאר לבוקר)
ק"ג קמח
כף וחצי שמרים
4 כפות סוכר.
2.5-3 כוסות מים חמימים.
מתחילים ללוש את הבצק ותך כדי מוסיפים כף מחוקה של מלח.
ממשיכים ללוש היטב.
מורחים על הבצק שמן.
עדיף להתפיח עיגולים מעל מפזרים מעט קמח.
עם מערוך עושים פיתות ושמים במחבת משתי הצדדים. (אפשר על מכשיר בליצס 2-3 פיתות ביחד. אבל זה יוצא קטן )
החלק החשוב:
שמים מגבת נקיה וכל פיתה שיוצאת מכסים במגבת עת שנהיה ערימה של פיתות מכוסות במגבת.
אפשר לעשות על אותו רעיון פלאפל.
אני קונה רק את של אוסם ניסיתי משהו אחר לא טעים.
הסוד של הפלאפל הקנוי (האבקה) כדי שיצא טוב צריך לשים בדיוק מים. אני עושה חצי חבילה כל פעם.
לפי ההוראות מדויק לא טיפה פחות ולא טיפה יותר.
וכדי שהפלאפל לא התפרק חייב להכניס לשמן עמוק רותח רותח וככה זה נשאר שלם ולא מתפרק לפירורים (מניסיון)
מוקפץ עם נודלס.
חזה עוף חתוך לקוביות.
בצל גדול חתוך לרצועות
גזר חתוך לרצועות דקות
גמבה חתוך לרצועות.
פטריות חתוכות שימורים (לא חובה למי שלא אוהב אבל מוסיף)
מטגנים את הבצל ושאר ירקות.
מוסיפים את החזה עןף.
ומתבלים: מלח, מעט פפריקה מתוקה, רוטב טאריאקי וסילאן.
מערבבים טוב טוב וזה מתבשל.
שמים נודלס בקערה עם מים רותחים במשך דקה (לא יותר מידי שלא התנפח) מססנים.
שכבר המוקפץ מוכן מכניסים לסיר ומערבים עדיף עם שתי מזלגות. מכנסים לכמה דקות ושמים על אש נמוכה.
זה יוצא טובבב
אני מוסיפה לזה תפו"א דפוק בטעם מתתקתק שיתאים לטעם של המוקפץ
לוקחים נ6-8 תפן"א לבנים נקיים בגודל בינוני.
מנקים היטב ומכניסים לסיר עם מים רותחים עד שהתפו"א נהיה רך על הקליפה נשמרת ולא מתנפחת ומתחילה לרדת.
שמים על נייר אפיה במגש.
לוקחים פטיש שניצל ונותנים לכל אחד מכה כמו מעיכה קטנה.
מורחים סילאן על כל אחד.
בכוס שמים: מלח, פפריקה ושמן מעט מיים מערבבים ושופכים על כל אחד.
10-15 דקות בתנור יוצא אששש.
מקווה שהבנתם בלי כמויות ברורות כמה מלח כי אני באמתת לא יודעת להגיד
בהמשך אני יעלה עוד רעיון בעזרת ה'