קוואקר

זוהר טל

משתמש מקצוען
פשטידת קישואים עם קוואקר.
מגרדים 3-4 קישואים.
מוסיפים 2 כוסות קוואקר.
2-3 ביצים (לא זוכרת בדיוק, צריך שיהיה רטוב אבל לא מידי)
מלח, פלפל
אופים בתבנית עגולה, או אינגליש קייק,עד שנהיה למעלה קצת חום.
טעים מאד!
 

yosle

משתמש רשום
מרק קווקר

מטגנים בצל
מוסיפים ירקות מגוררים, 4 גזר,חתיכה דלעת,2 קישואים
מאדים מעט
מוסיפים תבלינים
כף מלח
כפית וחצי פפריקה מתוקה
חצי כפית כמון
מוסיפים מים ומביאים לרתיחה
מניחים 12 כפות גדושות קוואקר בקערה ומוסיפים מים עד לגובה הקווקר
כשהמרק רותח מוסיפים את הקווקר ומבשלים עוד 20 דק'
אפשר להוסיף גם קינואה
מרק מדהים - טעים בריא ומשביע
אין צורך במנה נוספת (במיוחד לילדים)
 

במבה נוגט

משתמש סופר מקצוען
עוגיות מעולות! במקור יש גם צימוקים, אני מכינה בלי וגם בלי הקינמון.

רכיבים:

2 כוסות קוואקר
1.5 כוסות סוכר חום
1.5 כוסות קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית קינמון
3/4 כוס שמן
2 ביצים
כוס שוקו צ'יפס
מערבבים בקערה את החומרים היבשים: קוואקר, סוכר חום, קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח, וקינמון.
מוסיפים את השמן והביצים ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
מוסיפים את השוקולד.
יוצרים כדורים ומניחים במרווחים
אופים בתנור בחום בינוני, 180 מעלות, במשך כרבע שעה - עשרים דקות עד שהעוגיות מתרחבות ומזהיבות מעט.
 

שמואל גרינשטיין

יותר מעצב מגרפיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
צילום מקצועי
D I G I T A L
דיסת קווקר.
חם וטוב, משביע מאד ומתאים במיוחד לחורף.

חני
 

userit

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עוגיות גזר וקוואקר נפלאות, אני ממש לא כופה על עצמי עוגות בריאות- ומאד אוהב אותן, עשירות ומלאות טעמים, ניסיתי פעם עם שמן זית ולא כל כך אהבתי את התוצאה:

1 כוס קמח (כוסמין או מלא או רגיל)
1 כוס שיבולת שועל (כל סוג יתאים)
1 כפית אבקת אפיה
חצי כפית מלח
– – –
חצי כוס פקאנים קצוצים גס (או אגוזי מלך)
רבע כוס שוקולד צ'יפס (עדיף איכותי עם 40% ומעלה מוצקי קקאו)
אפשר גם ללא שוקולד!
1 כוס גזר מגורד גס בפומפיה (בערך גזר אחד גדול)
– – –
חצי כוס שמן קוקוס מומס (נוזלי אך לא חם)
או שמן קנולה/חמניות (או חצי חצי)
חצי כוס מייפל טהור
(או חצי כוס סוכר לבן)
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד (אפשר לוותר אם לא אוהבים – אבל זה ממש מומלץ!)
**כמה כפות מים במקרה הצורך
הכנה
מחממים תנור ל 180 מעלות טורבו
מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה
בקערה גדולה מערבבים יבשים: קמח+שיבולת שועל+אבקת אפייה+מלח
מוסיפים את האגוזים והשוקולד ומערבבים היטב
מוסיפים את הגזר והג'ינג'ר ומערבבים היטב
בקערה נפרדת מערבבים שמן+מייפל עם מטרפה עד שהנוזל הופך סמיך
אם משתמשים בסוכר צריך לערבב יותר זמן אך הסוכר לא נמס לגמרי
מוסיפים את השמן והמייפל לקערת היבשים ומערבבים היטב אך רק עד לאחידות**אם התערובת יוצאת פירורית מידי – ניתן להוסיף כמה כפות מים עד שהיא "נדבקת"

עם כפית מניחים תלוליות קטנות על נייר האפייה – בערך בכמות של כפית גדושה
אם משתמשים בכפות מידה – אז מידת הכף היא טובה
העוגיות לא גודלות הרבה באפיה, אז לא צריך להשאיר רווחים גדולים
אופים 10-12 דקות עד שהן מזהיבות ומעט מתקשות
העוגיות ממשיכות להתקשות מחוץ לתנור
לשמור עד יום בחוץ ואח"כ בקירור
 

userit

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
ועוגה מדהימה שכדאי מאד לנסות ואז להכין כל שבוע:
עוגת קוקוס, מייפל ודובדבנים חמוצים | 2 תבניות אינגליש קייק באורך 25 ס"מ
3 ביצים L
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
30 מ"ל (2 כפות) סירופ מייפל
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
180 מ"ל (3/4 כוס) מים
120 מ"ל (1/2 כוס) שמן
210 גרם (כוס וחצי) קמח
10 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה
100 גרם (1 כוס) קוקוס טחון
25 גרם (1/4 כוס) שיבולת שועל שבורה (קוואקר)
400 גרם (1 צנצנת) דובדבנים חמוצים, מסוננים
אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים 2 תבניות אינגליש קייק.
בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, סוכר, מייפל, וניל, מלח, מים ושמן עד שמתקבלת תערובת אחידה ודלילה.
מוסיפים קמח, אבקת אפייה, קוקוס טחון ושיבולת שועל ומערבבים רק עד שאחיד.
מוסיפים את הדובדבנים המסוננים ומערבבים בעדינות רק עד שהם מתפזרים בצורה שווה בתערובת.
יוצקים את התערובת לתוך 2 התבניות ומיישרים את החלק העליון.
אופים במשך 30-40 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא עם פירורים לחים.
מצננים לחלוטין, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
הערות, הארות ותוספות:
שומרים את העוגות בכלי סגור במקרר עד 3-4 ימים, אך מומלץ להגישן בטמפרטורת החדר.
במקום דובדבנים חמוצים אפשר להשתמש בפירות יער טריים או קפואים (חשוב לא להפשיר אותם) באותה כמות.
במקום קוקוס אפשר להשתמש בשקדים או אגוזים טחונים באותה כמות.



אישית, אני מכינה עם יותר שקדים מקוקוס כי אני לא כ"כ מתחברת לעוגות קוקוס. חוצמזה, דבדבנים קפואים, ואפשר אוכמניות במקום. חוצמזה- ניסיתי פעם 180 מ"ל רסק תפוחים במקום ביצים ויצא נפלא!
 

שמואל גרינשטיין

יותר מעצב מגרפיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
צילום מקצועי
D I G I T A L
נכתב ע"י שולחנית;1860830:

האמת, זה מאד קשה (:

1/2 כוס קוואקר דק
1 כוס חלב
סוכר לפי הטעם.
שמים בסיר הכל ביחד, על האש מערבבים כל הזמן עד שמסמיך ומבעבע. (זה אורך רק כמה דקות)

אפשר להוסיף פינוקים - קצת קקאו, קינמון, קובית שוקולד, קצת קוקוס.... (לא בכל יחד)

יאמי....
 

ON וידיאו

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
בס"ד
בקציצות ופשטידות וכן בקשקה (קוגל קמח) לצונט וכו' להמיר חלק מהקמח בקווקר ,מומלץ יותר בריא וגם טעים
בהצלחה
 

ישראלה

ללמוד תוכנות בכייף :)
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב פונטים
עימוד ספרים

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
שכחתי מאלו [גילוי נאות, נזכרתי בגלל הקישור לחטיפי בריאות למעלה]:

מאוד טעים. יחסית לא משמין ויש בו הרבה בריאות.
אם תעבדי לפי המתכון ותפרסי לפי ההוראות תקבלי פרוסת של 65 קלוריות כל אחת. הרבה כאן בפורום ניסו ונהנו.

http://www.prog.co.il/showthread.php?t=225449&highlight=עוגות+בריאות
 

ביקי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
המתכון האחרון של בקר הוא הממתק המנצח אצלנו כל שבוע!!
 

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

תגובות
10
צפיות
695

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמו

א הַלְלוּיָהּ הַלְלִי נַפְשִׁי אֶת יְהוָה:ב אֲהַלְלָה יְהוָה בְּחַיָּי אֲזַמְּרָה לֵאלֹהַי בְּעוֹדִי:ג אַל תִּבְטְחוּ בִנְדִיבִים בְּבֶן אָדָם שֶׁאֵין לוֹ תְשׁוּעָה:ד תֵּצֵא רוּחוֹ יָשֻׁב לְאַדְמָתוֹ בַּיּוֹם הַהוּא אָבְדוּ עֶשְׁתֹּנֹתָיו:ה אַשְׁרֵי שֶׁאֵל יַעֲקֹב בְּעֶזְרוֹ שִׂבְרוֹ עַל יְהוָה אֱלֹהָיו:ו עֹשֶׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ אֶת הַיָּם וְאֶת כָּל אֲשֶׁר בָּם הַשֹּׁמֵר אֱמֶת לְעוֹלָם:ז עֹשֶׂה מִשְׁפָּט לָעֲשׁוּקִים נֹתֵן לֶחֶם לָרְעֵבִים יְהוָה מַתִּיר אֲסוּרִים:ח יְהוָה פֹּקֵחַ עִוְרִים יְהוָה זֹקֵף כְּפוּפִים יְהוָה אֹהֵב צַדִּיקִים:ט יְהוָה שֹׁמֵר אֶת גֵּרִים יָתוֹם וְאַלְמָנָה יְעוֹדֵד וְדֶרֶךְ רְשָׁעִים יְעַוֵּת:י יִמְלֹךְ יְהוָה לְעוֹלָם אֱלֹהַיִךְ צִיּוֹן לְדֹר וָדֹר הַלְלוּיָהּ:
נקרא  18  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה