מרקים מרקים מרקים

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
זהו, כבר קריר, הבו מתכונים למרקים טעימים :)
תודה מראש!
 

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
המרק הכי טעים:
מרק כתום.
גזר/דלורית/בטטה/דלעת/קישוא (לא כתום, אבל מי שם לב?)
לחתוך חתיכות גסות ולבשל במי מלח.
כשהן מתרככות להשחיל בלנדר יד ולרסק.
לבשל עוד קצת ולפלפל.
מומלץ להגיש עם שקדים מולבנים/קרוטונים/טבעות ביסלי בצל.

שדרוג:
לבשל גם מרק אפונה (בסיר נפרד, כן?):
לשים במי מלח רותחים שעל האש אפונה יבשה ומבוררת ,
לבשל כשלוש שעות (הריח בזמן ההרתחה לא משהו, למה, לא יודעת)
עד שהאפונה נמסה לגמרי והמרק סמיך.
לפלפל ולהוסיף שום מעוך במועך שום. -בכוונה לא כתבתי "שום כתוש" כדי שלא תבזקו את זה מהשקית. בררר...

ועכשיו המשחק הגדול: 2 מצקות, 2 סירים מימין ומשמאל. באמצע הצלחת.
מזיגה בבת אחת משני המרקים ו... איזו חגיגה:
מרק חצי/חצי: חצי ירוק, חצי כתום.
לבריאות!
חורף חם ובריא!
 

סטודנטית

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מרק עדשים אדומות- מומלץ בחום!!!

מרכיבים:
2 כוס/ות עדשים אדומות
6 כף/ות שמן
5-4 שום (שיניים) - שיניים כתושות
0.5 כפית/ות כמון
1 בצל - חצוי ופרוס לחצאי טבעות
לחם לבן
מיץ לימון
מלח
פלפל שחור


אופן ההכנה:
בוררים את העדשים ושוטפים היטב במים. שמים בסיר שלוש כפות שמן, מוסיפים את השום ומחממים דקה על להבה בינונית, עד שהוא מתרכך, אך לא משחים. מוסיפים את העדשים ושש כוסות מים ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח, פלפל וכמון. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים עשרים דקות, עד שהעדשים רכות ומתפוררות (אם המרק סמיך מדי, מוסיפים מעט מים רותחים).

בינתיים, מחממים היטב שלוש כפות שמן במחבת. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מתחיל להזהיב, אך לא משחים. מוסיפים את הבצל למרק המוכן, ביחד עם השמן שנותר במחבת.

(אני מטגנת את הבצל בסיר ועליו ממשיכה עפ"י המתכון, ולא בנפרד)
פורסים את הלחם לפרוסות עבות. קורעים כל פרוסה לפיסות ומניחים בקערית, ויוצקים עליה את המרק. סוחטים מיץ לימון מלמעלה ומגישים.
 

שרי קלוגר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
מרק תפוחי אדמה וקישואים
לאדות הרבה בצל,
להוסיף תפוחי אדמה וקישואים חתוכים לקוביות גדולות.
להוסיף גם הרבה שיני שום (אני אוהבת המון, אבל כל אחד לפי טעמו..)
ושמיר קצוץ
לכסות במים, להתיח ולבשל עד להתרככות הירקות (ככה אומרים?:()
לרסק עם בלנדר יד.

מאד טעים להוסיף לכל מרק:
חותכים פרוסות לחם לקוביות, מניחים בתבנית ומפזרים מעל תבלינים:
פפריקה, פלפל, גריל עוף, שום כתוש,
מטפטפים שמן זית ומערבבים הכל.
אופים בתנור להשחמה.

בתאבון
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
המרק שעשיתי היום (בד"כ אין לי מתכונים):
1 בצל
1 עצמות עוף שנשארו מפירוק השניצל
2 גרונות
2 שיני שום כתושות
3 תפו"א
1/2 בטטה
חופן גריסים

לטגן בצל, לאדות את העוף,
להוסיף את הגריסים ולאדות ביחד.
לחתוך את הירקות לקוביות, להוסיף למרק.
לאדות הכל ביחד ואח"כ להוסיף מים, קצת פפריקה חריפה, אבקת מרק.
להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל במשך שעה ו- 10 דק'.

להוציא את עצמות העוף ולטחון חלקית בעזרת מעבד מזון.
יצא טעים מאד.
 

עדינה הלפגוט

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
מרק עדשים מגוון וטעים
לטגן בצל גדול
להוסיף עדשים אדומות מיים ומלח
לבשל עד שהעדשים מתרככות
לרסק בבלנדר מקל,
בשלב זה לבדוק צורך בהוספת מיים,
המרק אמור להיות סמיך אבל לא כבד מידי

לגרד על פומפיה גסה 2 גזר ו2 קשואים
להוסיף למרק ולבשל עד להתרככות הירקות

מאוד בריא ואהוב על הילדים

מרק קישואים בטעם עדין
לטגן בסיר 2-3 שיני שום פרוסות
להוסיף כ-8 קישואים חתוכים גס מאוד
להוסיף חופן עלי שמיר טריים
מיים מלח ופלפל
להזהר בכמות המיים שהמרק לא יצא דליל מידי

לטחון ולהגיש עם קרוטונים

מעדן!
 

חיבה יתרה

משתמש מקצוען
מתכון שהיה לפני שנים בלבית:
בצל
תפוחי אדמה
בצל ירוק
שום
מלח ותבלינים

הוראות הכנה:
מאדים את הבצל עד שמתקבל צבע זהוב, מוסיפים את התפודים. מאדים עוד קצת עם שמן,
מתבלים ומוסיפים מים חמים עד הגובה של התפודים,
מבשלים עד שמתרכך, לקראת הסוף מוסיפים בצל ירוק קצוץ לעיגולים
 

chavi9

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
מה יוצתר פשוט ומחמם את הבית ואת הלב ממרק ירקות - קוביות, ממה שיש בבית?
לחתוך או לגרר קישואים, תפו"א, גזר, קולרבי, שורש סלרי או פטרוזיליה, בצל, אפשר פטריות, תירס קפוא... מה שמתחשק. להוסיף עלי פטרוזיליה או סלרי קצוצים, סלרי אפשר גם את הגבעולים.
עם תוספת כמו גריסים / בורגול / חומוס וכדו'.
לתבל בשום, מלח פלפל (אני אוהבת את הגרוס דווקא ולא הטחון) לפי הטעם.
 

אפרתה

משתמש מקצוען
מרק עגבניות קל ומעולה!

מאדים בצל קצוץ בשמן, מוסיפים מים לרתיחה, מוסיפים רסק עגבניות- לממהרים או עגבניות בשלות קצוצות. מבשלים עד לריכוך מלא. במקרה של העגבניות- מרסקים אח"כ בבלנדר מקל. מערבבים בכלי כמה כפות קמח עם כוס מים קרים ומוסיפים למרק המתבשל, להסמכה. בהמשך ניתן להוסיף כוס אורז/ אורז מלא / גריסים או חומוס ולבשל עד שמתרכך. כמובן תיבול טוב תוך כדי.

בהצלחה. נחטף.
 

שוצי

משתמש פעיל
D I G I T A L
מרק ירוק:
לאדות הרבה ! בצל
להוסיף שום
לאחר קצת זמן להוסיף לאידוי קוביות גדולות של-
קולורבי,
קישוא,
תפו"א,
שורש פטרוזיליה,
בכמות נדיבה
לאדות עוד קצת
לאחר מכן להוסיף מים + מלח
לבשל עד לריכוך,
להוסיף שמיר, לבשל עוד קצת
לטחון ולפני ההגשה להוסיף
לקט ירקות (אפונה גזר וכו', להשיג קפוא בכל מכולת)
ולבשל עוד 10 דק'

מעדן!!!!!!!!!!!!!!!
בתאבון
 

save as

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
המרק הכתום שלי

מבשלים חבילת עדשים כתומות עד לריכוך מלא.
מחלקים את התמצית לשקיות ומקפיאים.

בכל פעם שולפים שקית ומוסיפים לה:
תפו"א
גזר
בטטה
דלורית
קישוא
בצל
ממליחים ומתבלים לפי הטעם.
מכניסים לבלנדר ומרסקים למחית.
יוצקים לצלחות הילדים, וכשהם מסיימים מוזגים צלחת נוספת (לבקשתם....) :)

את אותו הרעיון אפשר לעשות גם עם אפונה יבשה - בישול ארוך עד לריכוך של כמות גדולה והקפאת התמצית.

בתאבון וחורף בריא!
 

מנגו

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
מעניין לעניין באותו עניין:
איך אתן עושות מרק עוף?

אני ומשפחתי הקטנה אוהבים מאוד מאוד את המרק המסורתי הזה דווקא.
אני עצמי מכינה מרק עוף מעולה, ולא חשבתי לשנות, עד שגיליתי שאני נהנית מאוד לטעום ממרקיהם השונים של האנשים (כשאנחנו מתארחים), ולא להאמין כמה סגנונות יש! וזה כולה מרק עוף...

אז הנה שלי:
סודות הטעם:
1. מרוכז מאוד (כלומר, יותר ירקות ממים)
2. הרבה עוף
3.זמן בישול ארוך מאוד (נגיד, מ 9 בבוקר יום שישי עד שמורידים בשבת מהפלטה).

אני זורקת לסיר עוף (בד"כ כנפיים, וכן כל מיני חלקים שאנחנו לא אוהבים ואני שומרת בהקפאה)
תפו"א, גזר, קישואים, לפעמים קצת דלעת (בטטה הפסקתי לשים), וכמובן עלי שמיר טריים.
ממלאה מים עד לגובה הירקות
מתבלת במלח בלבד (בהתקף בריאות אני מוסיפה קצת כורכום הידוע בסגולותיו הרפואיות הרבות).
וזהו. מרתיחה, מקטינה אש ומבשלת באריכות רבה.
יוצא מרק נהדר, עם טעם ירקות מודגש ומי המרק צהובים-כתומים ולא צלולים.

כמובן, מלווים נאמנים: סיר אטריות וסיר קניידאלך.
ולא נעים לי לדבר על שקדי המרק :(

אני יודעת שיש מרקי עוף משוכללים יותר ומעניינים יותר. לכן אני מבקשת - שתפו!
 

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
נכתב ע"י מנגו;1095927:
מעניין לעניין באותו עניין:
איך אתן עושות מרק עוף?
אני יודעת שיש מרקי עוף משוכללים יותר ומעניינים יותר. לכן אני מבקשת - שתפו!
בכיף (:
המרק האהוב אצלנו -
גרונות הודו (במקום עוף) ומי שאוהב - חתיכה של בשר בקר מוסיפה המון טעם,
בצלים - טיפ: קונה את הבצלים הכי קטנים שיש בחנות ושמה כמה מהם, ככה אפשר לשים לכל אחד ואין מלחמה על הבצל (: (וזה גם חמוד ופרקטי)
תפו"א, גזרים וקישוא, כמה שיני שום, שורש פטרוזיליה, שורש סלרי, (שעושה את הצבע הצהוב וגם מוסיף טעם מעולה, יחד עם העלים עוד יותר טוב) ואם יש אז דלעת.
מלח, מים, עלים: פטרוזיליה, סלרי ושמיר, והמון זמן בישול.
 

album

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
שופט/ת באתגר דריבל
מרק מינסטרונה-בריא וטעים

קוביות קטנות מהירקות שיש לכם:
קישואים
סלרי
עגבניות
תפו"א
גזר
בטטה (מעט)
בצל
שמן
מוסיפה רסק עגבניות, ומעט סוכר(להפחית החמיצות)
מלח
מבשלת היטב ואח"כ מוסיפה
שעועית מבושלת -מוכנה או קופסאת שימורי שעועית ברוטב עגבניות אם אין זמן
[טיפ לבישול שעועית/חומוס במהירות: להשרות כמה שעות שעועית בסודה לשתיה ומים רותחים-אח"כ לשטוף היטב ולבשל בערך כשעה עד ריכוך]

מבשלת בנפרד פסטה צדפים קטנים או כל צורה אחרת בסיר נפרד לפי ההוראות מסננת וכשהמרק מוכן מוסיפה את הפסטה ומבשלת עוד חמש דקות בערך

בתיאבון
 

pessi&chani

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מרק העוף שלי: (כמסורת הבית..)
תפו"א, דלורית, גזרים, בצל, כלרבי, סלרי, קישוא עלי סלרי אמריקאי
גרונות עצמות וכנפיים (מה שיותר -טעים, אך פחות זך)
ממלאה מים עד גובה הירקות+ כף מלח, לפני הרתיחה מוציאה את הקצף והשומן
מבשלת כשעתיים על אש בינונית
התוצאה מרק טעים וזך, מוגש עם אטריות.
 

23

משתמש מקצוען
מרק פשוט פשוט וילדי מאוהבים בזה!

4 בטטות מגורדות דק,
כוס גריסי פנינה,
בצל שלם,
עגבניה שלימה,
מלח,מעט פלפל שחור, אב' מרק.

תמיד אפשר להוסיף עוד ירקות אך אני עושה זאת פשוט כך!
 

bracha

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
מרק בשר:

טעים טעים טעים!!!

בשר 8 חתוך לחתיכות קטנות קטנות (ס"מ על ס"מ) הכי נוח לחתוך אותו כשהוא חצי קפוא.

מבשלים בסיר עם מים במשך 3 שעות, או בסיר לחץ - שעה, שעה וחצי.

מורידים מהאש, מסננים.
מכניסים בסיר חדש, נקי, את הבשר, ירקות כיד הדמיון הטובה. ו- הרבה סלרי, חתוך לפרוסות.
מוסיפים מים, וקצת מלח.

מבשלים עוד שעה, שעה וחצי - עד שהירקות מתרככים.

וזהו, אוכלים בתיאבון.
 

תמנתי ווב דיזיין

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
UX UI
D I G I T A L
אני אוהבת בחורף את מרק האפונה המהיר מאד להכנה.
בעלי לא אוהב את הטעם של אפונה יבשה, אפילו שמאד מבושלת כי יש לה טעם קמחי.
אז אני מתגברת על זה כך:

מטגנים 2 תפו"א חתוכים לקוביות, ו 3-4 בצלים חתוכים לקוביות.
בינתיים מרוקנים 2 קופסאות שימורים אפונה וגזר, וקופסה אחת אפונה בלבד על כל הנוזלים לסיר ומביאים לרתיחה.
כשתפו"א והבצל מזהיבים, מוסיפים אותם לסיר.
מביאים לרתיחה, מתבלים בא. מרק עוף לפי הטעם, קצת פלפל שחור ומשאירים על אש קטנה כחצי שעה.

יש שאוהבים לטחון, ויש שאוהבים את זה אצלנו ללא טחינה.
אני אוהבת לא טחון וטוחנת מנות אישיות לפני הצורך.

מאד פשוט, קל ומעדן.
 

תמנתי ווב דיזיין

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
UX UI
D I G I T A L
נכתב ע"י מנגו;1095927:
מעניין לעניין באותו עניין:
איך אתן עושות מרק עוף?

אני יודעת שיש מרקי עוף משוכללים יותר ומעניינים יותר. לכן אני מבקשת - שתפו!

הסוד של מרק עוף כדי שלא צריך יהיה להוסיף לו אבקות למיניהן הוא עושר הבשרים המתבשלים בתוכו.

אני מרתיחה במים בסיר את העופות שאכין אחר כך לסעודת שבת במשך כחצי שעה עד 20 דקות.
מוציאה את העוף ומכניסה גרונות הודו אם יש, או לא כנפיים עוף וחתיכת בשר בקר, שאחר כך עוברת לצ'ולנט.

וזהו.

ירקות: בצל, גזר, קישוא [זה הבסיס] וכשיש אז גם דלורינה, בטטה, סלרי, שמיר, כוסברה, וכולי.

הבסיס של הבשרים הוא שנותן את עומק הטעם
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמז

א הַלְלוּיָהּ כִּי טוֹב זַמְּרָה אֱלֹהֵינוּ כִּי נָעִים נָאוָה תְהִלָּה:ב בּוֹנֵה יְרוּשָׁלִַם יְהוָה נִדְחֵי יִשְׂרָאֵל יְכַנֵּס:ג הָרֹפֵא לִשְׁבוּרֵי לֵב וּמְחַבֵּשׁ לְעַצְּבוֹתָם:ד מוֹנֶה מִסְפָּר לַכּוֹכָבִים לְכֻלָּם שֵׁמוֹת יִקְרָא:ה גָּדוֹל אֲדוֹנֵינוּ וְרַב כֹּחַ לִתְבוּנָתוֹ אֵין מִסְפָּר:ו מְעוֹדֵד עֲנָוִים יְהוָה מַשְׁפִּיל רְשָׁעִים עֲדֵי אָרֶץ:ז עֱנוּ לַיהוָה בְּתוֹדָה זַמְּרוּ לֵאלֹהֵינוּ בְכִנּוֹר:ח הַמְכַסֶּה שָׁמַיִם בְּעָבִים הַמֵּכִין לָאָרֶץ מָטָר הַמַּצְמִיחַ הָרִים חָצִיר:ט נוֹתֵן לִבְהֵמָה לַחְמָהּ לִבְנֵי עֹרֵב אֲשֶׁר יִקְרָאוּ:י לֹא בִגְבוּרַת הַסּוּס יֶחְפָּץ לֹא בְשׁוֹקֵי הָאִישׁ יִרְצֶה:יא רוֹצֶה יְהוָה אֶת יְרֵאָיו אֶת הַמְיַחֲלִים לְחַסְדּוֹ:יב שַׁבְּחִי יְרוּשָׁלִַם אֶת יְהוָה הַלְלִי אֱלֹהַיִךְ צִיּוֹן:יג כִּי חִזַּק בְּרִיחֵי שְׁעָרָיִךְ בֵּרַךְ בָּנַיִךְ בְּקִרְבֵּךְ:יד הַשָּׂם גְּבוּלֵךְ שָׁלוֹם חֵלֶב חִטִּים יַשְׂבִּיעֵךְ:טו הַשֹּׁלֵחַ אִמְרָתוֹ אָרֶץ עַד מְהֵרָה יָרוּץ דְּבָרוֹ:טז הַנֹּתֵן שֶׁלֶג כַּצָּמֶר כְּפוֹר כָּאֵפֶר יְפַזֵּר:יז מַשְׁלִיךְ קַרְחוֹ כְפִתִּים לִפְנֵי קָרָתוֹ מִי יַעֲמֹד:יח יִשְׁלַח דְּבָרוֹ וְיַמְסֵם יַשֵּׁב רוּחוֹ יִזְּלוּ מָיִם:יט מַגִּיד (דברו) דְּבָרָיו לְיַעֲקֹב חֻקָּיו וּמִשְׁפָּטָיו לְיִשְׂרָאֵל:כ לֹא עָשָׂה כֵן לְכָל גּוֹי וּמִשְׁפָּטִים בַּל יְדָעוּם הַלְלוּיָהּ:
נקרא  3  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה