Gno38FOLWF7kcQTrIv8W--1--p5kw5.jpg


רכישת מוצרים אלחוטיים מחו"ל יכולה להיות הזדמנות להשיג מכשירים מתקדמים במחירי "סייל" נוחים, אבל לפני שאתם לוחצים על "הוסף לעגלה" יש כמה דברים שחשוב לדעת. מכשירים אלחוטיים, כמו נתבים, אוזניות בלוטות' או רחפנים, פועלים באמצעות שידור תדרי רדיו.

מערכת הכבישים של התקשורת

כדי להבין את ההשפעה של תדרי רדיו במרחב מקובל לדמות אותם למערכת כבישים שדרכה עובר המידע האלחוטי – חלק מה"כבישים" משמשים לתקשורת סלולרית (טלפונים ניידים), אחרים למכשירים אלחוטיים וחלקם האחר למערכות ציבוריות כמו מכ"ם ותעופה.
אם מוצר פועל בתדר שאינו מתאים הוא עלול להתנגש ולהפריע למערכות אחרות, או לחילופין - לא לפעול כלל. זו הסיבה שבגינה משרד התקשורת מחייב בדיקה ואישור לפני שמייבאים מוצרים כאלו לארץ. בכל מדינה (כולל כאן בישראל) יש חוקים ברורים שמסדירים אילו תדרים מותרים לשימוש לכל סוג מוצר כדי שלא יהיו "תאונות" בין המכשירים שלכם למערכות אחרות.

למה צריך לבדוק את המוצר לפני שמזמינים?​

מוצרים עם קליטה אלחוטית חייבים לפעול בתדרים שמותאמים לשימוש בישראל. מוצר שמשדר בתדרים לא מאושרים עלול להיתפס במכס או לגרום להפרעות למערכות אחרות. לכן, לפני שמזמינים, מומלץ לבדוק אם המוצר מופיע ברשימת המוצרים המאושרים לייבוא אישי.
משרד הכלכלה והתעשייה מפעיל מערכת חיפוש מקוונת, בה ניתן לבדוק אם המוצר שאתם רוצים להזמין כבר מאושר.

ומה אם המוצר שלי לא ברשימה?​

אם המוצר שלכם אינו מופיע ברשימת המוצרים המאושרים, תוכלו להגיש בקשה לאישור ייבוא אישי ממשרד התקשורת. כדאי לעיין במדריך הרשמי של משרד התקשורת שמפרט בדיוק מה ואיך לעשות, מומלץ לעיין בזה לפני הרכישה. מידע נוסף תוכלו למצוא במדריך הבא -
בעמוד של משרד התקשורת כאן תוכלו למצוא מידע נוסף והפניות לבקשות עבור סוגי ייבוא אחרים (לדוג' - ייבוא מסחרי או ייבוא מעל הכמות המותרת לפריט).

WIFI בישראל: מה ההבדל בין התדרים?​

מוצרים כמו נתבים, מגדילי טווח או מצלמות אלחוטיות משתמשים בתדרי WIFI לשידור וקליטה. בישראל מאושרים בעיקר שני תדרים: 2.4GHz ו-5GHz. לצורך העניין נחזור למשל הכבישים כדי להבין את ההבדל ביניהם:
  • תדר 2.4GHz הוא כביש רחב אך עמוס – הוא מאפשר שידור למרחקים ארוכים יותר אבל במהירות נמוכה יחסית.
  • תדר 5GHz הוא כביש מהיר וחדש – הוא מציע מהירות גבוהה יותר אבל טווח השידור שלו קצר יותר.

למי שרוצה להעמיק יותר - לטריפל סי יש כתבה מצוינת על ההבדלים בין התדרים, מידע בנושא ניתן למצוא גם באתר של בזק.
אם אתם מתעניינים בפן הטכני תוכלו לקרוא בוויקי.


קונים חכם - לומדים לבדוק​

קריאת המפרט הטכני (Specification) באתרי הסחר יכולה לעזור לכם להבין אם המוצר שאתם שוקלים לרכוש מתאים לשימוש בישראל, במיוחד כאשר מדובר במוצרים עם קליטה אלחוטית. דוגמאות לסעיפים שמציינים את התדרים שהמכשיר פועל עליהם:
  • Wireless Frequency
  • Operating Frequency
  • Supported Bands
  • Wi-Fi module
  • Transmission Power
לא מצאתם את המידע? אל תתביישו לפנות בהודעה ישירה למוכר, זה יחסוך לכם זמן ועוגמת נפש בהמשך (טיפ - זה גם כלי יעיל לבדוק את זמינות המוכר... ).

מידע נוסף -


---
*הערה: המידע במאמר זה מבוסס על מקורות רשמיים ועדכני לתאריך הפרסום. מומלץ תמיד לבדוק את המידע העדכני ביותר באתרים הרשמיים של משרד התקשורת ומשרד הכלכלה.*

תמונת השער של המאמר נוצרה באמצעות מודל Flux PRO v1.1 Ultra. קישור: https://creator.nightcafe.studio/creation/Gno38FOLWF7kcQTrIv8W