זה התחיל בגל הראשון של הקורונה.
קורס אינדיזיין
אין לימודים בבית פרוג אלא בבית עם פרוג
כשבועז אמר בשיעור הרביעי בערך להתחיל לחשוב על עבודות הגמר, חשבתי.
עבודת גמר - ספר מתכונים. מה???
הקולות שנשמעו היו: רגע איך אני מכינה? מאיפה המתכונים? איך אני משיגה תמונות איכותיות? איך אני מעצבת???
מתכונים?
מאז שאני מכירה את עצמי במטבח אני מבשלת ומגישה כאילו לסט צילומים.
אני זוכרת את עצמי בגיל 17 בפנימייה חברתי אור אומרת לי
"תראי לשתינו יש את אותו אוכל בצלחת, אבל שלך יותר מגרה..."
לא יודעת איך, אהבה כזאת לאוכל יפה (צריך אח"כ הרבה כסף לדיאטות וחדר כושר)
אז לבשל אני יודעת וגם להגיש.
מתכונים יש בשפע.
תמונות איכותיות?
כבוגרת צילום בפרוג, וכצלמת בהווה, שטרסטוק וחבריו לא קרצו אליי וגם לא לכיס.
אני וחברתי הנפלאה, המצלמה שלי d5 mark4 בשיתוף פעולה משכבר הימים, החלטנו לצאת למסע צילומים של כמה ימים סוערים.
(תשאלו את בעלי והילדים איזו סערה הייתה בבית, ימים של הסגר)
איך אני מעצבת?
ב"ה לקראת אמצע הקורס יש לי את רוב הכלים לעצב ספר מתכונים
וכל שיעור @בועז מוסיף עוד ידע בתוכנת אינדיזיין.
כל זה היה המחשה של "האוצר מתחת לגשר"
נמשיך....
הרעיון של הספר מתחיל להתגבש...
מתכונים בארבע מרכיבים
אז מתחילים
ערכתי רשימה של מתכונים:
החלטתי לצלם קודם כל עם מצרכים שיש בבית,
הרי כל הספר מבוסס על ארבעה מרכיבים והשאר מה שיש בבית.
אז במה להתחיל? חופשת קורונה, משפחה מרובה, ילדים משועממים בבית.
נתחיל לצלם את ארוחת הצהריים. ככה נחטוף גם איזה צילום וגם נרגיע את רעש הקיבות המקרקרות.
"רגע ילדים לא לגעת"
ועוד תמונה
נוצרה בעיה באיזה תמונה לבחור? איזה מבין השניים מעורר תיאבון מוגבר?
ביקשתי חוות דעת של מומחים בתחום הרעב וכך החלטנו על חזה עוף מגולגל בטורטיה שבתמונה השנייה.
תמונה ועוד תמונה ארוחה ועוד ארוחה הגיע ערב שבת. זמן לצלם סלטים ואוכל טעים. כולל קינוחים.
התמונות יצאו מאלף.
כל אסופות הכלים שאגרתי וכמובן הכלים של חמי חרך ושרית הוסיפו נדבך נוסף של סטייל.
(חבר'ה לא להיבהל, לא אוכלים אצלנו את כל האוכל הזה כל שבת. זה לכבוד הצילומים)
עוד יום צילומים מהנה וטעים שהוציא ממני יצירתיות מכל היצירות של הילדים שלי.
וזה מה שיצא: מרק שום
העיצוב
כשרוב התמונות צולמו ונערכו בשעה טובה התחלתי לעצב את הספר כשהרעיון יושב לי טוב בראש.
בחרתי בפונטים המתאימים לטעמי, בניתי סטיילים, מאסטרים ומה שביניהם, דגמתי את הצבעים בתמונה והדגשתי את ארבעת המרכיבים.
כך זה יצא:
חילקתי לנושאים סלטים, מרקים, ראשונות, עיקריות וקינוחים.
הגיע הזמן של ראשי הפרקים.
האמת שפה למדתי ש "לא פשוט להיות פשוט"
בתחילה הכנסתי תמונות ועוד אלמנטים, אח"כ @בתיה זלצמן שיכנעה אותי להוריד ולשנות, הקשבתי,שיניתי. בעיקר הורדתי, וכך יצא:
הרוב מוכן נשאר לי קינוח.
מוס שוקולד קליל.
הקצפתי, המסתי ,לתוך שקית הכנסתי. ובאמת לא ידעתי לתוך מה לזלף? אז זילפתי פעמיים.
ושוב האתגר לבחור.
ושוב התייעצתי עם מומחים בתחום הרעב והעיצוב שרהלה המוכשרת @Saralem
וזה מה שנבחר:
תוכן עניינים מוכן, הצבעים מסודרים ומה נשאר?
הכריכה והשם
באחד השיעורים שיתפתי את @בועז המורה בבחירה של ספר מתכונים בארבעה רכיבים
ואז הוא אמר לי "יש לי רעיון לשם של הספר שלך"
"מצויין, כן מה הרעיון?" שאלתי
"פור-שף 4CHEF"
ויקרא שמו בישראל.....
אהבתי.
הצבע שחור אטום נבחר לכריכה,אלמנט מפרייפיק באמצע והשם המוצלח פור שף.
בעזרת בועז המרצה המוכשר גיבשנו את העיצוב בחזית.
מאחורה הכנסתי אוסף של מילים מגרות והדגשתי שהכל נמצא בפנים!
אחחחח, אנחת רווחה, לא להאמין שהכל נעשה בפחות מחודש ימים.
לסיכום,
גם בימים לחוצים,כשיש את כל התירוצים.
לזכור שזה אפשרי כי הכל נמצא בפנים...
וגם תודות יש בפנים....
בתאבון, צוף.