החלטתי לפנק השבוע במלווה מלכה.
בין הזמנים
ויש בחור ישיבה בבית. ואטוטו חוזרים לישיבה, ב"ה!!!!!
מגיע לו פינוק, לא?
הוא לא היה בבית, החלטתי להכין קלצונות וכשיגיע תהיה לו אחת רותחת מהתנור.
יצאו יפיפיים. באמת.
חלק מילאתי ברוטב פיצה + גבינ"צ
ולחלק הוספתי גם זיתים. לאלו שאוהבים.
בחור הישיבה חזר לריח מדהים בבית.
ולתבניות של קלצונות רותחות.
"לא, לא בא לי, אבל תודה בכל זאת".
לפחות האחרים אכלו.
אני רק גנבתי קצת גבינה צהובה שזלגה החוצה.
ולמה כתבתי וחתך אחד?
כי כשרציתי לצלם לכם את התוצרת לקחתי סכין להניח על המגש--- תנועה מטופשת ולא זהירה הניבה חתך של 5 ס"מ בכף היד.
אבל מה אתם אומרים,
הקלצונות שיצאו שוות את החתך?
לדעתי כן.
מתכון [12 יחידות בגדול בינוני]:
מדידה בכוסות חד פעמיים פשוטים לשתיה קרה
1 כפית מלח
1/2 קילו קמח
1 כף שמרים יבשים
1 ביצה
1.5 כוסות מים פושרים
2 כפות סוכר
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס שמן רגיל
שמים בקערה את רכיבי הבצק לפי הסדר
מפעילים את המיקסר או לשים ביד במשך כמה דקות עד שמתקבל בצק אחיד וחלק, ומעט דביק. אם הבצק דביק ממש מוסיפים מעט קמח.
משמנים קערה היטב ומניחים בה את הבצק עד להכפלת הנפח.
מילוי:
רוטב פיצה מוכן או כל רוטב פיצה ביתי.
תערובת גבינות מגורדות- צהובה, מוצרלה, מלוחה. אפשר גם רק צהובה.
זיתים, פטריות, בצל, תירס או כל תוספת אהובה אחרת
מקמחים היטב משטח עבודה.
תולשים חתיכת בצק ומקמחים גם מלמעלה. מרדדים היטב לעלה בעובי של כ 3 מ"מ.
קורצים עיגול בקוטר של כ 13-14- ס"מ.
מורחים ברוטב פיצה ומשאירים שוליים של כס"מ ללא רוטב סביב העיגול. מניחים במרכז גבינ"צ ותוספות. סוגרים ומהדקים היטב בחיבור.
אני השתמשתי בכלי ייעודי. ממליצה לרכוש אחד כזה. הקיעור של הבצק מאפשר קיפול מושלם של הקלצונה [או כל מאפה אחר] מבלי לאבד מהמילוי בעת הקיפול. מניחים בצק מרודד בכלי כשהוא פתוח. הבצק יעבור את שפת הכלי וזה בסדר. לוחצים מעט את הבצק כדי שישקע בחלק הקעור של הכלי. מורחים רוטב פיצה בשקע, ממלאים גבינ"צ ותוספות בכל השקע. מקפלים בזהירות ולוחצים היטב. כשהכלי סגור מסירים את עודפי הבצק. פותחים ומסירים את הקלצונה מהכלי. מעבירים לתבנית מרופדת בניר אפיה.
מתפיחים את הקלצונות כ-15 דקות
מורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
למראה כפרי יותר, מוותרים על הביצה ומורחים מעט מים. ללא שומשום. מפזרים מעט קמח לפני האפיה
אופים ב 190 מעלות כ18-20 דקות להשחמה נאה
שבוע טוב!
בין הזמנים
ויש בחור ישיבה בבית. ואטוטו חוזרים לישיבה, ב"ה!!!!!
מגיע לו פינוק, לא?
הוא לא היה בבית, החלטתי להכין קלצונות וכשיגיע תהיה לו אחת רותחת מהתנור.
יצאו יפיפיים. באמת.
חלק מילאתי ברוטב פיצה + גבינ"צ
ולחלק הוספתי גם זיתים. לאלו שאוהבים.
בחור הישיבה חזר לריח מדהים בבית.
ולתבניות של קלצונות רותחות.
"לא, לא בא לי, אבל תודה בכל זאת".
לפחות האחרים אכלו.
אני רק גנבתי קצת גבינה צהובה שזלגה החוצה.
ולמה כתבתי וחתך אחד?
כי כשרציתי לצלם לכם את התוצרת לקחתי סכין להניח על המגש--- תנועה מטופשת ולא זהירה הניבה חתך של 5 ס"מ בכף היד.
אבל מה אתם אומרים,
הקלצונות שיצאו שוות את החתך?
לדעתי כן.
מתכון [12 יחידות בגדול בינוני]:
מדידה בכוסות חד פעמיים פשוטים לשתיה קרה
1 כפית מלח
1/2 קילו קמח
1 כף שמרים יבשים
1 ביצה
1.5 כוסות מים פושרים
2 כפות סוכר
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס שמן רגיל
שמים בקערה את רכיבי הבצק לפי הסדר
מפעילים את המיקסר או לשים ביד במשך כמה דקות עד שמתקבל בצק אחיד וחלק, ומעט דביק. אם הבצק דביק ממש מוסיפים מעט קמח.
משמנים קערה היטב ומניחים בה את הבצק עד להכפלת הנפח.
מילוי:
רוטב פיצה מוכן או כל רוטב פיצה ביתי.
תערובת גבינות מגורדות- צהובה, מוצרלה, מלוחה. אפשר גם רק צהובה.
זיתים, פטריות, בצל, תירס או כל תוספת אהובה אחרת
מקמחים היטב משטח עבודה.
תולשים חתיכת בצק ומקמחים גם מלמעלה. מרדדים היטב לעלה בעובי של כ 3 מ"מ.
קורצים עיגול בקוטר של כ 13-14- ס"מ.
מורחים ברוטב פיצה ומשאירים שוליים של כס"מ ללא רוטב סביב העיגול. מניחים במרכז גבינ"צ ותוספות. סוגרים ומהדקים היטב בחיבור.
אני השתמשתי בכלי ייעודי. ממליצה לרכוש אחד כזה. הקיעור של הבצק מאפשר קיפול מושלם של הקלצונה [או כל מאפה אחר] מבלי לאבד מהמילוי בעת הקיפול. מניחים בצק מרודד בכלי כשהוא פתוח. הבצק יעבור את שפת הכלי וזה בסדר. לוחצים מעט את הבצק כדי שישקע בחלק הקעור של הכלי. מורחים רוטב פיצה בשקע, ממלאים גבינ"צ ותוספות בכל השקע. מקפלים בזהירות ולוחצים היטב. כשהכלי סגור מסירים את עודפי הבצק. פותחים ומסירים את הקלצונה מהכלי. מעבירים לתבנית מרופדת בניר אפיה.
מתפיחים את הקלצונות כ-15 דקות
מורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
למראה כפרי יותר, מוותרים על הביצה ומורחים מעט מים. ללא שומשום. מפזרים מעט קמח לפני האפיה
אופים ב 190 מעלות כ18-20 דקות להשחמה נאה
שבוע טוב!