יוכבד שכטר
צילום יוצר, מציאות.
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
•
אתגר מקסים!
בטוחה שילמד המון בנושא החשוב והרחב הזה של קומפוזיציה.
תודה!
בהחלט! המטרה שלי היתה בעיקר לתת מקום לרעיון וביצוע היצירה באופן רעיוני יותר מאשר לכלים הטכנים של התוכנות למינהן.וואו, מאתגר!
תודה.
בדיוק באתי לעלות דוגמא מוכרת מהרשת.וואלה לא מובן בכלל.
בהחלט!אוהו עלינו כיתה!
נראה אותנו
בדיוק למדתי שנה שעברה (ועברתי בגרות), קצת מדכא (בכל זאת - זה בגרות) לזכור את זה אבל לפעמים אני מקבלת 'דש"ים כמו מפה שמזכירים את החומר הנלמד ורואים שהוא שימושיבהחלט! המטרה שלי היתה בעיקר לתת מקום לרעיון וביצוע היצירה באופן רעיוני יותר מאשר לכלים הטכנים של התוכנות למינהן.
בדיוק באתי לעלות דוגמא מוכרת מהרשת.
ברודוויי בוגי ווגי - עיר ללא הפסקה
צפה בקובץ המצורף 558877
ברודוויי בוגי ווגי, יצירתו של פיט מונדריאן. היצירה מתארת בסגנון אבסטרקטי, במבט-על, את רחובות ניו יורק, הבנויים שתי וערב.
פיט השתמש בקומפוזיציה פתוחה ודינאמית ובשילוב עם הצורות שבחר יצר חיבורים שאינם נגמרים.
קומפוזיציה זו נקראת גם all over
דוגמא נוספת פשוטה יותר וגם מוכרת,
המושג: זינוק והצלחה.
צפה בקובץ המצורף 558883
השתמשתי באובייקטים מופשטי המאורגנים בקומפוזיציה סגורה, מרכזית, יציבה, אלכסונית ודינאמית
המבטאים יחד תהליך של זינוק מהיר לגובה.
לעזרתכם\ן כמה סוגי קומפוזציה:
קיימים כמה סוגי קומפוזיציות המשמשים בדו-ממד ובתלת-ממד:
קומפוזיציה סגורה (מיחבר סגור) בדו-ממד:
נושא היצירה נמצא כולו בתוך מסגרת הציור, המאורגנת כמעין בימת תיאטרון.
בתלת-ממד: הפסל הוא חטיבה חומרית אחת הכלולה בתוך הגבולות של עצמה.
קומפוזיציה פתוחה (מיחבר פתוח) בדו-ממד:
הדימויים נחתכים על ידי מסגרת היצירה ומעידים על הנצחת קטע
נבחר מהמציאות.
בתלת-ממד: הפסל מורכב מדימוי או מספר דימויים שאינם יוצרים חטיבה סגורה.
קומפוזיציה משולשת/פירמידלית (מיחבר משולש):
קומפוזיציה המאורגנת בצורת משולש שווה-שוקיים שבסיסו מקביל לקו המסגרת התחתון – מהאובייקט הגבוה במרכז ולצדדים.
קומפוזיציה עגולה (מיחבר עגול):
הדימויים מאורגנים במעגל. בקומפוזיציה מסוג זה מחושב מיקום האובייקטים ביחס למרכז המעגל.
קומפוזיציה דינמית/סטטית (מיחבר דינמי/ סטטי):
בקומפוזיציה דינמית קיימת תחושת תנועה או חוסר איזון היוצרים מתח.\
ובקומפוזיציה סטטית קיימת תחושת יציבות, איזון ושקט.
קומפוזיציה סימטרית/א-סימטרית (מיחבר סימטרי/א-סימטרי):
בקומפוזיציה סימטרית הדימויים מאורגנים בצורה פחות או יותר שווה סביב הדימוי המרכזי או משני צדי היצירה. סוג זה של ארגון יוצר תחושת יציבות וסדר.
בקומפוזיציה א-סימטרית קיים משקל יתר לאחד מצדי היצירה. סוג זה של ארגון מעניק ליצירה תחושת חוסר איזון ומתח.
קומפוזיציה מרכזית/אלכסונית (מיחבר מרכזי/ אלכסוני) :
בקומפוזיציה מרכזית הדימויים והפרט המרכזי בנושא מאורגנים במרכז היצירה.
בקומפוזיציה אלכסונית הדימויים מאורגנים באלכסונים בכיוונים שונים, ויוצרים תחושת תנועה.
קומפוזיציית All-Over (מיחבר ALL OVER):
האובייקטים פרושים על גבי כל הבד/המשטח באופן שווה ולא ניתן להתמקד בפריט זה או אחר מבחינת מרכזיותו או חשיבותו. קומפוזיציה מסוג זה אופיינית בדרך כלל לאמנות מופשטת, והיא בדרך כלל פתוחה.
מקווה שעכשיו זה נהיה מובן יותר. (או שההיפך?)
בהצלחה רבה!
אז ברשוכתם אעלה שתי יצירות אחד של אמן בשם ברוך נחשון (לאחר חיפוש בגוגל) והשני- אין לי מושג שכמדומני קשורות לנושא כדי לפתוח פתח חשיבהבנית קומפוזציה המבטאת מושג מופשט. (רחפנות, שמחה, דכאון, קדושה וכו')
אז ברשוכתם אעלה שתי יצירות אחד של אמן בשם ברוך נחשון (לאחר חיפוש בגוגל) והשני- אין לי מושג שכמדומני קשורות לנושא כדי לפתוח פתח חשיבה
נכון פה זה פורום גרפיקה ולא פורום אומנותי בענייני יצירות אבל מי שהוא גרפיקאי בהחלט אמור להבין את התמונות
בהחלט!תתקנו אותי אם אני טועה אבל אני הבנתי שהרעיון הוא ליצור קומפוזיציה מצורות פשוטות ולא תמונות ודברים מורכבים ושזה יבטא מושג מופשט כלשהו ..
מצאתי כמה דוגמאות בפינטרסט (לא יודעת למה הכוונה אבל אפשר לתת לזה איזשהי משמעות...)
מקווה שנתתי לכם השראה
צפה בקובץ המצורף 561462 צפה בקובץ המצורף 561463 צפה בקובץ המצורף 561464 צפה בקובץ המצורף 561465 צפה בקובץ המצורף 561466
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכג
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים: