בס"ד
תודה לכל המגיבות,
והנה מגיע פרק 3.
למי שרוצה לקרוא בעיצוב נח יותר של השורות,
בקישור פה -
איך הוצאנו מטבח מושלם ב-30,100 ₪ ?
את המטבח, כמו את כל הדירה, היה צריך לתכנן חכם ומינימלי, שיצא איכותי, יפהפה, ושלא יחרוג מהתקציב הקטן.
התוצאה - מטבח ב-20 אלף, פלוס שיש ב-5.1 אלף = 30.1 אלף.
אז דבר ראשון, יש כאן תוכנית של המטבח, ופריסות.
תמונה מהמטבח אין עדיין, מכיוון שהוא שעדיין אינו גמור.
אז איך לעשות את זה ?
הפעם ארשום את הטיפים שיישמנו, כרשימת טיפים -
הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לממש את החלום במלואו, בלי לוותר על איכות ובמינימום הוצאה .
1. תכנון – תכנון נכון של מטבח יכול לחסוך כמה עשרות אלפי שקלים. ולא פחות חשוב – יתן לכם תמורה מצוינת לכסף שתשקיעו, ובהתאמה מוחלטת לצרכים ולאורח החיים שלכם.
2. במטבח החלק היקר ביותר הוא הפרזול (מסילות של המגירות וצירי דלתות ) לכן חבל על כל מגירה מיותרת, במקום לעשות 2 מגירות רוחב 45 ס"מ, אפשר אחת ארוכה של 90 ס"מ.
החלוקה המקובלת היא - 2 מגירות גדולות למטה (31 ס"מ כל אחת) ואחת למעלה של 15 ס"מ לסכו"ם (כמה סכו"ם כבר יש לנו).
מכיוון שחשוב להמשיך את כל המגירות בקווים מקבילים, בחלוקה זו יוצא בסופו של דבר לכל אורך המטבח הרבה מגירות קטנות ומאוד לא שימושיות. לכן העדיפו חלוקה שווה (26,26,26,) ומגירת סכו"ם – אפשר לעשות כמגירה פנימית, שעלותה תהיה זולה יותר, והתוצאה גם אסתטית ויפה, וגם הרבה יותר פרקטי.
3. כמובן שמדפים רגילים זולים הרבה יותר ממגירות, אבל הם הרבה פחות שימושיים, בכדי להגיע אל הדברים המאוחסנים בפנים צריך לפנות את החיצוניים, אבל אם זה מה שעומד ביניכם ובין מטבח חדש – אז צמצמו את מספר המגירות והמירו לארונות.
4. דלתות - העדיפו את הדלתות המוכרות, אמנם קלאפות מאד נוחות ומאפשרות עבודה רצופה במטבח ללא צורך לסגור את הקלאפה, אבל יחד עם זאת הם מאד מיקרות. לכן, כדי לקבל מטבח איכותי במחיר חסכוני – כדאי לוותר על הקלאפות. אגב, שימו לב שרוחב הדלת לא יעבור את ה45 ס"מ שלא תצטרכו להתרחק מהשיש ע"מ לפתוח את הדלת. ועוד יותר גרוע – אם תשכחו להתרחק....
5. מטבח ללא פינות – פינה זה שטח שעולה הרבה יותר, והשימוש בו נמוך עוד יותר. פינות המטבח הם סיוט של כל עקרת בית , לא נח להשתמש בשטח לעבודה, ומאד קשה להגיע לסוף הפינה ע"מ לנקות.
שטח האחסון - מתקני הקרסולה מאוד לא נוחים , קשה לאכסן בהם כמות של דברים, וכמובן שלא לנצל את השטח, ואם נפל לכם משהו מהקרסולה -☹. המתקנים החדישים שפותרים את בעיית הפינה יקרים מאד !!
שיש – על שיש פינתי תשלמו יותר, עקב שיטת החישוב, שסופרת את השיש פעמיים.
גם במקרה בו אין אפשרות לתכנן בלי פינה, עדיין משתלם יותר לעשות מגירות ישרות עד הפינה – תרוויחו מכל הבחינות, הרבה יותר שטח אחסון נח, (מגירות בגודל מלא משני הצדדים יתנו שטח אחסון טוב יותר מאשר מגירות מקוצצות וארון/קרוסלה פינתי) וגם הרבה יותר זול.
6. אל תוותרו על איכות הפרזול , בחרו בחברה אמינה והקפידו לבדוק את המשקלים של כל מגירה , (כיום מגירות מסוגלות לסחוב 70 קילו בלי שנרגיש בכלל ). החברות המומלצות בארץ הן GRASS (צרפתי) ו- BLUM (גרמני) אבל גם בחברות הללו יש דגמים פשוטים ולא מספיק חזקים, ולכן צריך לשים לב גם לסדרה, וליכולת הנשיאה.
7. חיפוי המטבח – לאלו מכם שאוהבים את הסגנון המודרני , הרווחתם לכו על פורמייקה איכותית – שזה החיפוי הכי זול. לאלו מבינכם שאוהבים את הסגנון הכפרי - המטבח מתייקר קצת בגלל עבודות העץ בדלת והצבע בתנור .
8. העדיפו נגר מקצועי במקום חנות , לנגר אין אולם תצוגה , מעצבות ת מוכרים – לכן בדר"כ הוא יכול להגיע למחירים טובים יותר .
9. כדאי לתכנן באופן עצמאי, ואם תעדיפו ייעוץ מקצועי – שכרו מעצבת חיצונית, בחנויות המטבחים ישבו אתכם מעצבות מטעם החנות, והרבה אנשים מרגישים שהם חוסכים בדרך זו את העלות של מעצבת חיצונית.
אבל צריך לקחת בחשבון - הן מקדישות למטבח המתוכנן לא יותר מכמה שעות, במקרה הטוב. לכן גם אם הן מאוד מקצועיות, התוצר מוגבל בגלל הזמן. מעצבת חיצונית אמנם עולה כסף, אבל זה עלות שעות עבודה שהיא עובדת בשבילכם (זה יכול להגיע לחודש עבודה סה"כ), שבהן היא מתכננת את המטבח המיטבי עבורכם, מעצבת אותו, ומשיגה עבורכם את המוצר הטוב ביותר שתוכלו להשיג בתקציב שלכם.
בנוסף - את התוכנית שהן מכינות, ברוב חברות המטבחים, לא יתנו לכם לקחת.
ואם בכל זאת בחרתם שלא לשכור מעצבת, כדאי לכם לפנות למישהי טובה, לייעוץ בלבד, שתתן חוות דעת על ההצעות שקיבלתם, ולשלם לפי שעה.
10. לפני שמתחילים תכנון – כדאי שתדעו בדיוק אלו מוצרי חשמל יהיו לכם. זה יחסוך הרבה כאב ראש, והוצאות על תיקונים והתאמות.
תודה לכל המגיבות,
והנה מגיע פרק 3.
למי שרוצה לקרוא בעיצוב נח יותר של השורות,
בקישור פה -
איך הוצאנו מטבח מושלם ב-30,100 ₪ ?
את המטבח, כמו את כל הדירה, היה צריך לתכנן חכם ומינימלי, שיצא איכותי, יפהפה, ושלא יחרוג מהתקציב הקטן.
התוצאה - מטבח ב-20 אלף, פלוס שיש ב-5.1 אלף = 30.1 אלף.
אז דבר ראשון, יש כאן תוכנית של המטבח, ופריסות.
תמונה מהמטבח אין עדיין, מכיוון שהוא שעדיין אינו גמור.
אז איך לעשות את זה ?
הפעם ארשום את הטיפים שיישמנו, כרשימת טיפים -
הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לממש את החלום במלואו, בלי לוותר על איכות ובמינימום הוצאה .
1. תכנון – תכנון נכון של מטבח יכול לחסוך כמה עשרות אלפי שקלים. ולא פחות חשוב – יתן לכם תמורה מצוינת לכסף שתשקיעו, ובהתאמה מוחלטת לצרכים ולאורח החיים שלכם.
2. במטבח החלק היקר ביותר הוא הפרזול (מסילות של המגירות וצירי דלתות ) לכן חבל על כל מגירה מיותרת, במקום לעשות 2 מגירות רוחב 45 ס"מ, אפשר אחת ארוכה של 90 ס"מ.
החלוקה המקובלת היא - 2 מגירות גדולות למטה (31 ס"מ כל אחת) ואחת למעלה של 15 ס"מ לסכו"ם (כמה סכו"ם כבר יש לנו).
מכיוון שחשוב להמשיך את כל המגירות בקווים מקבילים, בחלוקה זו יוצא בסופו של דבר לכל אורך המטבח הרבה מגירות קטנות ומאוד לא שימושיות. לכן העדיפו חלוקה שווה (26,26,26,) ומגירת סכו"ם – אפשר לעשות כמגירה פנימית, שעלותה תהיה זולה יותר, והתוצאה גם אסתטית ויפה, וגם הרבה יותר פרקטי.
3. כמובן שמדפים רגילים זולים הרבה יותר ממגירות, אבל הם הרבה פחות שימושיים, בכדי להגיע אל הדברים המאוחסנים בפנים צריך לפנות את החיצוניים, אבל אם זה מה שעומד ביניכם ובין מטבח חדש – אז צמצמו את מספר המגירות והמירו לארונות.
4. דלתות - העדיפו את הדלתות המוכרות, אמנם קלאפות מאד נוחות ומאפשרות עבודה רצופה במטבח ללא צורך לסגור את הקלאפה, אבל יחד עם זאת הם מאד מיקרות. לכן, כדי לקבל מטבח איכותי במחיר חסכוני – כדאי לוותר על הקלאפות. אגב, שימו לב שרוחב הדלת לא יעבור את ה45 ס"מ שלא תצטרכו להתרחק מהשיש ע"מ לפתוח את הדלת. ועוד יותר גרוע – אם תשכחו להתרחק....
5. מטבח ללא פינות – פינה זה שטח שעולה הרבה יותר, והשימוש בו נמוך עוד יותר. פינות המטבח הם סיוט של כל עקרת בית , לא נח להשתמש בשטח לעבודה, ומאד קשה להגיע לסוף הפינה ע"מ לנקות.
שטח האחסון - מתקני הקרסולה מאוד לא נוחים , קשה לאכסן בהם כמות של דברים, וכמובן שלא לנצל את השטח, ואם נפל לכם משהו מהקרסולה -☹. המתקנים החדישים שפותרים את בעיית הפינה יקרים מאד !!
שיש – על שיש פינתי תשלמו יותר, עקב שיטת החישוב, שסופרת את השיש פעמיים.
גם במקרה בו אין אפשרות לתכנן בלי פינה, עדיין משתלם יותר לעשות מגירות ישרות עד הפינה – תרוויחו מכל הבחינות, הרבה יותר שטח אחסון נח, (מגירות בגודל מלא משני הצדדים יתנו שטח אחסון טוב יותר מאשר מגירות מקוצצות וארון/קרוסלה פינתי) וגם הרבה יותר זול.
6. אל תוותרו על איכות הפרזול , בחרו בחברה אמינה והקפידו לבדוק את המשקלים של כל מגירה , (כיום מגירות מסוגלות לסחוב 70 קילו בלי שנרגיש בכלל ). החברות המומלצות בארץ הן GRASS (צרפתי) ו- BLUM (גרמני) אבל גם בחברות הללו יש דגמים פשוטים ולא מספיק חזקים, ולכן צריך לשים לב גם לסדרה, וליכולת הנשיאה.
7. חיפוי המטבח – לאלו מכם שאוהבים את הסגנון המודרני , הרווחתם לכו על פורמייקה איכותית – שזה החיפוי הכי זול. לאלו מבינכם שאוהבים את הסגנון הכפרי - המטבח מתייקר קצת בגלל עבודות העץ בדלת והצבע בתנור .
8. העדיפו נגר מקצועי במקום חנות , לנגר אין אולם תצוגה , מעצבות ת מוכרים – לכן בדר"כ הוא יכול להגיע למחירים טובים יותר .
9. כדאי לתכנן באופן עצמאי, ואם תעדיפו ייעוץ מקצועי – שכרו מעצבת חיצונית, בחנויות המטבחים ישבו אתכם מעצבות מטעם החנות, והרבה אנשים מרגישים שהם חוסכים בדרך זו את העלות של מעצבת חיצונית.
אבל צריך לקחת בחשבון - הן מקדישות למטבח המתוכנן לא יותר מכמה שעות, במקרה הטוב. לכן גם אם הן מאוד מקצועיות, התוצר מוגבל בגלל הזמן. מעצבת חיצונית אמנם עולה כסף, אבל זה עלות שעות עבודה שהיא עובדת בשבילכם (זה יכול להגיע לחודש עבודה סה"כ), שבהן היא מתכננת את המטבח המיטבי עבורכם, מעצבת אותו, ומשיגה עבורכם את המוצר הטוב ביותר שתוכלו להשיג בתקציב שלכם.
בנוסף - את התוכנית שהן מכינות, ברוב חברות המטבחים, לא יתנו לכם לקחת.
ואם בכל זאת בחרתם שלא לשכור מעצבת, כדאי לכם לפנות למישהי טובה, לייעוץ בלבד, שתתן חוות דעת על ההצעות שקיבלתם, ולשלם לפי שעה.
10. לפני שמתחילים תכנון – כדאי שתדעו בדיוק אלו מוצרי חשמל יהיו לכם. זה יחסוך הרבה כאב ראש, והוצאות על תיקונים והתאמות.
נערך לאחרונה ב: