דרוש מתכון אתגר #4 הלילה הזה - כולנו צמחונים

  • פותח הנושא java
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
אז זהו זה,
כלי הפסח למעלה, או בדרך לשם,
המקפיא ריק ממצעד העופות-בשרים-דגים-טחונים שגדשו אותו אך לפי שבוע וחצי.
ואנחנו מלאים...
כל אחד מוצא את עצמו מכריז לאחר שבוע של חג: 'בשבועות הקרובים אני הופך לצמחוני.
לא מסוגל לאכול יותר מזון מן החי, הגוף שלי כבר לא עומד בזה.'
תוסיפו לזה מחסור בביצים, ותקבלו אתגר שכמעט מתבקש מאליו...

בבישול הצמחוני יש אתגר לוואי - הצורך להשלים את החלבון המגיע באופן טבעי מרוב המזונות מן החי.
יש כמה דרכים ידועות לעשות זאת...
בעצם,
מה אני מגלה?
נראה מה יש לכם להציע בתחום.


כללי ההשתתפות באתגרים בכלל ובזה בפרט:
1. תבשיל או מאפה מקוריים הכוללים תמונה (מאוד מומלץ)
2. מנה צמחונית הראויה לעמוד בפני עצמה מבחינת ערך תזונתי.
(מנה = חלבון+פחמימה+ירק)
3. מתכון ברור עם שלבי הכנה מפורטים וציון כמויות ומידות חום.

האתגר יינעל בעוד שבועיים, יום ראשון (עיגלתי ;)), ט' אייר תש"פ.

הרבה הצלחה!


תגובות, תובנות, השגות, וכל מה שעל ליבכם - כאן
 
נערך לאחרונה ב:

תודה על חיים...

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
כשראיתי את האתגר ישר קפץ לי מרק מינסטרונה איטלקי. - מרק מושלם לימים הקרים.
הבעיה היחידה היא, שהקיץ הגיע, וזה מאכל חורפי מובהק, ככה שלהכין אותו עכשיו זה קצת חסר תועלת (לפחות אצלי בבית אין כניסה למרקים, חוץ ממרק עוף מפסח ועד אזור חנוכה).
המרק הזה מושלם , מלא חלבון, פחמימה וירקות. (שניתנים למשחק, וזה גם מעלה בעיני!)
ממלא, משביע ומחמם בדיוק כמו שצריך ליום חורפי גשום וקר.


המתכון:
2 בצל
2 גזרים
2 קישואים
2 תפו"א
1 כוס אפונה קפואה
1 קופסת שימורים שעועית ברסק עגבניות \ חומוס - (או שעועית לא מקופסאת שימורים \ חומוס + רסק עגבניות).
פטרוזיליה
תבלינים לפי הטעם (מלח, פלפל שחור\ פפריקה\ אחר)


מטגנים את הבצל, מוסיפים את הירקות חתוכים לריבועים די קטנים, מוסיפים את שאר הרכיבים, מים לפי גובה הסיר ומתבלים, מביאים לרתיחה, ממיכים את האש עד לריכוך הירקות.


השלב השני, שמומלץ מאד ומוסיף המון - לא בטוחה שעומד בקרטריונים (מכיל ביצים) - לקראת סוף הבישול, מוסיפים 2 כוסות איטריות בינוניות \ דקות + 2 כוסות מים ולבשל עד שהאטריות מוכנות. - זה מוסיף המון לטעם ולשובע.

כמעט כל דבר במתכון הנ"ל ניתן לשינויים בהתאם למוצרים הקיימים בבית.

תודה ל @java על האתגר
ול @shira bira ול @hbecker על הפורום המעשיר, המרתק, והשמור הזה.
 

ש+

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
כשראיתי את האתגר אמרתי- בטוח לא יהיה לי מה לעלות לאתגר הזה.....
אבל.....
אתמול הכנתי 2.pngפלאפל וישר קפץ לי "וואלה, זה מתאים לאתגר!!!!"
אז קבלו את המתכון לפלאפל המנצח!!!!

כוס חומוס (לא שימורים)שהושרה לילה שלם כ 12 שעות במים חמים וסודה לשתיה
3 פרוסות חלה שהושרתה ונסחטה
3 שיני שום
בצל בינוני
צרור פטרוזיליה
כפית א. אפיה
כפית כמון
פלפל שחור גרוס
כפית מלח
אופן ההכנה:

1. לטחון את כל המצרכים
2.לתקן תיבול
3.ליצור כדורים ולקרר כשעתיים.
4.לטגן בשמן עמוק כמה דקות עד שהכדורים משחימים ולהוציא לנייר סופג.

אופציה יותר בריאה- אפשרות לאפות
להוסיף לבלילה 3 כפות שמן, לשטח את הכדורים לרפד תבנית בנייר אפיה. לאפות 15 דקות צד ראשון ועוד 10 דקות צד שני (בערך), או עד שמשחים בחום של 180 מעלות.

להגיש עם פיתות, ציפס, ירקות קצוצים, פרוסות חציל מטוגנות, ועוד כיד הדמיון הטובה

משביע וטעים בטרוף!!!!
 

Reizy Esh

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
// קציצות עדשים בגרסת היום

יש אינספור גרסאות של קציצות עדשים,
בדרך כלל אני מתבססת חלקית על כמה מהן
ויוצרת משהו חדש לפי המלאי בבית ולפי מצב הרוח.

מעלה לכאן את המתכון שהכנתי היום; כמובן שאפשר לשנות, לגוון, להוסיף ולהשמיט.
למשל: פירורי לחם/ קמח במקום קוואקר, קישוא במקום תפו"א, להשמיט את השום וכן הלאה.
הקציצות מאד משביעות ומהוות תחליף מלא או חלקי למנת חלבון.

מתקבלות 20+ קציצות.
הכמויות בכוס ח"פ רגילה.

3/4 כוס עדשים כתומות
1 כוס קוואקר
1 תפוח אדמה גדול
1 גזר
1 בצל
2 שיני שום, כתושות
כמה פטריות קצוצות
2 ביצים
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
תבלינים: מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, כורכום.

בוררים ושוטפים את העדשים.
מניחים בסיר ומכסים במים קרים.
מבשלים עד לרתיחה, מנמיכים את האש ואז כ-12 ד' עד לריכוך.
מגררים את הירקות.
סוחטים את העדשים ואת הירקות מהנוזלים.
קוצצים בצל ומטגנים (אופציונאלי, אפשר להוסיף בצל חי או גם וגם).
מניחים בקערה ומוסיפים שום, פטריות, קוואקר, ביצים, פטרוזיליה, שמן ותבלינים.
מערבבים. משהים במקרר שעה להתגבשות.
מחממים תנור ל-180 מעלות,
יוצרים קציצות לא גדולות ושטוחות ומניחים בתבנית.
תצלום07121.jpg

אופים כ- 20 ד'. אני הוצאת את הקציצות במהלך האפייה ומרחתי עליהן שמן.
(במציאות הקציצות יוצאות שחומות יותר, זו מצלמה באיכות גרועה)
אפשר כמובן גם לטגן.
תצלום0717.jpg


הצעות הגשה:

סלט חסה עשיר/ סלט ירקות חי
יוגורט מתובל/ שמנת חמוצה
בתוך לחמנייה עם רטבים שונים וירקות
על פירה תפו"א/ בטטה
לצד אנטיפסטי
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
כיאה לימי קורונה החלטתי ללכת על מתכון קל להכנה, שאפשר גם להרכיב בעזרת הילדים וכזה שיכול לשמש כארוחת ערב או בוקר בריאה ומשביעה.
אז גרנולה מלוחה.
את חברתה המתוקה כולנו מכירים בגרסה הקנויה או הביתית אבל המלוחה מוצלחת לא פחות.
אפשר לפזר מעל סלט, גבינה או טחינה ואפשר לנשנש עם יוגורט כארוחת בוקר מהירה.
נתחיל:

רכיבים:
כוס שיבולת שועל שלמה.
1/4 כוס שקדים פרוסים או פקאן טבעי שבור גס.
2 כפות גרעיני חמניה קלופים
2 כפות גרעיני דלעת קלופים
2 כפות שומשום
כף גדושה זעתר- לא חובה אם כי מוסיף מאד.
כף זרעי פשתן
1/4-1/2 כפית מלח.
כף וחצי שמן קנולה / זית

רכיבים..JPG


אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-175 מעלות.
בקערה מניחים את כל הרכיבים ומערבבים עד שהם מצופים בשמן.
משטחים על תבנית אפיה.
נא.JPG


אופים כ7-10 דקות ומשגיחים על התנור כי היא נשרפת בקלות.
מוציאים ומצננים.
אפוי.JPG


שומרים בצנצנת אטומה ויפה במקום קריר.

בהתאם לדרישות האתגר צירפתי לגרנולה:
1. סלט שוק שזה השם המפונפן של סלט-מכל-מה-שיש-לנו-במקרר ;)
2. מטבל טחינה.
והרי לנו ארוחה מאוזנת :)
ארוחה.JPG

על הסלט.JPG
 

ציפס קידס

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
צילום מקצועי
סופסוף הגיע יום העצמאות היה לי טיפה זמן
המתכון שלי הוא "עראייס צמחוני"
ראיתי פעם סרטון של שף אסף גרניט (מהחמישיה הפותחת במדינה) עושה את המנה הזו, אך אין שם כמויות אלא רק רואים את הרכיבים והחלטתי לנסות להכין אותה בהשראת אותו סרטון, שיניתי מעט והרי התוצאה לפניכם.
עראייס צמחוני בלווי טחינת קארי וסלטון מרענן: (כמות להערכתי ל - 6 מנות)
לעראייס:
3 פיתות
1 כוס עדשים שחורות מבושלות לפי הוראות היצרן
1 כוס עדשים ירוקות מבושלות לפי הוראות היצרן
1/2 בצל גדול קצוץ לרצועות
1/2 סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות לרצועות בינוניות
1 כפית מלח
מיץ מחצי לימון
1/2 כפית פלפל שחור טחון
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית בהרט
קמח לפי הצורך
שמן זית לטיגון
לטחינה:
1 כוס טחינה
2/3 כוס מים
כף אבקת קארי(רצוי של חברה שלא מוסיפה חומרים משמרים וכו', אני השתמשתי בשל פרג)
לסלט:
1 עגבניה
1 כוס פטרוזיליה קצוצה ללא גבעולים
1/4 בצל פרוס לרצועות דקות
שמן זית
1/2 לימון
מלח
פלפל
הוראות הכנה:
עראייס:
לחמם מעט שמן זית במחבת רחבה, לטגן את הבצל והפטריות יחד עד להזהבה נאה, להוסיף מלח פ. שחור בהרט ומיץ לימון ולתת להם עוד מספר שניות יחד, להוסיף פפריקה ולהמתין מספר רגעים נוספים ולכבות.
לאחד את תערובת הבצל והפטריות יחד עם העדשים משני הסוגים ולערבב להוסיף קמח (לדעתי בערך 2 כפות) לפי הצורך ולראות שהעיסה אחידה
לקחת פיתות ולחצות אותן לשניים ולמלאות כל חצי בעיסה, חשוב שהפיתות יהיו טריות ולא יקרעו.
לחמם מעט שמן זית על מחבת רחבה/פלנצ'ה ולצרוב את הפיתות משני צידיהן ומהפתח עד שהן משחימות מאד ונהיות קריספיות, זה חשוב למרקם!
טחינה:
לערב את כל חומרי הטחינה בקערה עם כף עד שזה אחיד (לא להיבהל בהתחלה זה נראה שתי דברים שלעולם לא יתאחדו) כמה מילים על הטחינה - אני אישית לא שמה מלח בטחינה כי אני אוהבת את הטעם המחוספס שלה כמו שהוא אבל זה לגמרי פתוח לטעם שלכם, אני גם מאד אוהבת להשתמש בטחינה מלאה או של בארכה או של טחינה ירושלים אבל שוב זה ענין של טעם אישי, ואני מערבבת עם כף כי כך המרקם יותר טוב לדעתי.
וכמובן אל תוותרו על הקארי הוא מעיף!
סלט:
לקצוץ את העגבניה לערבב עם הבצל והפטרוזיליה, להוסיף שמן זית מלח פלפל ולסחוט מעט לימון מלמעלה.
הגשה:
לסדר יפה את הפיתות על צלחת/מגש להניח את הטחינה בצלוחית ולשים מעט מהסלט לכל סועד.
בתאבון!
IMG_5928.JPG
IMG_5936.JPG
 
נערך לאחרונה ע"י מנהל:

noae

משתמש מקצוען
טוב, אז הכנתי, אבל לא צילמתי, מקווה שתסלחו :)
המנה הצמחונית האולטימטיבית מבחינתי היא מג'דרה,
לאחרונה מצאתי במיקום מפתיע מתכון מעולה, שמצריך סיר אחד בלבד (מלבד המחבת לטיגון הבצל), מדובר במתכון שמופיע על האריזה של העדשים הירוקות של חברת מיה.

רכיבים (ל-6 מנות מכובדות במיוחד):
1.5 כוסות עדשים ירוקות,
4 כוסות מים,
1 כפית מלח,
2 כוסות אורז,
0.25 כוס שמן,
1 בצל חתוך לרצועות דקות (אני אוהבת הרבה בצל מטוגן ומשתמשת ב-2-3 בצלים),
5 שיני שום כתושות,
0.25 כפית כורכום,
1 כפית כמון (טרי!!!),
0.25 כפית פלפל שחור,

אופן ההכנה:
משרים את העדשים במים למשך שעה ומסננים.
מחממים את השמן במחבת, ומטגנים את הבצל על אש נמוכה, תוך ערבוב מדי כמה דקות, עד שהבצל משקיף ומזהיב. כשהבצל מטוגן מוסיפים את שיני השום הכתושות ואת התבלינים (כולל חצי כפית מלח), מטגנים עוד מעט ומכבים את האש.
יוצקים לסיר 3 כוסות מים, מוסיפים לסיר את העדשים המושרות וחצי כפית מלח ומרתיחים.
כשהמים רותחים, מוסיפים את האורז, מערבבים קלות, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות.
מוסיפים את תערובת הבצל לסיר (עם כל השמן...) מערבבים היטב ומבשלים 10-15 דקות נוספות עד שהנוזלים נספגים והאורז רך.
מגישים חם.

את המג'דרה אני אוהבת להגיש עם הסלט של מרילין איילון, "מחמצים ביום":
סלט מעולה, שטעים גם תוך פחות מיום, מקבל באהבה כמעט כל ירק ותבלין, מומלץ בחום!
בתיאבון :)
 
נערך לאחרונה ב:

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
איזה נשים משקיעניות יש פה..
אין דברים כאלה! :)
לא יודעת אם האתגר עוד פתוח,
מקסימום תהנו ממנו בלי האיתגור :)

זהו מתכון טבעוני - כלומר גם בלי ביצים או כל דבר אחר מהחי.
ביצים כנראה יתנו מרקם גמיש יותר לבלילה, ויהיה קל יותר להתעסק אתה
אבל זה המתכון שלי בכל אופן, ואני אוהבת אותו כך.
זרעי הצ'יה במתכון, מהווים תחליף נחמד לביצים לדעתי.
וגם העדשים עצמן בטחינה מקבלות מרקם וטב.

'קרפים' פיקנטיים נפלאים (ללא גלוטן)
2 כוסות עדשים אדומות לאחר השריה
כוס מים
עוד חצי כוס מים פלוס 2 כפיות זרעי צ'יה שמושרים בה ל-2 דקות
תבלינים לפי הטעם, מה שאני שמה:
מלח (ורוד הימלאיה), גבישי שום (מוסיף המון!! או שום כתוש), פלפל גרוס
שמים את הרכיבים הנ"ל בכוס של בלנדר,
טוחנים בבלנדר מוט עד שמתקבלת עיסה שמזכירה בסמיכותה בלילת בלינצ'ס
(כלומר - דליל משהו)
כדאי מאד להשהות קצת את הבלילה כך מכוסה, אבל לא חובה -
ובכל מקרה לא יותר מדי זמן כי זה יחמיץ.

מחממים במחבת טובה שמן (אני שמה זית),
ויוצקים עיגולים דקים ככל האפשר.
מחכים שיתייבש לחלוטין בצד אחד, לפני שהופכים בזהירות לצד השני
עם מרית ייעודית - זה יותר עדין מבלילה עם ביצים, אז בעדינות שלא יישבר
מוציאים ואוכלים..

טעים ממש, אבל ממש ממש ממש. :)
וזו מנה חלבונית איכותית ביותר!
תהנו!
עדשים 001.JPG
עדשים 002.JPG
 
נערך לאחרונה ב:

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
והנה הגיע תור השיפוט.
אקדים ואומר שהופתעתי מההענות ומהרעיונות המדהימים שעלו כאן.
אני לא חושבת שהיה פעם אתגר שהיה כל כך קשה לבחור בו זוכים.
הצעות כל כך מגוונות, הברקות כל כך מקוריות.
אבל מה לעשות, אומרת הקלישה, כולן זוכות, אבל מנצחת יש אחת (וגם שניה, ושלישית...)
אז לפני שניגש למקומות הזוכים, תרשו לי להגיד מספר מילים על המתכונים הנפלאים לא פחות שהובאו כאן.
ואם כבר אנחנו בקלישאות, הרי שכל אחת כאן היא הזוכה שלי:eek:

@תודה על חיים... , פתחת את האתגר עם מנה שמזוהה כל כך עם המטבח הצמחוני. מיניסטרונה הוא מרק איטלקי מושלם, שבבתים רבים חורף לא עובר בלעדיו. המרק שהוא דוגמא לארוחה המתבשלת כולה בסיר אחד: פחמימות, חלבונים וירקות.
אמנם הקיץ כבר כאן אבל אני ממליצה לנצל את הימים האחרונים שעדיין קריר בערבים (בירושלים, לפחות:rolleyes:) בשביל להנות מטעימה איטלקית נהדרת.
קלאסיקה אמיתית!

ואם כבר מדברים על קלאסיקות,
זה המקום לעבור במעבר חד מקלאסיקה איטלקית לקלאסיקה ישראלית, הפלאפל של @ש+ .
לפעמים מחפשים את החלבון מהצומח, ובודקים, ומנסים, ונכשלים, ושוב מנסים, ושוכחים שהאוצר טמון כאן, מתחת לגשר.
הפלאפל הוא כזה. מנה עשירה שמספקת את כל אבות המזון, בצורה בריאה יחסית, כשמדובר בתוצרת בית, והרווח העיקרי הוא שאין צורך לשכנע את הילדים לאכול.
נסו לזרוק את המילה 'פלאפל' ברחבי הבית וראו עד כמה מהר הילדים מתקבצים בבית.
התמונה היתה מגרה להפליא :p
מנה מעולה לתקופה לא שגרתית!

ומקום של כבוד בשורת המתכונים הותיקים, האמינים והטעימים נשמר למג'דרה של @noae
אמרת מג'דרה - קנית אותי.
החזרת אותי באחת לבית הישן של סבא וסבתא,
ילדה קטנה שחוזרת אחת לשבוע לבית אוהב, על השולחן צלחת מהאוצר הזה שהוכן ביד מסורה, עם טעם שלעולם לא אצליח לשחזר.
ברגע הראשון השילוב עם המחמצים היה נראה לי מעניין, במחשבה שניה קלטתי זה שילוב גאוני!
המחמצים מרעננים את התבשיל וגורמים לארוחה שגם ככה לא מכבידה להיות קייצית וקלילה.
הדיוק ברזולוצית התבלינים פשוט מופלא!
ארוחה קלה שתהנו לשלוף בשלהי הקיץ!

ורגע לפני שנעבור למנות המנצחות,
ניתן את הכבוד לגרנולה המלוחה של @shira bira
טוויסט מעניין לנישנוש המתוק שכולם אוהבים.
שכשראיתי את המתכון קפצה לי מיד מחשבה לראש: זה גאוני! איך לא חשבתי על זה קודם?
המנה מתאימה במיוחד לביצוע עם ילדים, ומי לא מחפש כאלו מתכונים בימים אלו?
מתכון מפורט ומתועד בתמונות לכל מהלכו.
ארוחה שכבר אכלתם, בתמונה האחרונה בפוסט.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
וכעת ניגש לנבחרת,
שלישית המתכונים המנצחים.
טדםםםםם!

מקום שלישי:
קציצות עדשים זהו מאכל שאני חולמת למצוא מתכון טוב שלו זה זמן רב,
לפני מספר שנים נכשלתי עם מתכון לא מוצלח ומאז פחדתי לנסות שוב.
מובן אם כן כמה התלהבתי לראות את המתכון של @reizy esh שהציע קציצות שנראות מצוינות, גם בטעם וגם במרקם (למרות איכות המצלמה עליה התלוננת:rolleyes:)
עיון מעמיק ברשימת המרכיבים מבטיח תוצאה עסיסית, טעימה ובריאה.
תודה, ריזי!

מקום שני:
את האהבה והידע של @שירי כהן לבישול הבריא והאלטרנטיבי אין צורך להציג.
שירי בחרה להגיש לנו מתכון לקרפ, טבעוני לחלוטין!
את הפחמימה והחלבון בחרת לשאוב מאותו חומר גלם - עדשים.
התמונות הפתיעו אותי בכך שהמנה לא מכילה ביצים.
זהו כישרון מיוחד לקחת מנה מוכרת ולהפוך אותה לטבעונית,
ואין ספק שהמנה הזו הובילה את האתגר צעד אחד קדימה.

והנה הוא הגיע, המקום הראשון!
טוב, אני חייבת לגלות,
כשפורסם המתכון עמדתי פעורת פה מול הרעיון, ההשקעה בביצוע, הפירוט המדויק, והתמונות, ש-מה זה אמור להיות??
כל כך המומה, עד שהפרצוף שיצא לי בשלח תודה היה - :eek:
@ציפס קידס , הרווחת את הזכיה שלך ביושר!
מתכון מפורט עם רשימת מוצרים המרמזת על דיוק בטעם.
כחובבת עראייס קרניבורי אני חייבת לציין שהתמונות לא נופלות מהמקור.
אני שמחה להעביר אלייך את מפתחות האתגר,
ומחכה בקוצר רוח לראות מה תבשלי לנו,
יותר נכון - תבקשי מאיתנו לבשל לך.

בהצלחה!
 
נערך לאחרונה ב:
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

לוח מודעות

למעלה