לא משנה רמת הקושי או האורך.
מחפשים משהו לזוג מיטבי לכת.
תודה!
מחפשים משהו לזוג מיטבי לכת.
תודה!
אפשר הסבר על המקום? זה הליכה במים או שמידי פעם יש בריכות מים?יש את נחל אל על (צריך לבדוק אם הוא מזוהם)
עשיתי ממש כמו שכתובתודה! נחל כזיב נשמע מעולה!
מישהו עשה את המסלול הספציפי הזה בתוך נחל כזיב?
אני מעוניינת לדעת כמה זמן הוא לקח - האם זה כמו שכתוב פה?
1. מסלול מעגלי: מצפה הילה > מונפורט > עין טמיר > מצפה הילה (9 ק”מ)
מסלול זה מתחיל ומסתיים באותה נקודה ולכן מתאים למי שמגיע ברכב אחד. המסלול מתאים למשפחות מיטיבות לכת (לא לילדים קטנים או הורים עם מנשא שאינם מיומנים), ובסופו יש עלייה יחסית קשה, אך זוהי היפה והמרשימה ביותר מבין אפשרויות הסיור בנחל. יש לקחת בחשבון 6-8 שעות טיול (כולל הליכה ומנוחה בבריכות המים הקרירות).
ואתה ממליץ על זה? יש שם מים עמוקים?עשיתי ממש כמו שכתוב
הוא מזוהם.עין חרדלית
"המקום"
מה הכוונה מזוהם?הוא מזוהם.
לתשומת לב, זה הכי טוב לבאים ברכב, בתח"צ עדיף לעשות מסלול קווי שמתחיל באבירים ומסתיים במעיליא.תודה! נחל כזיב נשמע מעולה!
מישהו עשה את המסלול הספציפי הזה בתוך נחל כזיב?
אני מעוניינת לדעת כמה זמן הוא לקח - האם זה כמו שכתוב פה?
1. מסלול מעגלי: מצפה הילה > מונפורט > עין טמיר > מצפה הילה (9 ק”מ)
מסלול זה מתחיל ומסתיים באותה נקודה ולכן מתאים למי שמגיע ברכב אחד. המסלול מתאים למשפחות מיטיבות לכת (לא לילדים קטנים או הורים עם מנשא שאינם מיומנים), ובסופו יש עלייה יחסית קשה, אך זוהי היפה והמרשימה ביותר מבין אפשרויות הסיור בנחל. יש לקחת בחשבון 6-8 שעות טיול (כולל הליכה ומנוחה בבריכות המים הקרירות).
תודהלתשומת לב, זה הכי טוב לבאים ברכב, בתח"צ עדיף לעשות מסלול קווי שמתחיל באבירים ומסתיים במעיליא.
לגופו של דבר, נראה לי שזה קצת הגזמה עם השעות. אולי למשפחה עם ילדים זה כך, אבל לזוג, הירידה דרך המבצר לנחל תיקח לא יותר משעה, ההליכה נטו ליד הנחל כולל עין זיו ועין טמיר, נגיד שעה וחצי, והעליה בחזרה דרך השביל השחור, עוד שעה ורבע. סה"כ לא יותר מכשלוש וחצי שעות (ומסתבר שזה יקח פחות). את השהות במים תחשבנו לבד ולפ"ז תתכננו את הלו"ז. יש אפשרות כניסה למים בבריכת גן עדן, (בד"כ מלאה בציבור), בעין טמיר, (יש הרבה מקום פלוס נקבה מדהימה הכוללת זחילה במים. חובה פנס)
ובעין זיו (אפשר לשחות, ובסוף יש מפל). בשני האחרונות עלול להיות הרבה אנשים אבל יש מקום לכולם. בד"כ יש קצת גם אנשים שלא מאנ"ש, אבל אפשר למצוא פינה שקטה.
אתה מכיר אופציה להיכנס בחניון הזיתים?לתשומת לב, זה הכי טוב לבאים ברכב, בתח"צ עדיף לעשות מסלול קווי שמתחיל באבירים ומסתיים במעיליא.
לגופו של דבר, נראה לי שזה קצת הגזמה עם השעות. אולי למשפחה עם ילדים זה כך, אבל לזוג, הירידה דרך המבצר לנחל תיקח לא יותר משעה, ההליכה נטו ליד הנחל כולל עין זיו ועין טמיר, נגיד שעה וחצי, והעליה בחזרה דרך השביל השחור, עוד שעה ורבע. סה"כ לא יותר מכשלוש וחצי שעות (ומסתבר שזה יקח פחות). את השהות במים תחשבנו לבד ולפ"ז תתכננו את הלו"ז. יש אפשרות כניסה למים בבריכת גן עדן, (בד"כ מלאה בציבור), בעין טמיר, (יש הרבה מקום פלוס נקבה מדהימה הכוללת זחילה במים. חובה פנס)
ובעין זיו (אפשר לשחות, ובסוף יש מפל). בשני האחרונות עלול להיות הרבה אנשים אבל יש מקום לכולם. בד"כ יש קצת גם אנשים שלא מאנ"ש, אבל אפשר למצוא פינה שקטה.
אפשר לרדת מחניון הזיתים עד לעין טמיר בשביל מסומן כחול.אתה מכיר אופציה להיכנס בחניון הזיתים?
מישהו הציע לי את זה בשביל ילדים
ואני לא מצליח להבין לאיזה רמה זה יהיה טוב וכמה זמן זה
תודה על ההשקעהאפשר לרדת מחניון הזיתים עד לעין טמיר בשביל מסומן כחול.
חלק מהשביל די חשוף לשמש, אבל ישנם לעיתים קרובות עצים שמצילים ואפשר לנוח תחתיהם, וכן יש לעיתים צל מצלע ההר. תלוי בשעות.
ראיתי הרבה משפחות עם ילדים שעושים את זה (באזור גילאי 6 ומעלה), אבל כמובן זה תלוי ברמת הכושר של ילדיך.
ויש לקחת בחשבון שיש בשביל הנ"ל קטעים קצת תלולים,
סה"כ למשפחה בן חמש נפשות זה יקח באזור 3/4 שעה-שעה. (ואם אתם ממש בכושר-אז פחות מזה)
מצרף תמונות של הנוף מהשביל.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ת'
קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי: