טיול איזה מסלול הליכה במים/ נחל -לא מזוהם בצפון ומתאים לזוג?

הלמדן

משתמש פעיל
נחל כזיב על שלל האופציות להתחיל ולסיים אותו. יש חלקים אתגריים ויש קלים. יש קטעים שניתן ללכת במים, יש ברכות עמוקות באזור של עין זיו ועין טמיר, כולל נקבה באורך עשרות מטרים ששם צריך ללכת בתוך מים ואף לזחול. הקטע של עין חרדלית שגם שם מקטע ייעודי להליכה במים כרגע מזוהם (צריך לבדוק מה הרמה של הזיהום מול הרט"ג, כי לפעמים זה סתם, כל עוד שלא שותים את המים)

קבצים מצורפים

• IMG_5538.JPG
    IMG_5538.JPG
    6.3 MB · צפיות: 38
  • IMG_5501.JPG
    IMG_5501.JPG
    10.2 MB · צפיות: 43
  • IMG_5524.JPG
    IMG_5524.JPG
    11.3 MB · צפיות: 39

בינה אנושית :)

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
תודה! נחל כזיב נשמע מעולה!
מישהו עשה את המסלול הספציפי הזה בתוך נחל כזיב?
אני מעוניינת לדעת כמה זמן הוא לקח - האם זה כמו שכתוב פה?

1. מסלול מעגלי: מצפה הילה > מונפורט > עין טמיר > מצפה הילה (9 ק”מ)

מסלול זה מתחיל ומסתיים באותה נקודה ולכן מתאים למי שמגיע ברכב אחד. המסלול מתאים למשפחות מיטיבות לכת (לא לילדים קטנים או הורים עם מנשא שאינם מיומנים), ובסופו יש עלייה יחסית קשה, אך זוהי היפה והמרשימה ביותר מבין אפשרויות הסיור בנחל. יש לקחת בחשבון 6-8 שעות טיול (כולל הליכה ומנוחה בבריכות המים הקרירות).

צ ב י

משתמש מקצוען
עריכה תורנית

מסלול זה מתחיל ומסתיים באותה נקודה ולכן מתאים למי שמגיע ברכב אחד. המסלול מתאים למשפחות מיטיבות לכת (לא לילדים קטנים או הורים עם מנשא שאינם מיומנים), ובסופו יש עלייה יחסית קשה, אך זוהי היפה והמרשימה ביותר מבין אפשרויות הסיור בנחל. יש לקחת בחשבון 6-8 שעות טיול (כולל הליכה ומנוחה בבריכות המים הקרירות).
עשיתי ממש כמו שכתוב

צ ב י

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
הליכה עם דגש למים זה
או נחל חרמון הבאנייאס
או נחל שניר החצבאני
או נחל דן תל דן
או נחל עיון ממוולה עד קרית שמונה כמעט
רו הירדן ההררי הגדול מכולם שמכיל את כולם אבל פחות מוצל
כל השאר טיפות שנפגשו...

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
משרד הבריאות והמשרד להגנת הסביבה מודיעים לציבור המטיילים ולמועצות האזוריות והמקומיות על תוצאות חריגות בדיגום מים שבוצע לבחינת מצב הזיהום בנחלים מסוימים בצפון. בבדיקות חיידקים בדיגומים מ-15 באוגוסט 2022, נמצאו במספר נחלים בצפון תוצאות החורגות מהמלצות משרד הבריאות (400 קולי צואתי ב-100 מ"ל) – תוצאה המעידה על הימצאות זיהום במים.

לאור תוצאות אלה, הכניסה לנחלים הבאים עלולה להיות מסוכנת עד שתוצאות הדיגום שיתקבלו יהיו תקינות ויציבות:​

• שניר (חצבאני) – מתחנה הידרואלקטרית עד השפך לירדן
  • ירדן – מגשר יוסף עד גשר אריק כולל (שפך לכנרת)
  • נחל אל על
  • נחל הזאכי
  • ג'ילבון – מפל דבורה
  • בריכת המשושים
  • מג'רסה
  • נחל צלמון
  • כזיב – עין חרדלית
המשרד להגנת הסביבה לא מצא מקור זיהום ידוע בנחלים. הדיגום לאיכות המים במספר נחלים בצפון מתבצע מדגמית אחת לשבועיים, בנקודות דיגום קבועות המייצגות מפל, בריכה או מקטע בנחל, באמצעות פקחי רשות הטבע והגנים.

משרדי הבריאות והגנת הסביבה ממשיכים בדיגום ובמעקב, ויעדכנו בהמשך ככל שיידרש.

הלמדן

משתמש פעיל

לתשומת לב, זה הכי טוב לבאים ברכב, בתח"צ עדיף לעשות מסלול קווי שמתחיל באבירים ומסתיים במעיליא.
לגופו של דבר, נראה לי שזה קצת הגזמה עם השעות. אולי למשפחה עם ילדים זה כך, אבל לזוג, הירידה דרך המבצר לנחל תיקח לא יותר משעה, ההליכה נטו ליד הנחל כולל עין זיו ועין טמיר, נגיד שעה וחצי, והעליה בחזרה דרך השביל השחור, עוד שעה ורבע. סה"כ לא יותר מכשלוש וחצי שעות (ומסתבר שזה יקח פחות). את השהות במים תחשבנו לבד ולפ"ז תתכננו את הלו"ז. יש אפשרות כניסה למים בבריכת גן עדן, (בד"כ מלאה בציבור), בעין טמיר, (יש הרבה מקום פלוס נקבה מדהימה הכוללת זחילה במים. חובה פנס)
ובעין זיו (אפשר לשחות, ובסוף יש מפל). בשני האחרונות עלול להיות הרבה אנשים אבל יש מקום לכולם. בד"כ יש קצת גם אנשים שלא מאנ"ש, אבל אפשר למצוא פינה שקטה.

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
לתשומת לב, זה הכי טוב לבאים ברכב, בתח"צ עדיף לעשות מסלול קווי שמתחיל באבירים ומסתיים במעיליא.
לגופו של דבר, נראה לי שזה קצת הגזמה עם השעות. אולי למשפחה עם ילדים זה כך, אבל לזוג, הירידה דרך המבצר לנחל תיקח לא יותר משעה, ההליכה נטו ליד הנחל כולל עין זיו ועין טמיר, נגיד שעה וחצי, והעליה בחזרה דרך השביל השחור, עוד שעה ורבע. סה"כ לא יותר מכשלוש וחצי שעות (ומסתבר שזה יקח פחות). את השהות במים תחשבנו לבד ולפ"ז תתכננו את הלו"ז. יש אפשרות כניסה למים בבריכת גן עדן, (בד"כ מלאה בציבור), בעין טמיר, (יש הרבה מקום פלוס נקבה מדהימה הכוללת זחילה במים. חובה פנס)
ובעין זיו (אפשר לשחות, ובסוף יש מפל). בשני האחרונות עלול להיות הרבה אנשים אבל יש מקום לכולם. בד"כ יש קצת גם אנשים שלא מאנ"ש, אבל אפשר למצוא פינה שקטה.
תודה
המידע הזה ממש עוזר לי

חיים הקוסם

משתמש מקצוען
אתה מכיר אופציה להיכנס בחניון הזיתים?
מישהו הציע לי את זה בשביל ילדים
ואני לא מצליח להבין לאיזה רמה זה יהיה טוב וכמה זמן זה

הלמדן

משתמש פעיל
אתה מכיר אופציה להיכנס בחניון הזיתים?
מישהו הציע לי את זה בשביל ילדים
ואני לא מצליח להבין לאיזה רמה זה יהיה טוב וכמה זמן זה
אפשר לרדת מחניון הזיתים עד לעין טמיר בשביל מסומן כחול.
חלק מהשביל די חשוף לשמש, אבל ישנם לעיתים קרובות עצים שמצילים ואפשר לנוח תחתיהם, וכן יש לעיתים צל מצלע ההר. תלוי בשעות.
ראיתי הרבה משפחות עם ילדים שעושים את זה (באזור גילאי 6 ומעלה), אבל כמובן זה תלוי ברמת הכושר של ילדיך.
ויש לקחת בחשבון שיש בשביל הנ"ל קטעים קצת תלולים,
סה"כ למשפחה בן חמש נפשות זה יקח באזור 3/4 שעה-שעה. (ואם אתם ממש בכושר-אז פחות מזה)
מצרף תמונות של הנוף מהשביל.

קבצים מצורפים

• IMG_5537.JPG
    IMG_5537.JPG
    6.9 MB · צפיות: 43
  • IMG_5524.JPG
    IMG_5524.JPG
    11.3 MB · צפיות: 48
  • IMG_5533.JPG
    IMG_5533.JPG
    11.8 MB · צפיות: 36
  • IMG_5538.JPG
    IMG_5538.JPG
    6.3 MB · צפיות: 31

חיים הקוסם

משתמש מקצוען
אפשר לרדת מחניון הזיתים עד לעין טמיר בשביל מסומן כחול.
חלק מהשביל די חשוף לשמש, אבל ישנם לעיתים קרובות עצים שמצילים ואפשר לנוח תחתיהם, וכן יש לעיתים צל מצלע ההר. תלוי בשעות.
ראיתי הרבה משפחות עם ילדים שעושים את זה (באזור גילאי 6 ומעלה), אבל כמובן זה תלוי ברמת הכושר של ילדיך.
ויש לקחת בחשבון שיש בשביל הנ"ל קטעים קצת תלולים,
סה"כ למשפחה בן חמש נפשות זה יקח באזור 3/4 שעה-שעה. (ואם אתם ממש בכושר-אז פחות מזה)
מצרף תמונות של הנוף מהשביל.
תודה על ההשקעה
זה יהיה נורמלי לחזור את זה חזרה לרכב או שהילדים ירגישו שזה סתם ללכת הלוך חזור ?

יצחק77

משתמש מקצוען
האם יש למישהו המלצה למסלול עם מים פחות מוכר ללא פריצות שאפשר להגיע אליו בתחבורה ציבורית מבני ברק
עדיף לא מעגלי

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ת'

קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

בעלי חיים בראשי תיבות • אתגר 134

לוח מודעות

למעלה