React SSR - בשביל מה זה קיים?

רפ

משתמש סופר מקצוען
התוודעתי היום לנושא של React SSR - Server Side Rendering.
אני לא בטוחה שהבנתי נכון, מרוב שהרעיון נראה לי גרוע.
מדובר ביכולת של ריאקט לעבוד עם server שמחזיר פיסות של html.
מישהו יודע להגיד לי האם זה נכון?
ואם כן, בשביל מה זה קיים? עד כמה שידוע לי זו שיטת עבודה מיושנת שהכיוון הוא להתפטר ממנה, ואילו בריאקט אני רואה שמחפשים איך לשכלל את זה.

kidinet

משתמש מקצוען
זה מיועד בשביל SEO
גוגל לא יודע לסרוק SPA בגלל שכל התוכן נטען בJS אחרי שהאתר נטען
אתרים שחשוב להם מאד להיות ראשונים בגוגל
חייבים SSR
לא משנה באיזו שפה - גם לVUE ולANGULAR יש SSR
באנגולר פחות פופולרי השימוש בזה

s976

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
בטח שגוגל יודע לקרוא spa. מה שכן, במקרים מסוימים זה יכול להיות לא מושלם. ואכן רנדור בשרת יכול לסייע.

מלבד זאת, זה מקטין בצורה דרסטית את גודל הקבצים שצריכים לעבור עד הלקוח. וכן מוריד עומס מהקליינט. וגם מאפשר לעשות קאש בצד שרת.
לא תמיד השיקולים האלה רלוונטי. אבל לפעמים כן.

רפ

משתמש סופר מקצוען
תודה לכל המגיבים!
מלבד זאת, זה מקטין בצורה דרסטית את גודל הקבצים שצריכים לעבור עד הלקוח.
יכול להיות שהטעינה הראשונית של האפליקציה הופכת למהירה יותר, אבל זה לא גורם לתגובות לפעולות של היוזר להיות איטיות יותר?
וכן מוריד עומס מהקליינט.
יש לך דוגמאות מתי השיקול הזה רלוונטי? עד כמה שידוע לי המגמה היא להעביר לקליינט כל מה שהוא יודע לעשות היטב.
וגם מאפשר לעשות קאש בצד שרת
תוכל לפרט על זה קצת?

s976

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
יכול להיות שהטעינה הראשונית של האפליקציה הופכת למהירה יותר, אבל זה לא גורם לתגובות לפעולות של היוזר להיות איטיות יותר?
ברור שזה יכול לקרות. ולכן זה מאוד תלוי במקרה ובצורך הספציפי.
תחשוב על מקרה כזה. משתמש מקבל קישור. בקישור הזה נפתח לו טופס שהוא צריך למלא, לשלוח וזהו. להתראות. אבל יכול להיות אלפי טפסים שונים, ולכל אחד נפתח משהו אחר (בהתאם לקישור).
אין שום הצדקה להעביר לקליינט את כל הלוגיקה של רנדור. כי למשתמש קצה הספציפי זה פשוט לא רלוונטי.

יש לך דוגמאות מתי השיקול הזה רלוונטי? עד כמה שידוע לי המגמה היא להעביר לקליינט כל מה שהוא יודע לעשות היטב.
אפליקציה שצריכה לעשות הרבה חישובים ואולי גם בקשות רשת בשביל להציג את הדף.
וזה מתחבר לנקודה הבא - הקאש. אפשר לעשות קאש ולשמור אותו בשרת. כך שבמקום 10,000 משתמשי קצה יבזבזו כל אחד 20 שניות בשביל לרנדר זה יקרה פעם אחת בשרת
לגבי המגמה כנראה שאתה צודק. ולכן רנדור בצד שרת זה לא הדבר הראשון שאמורים לחשוב עליו.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  12  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה