דרוש מידע 20 שנה לפטירת הגאון הגדול הרב אלעזר מנחם מן שך.

אבדגהו

משתמש מקצוען
הרב שך

קבצים מצורפים

• אל תקראו את הסיפור מהסוף.pdf
    KB 93.8 · צפיות: 52
נערך לאחרונה ב:

ר.ב.ב.ש

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
היום במסגרת פגישה מורחבת בעבודה, כחרדי יחיד אמרתי בחצי מילה שהיום בלילה יום היורצייאט של הרב שך זצ''ל,
אחד מהבכירים בחברה, ביקש שאומר כמה מילים לזכרו,
שאלתי אותו - אתה הרי לא קשור בשום קשר למגזר הדתי חרדי, ומעולם לא שמעתי ממך בקשה מסוג זה, מה קרה הפעם?
ואז הוא סיפר - [לצערי השמיט חלק מהדברים, ולכן מצאתי את הסיפור באינטרנט, והוספתי משם נקודות קטנות]
לפני כמה עשרות שנים [אולי ארבעים] חבר שלי התחיל ללמוד יהדות בבית כנסת בצפון תל אביב, אבל הרב שמסר את השיעור לא התעכב מידי על שאלות התלמידים, יותר העביר שיעור והעניק להם שעה של קורת רוח בלימוד הגמרא,
אבל החבר הרגיש שיש לו שאלות נוספות,
הוא שאל את המגיד שיעור - מי הרב שלך, ענה לו - הרב שך.
ואיך אני יכול להגיע אליו, שאל... אמר לו המגיד שיעור הרב שך גר ברחוב ראב"ד בבני ברק,
למחרת בשעות אחר הצהרים נסע החבר לבני ברק, חיפש את רחוב ראב"ד ועמד בתור בכניסה לביתו של הרב שך, לאחר מספר דקות הכניסו אותו אל חדרו של הרב, התיישב החבר ואמר - כבוד הרב, אני לומד בשיעור בתל אביב אצל הרב זה וזה, אבל נותרו לי כמה שאלות באמונה, בהשקפה, ואני רוצה לשבת עם הרב לשאול.
אמר לו הרב שך, תראה, יום עמוס לפני, יש עכשיו ישיבה עם רבנים ואחרי זה כבר יהיה מאוחר, לשאלות שלך צריך למצוא זמן בנחת ורוגע, מה השם שלך - היכן אתה גר.
ואם כן תעלה אליי, בחול המועד פסח, אז שקט כאן ויהיה לי את הזמן לשבת איתך ולענות על כך השאלות.
החבר הלך מביתו של הרב וידע כי בחול המועד פסח, הוא כבר לא יגיע,
והנה מגיע היום האחרון של חול המועד פסח, ודפיקות בדלת בביתו של החבר, הוא ניגש לפתוח ולמול עיניו עומד הרב הזקן, שעון על אחד מתלמידיו, ואומר לו - למה לא באת? חיכיתי לך? רציתי לשמוע את השאלות שלך.
בוא נשב - ויחד נלבן את השאלות.
החבר אמר לו - כבר אין שאלות.
אם היהדות יכולה לגרום לאדם להיות כה גדול, כה ענק, לחשוב על השני, לדאוג לשני.
לי אין שאלות.

את הנאום שלי, כבר אין צורך לכתוב.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה