בוקר כיפי נפתח בפרי שייק, תודו שככה,
לא מחדשת כלום אבל רק מזכירה את השייקים, לא שמענו עליהם כבר הרבה זמן,
פרי שייק מפנקוש וגם בריא!
אפשר להכין מפירות קפואים או טריים
250 גר' מנגו
250 גר' מלון
חצי כוס פקאן
10 תמרים קטנים מיובשים
4 כוסות חלב (או חלק מזה מים)
כפית סילאן או דבש
ריסקתי הכל למחית מושלמת וחלקה (חוץ מהפקאן הסרבני)
נעלם מהר מאד מהשטח...
-
==
מרק טעיםםם
את אותו הבסיס, חילקתי לשתיים
אחד למרק ירקות בייתי ומנחם,
השני- למרק טחון במרקם חלק וחלומי, מוקרם ומתקתק, והכי חשוב, חלבי! (ארוחת הצהריים הייתה פרווה-חלבי, שימו לב לבישול בכלים מתאימים)
המרק הוא קלאסי ואין בו כל חידוש,
5 גזר
2 בטטה
1 קישוא גדול
3 בצלים בינוניים
1 ראש שום (או פחות)
500 גר' עדשים אדומות
פיטרוזיליה (לבחירה)
-
חתכתי הכל לקוביות קטנות ואהובות, אידתי בצל+שום, גזר, בטטה וקישוא, ומים עם תיבול רגיל,
בשלב הזה הוצאתי חצי מהכמות והמשכתי לבשל בסיר אחר, (אפשר גם להוסיף קודם את העדשים ואז לחלק, שיהיה מרק עדשים וירקות)
הוספתי עדשים אדומות והמשכתי לבשל על אש קטנטנה כשעתיים,
את המרק ירקות הגשתי כמות שהוא (או עם קניידלך לאוהבים)
ואת המרק הקיטני (מלש' קטניה) ריסקתי הייטב עד מרקם חלק לגמריי, הוספתי שמנת מתוקה לבישול והמשכתי לבשל עוד רבע שעה,
שניהם יצאו מדהימים! שווה לנסות אם עוד לא יצא לכם.
-
צפה בקובץ המצורף 1682247540175.jpeg
==
למנה העיקרית הכנתי מוקפץ שווה, וכדי להשלים את המטבח האסייתי השתמשתי בסלמון טרי
אידתי ירקות, גמבות בצבעים, בטטה, קישוא, בצל לבן וסגול, פטריות, והמון המון שום
הוספתי טריאקי, קצת צ'ילי, סויה ועוד תבלינים שנשפכו פנימה, הוספתי קוביות סלמון קטנטנות, נודלס שהכנתי קודם במים בלבד,
יצא כמובן מדהים, איך אפשר שלא?
בתיאבון!!!
צפה בקובץ המצורף 1682247857711.jpeg
לא מחדשת כלום אבל רק מזכירה את השייקים, לא שמענו עליהם כבר הרבה זמן,
פרי שייק מפנקוש וגם בריא!
אפשר להכין מפירות קפואים או טריים
250 גר' מנגו
250 גר' מלון
חצי כוס פקאן
10 תמרים קטנים מיובשים
4 כוסות חלב (או חלק מזה מים)
כפית סילאן או דבש
ריסקתי הכל למחית מושלמת וחלקה (חוץ מהפקאן הסרבני)
נעלם מהר מאד מהשטח...
-
==
מרק טעיםםם
את אותו הבסיס, חילקתי לשתיים
אחד למרק ירקות בייתי ומנחם,
השני- למרק טחון במרקם חלק וחלומי, מוקרם ומתקתק, והכי חשוב, חלבי! (ארוחת הצהריים הייתה פרווה-חלבי, שימו לב לבישול בכלים מתאימים)
המרק הוא קלאסי ואין בו כל חידוש,
5 גזר
2 בטטה
1 קישוא גדול
3 בצלים בינוניים
1 ראש שום (או פחות)
500 גר' עדשים אדומות
פיטרוזיליה (לבחירה)
-
חתכתי הכל לקוביות קטנות ואהובות, אידתי בצל+שום, גזר, בטטה וקישוא, ומים עם תיבול רגיל,
בשלב הזה הוצאתי חצי מהכמות והמשכתי לבשל בסיר אחר, (אפשר גם להוסיף קודם את העדשים ואז לחלק, שיהיה מרק עדשים וירקות)
הוספתי עדשים אדומות והמשכתי לבשל על אש קטנטנה כשעתיים,
את המרק ירקות הגשתי כמות שהוא (או עם קניידלך לאוהבים)
ואת המרק הקיטני (מלש' קטניה) ריסקתי הייטב עד מרקם חלק לגמריי, הוספתי שמנת מתוקה לבישול והמשכתי לבשל עוד רבע שעה,
שניהם יצאו מדהימים! שווה לנסות אם עוד לא יצא לכם.
-
צפה בקובץ המצורף 1682247540175.jpeg
==
למנה העיקרית הכנתי מוקפץ שווה, וכדי להשלים את המטבח האסייתי השתמשתי בסלמון טרי
אידתי ירקות, גמבות בצבעים, בטטה, קישוא, בצל לבן וסגול, פטריות, והמון המון שום
הוספתי טריאקי, קצת צ'ילי, סויה ועוד תבלינים שנשפכו פנימה, הוספתי קוביות סלמון קטנטנות, נודלס שהכנתי קודם במים בלבד,
יצא כמובן מדהים, איך אפשר שלא?
בתיאבון!!!
צפה בקובץ המצורף 1682247857711.jpeg