תשובה של אגד בנוגע לתשלום במקרה שמכשיר התיקוף אינו עובד

sara gold

משתמש מקצוען
לק"י

תאריך: 29/03/2016

י"ט אדר ב תשע"ו

מספר פניה: 00572669

גב'

לכבוד

שלום רב,

הנדון: תיקוף כרטיס

הרינו מאשרים את קבלת פנייתך באמצעות פורטל התחבורה הציבורית.

כאשר מכשיר התיקוף אינו פועל באוטובוס יכול הנוסע לעלות ללא תשלום.

בתשלום נוסעים אותם את לחייב כמובן יכול הוא אוטובוס מחליף או המכשיר את לתקן מצליח הנהגאם

לאחר החלפת המכשיר אך אם עד סוף הנסיעה לא תוקן המכשיר, פטור הנוסע מלשלם על הנסיעה.

חברת "אגד" מאחלת לך נסיעות טובות ובטוחות.

ב ב ר כ ה,

תומר לוי
מחלקת פניות הציבור ארצי

שלמה פ

משתמש רשום
זה באמת מחברת אגד (או שמשהו רצה נסיעות חינם והוא זיף את זה)???

PUSH

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
התשובה ידועה כבר

צילומנציה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
זה נכון לגמרי ולא תלוי באגד
מר עובדיה ממשרד התחבורה חתום על הוראה זו והיא מחייבת את כל חברות הנסיעה באשר הן.

מה הענינים

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
נכתב ע"י sara gold;2046080:
בתשלום נוסעים אותם את לחייב כמובן יכול הוא אוטובוס מחליף או המכשיר את לתקן מצליח הנהגאם

תרגום גוגל או חידה לפורים?

שולחנית

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אני עליתי על אוטובוס שהמכשיר לא עבד, כל תחנה הנהג עצר וניסה לסדר את המכשיר, ובסוף כשגמר לאסוף את הנוסעים נסע למסוף ושם חיכינו שיתקנו לו את המכשיר, הוא יצא מהעיר ואז עצר בצד ודרש מכולם לשלם. פניתי אח"כ בתלונה לאגד שכפי הידוע לי אם המכשיר לא עובד לא צריך לשלם ואני דורשת בחזרה את הכסף של הנסיעה כולל פיצוי על העיכוב הגדול שנוצר מכך. קבלתי מכתב חזרה עם 50 ש"ח זיכוי

• תודה
Reactions: SMN

טוליפ

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
יתכן והחוק לטובתנו, אבל אל תשכחו שיש לנו חוקי תורה, ולנסוע בלי לשלם זה גזל. ע"כ במקרה כזה אני אשלם בנסיעה הבאה פעמיים.

למען דעת

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
נכתב ע"י טוליפ;2046721:
יתכן והחוק לטובתנו, אבל אל תשכחו שיש לנו חוקי תורה, ולנסוע בלי לשלם זה גזל. ע"כ במקרה כזה אני אשלם בנסיעה הבאה פעמיים.

אם החוק אומר שבמקרה כזה לא צריך לשלם, למה זה גזל? מי שרוצה שישלם כל פעם 15 פעמים, אבל לא חייבים לשלם כשלא חייבים לשלם!!!

A052

משתמש סופר מקצוען
זה בוודאי לא גזל

אם החוק מחייב את החברה להפעיל מכשיר תיקוף והיא לא עושה זאת היא העבריינית.
במיוחד שכידוע ליודעי דבר כל התיקופים מגיעים למשרד התחבורה ישירות, והוא זה שמעביר את התשלום לחברה לפי מנגנון חישוב מסובך.
כך שכאשר חברה מפעילה אוטובוס עם מכשיר לא תקין זו בעיה קודם כל של משרד התחבורה, ואם משרד התחבורה עצמו כותב במפורש שלא צריך לחפש בזמן אחר מכשיר תקין אז איך זה יהיה גזל?

שמחו

משתמש מקצוען
בוודאי שעפ"י דין תורה צריך לשלם, וזה לא הולך אחרי החוק.
אין נסיעת חינם אא"כ סוכם על כך מראש. על עבודה צריך לשלם.

sariw

משתמש פעיל
למי שדאג אם זה מקורי או לא:

קבצים מצורפים

• pn572669.doc
    KB 127 · צפיות: 42

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י שמחו;2046898:
בוודאי שעפ"י דין תורה צריך לשלם, וזה לא הולך אחרי החוק.
אין נסיעת חינם אא"כ סוכם על כך מראש. על עבודה צריך לשלם.

פרט נמק והרחב

יוזמתית

משתמש פעיל
נכתב ע"י טוליפ;2046721:

לכל ה'אויבר חוכמים' למיניהם, אשמח שתציגו תשובה הלכתית בצרוף מ- ק- ו- ר לפני שתכתבו קבל עם ועולם מהי הפסיקה ע"פ דעת תורה במקרה דנן.
תודה מראש.

A052

משתמש סופר מקצוען
זה שזה חינם פורסם ב"קו החם" יתד נאמן (בחודשיים האחרונים כמדומני).

ואינני מבין כיצד ייתכן שאני יאמר למישהו אתה יכול ליסוע ברכב שברשותי/באחריותי בחינם, וזה יהיה לו גזל אם הוא ייסע בלי לשלם.

וזה בדיוק המקרה כאשר משרד התחבורה מקבל את התשלום מהמפעילים והוא זה שאומר שאם המכשיר לא תקין אין צורך לשלם.

sariw

משתמש פעיל
נכתב ע"י שמול;2047001:
איך יכול להיות שזה מקורי, אם זה בקובץ וורד פתוח?
ואיפה החתימה?
זה נראה ממש בדיחה!

לא יודעת. קיבלתי במייל.

popsi

משתמש פעיל
הגביה תלוי בחברות,
חברת אגד הכספים נכנסים לקופה שלה, ולכן יעשו כל מאמץ לגבות תשלום כולל עיכובים וסיבובים, רק באם אין ברירה הם יפעלו על פי הנחיית משרד התחבורה (ויתכן שגם במקרה כזה הנהג יאמר לנוסעים לשלם פעם הבאה, למרות שין צורך לשלם וזאת מתוך קנס (של משרד התחבורה) למפעיל שאמור להיות אחראי שהמכשיר יעבוד).

בחברות אחרות כמו אפיקים שכל הקופה הולך ישירות למשרד התחבורה, הנהג שמח לקלוט נוסעים במהירות ובחינם על חשבון משרד התחבורה.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  58  פעמים

לוח מודעות

למעלה