כפי שבוודאי שמתם לב, חווינו מתקפת סייבר ופריצת האקרים בליל שבת ללוח הבקרה של פרוג, הם ניסו למחוק ולהוציא נתונים מהאתר, ללא הצלחה יתרה. שלחו מייל ספאם לחלק משתמשים עם בקשות כופר וכדו', כמובן, אין שום צורך להתייחס לכך. ואדרבה, חשוב שלא ללחוץ על שום קישור שנשלח באותו מייל.

חשוב להדגיש, כי לא נפרצו שום פרטי אשראי (מנויים באתר נרשמים דרך פייפאל, מערכת סליקה הטובה בעולם, אין לנו נתוני אשראי כלל, אפילו לא את ארבעה ספרות האחרונות).

וכן חשוב לציין שהפורצים לא השיגו גישה לסיסמאות כלל, אך עדיין, אנו ממליצים לשנות סיסמאות באתר פרוג, לייתר ביטחון.

מיד במוצאי שבת קודש צוות התכנות שלנו יחד עם מערך הסייבר הלאומי ועוד התגייסו לטיפול מהיר ויסודי, עלינו על הפרצה, היא נחסמה מידית, והורדנו את האתר מהאוויר עד לפריסה מלאה של הגיבוי, ובדיקות שאין עוד חשש.

ביצענו פריסת גיבוי של האתר מליל חמישי 14/11/24 בשעה 02:00, למרות שהפריצה בוצעה בליל שבת, כדי לקחת מרווח ביטחון, ולוודא שהאתר ומשתמשיו מוגנים לחלוטין.

מתנצלים מאוד על אי הנעימות, לצערנו כל התוכן שנכתב בימים חמישי ושישי הוסרו, אתם מוזמנים לכתוב מחדש :)

תודה על תמיכתכם, מרגישים את זה!
המשך שבוע טוב לכולם!

דרוש מידע תקשורת עם אוטסטים בהקלדה - מי יודע?

MusiCode

משתמש מקצוען
יש שמועות מעורפלות כבר הרבה שנים,
על כך שאוטיסטים יכולים לתקשר ע"י הקלדה,
ולכתוב ממש ברמה גבוהה, ביחס לדיבורם המועט, אם בכלל.

יש את כל הסיפורים על האוטיסטים שכתבו מסרים (מבלי להכנס לשאלה מאיפה המסרים האלה,
אם מעולם האמת, או ממקומות אחרים, לעצם העניין, הכתיבה שם די גבוהה!),
ואוטיסטים בתפקוד נמוך שכתבו ספרים...

אני עובד בבי"ס לתלמידים על הרצף, ואף אחד שם לא יודע על זה,
וזה נשמע לי מדע בדיוני, שהתלמידים החמודים (בתפקוד נמוך מאוד) שלי שם, יוכלו להתבטא כך,
ובחופשיות (הלוואי)

מי יודע לכוון אותי למידע על זה?

מגיגול פשוט יצא לי "הבעה בהקלדה - יעל כהן".
אין לי מושג אם זה - זה, או זה משהו אחר.

אשמח לכל מידע על העניין.

עלמה 87

משתמש פעיל
נושא ענק ומורכב. אמיתי לכאב. נחשפתי לכך בעבודה מקרוב (דרך תלמידים איתם עבדתי, כשבמקביל אלי עובדים אנשי מקצוע מהתחום. ומצליחים בצורה מעוררת השתאות ומצמררת)
מבחינה מחקרית- ניתן לקרא את מחקריו של יורם בונה שתומכים בענין. וכן לראות שהתוכנית של יעל כהן (מטפלת באומנות שפתחה את שיטת הבעה בהקלדה) מתקיימת במסגרת אקדמאית של סמינר הקיבוצים. חומרים על כך קיימים לרוב. צריך רק לחפש ולהכיר אנשי מקצוע מהימנים ומנוסים.
עבודה על כך- וודאי שקיים בשטח, לרוב בעבודה פרטית . אבל גם במסגרות חינוך לתלמידים על הרצף.
זו התמצית . אם תרצה הרחבות ספציפיות או מידע בענין- אשמח להמשיך לעזור.

שםמשתמש

משתמש פעיל
מלמדים את זה ב"בית של יעל"
כמו כל דבר אצל ילדים על הרצף זה תלוי תפקוד של ילד ספציפי.
רמה קוגנטיבית, ידע אורייני ועוד פרמטרים שונים.

אני עובדת עם ילדים על הרצף וכמה ילדים אצלנו עברו מגריד לשיטת הקלדה.
בהתחלה הייתי סקפטית מאוד וחשבתי בליבי שאולי שהמורות או ההורים מזיזים לילד את היד.
עד ששאלתי ילד אחד (תפקוד בינוני נמוך. לא וורבלי בכלל ) מה הוא רוצה להיות והוא כתב לי מגיד שיעור.
הייתי בהלם!
אבל מאז אני יודעת שזה מגיע ממנו.

אם תרצי שאברר לך פרטים מדוייקים תגידי לי

feldebbie

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
תנסה בעזר מציון במחלקת פלט קולי

MusiCode

משתמש מקצוען
אם תרצה הרחבות ספציפיות או מידע בענין- אשמח להמשיך לעזור.
אם תרצה שאברר לך פרטים מדוייקים תגיד לי
בוודאי!

בהתחלה הייתי סקפטית מאוד וחשבתי בליבי שאולי שהמורות או ההורים מזיזים לילד את היד.
עד ששאלתי ילד אחד (תפקוד בינוני נמוך. לא וורבלי בכלל ) מה הוא רוצה להיות והוא כתב לי מגיד שיעור.
הייתי בהלם!
אבל מאז אני יודעת שזה מגיע ממנו.
שניה, מי לימד אותו אותיות, לקרוא,
וכל הצד הטכני והלא מעניין הזה?

נערך לאחרונה ב:

שלמה וייס

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מוזיקה ונגינה
סבתא שלי החזיקה יד של אוטיסט כמו שלימדו אותה, והוא פשוט הקליד והקליד...

שםמשתמש

משתמש פעיל
שניה, מי לימד אותו אותיות, לקרוא,
וכל הצד הטכני והלא מעניין הזה?

כל הילדים המקלידים אצלנו זה ילדים בוגרים ( 13 ומעלה)
עם שנים שם למידת קריאה (גלובלית בעיקר) במסגרת בית הספר
אבל----
לפחות אצל 2 מתוכם היו בטוחים שהם לא למדו כלום ולא מכירים את האותיות.
(גם בגלל רמה קוגנטיבית וגם בגלל קושי בהענות בתקשורת מצד הילדים)
ואצל עוד 2 אחרים הם קראו גלובלית עוד קודם
כולם היום מקלידים כל אחד ברמתו הוא.
כמובן שזה לא הוקוס פוקוס ומצריך הרבה למידה והטמעה ותרגול

הא---
ואף אחד לא מקליד מסרים מרטיטים וארוכים.
בעיקר מילים או משפטים קצרים לצורך תקשורת (בקשה, שיתוף, מענה על שאלות ומעט חיפוש מידע)
הכי ארוך זה כמה משפטים קצרים ברצף.
אבל זה פתח עולמות לילדים ולסובבים

ממממממ

משתמש מקצוען
ממליצה על יעל כהן. היא מגיעה לבתי הספר ויכולה לאמר לך למי מתאימה השיטה.
לא עם כולם זה עובד. ז"א הילדים בתפקוד הנמוך חלקם עם יכולות קוגנטיביות לומדים מעצמם לקרוא רק אף אחד לא יודע מכך כי הם לא מתקשרים ולהם השיטה עוזרת מאוד כי כך הם מגלים את יכולותיהם והעולם הפנימי שלהם לעולם. אבל ברור שחלקם בתפקוד שכלי נמוך מאוד ואיתם זה לא ילך.

בעבר שמעתי הרצאה בנוגע לאוטיסטים שכתבו מסרים מעולם האמת. הוכיחו שם שזה בלוף אחד גדול.
אני לא מדייקת כי זה היה מזמן... אבל הם הקבילו את זה לאילוף סוסים שיש להם חוש מיוחד להרגיש מה האדון רוצה שיעשו.

MusiCode

משתמש מקצוען
כל הילדים המקלידים אצלנו זה ילדים בוגרים ( 13 ומעלה)
עם שנים שם למידת קריאה (גלובלית בעיקר) במסגרת בית הספר
אבל----
לפחות אצל 2 מתוכם היו בטוחים שהם לא למדו כלום ולא מכירים את האותיות.
(גם בגלל רמה קוגנטיבית וגם בגלל קושי בהענות בתקשורת מצד הילדים)
ואצל עוד 2 אחרים הם קראו גלובלית עוד קודם
כולם היום מקלידים כל אחד ברמתו הוא.
כמובן שזה לא הוקוס פוקוס ומצריך הרבה למידה והטמעה ותרגול
כנראה שלא מתאים לכתה שלנו, ששם זה תפקוד נמוך מאוד...
בני 12/14, חסרי מודעות לסכנות וכד', לא כולם גמולים...

חבל...

למעשה, לפי דבריכם זה דורש יכולת למידת קריאה.
אז מה החידוש בעצם?
אם הם יכולים ללמוד לקרוא, אז תמיד הם יכלו לדעת לקרוא?

ויזוקל

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
גם אלו שנראים ״לכאורה״ בתפקוד נמוך מפתיעים לעיתים ומראים יכולות שלא היינו מדמיינים שקיימים אצלם. בגלל המורכבות הרמה של הלקות הזו שנקראת אוטיזם יכול להיות ילד גאון בתחום אחד ולא מסוגל לתפקד בתחומים רבים אחרים.
וכן - הרבה ילדים מצליחים ללמוד לקרוא לבד אך בגלל הלקות הם למעשה לא עושים במיומנות זו שימוש תיפקודי בחיי היומיום, אבל גם אצל יעל לא כולם יודעים לכתוב בעזרת מקלדת, היא בשיטתה ובסבלנות מלמדת אותם את מיקום האותיות במקלדת וגם קצת מילים וממש מהר הם רצים הלאה ומפתיעים!
ילד אחד - בן יחיד עם ארבע אחיות כתב ש״זה קשה להיות בן יחיד אוטיסט״!
יעל כהן ממש מומלצת, כיום מלמדים את השיטה שלה במכללות (נראה לי בסמינר הקיבוצים) והיא מכשירה מטפלים ומטפלות בשיטה שלה. זו לא שיטה ללימוד קריאה וכתיבה אלא נקראת ״הבעה באמצעות הקלדה״.
בהצלחה!

ויזוקל

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
אגב - ראו בגוגל על לי גיא רון - זה מרתק! ואם יש לך גישה ליוטיוב נסו את ״ נשים ואוטיזם אלוט״ - מפתיע!

נעמה93

משתמש מקצוען
עריכה והפקת סרטים
אני מחנכת לילדים עם אוטיזם בתפקוד שנקרא לכאורה נמוך (לא כולם גמולים לא כולם וורבלים).
אנחנו מלמדים קריאה וכתיבה דרך הקלדה בשיטה שנקראת את"ה של עדן שחק.
בשונה מהשיטה של יעל זו שיטה לימודית לכל דבר והיא פשוט מדהימה.
ילדים שלא הצליח לקלוט אפילו אות אחת(!) במשך שנה ויותר מקלידים משפטים שלמים מעצמם תוך כמה חודשים פשוט מדהים...

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  17  פעמים

לוח מודעות

למעלה