תעלומת האחות האבודה...

yochi000

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
קרוב משפחה שלי גילה במפתיע במשרד הפנים (ובדקנו אח"כ באגרון) שבתעודת הזהות שלו רשומה כביכול 'אחות' נוספת, שהוא לא יודע על קיומה. יש לציין שאותו אחד הוא הבכור, והוא יודע בדיוק מי נולד אחריו...
מה גם שאותה 'אחות' גרה במדינה אחרת, ונושאת שם חריג לחלוטין מאופי המשפחה
ויותר מכך: והיא בת לאב אחר לגמרי ממגזר שונה לחלוטין.
ההורים שלו לא מנישואים שניים, ולא נולדו עוד ילדים פרט לאלו שהוא מכיר ויודע. אז איך צצה פתאום אחות נוספת?

אותו קרוב משפחה הוא אדם בגיל בינוני (60)
האם יש סיכוי שבאותם שנים היו טעויות ברישום במשרד הפנים או שיש פה מה לחקור?

שלס

משתמש מקצוען
כבר כתבו פה בעבר על משפחה שהורידו להם שידוכים כל הזמן, עד שהתברר שבאגרון מופיע להם אחים עם שם ערבי...

שולה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אגרון... והטעויות המגוחכות שלו.
כבר ספר לי אדם אשכנזי, שבהגיע השידוכים של ביתו הבכורה הוא קיבל ד"ש משדכן שמשפחת המוצע בדקה באגרון וראתה כי רשום שם שהוא נשוי לאישה ממוצא תימני ומה בעצם קורה פה, כשידוע שהוא נשוי לאישה אחרת?!

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
1. היו טעויות

2. באגרון, האחים ואחיות של כל אחד נרשמים לפי זיהוי ת"ז אב או ת"ז אם.

כלומר: כל מי שמספר הזהות של אבא או אמא שלו, זהה למספר הזהות של אבא או אמא שלי, יירשם כאחי.

מספיק שלאותה פלונית הקלידו מספר ת"ז של האב/אם שגוי, כדי להפוך אותה ל'אחות' שלהם ברישומים.
(יצא לי לפגוש מקרה הפוך, שמישהו לא רשום כאח של אחיו, משום שמספר זהות ההורה שגוי).

אפשר לבדוק בכרטיס של אותה פלונית-החשודה-כאחות, לפי אבא שלה > ילדיו האחרים > אמא שלהם > מספר הזהות שלה. אם הוא דומה בספרות למספר הזהות של אמו של הקרוב שלכם, כנראה זו הסיבה.

3. אין חשש לממזרות... אפשר להרגע.

טיפ טיפה

משתמש פעיל
יש לי שכנה שאחת הבנות שלה רשומה "לא פעילה"... ד' ישמור! ילדה קטנה... נראה מה יהיה כשתגיע לשידוכים...

yochi000

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
הזוי
הכי הזוי זה שאותו אחד הלך למשרד הפנים לעשות תעודת זהות חדשה, ושואלים אותו איך קוראים לבעלה של אחותך?
והוא עונה, אין לי אחיות, אנחנו רק אחים.
זאת אומרת שזה לא רק באגרון אלא גם במשרד הפנים.

פלאפונית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
סליחה על הבורות - היכן אפשר לראות את האגרון הנל' ?

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
נשמע מדינת עולם שלישי...

מרשמלו

מנהלת איש את רעהו מנהלת פורום נשים
מנהל
מנוי פרימיום
אני מצאתי שיש באגרון שכבת גיל בעיתית.
כל אחר רשום אצל הורים אחרים, זה נראה ממש כמו החלפות...
(בשכבה של גילאי 26)

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
לגבי משרד הפנים, רשום שם שאני מתגוררת בחו"ל כבר 3 שנים, מפליא שבפעם האחרונה שיצאתי לחו"ל היתה לפני 9 שנים, למרות שהתעקשתי שילדיי נולדו בארץ, אני עבדתי פה ושילמתי ביטוח לאומי והכל, אני חייבת לבוא להוכיח שאני בארץ...
מדינת עולם שלישית או לא, הרי לכם...

משה מנחם

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה תורנית
ואילו אי מכיר מישהי שרשומה פעמיים! כשבאחת היא רשומה כ'לא פעילה'

שביעית

משתמש סופר מקצוען
אחיינית שלי ישבה עם חברה, זוג נערות משועממות. הן ישבו ו'בדקו' באגרון אנשים שהן מכירות וכחלק מסבב החקירות החברה בדקה את משפחתה וגילתה שבטעות רשומה שם עוד אחות שלא קיימת, עם תאריך הלידה המדוייק שלה עצמה.
מצחיק, לא?

אז זהו, שלא.
ברור כואב עם ההורים העלה זוג תאומות שאחת מהן נולדה חולה ונפטרה כמה ימים אחרי הלידה וזיכרונה נשמר בסוד, הוסתר אפילו מהמשפחה הקרובה.

אז אפשר לתלות הכל בטעויות, והן אכן קיימות. אבל כדאי לבדוק לפני ששוללים הכל בהנף יד מזלזל. כבר היו סיפורים ודברים מעולם ואולי אכן קיימת אחות מבוגרת מאב אחר אי שם בעולם. זה לא כזה הזוי...

משה מנחם

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה תורנית
נכתב ע"י שביעית;n5075596:
אז אפשר לתלות הכל בטעויות, והן אכן קיימות. אבל כדאי לבדוק לפני ששוללים הכל בהנף יד מזלזל. כבר היו סיפורים ודברים מעולם ואולי אכן קיים אח מבוגר מאב אחר אי שם בעולם. זה לא כזה הזוי...

פותח האשכול דיבר על אחות צעירה

מילולית

משתמש מקצוען
נכתב ע"י רותי קפלר;n5075041:
1. היו טעויות

2. באגרון, האחים ואחיות של כל אחד נרשמים לפי זיהוי ת"ז אב או ת"ז אם.

כלומר: כל מי שמספר הזהות של אבא או אמא שלו, זהה למספר הזהות של אבא או אמא שלי, יירשם כאחי.

מספיק שלאותה פלונית הקלידו מספר ת"ז של האב/אם שגוי, כדי להפוך אותה ל'אחות' שלהם ברישומים.
(יצא לי לפגוש מקרה הפוך, שמישהו לא רשום כאח של אחיו, משום שמספר זהות ההורה שגוי).

אפשר לבדוק בכרטיס של אותה פלונית-החשודה-כאחות, לפי אבא שלה > ילדיו האחרים > אמא שלהם > מספר הזהות שלה. אם הוא דומה בספרות למספר הזהות של אמו של הקרוב שלכם, כנראה זו הסיבה.

3. אין חשש לממזרות... אפשר להרגע.

תכל'ס זה יכול רעיון להיות בשבילך לסיפור חדש... :)

yochi000

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
נכתב ע"י אבירות;n5075600:
פותח האשכול דיבר על אחות צעירה

אכן, האחות צעירה בכמה שנים
והכי הזוי, שארץ הולדתה הוא ארה"ב
ואותו קרוב משפחה נולד וגדל בארץ הוא לא זוכר שאמא שלו פעם הייתה בחו"ל...
אם היה את מי לשאול, זה היה טוב, אבל שני ההורים כבר לא בחיים.

שלס

משתמש מקצוען
צריך לזכור שפעם כל המידע היה בניירת, ואי שם בשנות השמונים הקלידו הכל למחשב. מסתבר שהיו הרבה טעויות תוך כדי עבודה.

4 לא ידעתים

משתמש רשום
יש מלא טעויות במשרד הפנים.
לאמא שלי נאבדה תעודת הזהות וכשהיא הלכה להוציא תעודת זהות חדשה שאלו אותה שאלות זיהוי שאחת מהן היתה "איך קוראים לאבא שלך" והתברר שסבא שלי בכלל רשום בשם אחר.
החלק הכי מצחיק הוא שהפקידה לא שינתה את הרישומים אבל היא "הסכימה" להוסיף את השם שאמא שלי אמרה.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה