חגים תעזרו לי עם הטורטיות, טוב?

שמנת מתוקה

משתמש פעיל
פעם ראשונה שקניתי,
ראיתי שכולם פה מתלהבים מהן.
חיפשתי קצת הוראות ורעיונות לביצוע, והכל נשמע ממש טעים וטוב אבל כתוב בכתב סתרים....

תעזרו לי?
רוצה מילוי בשרי, נניח קוביות חזה עוף - עם מה ואיך?
הטורטיות צריכות טיגון או אפיה? כמה זמן?
איך מקפלים אותן? שלא יפתח וינזל החוצה?
נשמר במקרר?
בחג, מחממים על הפלטה, מכוסה או גלוי?

בקיצור, תעזרו לי שיצא טוב ולא אתאכזב... טוב????????????????

תודה רבה
 

ראש צוות

משתמש סופר מקצוען
מכינה קוביות חזה עם בצל ותיבול שבא לך.

מגלגלת בתוך טורטיות (לא לא מקפלת בצדדים. צריך להיזהר בהגשה שלא יפול).

יכולה למרוח ביצה ופירורי לחם ולאפות ללא כיסוי עד שנהיה קצת קריספי.
או לטגן במחבת.

כשזה טרי הכל מעולה.
כשזה לשבת בבוקר, אני מניחה בשישי עם מרווחים בינהם (זה מונע התרטבות) ואופה, ומחממת על הפלטה מכוסה בשבת.

יש שמגלגלים בשבת בבוקר ושמים על הפלטה (בלי טיגון או אפיה), לא זוכרת אם יצא לי לנסות.
 

זזזזז

משתמש פעיל
משהו מוצלח שראיתי -
למלא בבשר בקר טחון - לאחר אידוי ובישול עם שום, בצל ותבלינים.
לגלגל ולהדביק עם רוטב צ'ילי.
למרוח ביצה ופרורי לחם מעל
ולאפות בתנור.
להגיש עם רוטב צ'ילי או רוטב פטריות
 

963SHIRA

משתמש פעיל
אני הכנתי לחג אגיש בעז"ה בליל החג.
טיגנתי בצל עם קוביות חזה עוף ופטריות.
תיבלתי במלח, פלפל שחור, גריל עוף, פפריקה, כמון, מעט כורכום.
מילאתי כל טורטיה קיפלתי בצדדים וגילגלתי.
מרחתי ביצה טבלתי בפירורי לחם.
בהמשך היום אטגן.
בהגשה חוצה לחצי באלכסון ומעטרת ברוטב צילי.

טעים מאוד בהצלחה!
 

תודה לך ה’

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
נקודה חשובה שלא כתבו כאן...
לפני שממלאים את הטורטיה, מחממים על מחבת חם על מנת שהטורטיה תתרכך ולא תיקרע כשמגלגלים.
 

963SHIRA

משתמש פעיל
האמת אין לי חברה קבועה
לפי מה שיש בחנות ומתאים בהכשר...
הפעם קניתי מ"יש" כתוב בצד לירון קרביץ בהכשר הרב לנדאו.
 

מתכנתת - בהתהוות...

משתמש פעיל
אני מטגנת בצל עם שום כתוש.
מוסיפה בשר טחון ומפרקת שלא ישארו גושים עד שכמעט מלבין.
מתבלת במלח, פלפל, פפריקה, סילאן, גריל בשר אבקת מרק עוף.
כשמתקרר מוסיפה 2-3 בייצים(כדי שהעיסה תידבק ביחד ולא תיפול מהצדדים)
מערבבת בצלחת קמח עם מים - יוצא מרקם של דבק סמיך,
מגלגלת את הטורטיות (לא סוגרת מהצדדים)
בנקודה של הסיום של הגלגול של הטורטיה, מדביקה את הקצוות עם הדבק מהקמח והמים.
מברישה בביצה ופירורי לחם, מטגנת, וסופגת בנייר סופג.
כשמחממים לשבת או חג,
מחממים בתבנית לא מכוסה, עם כמה שכבות של נייר סופג בין הטורטיות.
בתאבון.
 

אמא גאה

משתמש מקצוען
יוצרי ai
נקודה חשובה שלא כתבו כאן...
לפני שממלאים את הטורטיה, מחממים על מחבת חם על מנת שהטורטיה תתרכך ולא תיקרע כשמגלגלים.
כשפותחים את החבילה זה תמיד גמיש ואין צורך לחמם. אחרי שעבר קירור יש צורך לחמם על מנת להחזיר את הגמישות שאבדה...
 

רינהרינה

משתמש מקצוען
משהו מוצלח שראיתי -
למלא בבשר בקר טחון - לאחר אידוי ובישול עם שום, בצל ותבלינים.
לגלגל ולהדביק עם רוטב צ'ילי.
למרוח ביצה ופרורי לחם מעל
ולאפות בתנור.
להגיש עם רוטב צ'ילי או רוטב פטריות
מתאים עם רוטב פטריות חם כמנה ראשונה?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  101  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה