תמר

תפנית בעלילה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתמי אור בצורת כבשים מסתננים דרך הצורות שבמובייל ומפזזים על התקרה. צלילים רכים משתפכים בחדר. תמר נמה את שנתה בשלווה.

תמר לומדת לזחול. סביבה צעצועי פרווה רכים.

תמר עולה לכתה א'. ילקוט ניקי מאובזר על כתפיה. אמא נותנת לה נשיקה ושוקולד עטוף בצלופן.

תמר מוקפת חברות. תמיד כיף לשחק בצעצועים עם ריח של מזוודות שביקרו בבטן של מטוס.

תמר יושבת ללמוד למבחן מסכם עם רעות. רעות בחורה מדהימה ומעניינת. לתמר יש הרבה חברות - ללמוד איתן, ללכת איתן למקומות, להלוות מהן דברים. משהו קטן יושב לה על הלב. בגודל גולה. המשהו הזה גדל לאט ובהתמדה. המשהו הזה גדל כל יום קצת. הוא מקבל צורה של תוכי בודד בכלוב צפוף שיושב שם ולא עף. היא לא מסוגלת באמת להוציא את מה שיושב לה על הלב. הכל תמיד טוב וורוד.

יום אחד אמא של תמר חוצה את הכביש ויוצאת מכלל פעולה. אבא מפסיק לארוז מזוודות ולנסוע לחו"ל ומתמסר לאמא. ומאז- מאז לתמר טוב. היא הולכת וקונה בגדים חדשים ותכשיט מדהים במחיר מעורר השתאות. היא מזמינה תזמורת. היא מקשטת את הבית בבלונים. היא ממציאה על המקום תכנית אילתור ומזמינה את כ- - -ל החברות. היא רוקדת כמו שלא רקדה מימיה.
ואז מגיע אמבולנס ודוחפים אותה מיד לתוך אלונקה.

ורעות לא נותנת לזעזוע לשתק אותה. היא מרגיעה את הציפור המבוהלת שמשתוללת בתוך הכלוב. היא מלטפת ומקשיבה לציוציה עד שהיא כבר לא בודדה. ויום אחד פורשת הציפור כנפיים ועפה מהכלוב.

משויטט

משתמש מקצוען
זה יפה מאוד למרות שלא הבנתי כלום.
אין לי מושג איך דבר כזה קורה.

תפנית בעלילה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
נכתב ע"י משויטט;n5074939:
זה יפה מאוד למרות שלא הבנתי כלום.
אין לי מושג איך דבר כזה קורה.

איך קורה מה, שמישהו מאבד שפיות? (הדחקה,הפנמה, טריגר מסוים והתפרצות )

אלישקף

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
יפה מאד אבל מה היה לנו פה?

תפנית בעלילה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
נכתב ע"י אלישקף;n5075006:
יפה מאד אבל מה היה לנו פה?

זה מסובך כמו הנפש של תמר.
אני אנסה להסביר: החיים של תמר טובים.לפחות כלפי חוץ. משהו בלתי נראה לעין מתפתח אצלה עמוק בפנים. היא מתכחשת ומדחיקה. יום אחד היא מאבדת את אמא שלה ובמקום שתגיב כמו שאנחנו מצפים היא עושה בדיוק ההפך- היא במצב רוח מרומם שלא תואם את הזמן והמקום. כמובן שמאשפזים אותה בגלל זה. רעות החברה המדהימה שלה שומרת לה אמונים בשעותיה הקשות. (אני מרגישה שהרסתי את הסיפור... )

אלישקף

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
נכתב ע"י בב;n5075027:
אני אנסה להסביר: החיים של תמר טובים.לפחות כלפי חוץ. משהו בלתי נראה לעין מתפתח אצלה עמוק בפנים. היא מתכחשת ומדחיקה. יום אחד היא מאבדת את אמא שלה ובמקום שתגיב כמו שאנחנו מצפים היא עושה בדיוק ההפך- היא במצב רוח מרומם שלא תואם את הזמן והמקום. כמובן שמאשפזים אותה בגלל זה. רעות החברה המדהימה שלה שומרת לה אמונים בשעותיה הקשות. (אני מרגישה שהרסתי את הסיפור... )

לא הרסת.... נהינו ממנו אבל ההנאה לא הייתה שלימה כל עוד לא הבנו מה קרה שם. עכשיו נהנים יותר.

שרלוט

משתמש סופר מקצוען
אז ככה [אני שומרת את כל הסיפורים לסוף יום העבודה שלי.. כך אני קוראת בלי לחץ]
נהניתי מהכתיבה, היא מצויינת!
כשקראתי מה שקרה לתמר אחרי מות אמה חשבתי שהיא השתחררה מאמא מלחיצה וכובלת
בהחלט צרם לי כל עניין השחרור הזה עד שהגעתי לקטע של האמבולנס שלוקח את תמר
ואז הבנתי את הפואנטה העצובה.
והעיקר- הסוף השמח.

נריה מגן

משתמש מקצוען
נכתב ע"י בב;n5075027:

אהבתי את הסיפור. הערפל רק מייפה אותו. אבל אני נאלץ להסכים עם המשפט האחרון. סיפור מעורפל יפה כסיפור מעורפל. להסביר אותו זה כמו להסביר בדיחה: לקחת אותה ולהרוס בידים...
אז נס שקראתי לפי הסדר. קודם את הקטע הראשון ורק אחר כך את ההסבר. כך הצלחתי להנות, תודה!

עדיאל

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
נכתב ע"י נריה מגן;n5075561:
אהבתי את הסיפור. הערפל רק מייפה אותו. אבל אני נאלץ להסכים עם המשפט האחרון. סיפור מעורפל יפה כסיפור מעורפל. להסביר אותו זה כמו להסביר בדיחה: לקחת אותה ולהרוס בידים...
אז נס שקראתי לפי הסדר. קודם את הקטע הראשון ורק אחר כך את ההסבר. כך הצלחתי להנות, תודה!

לא.
בדיחה מוצלחת היא לא בדיחה שלא מבינים אותה, היא בדיחה שמבינים אותה בלי להסביר.
אם אף אחד לא הבין את הבדיחה, הבדחן בבעיה חמורה.
אמת שלהסביר לא יועיל אלא יזיק. אבל במקרה שלנו, אפ'חד לא הבין את הבדיחה. וזה אומר שהערפל כאן היה קצת כבד מדי.

אבל הכתיבה נהדרת.

גדי ישראלי

משתמש מקצוען
מסכים עם נריה.
לא נכון לומר שהספור לא הובן. כל אחד מבין אותו בדרכו. ההסבר חילל את קדושתו של הסיפור. אמנם גם אני שמחבב עד מאד 'סיפורי ערפל' [פנס, קבל רעיון לניק], כשקיבלתי תגובות של אי-הבנה, נאלצתי להסביר את הקטע ובכך לסתום את הגולל על איכותו הטבעית של הפוסט.
כל הענין הוא שכל אחד מבין את הסיפור מהעולם שלו. הנה מעלי כתבו שהסיפור נגמר בסוף שמח... לדקותיים הרגשתי כמו האבא של אפריים...

Natan Galant

כתיבה שדגה לך לקוחות, ובכמויות!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
הקטע נפלא, קריא, כתוב בסגנון מסויים ועשיר. המילים מביעות המון! (מקווה להעלות בהמשך טור שלי בסגנון שונה מהרגיל, וקרוב יותר לסגנון כאן)

אודה כי לא הבנתי המסר עד שהסברתם, ואולי שווה לשקול הוספת כמה מילות הסבר או קישור.
הקשר בין משהו שיושב לה על הלב (שלא מוסבר מהו, וזה חלק מהיופי...) ובין חגיגה גדולה כשאבא נפצע, ובין רעות שלא מספיק נוכחת לכל אורך הקטע ופתאום צצה בסופו- קצת חסר. אולי. וזאת דעתי הסובייקטיבית.

תפנית בעלילה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
נכתב ע"י פנס בערפל;n5077553:
הקטע נפלא, קריא, כתוב בסגנון מסויים ועשיר. המילים מביעות המון! (מקווה להעלות בהמשך טור שלי בסגנון שונה מהרגיל, וקרוב יותר לסגנון כאן)

אודה כי לא הבנתי המסר עד שהסברתם, ואולי שווה לשקול הוספת כמה מילות הסבר או קישור.
הקשר בין משהו שיושב לה על הלב (שלא מוסבר מהו, וזה חלק מהיופי...) ובין חגיגה גדולה כשאבא נפצע, ובין רעות שלא מספיק נוכחת לכל אורך הקטע ופתאום צצה בסופו- קצת חסר. אולי. וזאת דעתי הסובייקטיבית.

אצטרך כנראה לערוך את הקטע

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
זה כתוב כמו תקציר לעורכיםלעורכים
הסיפור צריך להיחשף, אבל הוא לא נמצא כאן.

תפנית בעלילה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
תודה על התגובות! למי מכם שכתב לי בפרטי וניסה קצת לרכך את הביקורות הגבתי שם ואכתוב את זה כאן- אני העליתי כדי לקבל חוות דעת אמיתית ולא כדי שימחאו לי כפיים ,שזה נחמד, כמובן, אך לא זאת המטרה (את זה אמאל'ה שלי תעשה או אחותי הנחמדה ). אנשים שאוהבים לקרוא ויודעים לכתוב יכולים לשים את האצבע בצורה אובייקטיבית מה מפריע להם בקטע וזה מקדם . תודה רבה!

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
הבסיס והרעיון מצוין , והכתיבה טובה מאד
ואני כותבת לא רק בשביל להתחנף...

מה שהיה חסר לי כמו שכבר כתבו אחרים זה הקשרים,
קצת יותר הסבר לדברים שקראו,
לא יודעת בדיוק איך להגדיר אבל זה הכיוון,
חסר אולי תיאור סיטואציה בשביל להבין איך הגעת להגדרות מסוימות וזה נשמע כמו שכתב יואל - סוג של תקציר.

Natan Galant

מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י בב;n5078756:
תודה על התגובות! למי מכם שכתב לי בפרטי וניסה קצת לרכך את הביקורות הגבתי שם ואכתוב את זה כאן- אני העליתי כדי לקבל חוות דעת אמיתית ולא כדי שימחאו לי כפיים ,שזה נחמד, כמובן, אך לא זאת המטרה (את זה אמאל'ה שלי תעשה או אחותי הנחמדה ). אנשים שאוהבים לקרוא ויודעים לכתוב יכולים לשים את האצבע בצורה אובייקטיבית מה מפריע להם בקטע וזה מקדם . תודה רבה!
זה תלוי, יש כאלו שמעלים טורים כדי לקבל מחמאות ולא ביקורת אובייקטיבית, ואי אפשר לנחש מה המעלה רוצה, לכן צריך ללכת בין הטיפות.

ואבקש מהקוראים פה לכתוב לי גם ביקורת על הטורים שלי. חד וחלק.

ואגב,
דודה צילה תמיד אמרה שמי שלא יודע לכתוב יכול להיות טבח, וגם מי שלא יודע להיות טבח יכול להיות נגר.
ומי שלא יודע גם את זה - לא שווה כלום. אבל זו רק דודה צילה, אז אין צורך להתרגש. קלאפטע שכמוה!...

תפנית בעלילה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
נכתב ע"י פנס בערפל;n5078926:
זה תלוי, יש כאלו שמעלים טורים כדי לקבל מחמאות ולא ביקורת אובייקטיבית, ואי אפשר לנחש מה המעלה רוצה, לכן צריך ללכת בין הטיפות.

ואבקש מהקוראים פה לכתוב לי גם ביקורת על הטורים שלי. חד וחלק.

ואגב,
דודה צילה תמיד אמרה שמי שלא יודע לכתוב יכול להיות טבח, וגם מי שלא יודע להיות טבח יכול להיות נגר.
ומי שלא יודע גם את זה - לא שווה כלום. אבל זו רק דודה צילה, אז אין צורך להתרגש. קלאפטע שכמוה!...

אני אוהבת את דודה צילה!

Natan Galant

מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י בב;n5078959:
אני אוהבת את דודה צילה!
היא תמיד אמרה שאיפשהו יש אחד כזה בעולם?

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  10  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה