תלות רגשית

מצב
הנושא נעול.

Efratush

משתמש צעיר
יש לי כמה שאלות על הנושא, כי אני צריכה להעמיק בו לצורך מסוים.
קודם כל זה הקטע שמצאתי שמסביר את הבעיה:

"תלות רגשית היא תופעה קיימת ומוכרת. היא תלויה בדרך כלל באופי של בני האדם. התופעה הזו קיימת בכל מקום: בישיבות, באולפנות, בתיכונים, בצבא, באוניברסיטה, בין בנים לבנים, בין בנות לבנות, ובין שני המינים. האדם ה´נתלה´ הוא בדרך כלל או בעל רגש חזק שאוהב חוויות מסעירות, או בעל רצון חזק לתת ולהשפיע. יכול להיות גם אדם שחסרה לו אהבה בילדותו. הוא רוצה קשר מאוד חזק, שיתפוס את כל כולו. אבל ´בעומק´, האמת היא שהוא רוצה מישהו שיהפוך אותו למוקד המרכזי בחייו. ה´נתלה´ חושב שהוא רוצה לאהוב את השני, אבל בעצם הוא רוצה הרבה יותר שהשני יאהב אותו. זה צורך קיומי בשבילו. לכן הוא סובב כל הזמן מסביב לזה, מחפש אישורים לזה שהוא באמת מספיק חשוב בשביל השני.
הטיפוס ה´תלותי´ רוצה להיתלות במישהו שנראה לו מושלם, הוא רוצה יחס ממישהו כריזמטי. כשמישהו נראה טוב חיצונית, בין אם זה מבחינת המראה ובין אם זה מבחינת ההתנהגות – הוא מושך אליו את הטיפוסים ה´תלותיים´ כמו מגנט.
לכל בנאדם יש חסרונות. יש טיפוסים כעסנים, קמצנים, תאוותנים, רכלנים, פגיעים, חוצפנים, וכולי. האופי של כל אחד נקבע ברגע היצירה שלו. אי אפשר לשנות אותו. העבודה שלנו היא להשתמש בבחירה החופשית ולהפנות את הכוחות שנבראנו אִתם, לאפיקים הנכונים.
התלות צריכה להיות מופנית לקב"ה, הוא באמת מושלם מכל הבחינות, בלי דמיונות.
והוא גם באמת חושב עלינו כל הזמן. כל אחד הוא עולם מלא בשבילו.
מכיוון שאתה רוצה להיות במרכז חייו של מישהו אחר, אתה מאבד את כל העצמיות שלך, אתה חי כל הזמן סביב משהו לא מציאותי, שלא יכול להתממש, אתה מתמלא עוד ועוד אכזבות..."

יש לי מספר שאלות, שאני אשמח שתענו לי מניסיון אישי או מהכרות קרובה עם הנושא.
האם אנשים חיים כל הזמן עם התכונה הזו, זאת אומרת מפתחים את זה מגיל קטן וכל פעם 'נתלים' על אדם שונה? או רק בתקופת ההתבגרות או משהו כזה?
זה נשאר עד גיל מבוגר או שזה חולף מתישהו בגיל הנעורים? (בדר"כ)
בסופו של דבר איך אנשים יוצאים מזה ומתגברים על זה בפועל?
האם זה צורך טיפול פסיכולוגי או שזה בעיה שגרתית וחולפת?

אני צריכה כמה שיותר מידע, מכמה כיווני מחשבה, אז אשמח שתגיבו.

OR_Design

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
פרסום וקופי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
יוצרי ai
זה ממש תלוי. בעיקר באופי.
כמו שרשמת כאן יש כל מיני גורמים של תלות ריגשית,
לדעתי - אם זה קים אצל בנאדם זה הולך איתו לכל החיים,
אבל כמובן שבהרבה פחות, למשל בין ילדה - נערה ואח"כ אישה זה בהדרגה פחות בהתאם לעבודה עצמית.

אלא אם כן - יכול להיות שטיפול פסיכולוגי יעזור.
אני יודעת על מקרים שזה נבע מבעיות רגשיות בילדות,
מצורך ל"תלות" בדמות מבוגרת יותר, יש כאלה שחיפשו דמות של "אב" שהיה חסר להם,
יש דמות של אם, ולא חסר.
לדעתי יש תלות רגשית שהיא בגדר הנורמל, אבל אם לא שמים לב זה הופך להיות להיות חולני ו -
בדיוק כמו שרשמת : הוא סובב כל הזמן מסביב לזה.
לרוב - זה מגיע למצב הזה.

אני חושבת שאפשר למנוע כמה שיותר את המצב הזה מילדות, מלתת לילד ביטחון עצמי, להחמיא כמה שיותר, לתת המון אהבה, לשדר שהוא הכי מוצלח כמו שהוא,
קשה מאד מאד לשנות דימוי עצמי בנער מתבגר, זה כבר עבודה הרבה יותר קשה ולעיתים כמעט בלתי אפשרית.

Efratush

משתמש צעיר
נכתב ע"י רררר;1713490:
היה פעם אשכול ארוך בנושא. תעשי חיפוש עם המילה "תסבוך" על הטיותיה השונות

העלית לי חיוך.
קראתי אותו דווקא, בהתחלה הוא היה עוד איכשהו לעניין אבל אחר כך...

חכם אחד

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
עריכה תורנית
מופיע בעיקר בגיל ההתבגרות.
עפ"י רוב חולף מעצמו (אחרי אכזבות).
אמנם התקופה לא קלה בכלל בכלל.

שמול

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מתוך נסיון מחבר שהיה לו תלות עלי, זה עובר אחרי החתונה !

נכתב ע"י Efratush;1713357:
יש לי כמה שאלות על הנושא, כי אני צריכה להעמיק בו לצורך מסוים.
קודם כל זה הקטע שמצאתי שמסביר את הבעיה:

"תלות רגשית היא תופעה קיימת ומוכרת. היא תלויה בדרך כלל באופי של בני האדם. התופעה הזו קיימת בכל מקום: בישיבות, באולפנות, בתיכונים, בצבא, באוניברסיטה, בין בנים לבנים, בין בנות לבנות, ובין שני המינים. האדם ה´נתלה´ הוא בדרך כלל או בעל רגש חזק שאוהב חוויות מסעירות, או בעל רצון חזק לתת ולהשפיע. יכול להיות גם אדם שחסרה לו אהבה בילדותו. הוא רוצה קשר מאוד חזק, שיתפוס את כל כולו. אבל ´בעומק´, האמת היא שהוא רוצה מישהו שיהפוך אותו למוקד המרכזי בחייו. ה´נתלה´ חושב שהוא רוצה לאהוב את השני, אבל בעצם הוא רוצה הרבה יותר שהשני יאהב אותו. זה צורך קיומי בשבילו. לכן הוא סובב כל הזמן מסביב לזה, מחפש אישורים לזה שהוא באמת מספיק חשוב בשביל השני.
הטיפוס ה´תלותי´ רוצה להיתלות במישהו שנראה לו מושלם, הוא רוצה יחס ממישהו כריזמטי. כשמישהו נראה טוב חיצונית, בין אם זה מבחינת המראה ובין אם זה מבחינת ההתנהגות – הוא מושך אליו את הטיפוסים ה´תלותיים´ כמו מגנט.
לכל בנאדם יש חסרונות. יש טיפוסים כעסנים, קמצנים, תאוותנים, רכלנים, פגיעים, חוצפנים, וכולי. האופי של כל אחד נקבע ברגע היצירה שלו. אי אפשר לשנות אותו. העבודה שלנו היא להשתמש בבחירה החופשית ולהפנות את הכוחות שנבראנו אִתם, לאפיקים הנכונים.
התלות צריכה להיות מופנית לקב"ה, הוא באמת מושלם מכל הבחינות, בלי דמיונות.
והוא גם באמת חושב עלינו כל הזמן. כל אחד הוא עולם מלא בשבילו.
מכיוון שאתה רוצה להיות במרכז חייו של מישהו אחר, אתה מאבד את כל העצמיות שלך, אתה חי כל הזמן סביב משהו לא מציאותי, שלא יכול להתממש, אתה מתמלא עוד ועוד אכזבות..."

יש לי מספר שאלות, שאני אשמח שתענו לי מניסיון אישי או מהכרות קרובה עם הנושא.
האם אנשים חיים כל הזמן עם התכונה הזו, זאת אומרת מפתחים את זה מגיל קטן וכל פעם 'נתלים' על אדם שונה? או רק בתקופת ההתבגרות או משהו כזה?

אני צריכה כמה שיותר מידע, מכמה כיווני מחשבה, אז אשמח שתגיבו.

Efratush

משתמש צעיר
נכתב ע"י שמול;1713512:

זה אחד מכיווני המחשבה שרציתי, מה גם הצד השני מרגיש בעניין, יש לי תחושה שאף פעם לא חושבים על זה.
תוכל אולי לשתף קצת?
אפשר גם בפרטי.

OR_Design

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
פרסום וקופי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
יוצרי ai
נכתב ע"י שמול;1713512:

או שהוא הפך לתלותי לאשתו.
אני מכירה כמה שהתלות נשארה כי זה האופי, אבל התחלפה הדמות שהם נתלים בה.

רותי12

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
כמורה בתיכון יש לי ניסיון בזה. של תלמידות ש"נתלות" במורה או תלמידה בתלמידה אחרת
זה מאד קורה בגיל ההתבגרות ואחר כך מתמתן. יכול לקרות מהבעיות שהוזכרו למעלה ויכול לעבור מעצמו מצד התלוי ואז בדרך כלל זה מעבר חד. וכואב. כמו שהתלות היתה עוצמתית כך הניתוק יהיה קיצוני וקשה.
עוד באישי.

הגיג

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
ויש גם את יוצרי התלות. עוד נקודה למחשבה.
אם זה לכתיבה וק"ו למעשה תחינתי - השתמשו בידע מ ק צ ו ע י...

לאה ולדמן

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
כמו בכל דבר, לכל מטבע יש שני צדדים
הנתלה נתלה בתולה
והתולה נתלה בנתלה
בדיוק כמו שתניחו שני קרשים בצורה אלכסונית, כל אחד מחזיק את השני
הנתלה נתלה בתחושת הבטחון של השענות על עץ גבוה וחזק
והתולה נתלה בתחושת הבטחון שמוצא בו הנתלה, תחושת הכח והאמון המלא

ממילא, הבעיה הינה דו צדדית
והרבה פעמים רואים שכאשר ה"קטן" מנסה לגדול ל"גדול" קשה לאפשר זאת.

אני לא חושבת שזה יכול לעבור מעצמו
מדובר בד"כ בחסר עמוק מאד
גם כאשר מתחתנים והתלות עוברת לבן הזוג, גם בבן זוג אסור לפתח תלות מוגזמת. בנ"א צריך ללמוד לעמוד עם שתי רגליים על הקרקע, ויחד עם זאת לשאוב כח מסביבתו אך לא להפיל את עצמו על סביבתו.
גם התלות ברבש"ע, לענ"ד, הקב"ה אף פעם לא שולח כוחות ישירות, הוא שולח את הכוחות בנו פנימה, ואנו מוצאים את הכוחות ע"י השענות על חלק אלוק ממעל הטבוע בנו פנימה

כל זה כשמדובר בבנ"א מבוגר

דרך התהוותו של אדם נעשית בשלבים, בתחילה הילד נמצא ממש בתוך גופה של אמו, תלוי בה כל כולו, ניזון ממה שהיא נזונה ונמצא איתה בכל מקום, לאחר שיוצא לאויר העולם מתחיל שלב של פרידה, הוא עדיין רואה בה חלק ממנו, ניזון ממנה וקרוב אליה מאד, אך יש זמנים שבהם הוא נמצא לבד. בשנה הראשונה זה הזמן שאנו בונים את האמון והבטחון שלנו בעולם. בשנה זו אין כזה דבר פינוק. וכמה שיותר על הידיים וקרוב לאמא לא מזיק (כמובן שלא 24 שעות כי אחרי הכל גם לאמא יש חיים וזה לטובתו של הילד) לאחר תום השנה הראשונה זה הזמן להתחיל ללמד אותו לעצמאות, כמובן כפי גילו
ככל שהילד גדל הוא עובר תהליך של התהוות אישיות עצמית.
השכל מתבשל ו"יש לילד רצונות" וחובה לתת להם מקום. יחד עם גבולות. הגבולות הם חלק מתהליך יצירת הבטחון.
ילד אמור לראות את הוריו כאילו הם גדולים ממנו פי עשר, כאילו האמא היא עגול הגדול ממנו פי 10 והאבא הוא משולש הגדול ממנו פי 10 (עיגול רכות אמהיות, חינוך עקיף משולש, זה חינוך ישיר ויותר נוקשה) הוא אמור לראות אותם כחזקים. יודעים. משרי בטחון ומגנים.
כאשר הוא מגיע לגיל ההתבגרות הוא אמור לעמוד מולם כאדם בוגר מול אדם בוגר, אם כי עדיין במרחק, הוא עדיין לומד את גבולותיו ואת ה"אני" שלו
וכשהוא כבר ממש בוגר, הוא כבר אדם מול אדם, בוגר מול בוגר ובקרבה.
ועם הגיל הוא נעשה בעצמו מבוגר בעל בטחון ומגן בעצמו על עצמו ובעז"ה בהמשך גם על הדור שאחריו.

כאשר שלבי הבטחון חסרים, הנער או המתבגר גדלים חיצונית, והעולם מצפה מהם להתנהג בהתאם לרמתם, אך בתוך תום עדיין שוכן תינוק או פעוט החסרים לחמימות אימהית. לבטחון. להגנה. העולם גדול עליהם. והם בבפנים מרגישים קטנים. ואז מחפשים את אותה דמות מושלמת וכאן נכנסת לתמונה חברה או מורה, חבר או שכן, הם רואים בהם דמות מושלמת משרת בטחןו ורוגע ונשאבים אליה. מכיון שמדובר בדמות חיצונית החסר אף פעם לא מקבל מקום ומעבר לזה, יש שלב מסויים בו לא עוזר שום דבר חיצוני והמתבגר ולאחמ"כ כמבוגר חייב ללמוד להשלים לעצמו בעצמו את החסר, להיות ההורה של עצמו. ולהשרות בטחןו והגנה לילד ששוכן בתוכם. אך כיון שהם לא יודעים זאת, מצפים להשלים החסר כל הזמן מדמות חיצונית וכבר עברו את השלב הזה, ומדובר בבור בלי תחתית. רק אדם לעצמו יכול לשים את התחתית. רק אדם לעצמו יכול להשלים באמת את החסר. ואפילו לא בן הזוג שלהם.
מה שכן יכולה הסביבה (וזה מה שקורה בטיפול) זה ליצור אקלים המאפשר שינוי, לעזור לו כדי לעזור לעצמו. ושוב, אף אחד לא יכול לעשות במקומו את העבודה. הוא יכול לבחור לעזור לעצמו ולהשתמש במשאבים שהסביבה מעניקה לו.
והיה אם מצליח זוכה להגיע לרמת הבנה, רגישות ועומק שאין שניים לה, רמה כזו שרק מי שעבר בחייו קושי וצלח לו יכול להגיע.

בעניינים - אסתי צין

בעלת עיתון בעניינים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
היה לי חבר בישיבה שחקר את הנושא ואף הצביע לי בזמנו שלושה זוגות כאלה
שהיו בישיבה. זו תופעה מצויה לצערינו בעולם הישיבות אמנם כאשר מטפלים בבעיה אז אין זה מצער כלל (סלחו לי על חוסר הסדר אני פשוט זורק מה שאני זוכר).
אבל הבעיה שבישיבות לא כ"כ מטפלים והקטע הוא שכ"כ קל לגלות את מקרי התלות(למי שמודע לנושא אפי' בשטחיות) זה כ"כ שקוף שפתאום בחור רוצה להיות חברותא של אותו בחור בשלושת סדרי היום בישיבה ועוד שהוא יושב לידו באוכל ושורץ אצלו כל היום בחדר ועוד יותר מדהים שהתלוי מסוגל פתאום לקום מוקדם שחרית ולבוא מוקדם לסדרים ועוד הרבה שינויים שנראים כעליה רוחנית ובעצם אין לזה שום משמעות כי הכל כי להמצא בסביבת אותו בחור. זה פשוט מדהים שאותו חבר שלי שחקר את הנושא היה בעצם חוזה מראש דברים על זוגות כאלה והוא ברוב המקרים צדק .
1. הרב ש"ך אמר פעם על מקרא של תלות שהפתרון הוא נתק מוחלט ופתאומי מבלי להסביר כגון מעבר ישיבה וכד'
שהרי זה ברור שאין הכוונה שהשניים יתכננו יחד את הניתוק כי לא יהיה לזה שום משמעות
אבל אחד מהדרכים זה פשוט לקחת את הבחור לצד וזה בתנאי שהתיסבוך עדיין לא עמוק ופשוט להוכיח לו (וזה אפשר להוכיח בקלי קלות) שהוא נמצא בתוך תיסבוך שמחמיר מיום ליום וע"פ רוב אם הוא סגנון שמקבל הוא יזרום ואז כמובן נתק מוחלט.
2. אני ראיתי כאלה שמחליפים זוגות כלומר כל תקופה(שנה) מישהו אחר
3. עוד דבר הבנתי שהבחור ממש נכנס לראש שלו והוא חושב כמוהו מחקה אותו אבל ברגע שמישהו יקלוט שהוא מחכה את החבר הוא יעשה הכל ואפי יסתכסך איתו או ילכלך על החבר רק כדי שהחברות בנייהם לא תתערער ע"י מישהו אחר ושלא "יגלו" אותם .
4. הרב אבר מ"אור ישראל" הוא מספר 1 בסיפורים האלו ויודע לטפל ולאבחן.
5. עוד שמעתי שמיעצים לא לערב יותר מדי את ההורים זה רק מזיק
מצוה גדולה לעזור לבחור שנקלע למצב בלתי נעים כזה אבל צריך הרבה מחשבה כיצד לעשות זאת באופן מועיל אפשר רק להזיק כאשר הטיפול אינו מקצועי ומחושב.
בהצלחה!!!:)
(שוב סליחה על חוסר הסדר פשוט כתבתי לפי מה שצף ראשון.:))
-----------
עזרא צין

עובד אלוקים

משתמש צעיר
אשתדל לענות על כל השאלות! נקרא לנתלה א ול"קרבן" ב'
ת. בגיל קטן זה בדרך כלל לא במצב מסוכן, ז.א. ב' נתלה בא' אך דברים אחרים מעניינים יכולים להסיח את דעתו, בגיל ההתבגרות הוא רואה בכל דבר את השני, ללא יכולת להסיח דעתו ממנו, וזה הופך אותו למסכן, יכולות להיות לו מחשבות אובדניות (!!!) במצב שהשני יפנה לו עורף, ולא יתייחס אליו, גם כל מי שיש לו קשר עם ב' "מסומן" ע"י א' (1. כאחד שאפשר להיתלות עליו וההוכחה שהוא מתאים לכך הוא הקשר עם א' 2. כאחד שחייבים להוריד אותו מהקשר שרקם עם ב' על חשבון א' )
ת. לדעתי זה לא חולף לעולם, אך כן אחרי החתונה, הטרדות וריחוק המקום בין א' לב' מחלישה לאט לאט את התלות עד שכעבור שנה+ היא תיפסק לגמרי, ובדרך כלל אחרי חתונה לא נתלים על מישהו חדש!
ת. כמו שכתבתי אחרי החתונה זה מתפוגג והולך, אך גם אני שמעתי על מישהו שמחתן ילדים והיה לו תלות חזק מאוד על חברו (במצב שהיה מוכן לישון במדרגות הכניסה של החבר כדי לזכות לראותו על הבוקר) אך ידע על הבעיה שלו, ומיגר אותו בכח, הפסיקו בהסכמה לדבר ביניהם לתקופה, וזה עבר!
לצערי, לא נראה לי שיעזור טיפול פסיכולוגי, התלות חזקה יותר מכל טיפול!
התלות היא תכונה רגשית חזקה מאוד, הקיים אצל אלו שצריכים את תשומת הלב ואת החברה בצורה מוגזמת, כמו שיש אנשים ששיפקה לא חריף מספיק בשבילם והם צריכים פלפל חריף כדי להרגיש חריפות בפה, כך הדבר בתלות רגשית, שהם צריכים את מה שכולם צריכים אך במינון גבוה בהרבה, בדרך כלל הנתלים נוטים לבכות הרבה כשכואב, ומאידך נוטים לשמוח בצורה מוגזמת כששמח, זאת אומרת כל מה שקשור לרגש וללב הם צורכים במנה כפולה.
בדרך כלל התלות היא על חבר (הקרבן) שמתאפיין בדברים הבאים:
שתקן ועדין.
אינו חד בלשונו וחלש אופי. (כזה שלא ידחה אותו על הסף ויחשוף את מסכנותו ברבים)
נבהל מתוקפנות ומסחטנות. (הנתלה חזק בדבר הזה, ומריח את החולשה אצל הקורבן)
ממש לא נמצא במרכז העניינים.
יפה תואר.
חש רגשות אשמה וחרטה, (המשמש את הנתלה בדרך לאוצר...)
קראתי סיפור של חיים וולדר, על ילד שהיה לו תלות רגשית על חבר שלו, וזה הגיע למצב קיצוני שהקרבן התחיל להתרחק מהנתלה, עד שהנתלה ביים סיפור כאילו הוא חולה במחלה הנוראה, ועם הסיפור הזה הוא קיבל את כל מה שחפץ, (ואני אוסיף על זה, שיש מקרים שהנתלים היו מוכנים לא רק לביים אלא לעבור באמת... כדי לא להפסיד את התלות שלהם עם השני

לאה ולדמן

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י עובד אלוקים;1713642:
אשתדל לענות על כל השאלות! נקרא לנתלה א ול"קרבן" ב'
ת. בגיל קטן זה בדרך כלל לא במצב מסוכן, ז.א. ב' נתלה בא' אך דברים אחרים מעניינים יכולים להסיח את דעתו, בגיל ההתבגרות הוא רואה בכל דבר את השני, ללא יכולת להסיח דעתו ממנו, וזה הופך אותו למסכן, יכולות להיות לו מחשבות אובדניות (!!!) במצב שהשני יפנה לו עורף, ולא יתייחס אליו, גם כל מי שיש לו קשר עם ב' "מסומן" ע"י א' (1. כאחד שאפשר להיתלות עליו וההוכחה שהוא מתאים לכך הוא הקשר עם א' 2. כאחד שחייבים להוריד אותו מהקשר שרקם עם ב' על חשבון א' )
ת. לדעתי זה לא חולף לעולם, אך כן אחרי החתונה, הטרדות וריחוק המקום (ועוד סיבות...) בין א' לב' מחלישה לאט לאט את התלות עד שכעבור שנה+ היא תיפסק לגמרי, ובדרך כלל אחרי חתונה לא נתלים על מישהו חדש!
ת. כמו שכתבתי אחרי החתונה זה מתפוגג והולך, אך גם אני שמעתי על מישהו שמחתן ילדים והיה לו תלות חזק מאוד על חברו (במצב שהיה מוכן לישון במדרגות הכניסה של החבר כדי לזכות לראותו על הבוקר) אך ידע על הבעיה שלו, ומיגר אותו בכח, הפסיקו בהסכמה לדבר ביניהם לתקופה, וזה עבר!
לצערי, לא נראה לי שיעזור טיפול פסיכולוגי, התלות חזקה יותר מכל טיפול!
התלות היא תכונה רגשית חזקה מאוד, הקיים אצל אלו שצריכים את תשומת הלב ואת החברה בצורה מוגזמת, כמו שיש אנשים ששיפקה לא חריף מספיק בשבילם והם צריכים פלפל חריף כדי להרגיש חריפות בפה, כך הדבר בתלות רגשית, שהם צריכים את מה שכולם צריכים אך במינון גבוה בהרבה, בדרך כלל הנתלים נוטים לבכות הרבה כשכואב, ומאידך נוטים לשמוח בצורה מוגזמת כששמח, זאת אומרת כל מה שקשור לרגש וללב הם צורכים במנה כפולה.
בדרך כלל התלות היא על חבר (הקרבן) שמתאפיין בדברים הבאים:
שתקן ועדין.
יפה תואר.

אני חושבת שאתה מדבר על תלות מסויימת ולא הייתי קוראת לה תלות אלא משהו אחר. ולא זו הבמה להרחיב. ובזה יש הבדל גדול בין בנים לבנות.
מקרים כאלה לפעמים מגיעים אף מחוסר מודעות עמוק בנושא וחוסר הבנה לחומרת העניין.
ולכן במקרה כזה, החתונה בעז"ה אכן עוזרת (במידה ו)הצורך מתמלא במקום ובאופן הנכונים.

לגבי תלות שבד"כ נפוצה אצל בנות יותר מדובר בחסר. וכו' כפי התגובה שלי ובמקרה זה טיפול פסיכולוגי הוא התשובה הכי טובה.

OR_Design

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
פרסום וקופי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
יוצרי ai
ה"קרבן" לשיטתך, הרי הוא מי שנתלים בו-
ממש לא מחייב שהאופי שלו כמו שהגדרת:

שתקן ועדין.
יפה תואר.

יש דווקא בדיוק הפוך, והתלותי הוא זה השתקן והעדין וכו' וכו'.

אם כי לדעתי WALD צודקת ואתה מתכוון למשהו אחר שלפעמים חוסר מודעות לחומרת הדבר היא הבעיה החמורה שמובילה לאן שזה מגיע.
ובהקשר למה שכתבת - דווקא הרבה פעמים ה"קרבן" הוא אחד חזק , שמחפש לגרום למישהו טוב לב ועדין במיוחד שיהיה "תלותי" בו, אבל שוב, גם לדעתי זה ענין של "תלות אחרת" .

ת'כלס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הפקות ואירועים
תלות רגשית ממלאת חסר כלשהו,
(כל השאלות כמעט קשורות לאיזה חסר זה ממלא ובאיזה רמה הוא קיים)

עובד אלוקים

משתמש צעיר
נכתב ע"י wald;1713645:
אני חושבת שאתה מדבר על תלות מסויימת ולא הייתי קוראת לה תלות אלא משהו אחר. ולא זו הבמה להרחיב. ובזה יש הבדל גדול בין בנים לבנות.
מקרים כאלה לפעמים מגיעים אף מחוסר מודעות עמוק בנושא וחוסר הבנה לחומרת העניין.
ולכן במקרה כזה, החתונה בעז"ה אכן עוזרת (במידה ו)הצורך מתמלא במקום ובאופן הנכונים.

לגבי תלות שבד"כ נפוצה אצל בנות יותר מדובר בחסר. וכו' כפי התגובה שלי ובמקרה זה טיפול פסיכולוגי הוא התשובה הכי טובה.

הכוונה שלי הוא על תלות רגשית המוכר ונפוץ מאוד גם אצל בחורים ובני נוער, וגם ילדים קטנים בני חמש ושש, ואני ממש לא מתכוון למשהו אחר, קראתי הרבה (מאוד) בעניין הזה, לדעתי ספרי הרב אהרן פרידמן מקיפים את הנושא מכל צדדיו.
כתבתי אולי בצורה חדה מדי את התסמינים ואת התופעה הזאת

לאה ולדמן

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י עובד אלוקים;1713655:
הכוונה שלי הוא על תלות רגשית המוכר ונפוץ מאוד גם אצל בחורים ובני נוער, וגם ילדים קטנים בני חמש ושש, ואני ממש לא מתכוון למשהו אחר, קראתי הרבה (מאוד) בעניין הזה, לדעתי ספרי הרב אהרן פרידמן מקיפים את הנושא מכל צדדיו.
כתבתי אולי בצורה חדה מדי את התסמינים ואת התופעה הזאת

אז בתלות רגשית ולא בתלות "אחרת"
הנתלה דווקא מחפש דמות גדולה וחזקה וממש לא ביישן ושקט

OR_Design

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
פרסום וקופי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
יוצרי ai
נכתב ע"י wald;1713658:

בדיוק..
מעולם לא ראיתי מצב הפוך,
ונתקלתי בהרבה כאלה.

(אולי יש הבדל בין בנים לבנות? בנים מחפשים חבר ביישן להיתלות בו??)

למה שתלותי יחפש מישהו עדין וביישן?
מה שאתה מתאר זה ממש לצורך ניצול מסוים וערמומי ולא קשור לתלות רגשית.

עובד אלוקים

משתמש צעיר
נכתב ע"י wald;1713658:
טוב, כנראה שנינו צודקים, ההבדל במי מדובר!
בישיבות דמות גדולה וחזקה (בעיני בחורי ישיבות)הוא אחד שחרצובות לשונו חדים כתער, גבוה וחסון, הצליח להשתחל לשבוע ימים באמצע הזמן לטיול לאיזה כפר ערבי, ולרקום קשרים עם כל המי ומי בישיבה, את כל מה שצריך בישיבה הוא מארגן ומחליט, וכהנה על זה הדרך!
אצל אחד כזה לא ימצא התלותי כר נח לפרוק את רגשותיו ולשתק אותו לצרכיו הרגשיים והאישיים!!!, הוא יזרוק אותו מכל המדרגות יחד עם רגשותיו התמהוניות!
כנראה שבסמינרים דמות גדולה וחזקה היא אחת שיודעת לרחם ולבכות עם כולם, להתפלל תפילות ארוכות, וכו' וכו' וכך להזמין את הרגשיות והמתוסבכות לבוא אצלה לכותל...

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  2  פעמים

אתגר AI

השתקפות מרהיבה • אתגר 137

לוח מודעות

למעלה