תודה על התשובה. לא ראיתי שכתוב במפורש בנוגע להוצאת תלושי שכר במהלך החל"ד.ההפרשות מועברות תוך כדי החל"ד.
ומנוכות בתלוש/ים לאחר החל"ד.
למה נגרמו לכם הפסדים?
היה כתוב שעבדתם בחל"ד? תתבעו את המעסיק!
לא מדובר בהפרשים אלא בהפרשות לפנסיה וקרן השתלמות.מותר למעסיק להוציא תלושים בחל"ד, אין כל איסור בחוק.
אם הוא נתן הפרשים, משמע שהיה חייב לך כסף על חודשי עבודה קודמים ולכן ברור שהיה חייב להוציא תלוש ולתת את ההפרשים.
טעות שלי. לא מדובר בהפרשים אלא בהפרשות לקרן פנסיה והשתלמות.א. תבדקי האם התשלומים במהותם שנתיים/מתיחסים לחודשים קודמים, א''כ אפשר לתבוע מביטוח לאומי תשלום הפרשים.
ב. תערכי בדיקה האם אכן כך - כמה החבות במס שלך, כמה נוכה לך ע''י המעביד וכמה ע''י ביטוח לאומי.
יתכן ואת כן זכאית להחזר מס.
כמו כן לבדוק אם יש לך קבלות על תרומות שג''כ מזכות בהחזר.
לא מדובר בהפרשים אלא בהפרשות לפנסיה וקרן השתלמות.
זה נכון שהמעסיק צריך לשלם את ההפרשות האלו גם על החודשים של החל"ד אבל האם זה צריך להתבצע בתלוש לאחר החל"ד או האם נכון להוציא בשביל ההפרשות האלו תלושי שכר במהלך החל"ד?
המעסיק חייב להפריש לך לקרן פנסיה והשתלמות בחודשים אלו.טעות שלי. לא מדובר בהפרשים אלא בהפרשות לקרן פנסיה והשתלמות.
מאחר ומדובר בחודשים של שנת 2019, אז צריך לעשות החזר מס אבל זה לא ישתלם לי כי אני חייבת למס הכנסה עבור הדמי לידה כי ביטוח לאומי לא הפרישו מספיק.
בוודאות?ביטוח לאומי לא הפרישו מספיק.
בתלוש של הפרשות לפנסיה והשתלמות לא אמור לרדת מס. מדובר בניכויים לא בתשלומים.
אנסה להסביר בצורה פשוטה מה שקרה אצלך בתלוש:
במצב רגיל, על ההפרשות שהמעסיק מעביר לפנסיה והשתלמות לא חייבות במס בידי העובד, אבל רק בתנאי שההפרשות עד אחוז מסוים מהמשכורת.
מה שקרה בהפרשות בחודשי החופשת לידה - בתוכנת השכר מוגדר משכורת אפס, ולכן כל ההפרשות של המעסיק לפנסיה וגמל חויבו כהכנסה ושילמת עליהן מס הכנסה וביטוח לאומי.
בעיקרון, מס הכנסה מאשר למעביד לקבל מהעובדת אישור שקבלה דמי לידה בתקופה זו, ואז המעביד מגדיר בתוכנה שכל ההפרשות לא יחשבו כהכנסה בידי העובדת, כמו כל חודש. יש הרבה מעסיקים שלא מחכים שהעובדת תציג אישור דמי לידה ומראש מגדירים שההפרשות לא יהוו הכנסה, כמו כל חודש.
אצלך בתלוש לא הוגדר שיש לך דמי לידה וכאשר יצא תלוש עם משכורת אפס, והיו הפרשות של המעסיק אוטומטי כל ההפרשות חויבו אצלך במס.
כן. בדקתי את זה. ברוב הפעמים ביטוח לאומי לא משלם מספיק מס הכנסה.המעסיק חייב להפריש לך לקרן פנסיה והשתלמות בחודשים אלו.
(יש הגבלה בחוק שהחובה היא אם העובדת עבדה לפחות חצי שנה לפני ההריון אצל המעסיק).
בוודאות?
עם נקודת הזיכוי החדשה?
בדקתי ובוודאות אני חייבת הרבה מאד מס הכנסה על דמי הלידה.קודם כל אני בכלל לא בטוחה שאת צודקת שבשנתי לא יצא לך החזר.
בשנים האחרונות ביטוח לאומי התחילו לנכות מס בקצב יותר משמעותי מאשר פעם.
בנוסף, דווקא בגלל שהלידה הייתה בסוף שנה, יוצא שבשנת 2019 הגיעה לך עוד 1.5 נ"ז במשך כל חודשי השנה, והמעסיק לא ניצל אותה בכלל.
לסיכום, קודם תבדקי מה קורה בשנתי יחד עם דמי הלידה.
לגבי אחריות החשב שכר - אם אני לא טועה אז ההפך, כל עוד העובדת לא הציגה אישור דמי לידה חשב השכר הוציא את התלוש נכון. כמו עובד שלא הציג תיאום מס וינכו לו 47% - לא ניתן לתבוע את חשב השכר היות והוא פעל כחוק.
רק מה, בהרבה מקומות עבודה חשבי השכר אוטומטי מגדירים לטובת העובד את התלושים של ההפרשות לגמל כדי שלא תהיה זקיפה.
תנסי לחפש ברשת חוזר או הנחיה של מס הכנסה לגבי התלוש שיוצא בתקופה הזו, ותראי על מי מוטלת האחריות.בדקתי ובוודאות אני חייבת הרבה מאד מס הכנסה על דמי הלידה.
ואגב, ילדתי בתחילת אוקטובר וקבלתי משכורת של כמה ימים בחודש אוקטובר ובמשכורת הזו גם קבלתי החזר של 1.5 נקודות זיכוי על כל השנה.
לגבי אחריות החשב שכר - עד שקבלתי את האישור לדמי לידה עברו כמה שבועות ובינתיים הם כבר הוציאו את התלוש של נובמבר. ולמה אני צריכה להציג את האישור דמי לידה? הם הרי ידעו שיצאתי לחל"ד כי הם הכינו את הטופס תביעת דמי לידה. אז למה הם לא יכלו לשנות את התוכנה שתדע שמדובר בחל"ד?
לצערי, לא מצאתי.תנסי לחפש ברשת חוזר או הנחיה של מס הכנסה לגבי התלוש שיוצא בתקופה הזו, ותראי על מי מוטלת האחריות.
מדובר בזקיפת שווי לפי סעיף 3(ה).
זכור לי פעם שמצאתי את המקור - הנחיה של מ"ה לגבי אי זקיפת שווי בתקופה הזו במידה ויש דמי לידה.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: