תלושי שכר לעובדת בחופשת לידה

בת ישראל

משתמש צעיר
ברצוני לברר מה הנוהל הנכון לגבי הפרשות לקרן פנסיה והשתלמות במהלך חופשת לידה?
כלומר, האם מפרישים את כל ההפרשות בתלוש אחרי החל"ד
או האם מוציאים תלושי שכר במהלך החל"ד כשההפרשות מוגדרות כשווי והנטו הוא במינוס?
אשמח אם אפשר גם לצרף קישור למקור או לכתוב את לשון החוק.
תודה רבה!

A052

משתמש סופר מקצוען

בת ישראל

משתמש צעיר
ההפרשות מועברות תוך כדי החל"ד.
ומנוכות בתלוש/ים לאחר החל"ד.
תודה על התשובה. לא ראיתי שכתוב במפורש בנוגע להוצאת תלושי שכר במהלך החל"ד.
ב"ה חזרתי מחל"ד וגיליתי שהוציאו לי תלושי שכר במהלך החל"ד עבור ההפרשות
זה גרם לי להפסד של אלפי שקלים ולכן חשוב לי לדעת מה חוק אומר לגבי תלושי שכר במהלך החל"ד.
כלומר, איפה כתוב שלא מוציאים תלושי שכר במהלך החל"ד?
תודה מראש!

A052

משתמש סופר מקצוען
למה נגרמו לכם הפסדים?
היה כתוב שעבדתם בחל"ד? תתבעו את המעסיק!

בת ישראל

משתמש צעיר
למה נגרמו לכם הפסדים?
היה כתוב שעבדתם בחל"ד? תתבעו את המעסיק!

נגרמו הפסדים מאחר ובתלושים לא היה שכר אלא רק הפרשים, ולכן נוכה מס הכנסה בשיעור המס השולי.
זה יצא מס הכנסה של אלפי שקלים על כל החודשים יחד.
מאחר ומדובר בחודשים של שנת 2019, לא ניתן יותר להתקזז עליהם אלא רק לבצע החזר מס
ואת זה ודאי לא משתלם לעשות במקרה שהיתה חל"ד באותה שנה כי ביטוח לאומי לא מפריש מספיק מס הכנסה.
כלומר, אין לי אפשרות לבקש החזר ממס הכנסה על המס המיותר ששלמתי בגלל שהוציאו לי תלושי שכר בחל"ד
כי אז מס הכנסה יתקזזו לי על הדמי לידה ויצא שכרו בהפסדו...

חיה.

משתמש מקצוען
מותר למעסיק להוציא תלושים בחל"ד, אין כל איסור בחוק.
אם הוא נתן הפרשים, משמע שהיה חייב לך כסף על חודשי עבודה קודמים ולכן ברור שהיה חייב להוציא תלוש ולתת את ההפרשים.

שירי12

משתמש סופר מקצוען
א. תבדקי האם התשלומים במהותם שנתיים/מתיחסים לחודשים קודמים, א''כ אפשר לתבוע מביטוח לאומי תשלום הפרשים.
ב. תערכי בדיקה האם אכן כך - כמה החבות במס שלך, כמה נוכה לך ע''י המעביד וכמה ע''י ביטוח לאומי.
יתכן ואת כן זכאית להחזר מס.
כמו כן לבדוק אם יש לך קבלות על תרומות שג''כ מזכות בהחזר.

בת ישראל

משתמש צעיר
מותר למעסיק להוציא תלושים בחל"ד, אין כל איסור בחוק.
אם הוא נתן הפרשים, משמע שהיה חייב לך כסף על חודשי עבודה קודמים ולכן ברור שהיה חייב להוציא תלוש ולתת את ההפרשים.
לא מדובר בהפרשים אלא בהפרשות לפנסיה וקרן השתלמות.
זה נכון שהמעסיק צריך לשלם את ההפרשות האלו גם על החודשים של החל"ד אבל האם זה צריך להתבצע בתלוש לאחר החל"ד או האם נכון להוציא בשביל ההפרשות האלו תלושי שכר במהלך החל"ד?

בת ישראל

משתמש צעיר
א. תבדקי האם התשלומים במהותם שנתיים/מתיחסים לחודשים קודמים, א''כ אפשר לתבוע מביטוח לאומי תשלום הפרשים.
ב. תערכי בדיקה האם אכן כך - כמה החבות במס שלך, כמה נוכה לך ע''י המעביד וכמה ע''י ביטוח לאומי.
יתכן ואת כן זכאית להחזר מס.
כמו כן לבדוק אם יש לך קבלות על תרומות שג''כ מזכות בהחזר.
טעות שלי. לא מדובר בהפרשים אלא בהפרשות לקרן פנסיה והשתלמות.
מאחר ומדובר בחודשים של שנת 2019, אז צריך לעשות החזר מס אבל זה לא ישתלם לי כי אני חייבת למס הכנסה עבור הדמי לידה כי ביטוח לאומי לא הפרישו מספיק.

שירה ט

משתמש מקצוען
לא מדובר בהפרשים אלא בהפרשות לפנסיה וקרן השתלמות.
זה נכון שהמעסיק צריך לשלם את ההפרשות האלו גם על החודשים של החל"ד אבל האם זה צריך להתבצע בתלוש לאחר החל"ד או האם נכון להוציא בשביל ההפרשות האלו תלושי שכר במהלך החל"ד?

וודאי. זו הדרך הנכונה לבצע זאת. וזו חובת המעסיק.

שירי12

משתמש סופר מקצוען
טעות שלי. לא מדובר בהפרשים אלא בהפרשות לקרן פנסיה והשתלמות.
מאחר ומדובר בחודשים של שנת 2019, אז צריך לעשות החזר מס אבל זה לא ישתלם לי כי אני חייבת למס הכנסה עבור הדמי לידה כי ביטוח לאומי לא הפרישו מספיק.
המעסיק חייב להפריש לך לקרן פנסיה והשתלמות בחודשים אלו.
(יש הגבלה בחוק שהחובה היא אם העובדת עבדה לפחות חצי שנה לפני ההריון אצל המעסיק).
ביטוח לאומי לא הפרישו מספיק.
בוודאות?
עם נקודת הזיכוי החדשה?

חיה.

משתמש מקצוען
בתלוש של הפרשות לפנסיה והשתלמות לא אמור לרדת מס. מדובר בניכויים לא בתשלומים.
אנסה להסביר בצורה פשוטה מה שקרה אצלך בתלוש:
במצב רגיל, על ההפרשות שהמעסיק מעביר לפנסיה והשתלמות לא חייבות במס בידי העובד, אבל רק בתנאי שההפרשות עד אחוז מסוים מהמשכורת.
מה שקרה בהפרשות בחודשי החופשת לידה - בתוכנת השכר מוגדר משכורת אפס, ולכן כל ההפרשות של המעסיק לפנסיה וגמל חויבו כהכנסה ושילמת עליהן מס הכנסה וביטוח לאומי.
בעיקרון, מס הכנסה מאשר למעביד לקבל מהעובדת אישור שקבלה דמי לידה בתקופה זו, ואז המעביד מגדיר בתוכנה שכל ההפרשות לא יחשבו כהכנסה בידי העובדת, כמו כל חודש. יש הרבה מעסיקים שלא מחכים שהעובדת תציג אישור דמי לידה ומראש מגדירים שההפרשות לא יהוו הכנסה, כמו כל חודש.

אצלך בתלוש לא הוגדר שיש לך דמי לידה וכאשר יצא תלוש עם משכורת אפס, והיו הפרשות של המעסיק אוטומטי כל ההפרשות חויבו אצלך במס.

בת ישראל

משתמש צעיר
בתלוש של הפרשות לפנסיה והשתלמות לא אמור לרדת מס. מדובר בניכויים לא בתשלומים.
אנסה להסביר בצורה פשוטה מה שקרה אצלך בתלוש:
במצב רגיל, על ההפרשות שהמעסיק מעביר לפנסיה והשתלמות לא חייבות במס בידי העובד, אבל רק בתנאי שההפרשות עד אחוז מסוים מהמשכורת.
מה שקרה בהפרשות בחודשי החופשת לידה - בתוכנת השכר מוגדר משכורת אפס, ולכן כל ההפרשות של המעסיק לפנסיה וגמל חויבו כהכנסה ושילמת עליהן מס הכנסה וביטוח לאומי.
בעיקרון, מס הכנסה מאשר למעביד לקבל מהעובדת אישור שקבלה דמי לידה בתקופה זו, ואז המעביד מגדיר בתוכנה שכל ההפרשות לא יחשבו כהכנסה בידי העובדת, כמו כל חודש. יש הרבה מעסיקים שלא מחכים שהעובדת תציג אישור דמי לידה ומראש מגדירים שההפרשות לא יהוו הכנסה, כמו כל חודש.

אצלך בתלוש לא הוגדר שיש לך דמי לידה וכאשר יצא תלוש עם משכורת אפס, והיו הפרשות של המעסיק אוטומטי כל ההפרשות חויבו אצלך במס.

צודקת. זה בדיוק מה שקרה. השאלה היא:
האם זה נקרא טעות של הרו"ח? כלומר, האם אפשר לתבוע אותו על כך? או האם זה נוהל תקין מה שקרה?

בת ישראל

משתמש צעיר
המעסיק חייב להפריש לך לקרן פנסיה והשתלמות בחודשים אלו.
(יש הגבלה בחוק שהחובה היא אם העובדת עבדה לפחות חצי שנה לפני ההריון אצל המעסיק).

בוודאות?
עם נקודת הזיכוי החדשה?
כן. בדקתי את זה. ברוב הפעמים ביטוח לאומי לא משלם מספיק מס הכנסה.
וזה תמיד יקרה כשהחל"ד מתפרסת על פני שתי שנים (2019-2020) כי מס הכנסה מחשיב את כל דמי הלידה עבור השנה שבה התקבל התשלום.

חיה.

משתמש מקצוען
קודם כל אני בכלל לא בטוחה שאת צודקת שבשנתי לא יצא לך החזר.
בשנים האחרונות ביטוח לאומי התחילו לנכות מס בקצב יותר משמעותי מאשר פעם.
בנוסף, דווקא בגלל שהלידה הייתה בסוף שנה, יוצא שבשנת 2019 הגיעה לך עוד 1.5 נ"ז במשך כל חודשי השנה, והמעסיק לא ניצל אותה בכלל.
לסיכום, קודם תבדקי מה קורה בשנתי יחד עם דמי הלידה.

לגבי אחריות החשב שכר - אם אני לא טועה אז ההפך, כל עוד העובדת לא הציגה אישור דמי לידה חשב השכר הוציא את התלוש נכון. כמו עובד שלא הציג תיאום מס וינכו לו 47% - לא ניתן לתבוע את חשב השכר היות והוא פעל כחוק.
רק מה, בהרבה מקומות עבודה חשבי השכר אוטומטי מגדירים לטובת העובד את התלושים של ההפרשות לגמל כדי שלא תהיה זקיפה.

בת ישראל

משתמש צעיר
קודם כל אני בכלל לא בטוחה שאת צודקת שבשנתי לא יצא לך החזר.
בשנים האחרונות ביטוח לאומי התחילו לנכות מס בקצב יותר משמעותי מאשר פעם.
בנוסף, דווקא בגלל שהלידה הייתה בסוף שנה, יוצא שבשנת 2019 הגיעה לך עוד 1.5 נ"ז במשך כל חודשי השנה, והמעסיק לא ניצל אותה בכלל.
לסיכום, קודם תבדקי מה קורה בשנתי יחד עם דמי הלידה.

לגבי אחריות החשב שכר - אם אני לא טועה אז ההפך, כל עוד העובדת לא הציגה אישור דמי לידה חשב השכר הוציא את התלוש נכון. כמו עובד שלא הציג תיאום מס וינכו לו 47% - לא ניתן לתבוע את חשב השכר היות והוא פעל כחוק.
רק מה, בהרבה מקומות עבודה חשבי השכר אוטומטי מגדירים לטובת העובד את התלושים של ההפרשות לגמל כדי שלא תהיה זקיפה.
בדקתי ובוודאות אני חייבת הרבה מאד מס הכנסה על דמי הלידה.
ואגב, ילדתי בתחילת אוקטובר וקבלתי משכורת של כמה ימים בחודש אוקטובר ובמשכורת הזו גם קבלתי החזר של 1.5 נקודות זיכוי על כל השנה.
לגבי אחריות החשב שכר - עד שקבלתי את האישור לדמי לידה עברו כמה שבועות ובינתיים הם כבר הוציאו את התלוש של נובמבר. ולמה אני צריכה להציג את האישור דמי לידה? הם הרי ידעו שיצאתי לחל"ד כי הם הכינו את הטופס תביעת דמי לידה. אז למה הם לא יכלו לשנות את התוכנה שתדע שמדובר בחל"ד?

חיה.

משתמש מקצוען
בדקתי ובוודאות אני חייבת הרבה מאד מס הכנסה על דמי הלידה.
ואגב, ילדתי בתחילת אוקטובר וקבלתי משכורת של כמה ימים בחודש אוקטובר ובמשכורת הזו גם קבלתי החזר של 1.5 נקודות זיכוי על כל השנה.
לגבי אחריות החשב שכר - עד שקבלתי את האישור לדמי לידה עברו כמה שבועות ובינתיים הם כבר הוציאו את התלוש של נובמבר. ולמה אני צריכה להציג את האישור דמי לידה? הם הרי ידעו שיצאתי לחל"ד כי הם הכינו את הטופס תביעת דמי לידה. אז למה הם לא יכלו לשנות את התוכנה שתדע שמדובר בחל"ד?
תנסי לחפש ברשת חוזר או הנחיה של מס הכנסה לגבי התלוש שיוצא בתקופה הזו, ותראי על מי מוטלת האחריות.
מדובר בזקיפת שווי לפי סעיף 3(ה).
זכור לי פעם שמצאתי את המקור - הנחיה של מ"ה לגבי אי זקיפת שווי בתקופה הזו במידה ויש דמי לידה.

בת ישראל

משתמש צעיר
תנסי לחפש ברשת חוזר או הנחיה של מס הכנסה לגבי התלוש שיוצא בתקופה הזו, ותראי על מי מוטלת האחריות.
מדובר בזקיפת שווי לפי סעיף 3(ה).
זכור לי פעם שמצאתי את המקור - הנחיה של מ"ה לגבי אי זקיפת שווי בתקופה הזו במידה ויש דמי לידה.
לצערי, לא מצאתי.
אודה למי שיוכל להפנות אותי למידע הרלוונטי.
האם אחריות הזו מוטלת על החשב שכר או על העובדת?
כלומר, אם ניכו לי מס (גבוה מאד) על הפרשות לקרן פנסיה והשתלמות על חודשי החל"ד - האם הטעות הזו היא באחריות החשב שכר או שלא.
תודה מראש!

בת ישראל

משתמש צעיר
ועוד שאלה:
אם אני מבינה נכון, לא יעזור לבצע החזר מס
כי הסכומים האילו של ההפרשות לקרן פנסיה והשתלמות במהלך החל"ד חושבו כסכומים שחייבים במס.
כלומר, צריך קודם לשנות את זה שהם לא יהיו סכומים שחייבים במס? האם יש אפשרות לשנות את זה?

בת ישראל

משתמש צעיר
אודה מאד אם מישהו יוכל לענות לי האם יש מושג כזה לתקן תלושי משכורת של שנה קודמת (2019)?
כלומר, אם החשיבו משהו כחייב במס ושילמו עליו מס הכנסה, האם אפשר לבטל את זה? אם כן, כיצד?

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  46  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה