עזרה תכנית לפני יום כיפור לכיתה ה'

תוניסאית

משתמש פעיל
איור וציור מקצועי
אני צריכה להכין תוכנית בתיה לפני יום כיפור לגיל של כיתה ה'
למישהו יש רעיונות?
משהו עם מסר מתאים, באורך של חצי שעה מקסימום.

יאיר דבוש

משתמש פעיל
לא מבין כל כך בתוכניות לבתיה,,, אבל זה מערך של תוכנית שהעברתי במדרשייה שאני מעביר שם שיעור למתחזקים. אולי יתאים גם לכם, או לפחות ייתן השראה.

יש את השיר העלמותי שהבנות היו שרות בקפיצות בחבל כשהייתי ילד 'לצאת ולהיכנס בשערים יומם ולילה,,,' אגב נודע לי מהמתחזקים שהמקור של השיר הוא משירי חגיגת יום הולדת ישראליים שרוקדים עם שערים וכו'.

כמובן אפשר להמשיל וקשר את זה לתפילת הנעילה והענין של 'פתח לנו שער בעת נעילת שער'.
המסר של 'אין שום יאוש בעולם כלל',,, לא להתייאש עד הרגע האחרון,,,, אפי' ממש עד הרגע האחרון של נעילת השער! לעמוד בשער ולהתחנן,,, וכמו שכתוב 'עד יום מותו תחכה לו אם ישוב מיד תקבלו'.

השיר מדבר על 'לצאת ולהיכנס בשערים יומם ולילה',,, אפשר להמשיל את היציאה מהשער כנפילה וכמעידה של האדם, היציאה מהשער מסמלת את היציאה מהמסגרת וכו' אפשר לבקש מהילדות שישתפו כל אחת מהיציאה מהשער שלה וכו' דברים שהיא הייתה רוצה להיות יותר טובה וקשה לה.
וכמובן את הכניסה לשער כחזרה בתשובה ותיקון לנפילה, ועל אותו הדרך לבקש מהילדות שישתפו בקבלה קטנה שהם מקבלות כפסיעה וככניסה לכיוון השער.
אפשר לדבר על זה שבכל מצב תפקיד האדם הוא לא להתייאש אחרי שהוא יצא מהשער ונפל, אלא כל הזמן לחזור ולהתקרב אל ה' ולהיכנס חזרה אל השערים יומם ולילה....

יש גם משל ידוע על קפיצות בחבל שקשור גם לענין... שהעיקר הוא שגם אם נפלת על תחכי שניה אחת אלא להמשיך כל הזמן ולהתעלות ולקפוץ למעלה בכל הכח, ולא לתת לעצמך להסתבך בחבל,,, אבל לא יאריך כאן בזה.

וכמובן להדגיש שכל עוד השער פתוח אפשר עוד לתקן וכן על זה הדרך.
אפשר לקשר את זה ל'קול דודי דופק פתחי לי' 'פתחו לי פתח כחודו של מחט' שהולך על פתיחת השערים וכו'

אני צירפתי לזה את הסיפור על הרב פינקוס זצ"ל ששאלו אותו מה ההמשלה וההגדרה לדין ולמשפט שה' שופט בר"ה ויוה"כ.
והוא אמר שהקב"ה בודק את הגובה הרוחני של האדם, אבל הרחמים העצומים הם שהקב"ה נותן לנו אופציה לקפוץ לגובה תוך כדי הבדיקה,,,, ולהשפיע על התוצאות,,,
ואפי' אם רק ביום כיפור עצמו האדם מקפיץ את עצמו לגובה ומקבל על עצמו קבלה קטנה וחזקה, הוא כבר בתוצאה של הבדיקה הרבה יותר גבוה..... לזכור להמשיך כל הזמן לקפוץ בחבל.

מצד שני כמובן יש גם את המושג של 'בואו שעריו בתודה',,, להיכנס אל שערי מלך מלכי המלכים בתודה ובהודאה לה' על כל הטוב שהוא עושה איתנו... ולהודות לה' גם על הקשיים שלעת עתה אנחנו לא מבינים למה זה לטובתינו,,, וכו'

ואפשר לפתח את זה עוד הרבה. אני מכאן לקחתי את זה לכיוון יותר מעמיק של המושג 'שער' 'שערי תשובה' 'שערי דמעות לא ננעלו' וכו' שלא כ"כ מתאים לילדות צעירות.

בכל אופן מקווה שעזרתי משהו וזה מתאים.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  107  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה