דרוש מידע תינוק בן שנה עם חשד לדיספרקסיה מוטורית

Gluria

משתמש חדש
הי,
יש לי תינוק בן שנה, שלאחרונה הועלה חשד שיש לו דיספרקסיה מוטורית.
מבחינת התפתחות מוטורית הוא באיחור די משמעותי, מתקשה מאד בשכיבה על הבטן ונשיאת משקל על הידיים, לא מבצע מעברים בכלל.
יושב לבד רק כשמושיבים אותו, עומד עם להחזיק יחסית יציב כשמעמידים אותו, אך לא נעמד, לא מתיישב. לא עומד על שש.
אשמח מאד אם מי שיש לה מידע בנושא, לגבי שיטות טיפול, או כל שותפ/ה לעניין שיוכל לשתף מעט מנסיונו יעזור מאד. התקשיתי למצוא חומר רלוונטי בנושא עבור גיל כל כך צעיר.

מיכל ב'

כתבת
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
הי,
מבחינת התפתחות מוטורית הוא באיחור די משמעותי, מתקשה מאד בשכיבה על הבטן ונשיאת משקל על הידיים, לא מבצע מעברים בכלל.
יושב לבד רק כשמושיבים אותו, עומד עם להחזיק יחסית יציב כשמעמידים אותו, אך לא נעמד, לא מתיישב. לא עומד על שש.
אשמח מאד אם מי שיש לה מידע בנושא, לגבי שיטות טיפול, או כל שותפ/ה לעניין שיוכל לשתף מעט מנסיונו יעזור מאד. התקשיתי למצוא חומר רלוונטי בנושא עבור גיל כל כך צעיר.
לא מכירה את מה שכתבת,
אבל לפי התאור שלך הוא צריך ללכת למעון שיקומי,
וחבל שרופא בקופה לא אומר לך את זה ואת צריכה לדעת מהאוויר.

אתן לך הוראות כדי שלא תצאי מבולבלת:
1. את צריכה ללכת לרופא התפתחות בקופה,
(בעצם קודם לאיים על המזכירות שיתנו לך תור עוד החודש!! ולעמוד עליהן)!
2. את מבקשת מרופא ההתפתחות שיעשה לך אבחון די קיו. (DQ= סולם תפקוד והערכה תפקודית).
3. את פותחת את האתר בביטוח לאומי ומגישה בקשה ומעלה את טופס הדי קיו לבקשה לגמלת ילד נכה (ככה מכנים את זה, אל תתרגשי מהמילה נכה..) וכן עוד מסמכים של האבחונים.
4. את מוזמנת לועדה של ביטוח לאומי, ומביאה שוב את הטפסים על האבחון שלכם. (וגם מתייעצת עם טובי הוכמן מעזר מציון בעניין).
5. במקביל- את פונה לרווחה בעיר שלכם ומבקשת לפתוח תיק בשביל מעון שיקומי.
6. מנג'ג'ת לביטוח לאומי שיענו מהר תשובה, וגם לרווחה- שואלת מתי תתכנס הועדה שתחליט בעניין.
7. לאחר האישורים האלו שיקחו לך מן הסתם כחודש לפחות, במקרה שאת יודעת לעמוד על שלך ולנג'ג'-
הילד יכנס למעון שיקומי ויקבל שם את סל הטיפולים שהוא זכאי להם.
במקביל תקבלי מביטוח לאומי סכום של כ1600-3200 לחודש, ותוכלי לברר מי עוד יכול לעזור לו בצורה פרטית,
ויהיה לך תקציב לעניין...

על כל שאלה בשלבים האלו, תשאלי אותי בשמחה.
וממליצה לך להתחיל להתקשר עוד בשעה הקרובה לקופח בשביל רופא התפתחות,
כי יש תורים וחבל לך על הזמן!!

Gluria

משתמש חדש
לא מכירה את מה שכתבת,
אבל לפי התאור שלך הוא צריך ללכת למעון שיקומי,
וחבל שרופא בקופה לא אומר לך את זה ואת צריכה לדעת מהאוויר.

אתן לך הוראות כדי שלא תצאי מבולבלת:
1. את צריכה ללכת לרופא התפתחות בקופה,
(בעצם קודם לאיים על המזכירות שיתנו לך תור עוד החודש!! ולעמוד עליהן)!
2. את מבקשת מרופא ההתפתחות שיעשה לך אבחון די קיו. (DQ= סולם תפקוד והערכה תפקודית).
3. את פותחת את האתר בביטוח לאומי ומגישה בקשה ומעלה את טופס הדי קיו לבקשה לגמלת ילד נכה (ככה מכנים את זה, אל תתרגשי מהמילה נכה..) וכן עוד מסמכים של האבחונים.
4. את מוזמנת לועדה של ביטוח לאומי, ומביאה שוב את הטפסים על האבחון שלכם. (וגם מתייעצת עם טובי הוכמן מעזר מציון בעניין).
5. במקביל- את פונה לרווחה בעיר שלכם ומבקשת לפתוח תיק בשביל מעון שיקומי.
6. מנג'ג'ת לביטוח לאומי שיענו מהר תשובה, וגם לרווחה- שואלת מתי תתכנס הועדה שתחליט בעניין.
7. לאחר האישורים האלו שיקחו לך מן הסתם כחודש לפחות, במקרה שאת יודעת לעמוד על שלך ולנג'ג'-
הילד יכנס למעון שיקומי ויקבל שם את סל הטיפולים שהוא זכאי להם.
במקביל תקבלי מביטוח לאומי סכום של כ1600-3200 לחודש, ותוכלי לברר מי עוד יכול לעזור לו בצורה פרטית,
ויהיה לך תקציב לעניין...

על כל שאלה בשלבים האלו, תשאלי אותי בשמחה.
וממליצה לך להתחיל להתקשר עוד בשעה הקרובה לקופח בשביל רופא התפתחות,
כי יש תורים וחבל לך על הזמן!!
הי,
דבר ראשון תודה על התשובה המושקעת, יכולה רק לשער באיזה דם יזע ודמעות צברת את הידע הזה.
מאחר והוא פג, הוא במעקב אצל רופאה התפתחותית שכרגע לא העלתה את האפשרות הזו בכלל. פתחתי את האבחון שלה ומשום מה החלק של ה- DQ ריק, יש לנו תור בחודש הבא, אבקש ממנה למלא את זה.

מיכל ב'

כתבת
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
הי,
דבר ראשון תודה על התשובה המושקעת, יכולה רק לשער באיזה דם יזע ודמעות צברת את הידע הזה.
מאחר והוא פג, הוא במעקב אצל רופאה התפתחותית שכרגע לא העלתה את האפשרות הזו בכלל. פתחתי את האבחון שלה ומשום מה החלק של ה- DQ ריק, יש לנו תור בחודש הבא, אבקש ממנה למלא את זה.
אם הוא פג, אז את ממילא מקבלת ביטוח לאומי, חסכת לך..
אז עכשיו תתקשרי לרווחה תבקשי לפתוח תיק ותמריצי אותם..
תשאלי מתי הועדה מתכנסת.

תבררי על מעונות שיקומיים באזור שלך. אם תגידי לי איפה את גרה, אולי אדע לעזור.

כשהוא יכנס למעון שיקומי, תקבלו את כל המעטפת במקום, כל הטיפולים וגם תבקשי הנחיות לאן ללכת.
יתכן שתצטרכו לבקר גם באלין במרפאה הנוירומוסקולארית וגם לזה כדאי להזמין תור עכשיו...
מה עם הראיה שלו?

מיכל ב'

כתבת
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
וזה די מעצבן שרופאת ההתפתחות לא אמרה לך על מעון שיקומי,
לפי המצב שאת מתארת:(
כי הוא צריך פיזיותרפיה רבה.

בקיצור, כשהוא יהיה במעון, תביני למה זה מעצבן אותי שהיא לא אמרה, ותכתבי לי תודה שאמרתי לך:)

אתי גרינבוים-3 ממדים

אתי גרינבוים-מטפלת תודעתית (3 הממדים)
מנוי פרימיום
הי,
הי,
אני אתחיל מהטכני
אפשר בד"כ לקבל על זה קיצבה, ממליצה לפנות לגורמים שעוזרים בכך ולברר.
ומתוך כך, יש אפשרויות קידום כנראה ב"התפתחות הילד" שמאד עוזרת ומקדמת.
בנוסף, כדאי מאד לטפל בתת מודע ע"מ לפתור את כל המעכבים לתופעה
נחת בקלות ובבריאות

tzivya7

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
הי,
גם אני ממליצה על מעון שיקומי.
אין כמו עבודה אינטנסיבית יום יום.
הרבה הצלחה-
ושתראו התקדמות גדולה
בקרוב ממש!

reish

משתמש מקצוען
להתחיל מאבחון פיזיותרפיה בהתפתחות הילד.
מסתבר שיפנו לטיפול, ובמידת הצורך גם לאבחונים נוספים, לפחות בריפוי בעיסוק.
בהתפתחות הילד יוכלו להמליץ על מעון שיקומי אם יש צורך.

הרב הגו-N

משתמש פעיל
הי,
אחרי כל ההמלצות שלפני, אני מציע לנסות טיפול בשיטת מדק, יש אחת מנוסה מקבלת בבני ברק ובירושלים
w7121218 שטרו' ג'ימיי'

כוכבה ה.

משתמש פעיל
לא מכירה את מה שכתבת ולא יודעת עם זה קשור אבל הבן שלי היה ממש ככה- מש אחד על אחד!!!!!!!!!
הלכתי לפזיו והיא הפנתה אותי לכירופרקט (משהו שמשחררת חוליות תפוסות בעמוד שדרה) והיא אכן אמרה ששחררה, בהתחלה זה היה נשנמע לי בדיחה- אבל יום אחר כך הוא התיישב ונעמד מעצמו (בגיל שנה וחודש) !!!!!!!!!!! (עדיין לא זוחל...)

Gluria

משתמש חדש
אחרי כל ההמלצות שלפני, אני מציע לנסות טיפול בשיטת מדק, יש אחת מנוסה מקבלת בבני ברק ובירושלים
w7121218 שטרו' ג'ימיי'
הוא מטופל בשיטת מדק כבר מגיל חצי שנה, אני זוקפת באמת לזכותם הרבה מההתקדמות שלו. תודה!

Gluria

משתמש חדש
לא מכירה את מה שכתבת ולא יודעת עם זה קשור אבל הבן שלי היה ממש ככה- מש אחד על אחד!!!!!!!!!
הלכתי לפזיו והיא הפנתה אותי לכירופרקט (משהו שמשחררת חוליות תפוסות בעמוד שדרה) והיא אכן אמרה ששחררה, בהתחלה זה היה נשנמע לי בדיחה- אבל יום אחר כך הוא התיישב ונעמד מעצמו (בגיל שנה וחודש) !!!!!!!!!!! (עדיין לא זוחל...)
זה מעניין. היינו אצל אורטופד מספר פעמים וגם ביצענו צילום לעמוד השדרה שיצא תקין. יש מצב שאת מה שהיה לבן שלך לא רואים בצילום. ננסה את הכיוון הזה. תודה!

הרב הגו-N

משתמש פעיל
מעניין לדעת,
את אומרת שמגיל חצי שנה הוא מטופל בשיטת מדק,
מאיזה שלב הוא התחיל?
כמה הוא התקדם?
האם ראית שהשיטה השפיע עליו טוב?
האם הוא עדיין מטופל בשיטה?
תמיד שווה לבדוק וללכת לרופא התפתחות ולשלול...
אבל בכל מקרה שלא יהיה אולי שווה לך להמשיך לטפל בשיטה
כי יש לה את הקטע הכי מאסיבי שפגשתי ותכלס זה עובד יופי לפעמים יותר מכל מיני,....
ואני אומרת את זה מניסיונן של הרבה אימהות שסיפרו לי שהיו בכל מיני מקומות ופזיוטרפיות.

Gluria

משתמש חדש
מעניין לדעת,
את אומרת שמגיל חצי שנה הוא מטופל בשיטת מדק,
מאיזה שלב הוא התחיל?
כמה הוא התקדם?
האם ראית שהשיטה השפיע עליו טוב?
האם הוא עדיין מטופל בשיטה?
תמיד שווה לבדוק וללכת לרופא התפתחות ולשלול...
אבל בכל מקרה שלא יהיה אולי שווה לך להמשיך לטפל בשיטה
כי יש לה את הקטע הכי מאסיבי שפגשתי ותכלס זה עובד יופי לפעמים יותר מכל מיני,....
ואני אומרת את זה מניסיונן של הרבה אימהות שסיפרו לי שהיו בכל מיני מקומות ופזיוטרפיות.
הוא התחיל בשלב של קושי לשכב על הבטן, ועדיין מטופל במדק. כיום הוא כבר יושב לבד, מתקדם בישיבה ועומד לבד עם להחזיק. כמובן שבמקביל אנחנו עדיין במעקב בהתפתחות הילד, ובטיפולי פיזיו רגילים.

נעמה CPA

משתמש מקצוען
לבת שלי מה שעזר יותר מטיפולים במעון השיקומי ומדק 3 פעמים בשבוע ועוד ועוד דברים
זה ללכת לפיזיותרפסטית א-ל-ו-פ-ה!!! פעם בחודש, קדמה אותה בצורה בלתי רגילה
אולי שמעת עליה... מלכה שמיר, המינוס הגדול שמקבלת בחיפה אבל שווה לנסוע כל ק"מ
ובהצלחה! שתראי התקדמות מהירה בעז"ה

Gluria

משתמש חדש
לבת שלי מה שעזר יותר מטיפולים במעון השיקומי ומדק 3 פעמים בשבוע ועוד ועוד דברים
זה ללכת לפיזיותרפסטית א-ל-ו-פ-ה!!! פעם בחודש, קדמה אותה בצורה בלתי רגילה
אולי שמעת עליה... מלכה שמיר, המינוס הגדול שמקבלת בחיפה אבל שווה לנסוע כל ק"מ
ובהצלחה! שתראי התקדמות מהירה בעז"ה
היינו אצל מלכה בחיפה בתחילת הדרך מספר פעמים. תודה :)

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה