תחליפי סוכר

מגדים

משתמש צעיר
כמובן וכידוע שסוכר מזיק לבריאות.

הנידון פה הוא על התחליפים.
הבנתי שיש כמה סוגים של תחליפים, שחלקם אולי לא גורמים לעודף משקל, אך גורמים ר"ל בעיות אחרות.

שאלתי
איזה סוגי 'ממתיק' יש?
ומהם הסיכון בהשתמשות עם כל אחד מהם?
 

topo

משתמש פעיל
עיצוב ואדריכלות פנים
הכי בריא והכי מומלץ הוא הספלנדה
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
יש כאלה שממליצים על סטיוויה, נמכר כיום בנוזל ואבקה ע"י סוכרזית
אין לו את המתיקות המעיקה של הסוכרזית,והוא ככלל לא יותר מדי מתוק ,אבל הוא בלי יותר מדי טעם לוואי
סיכונים? אין לי מושג...
הספלנדה מבוסס על סוכרלוז והוא (כפי הידוע לי) הטעים שבכולם
יש גם ממתיקים מבוססי אספרטיים כמו equal שהוא מאוד טעים
סוכרזית כמובן, בנוזל היא די בסדר אבל קצת מעיקה
אספרטיים מתפרק בחום כך שלא מומלץ לבשל איתו (זה נהיה מר)
יש עוד כמה שמסתובבים בשוק 'כמו סוכר' ועוד דברים,
הכי טוב זה לבדוק עם דיאטנית/ תזונאית ולהתאים
אני מקווה שעזרתי קצת, מצטער על הכתיבה המבולגנת, זו השעה...
 

hilav

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
ממתיקים שמבוססים על - אספרטיים או סכרין - לא מומלץ ולא בריא! (תופעות לוואי, נזק מצטבר וכדו') הסוכרזית הקלאסי לדוגמא מבוסס על אספרטיים.
ספלנדה, לפי מה שהסבירו לי, זה סוכר ששינו לו את ההרכב הכימי כך שהוא לא נספג בגוף, הטעם שלו הכי קרוב לסוכר.
כמו"כ ממתיקים ע"ב סוכרלוז ג"כ נחשבים בטוחים לשימוש.

מקווה שעזרתי.
 

סטודנטית

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הסטיוויה אכן בריא וטבעי (ככה אומרים) אבל כדי להגיע לרמת מתיקות סבירה צריך לשים ממנו ה-מ-ו-ן!
 

אפרתה

משתמש מקצוען
לא ידוע לי שממתיקים מסוכרלוז מזיקים. יש כאלה שנמכרים במחירים מעולים, לא יוצא הרבה יותר יקר מסוכר. מה ההבדל בינם לבין ספלנדה או סטיוויה? אם מישהו יודע שיעדכן..
 

Exotic

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
ספלנדה זה סוכר שעבר תהליך כימי שלא יהיו בו קלוריות גם הסוכרלוז כזה, אבל ברוב הממתיקים שכתוב עליהם שהם מסוכרלוז הם בד"כ לא רק הסוכרלוז והספלנדה הוא כן.
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
מתוך ויקיפדיה

רשימת ממתיקים מלאכותיים


  • אספרטם - ממתיק ללא טעם לוואי, המתאים בעיקר למשקאות קרים ולמוצרים שאינם דורשים בישול או חימום. נוצר בשנת 1965, מתיקותו פי 180 מסוכרוז.
  • סכרין - (ידוע גם בשם סוכרזית), נוצר בשנת 1879, מתיקותו פי 300 מסוכרוז.
  • ציקלמאט - פותח כתחליף לסכרין, אין לו טעם לוואי. נוצר בשנת 1937, מתיקותו פי 30-50 מסוכרוז.
  • אצסולפאם-K, נוצר בשנת 1967, מתיקותו פי 200 מסוכרוז.
  • סוכרלוז, נוצר בשנת 1976, מתיקותו פי 500-600 מסוכרוז.
  • מלטודקסטרין
רשימת תחליפים טבעיים


  • סטיביה - צמח תבלין נטול קלוריות (מתוק פי 10-15 מסוכר, אבקת הסטיביוזיד המופקת מהצמח מתוקה פי 200)‏[1]
  • סורביטול - ממתיק טבעי, שמתיקותו הינה 60% מסוכר, אך מכיל 2.4 קלוריות לגרם (לעומת 4 בסוכר). משמש בעיקר בתעשיית הממתקים.
  • מלטיטול - ממתיק טבעי שמתיקותו הינה 90% מסוכר, אך מכיל 2.1 קלוריות לגרם (לעומת 4 בסוכר).
  • אריתריטול
  • סירופ אגבה
מידע חלקי למדי אבל קצת עושה סדר
בנוסף לינק למאמר של ד"ר סדובסקי (אני לא נוקט דעה לגביו)
http://www.tevalife.com/article.asp?id=1298
 

משי 1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
נכתב ע"י סטודנטית;890933:
הסטיוויה אכן בריא וטבעי (ככה אומרים) אבל כדי להגיע לרמת מתיקות סבירה צריך לשים ממנו ה-מ-ו-ן!

אכן בריא, אך החכמה היא שאתה מתרגל לפחות מתוק.
כשהצטרכתי להתנזר מכל הסוכרים חוץ מסטיויה, פשוט למדתי להתרגל להרבה פחות מתוק וכשחייבים, אז קצת סטיויה (יש לו מעט טעם לואי)
כיום אני שותה תה ללא סוכר (למרות שאני יכולה) וכך יותר טעים לי!
אגב בעוגות שמתי מיץ תפוחים טבעי של BַD זו החברה היחידה ללא סוכר כלל!!
 

efigraf

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
הכי בריא להמתיק עם סיליאן טבעי (דבש תמרים טבעי) יש לו מתיקות מעודנת, וטוב לכל דבר כולל אפיה ובישול.
 

אוהב ישראל

משתמש חדש
לא ידוע לי שממתיקים מסוכרלוז מזיקים. יש כאלה שנמכרים במחירים מעולים, לא יוצא הרבה יותר יקר מסוכר. מה ההבדל בינם לבין ספלנדה או סטיוויה? אם מישהו יודע שיעדכן..
מבקש לעדכן אותכם.
במשך המון זמן צרכתי את המוצר הזה.
כ20 שקיות ביום.
היו לי כאבי ראש נוראים.
בעיות ריכוז
כאבי מפרקים
דיכאון נוראי.
עצבות.
חרדות.
דופק לב מהיר.
לפני שבועיים חבר אמר לי שהוא שותה תה ללא סוכר וזה ממש טעים כשמתרגלים.
אמרתי לעצמי למה לא בוא ננסה.
ולפתע,,,נעלם הדיכאון, כאבי הראש, הריכוז...תשמעו תזרקו את זה מהבית.
סבלתי במשך 3 שנים הלכתי לנוירולוגים, אקג...ועוד .
תעשו חיפוש בגוגל תחת סוכרלוז תופעות לוואי ותגלו זאת.
 

I) AM)

משתמש מקצוען
אכן סוכרלוז יחסית הכי בסדר לעומת הסכרין והאספרטיים שמאוד מזיקים
אבל-
מי שחושב שיש בריאות בממתיקים טועה. למי שלא סכרתי, עדיף לצרוך מעט סוכר, לא בכמויות מוגזמות כמובן, מאשר להשתמש בממתיקים שהם רעל לגוף וגם שופכים אותם בכמויות כי חושבים שזה בסדר ויש אשלייה כאילו זה בריא
 

נני5

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
מבקש לעדכן אותכם.
במשך המון זמן צרכתי את המוצר הזה.
כ20 שקיות ביום.
היו לי כאבי ראש נוראים.
בעיות ריכוז
כאבי מפרקים
דיכאון נוראי.
עצבות.
חרדות.
דופק לב מהיר.
לפני שבועיים חבר אמר לי שהוא שותה תה ללא סוכר וזה ממש טעים כשמתרגלים.
אמרתי לעצמי למה לא בוא ננסה.
ולפתע,,,נעלם הדיכאון, כאבי הראש, הריכוז...תשמעו תזרקו את זה מהבית.
סבלתי במשך 3 שנים הלכתי לנוירולוגים, אקג...ועוד .
תעשו חיפוש בגוגל תחת סוכרלוז תופעות לוואי ותגלו זאת.
מצטרפת!
בשנים האחרונות אני משתמשת בתחליפי סוכר, וסובלת מהמון בעיות רפואיות [מיגרנות, שיבושים בדופק הלב ועוד...]
לפני כשלושה שבועות החלטתי להפסיק עם התחליפים
מאז, בינתיים ב"ה היה שקט במיגרנות [והיה לי לפחות 2 מיגרנות לשבוע!!]
והדופק גם הוא מסודר ברוב הזמן, כמעט ולא קורה לי שיבושים.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה