תוכנת אגרון

• פותח הנושא צל
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

אברהם

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה תורנית
D I G I T A L
עימוד ספרים
התוכנה לא חוקית ומי שפרץ אותה והפיץ אותה לציבור יושב כעת בכלא

רמה פלוס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י דבורה שוורץ;811799:
גם זהותון אינה חוקית!
אין שום חוק שמאפשר לפרסם פרטים אישיים...

וגם אין שום חוק שאוסר לפרסם פרטים אישיים...

הבעיה ב'אגרון' שהיא איננה חוקית, זה משום שהיא תוכנה של משרד הפנים, והיא תוכנה סיווגית, בא אדם ופרץ אותה לאוויר העולם, ועל כך הוא יושב בכלא.
'זהותון' היא סתם תוכנה חובבנית של פרטים אישיים, אין בה שום עבירה על החוק!

נוכחות לעסקים

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
עריכה תורנית
D I G I T A L
חוק הגנת פרטיות אוסר לעשות שימוש מסחרי עם מידע פרטי על אנשים
בעבר עוד לפני שתפסו את מפיצי תוכנת אגרון כמה חברות, ועיריית רמת גן קיבלו קנסות בסכום של מאות אלפי שקלים על שימוש מסחרי עם תוכנות אגרון

רוצה טוב

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה תורנית
אין כזו תוכנה בשם זהותון כוונתך לרישומון.
ושניהם אינם חוקיות.

דבורה שוורץ

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
זה הכל אותן תוכנות בשינוי השם, שינוי צורה וכו'
הצד השווה שבכולן, שהן חושפות מפרטיותם של הדרים בארץ.

רמה פלוס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אני לא מבין מה אתם רוצים??????
אם אני יפרסם את ת.ז. של תושבי בני ברק בפלאיירים, ישימו אותי בכלא? איזה שטויות!!!
שוב ושוב אני אומר-אגרון זה תוכנה של משרד הפנים, ופרצו אותה ולכך היה כלא, זה כמו לפרוץ תוכנה של מייקרוסופט, שאומנם לא יהיה כלא, אבל יהיה בוודאי בית משפט וקנסות כספיים, ברגע שזה משרד הפנים שזה פריצה למשרד ממשלתי, זה הגיע לממדים של כלא...
וגם מה שכתבו לעיל על עיריית רמת גן וכו'-שם זה היה שימוש מסחרי,,, זה משהו אחר לגמרי לגמרי...

אין שום בעיה ב'זהותון/רישומון'.

צל

משתמש צעיר
תודה לכל המגיבים.
אני רואה שאין לי ברירה ואסביר למה אני צריכה אותה--
בשביל עזרה באיתור מאבדים ומוצאים כי יש לי שלוחה של הגמ"ח המרכזי להשבת אבדה. וכשמישהו מוצא רב קו, ת.ז. ,מסמכים שונים או רק שם על חפץ לעיתים זה יכול לעזור לאתר את המאבד.(ויש הרבה מאד):(
אז איך אפשר בצורה חוקית לברר פרטים אלו? למי יש רעיון?:confused:

רוצה טוב

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה תורנית
בנתיים עד שיהיה לך את התוכנה אני מוכן לעזור, כל פעם שאת צריכה לברר פרטי ת"ז של מישהו כדי למצא אבידה, תשלחי לי מייל ואני יעזור לך, יש לי גם את אגרון וגם את רישומון.

צל

משתמש צעיר
נכתב ע"י רוצה טוב;811854:
בנתיים עד שיהיה לך את התוכנה אני מוכן לעזור, כל פעם שאת צריכה לברר פרטי ת"ז של מישהו כדי למצא אבידה, תשלחי לי מייל ואני יעזור לך, יש לי גם את אגרון וגם את רישומון.

תודה.
רק שאלה לי אחת-
אז איך לכם יש, אם זה לא חוקי?ולמה לי לא יכול להיות? (לא בקינטור. ממש לא!)

נוכחות לעסקים

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
עריכה תורנית
D I G I T A L
נכתב ע"י רמה פלוס;811850:
אם אני יפרסם את ת.ז. של תושבי בני ברק בפלאיירים, ישימו אותי בכלא? איזה שטויות!!!
שוב ושוב אני אומר-אגרון זה תוכנה של משרד הפנים, ופרצו אותה ולכך היה כלא, זה כמו לפרוץ תוכנה של מייקרוסופט, שאומנם לא יהיה כלא, אבל יהיה בוודאי בית משפט וקנסות כספיים, ברגע שזה משרד הפנים שזה פריצה למשרד ממשלתי, זה הגיע לממדים של כלא...
וגם מה שכתבו לעיל על עיריית רמת גן וכו'-שם זה היה שימוש מסחרי,,, זה משהו אחר לגמרי לגמרי...

העובודות מדברות בעד עצמן

לראשונה הוטלו קנסות מנהליים בסך 177,000 ₪ על חברה בגין שימוש מסחרי במאגר מידע לא חוקי תוך הפרה של חוק הגנת הפרטיות

הרשות למשפט טכנולוגיה ומידע הטילה לראשונה קנסות מנהליים בסך 177,000 ₪ על חברה בגין שימוש מסחרי במאגר מידע לא חוקי תוך הפרה של חוק הגנת הפרטיות. הקנסות הוטלו על חברת נקודת שיווק וסחר בע"מ לאחר שהתגלה כי החברה ביצעה שימוש בקובץ "אגרון", מרשם האוכלוסין הלא חוקי המופץ באינטרנט, לצורך שיווקי.

בעקבות תלונה שהגיעה לרשם מאגרי המידע, בוצע בחברת נקודת שיווק וסחר בע"מ פיקוח מנהלי ונמצא כי החברה עשתה שימוש במאגר מידע בלתי חוקי לצורך פעולות שיווקיות. את ההליך ניהלו מפקחי הרשות למשפט, טכנולוגיה ומידע תוך הפעלת סמכויות רשם מאגרי מידע, האחראי מכוח חוק הגנת הפרטיות, לפיקוח על הפרטיות במאגרי מידע.

בפיקוח נמצא, כי במהלך פעילותה עשתה חברת נקודת שיווק וסחר בע"מ שימוש במאגר המידע הלא חוקי המופץ באינטרנט בשם "אגרון", ובו פרטים על אזרחים אשר דלפו מתוך מרשם האוכלוסין. הפרטים כוללים, בין היתר, שם, כתובת, תאריכי לידה, תאריכי עליה ופטירה ופרטים על ילדי האזרח וקשרי המשפחה שלו.

נקודת שיווק וסחר בע"מ נהגה לטלפן לאנשים ביום הולדתם או בסמיכות לו, ולהציע להם הטבה לרגל יום חגם ברכישת מוצר ה"לוטו דיל" אותו היא משווקת.

על בסיס ממצאי הפיקוח החליטה הרשות על הטלת קנסות מינהליים בסך כולל של 177,000 ₪, וזאת על בסיס של שימוש במידע שלא למטרת הקמת מאגר המידע.
http://www.justice.gov.il/MOJHeb/ILITA/News/News_6624.htm

ועוד סיפור

258 אלף שקל קנס לחברה שהפיצה מידע על אזרחים בישראל
חברת מ.נ.ר מערכות מידע מכרה מאגרי מידע ותוכנות, שעיקר פעילותם מבוסס על עותק לא חוקי של מאגר מידע. התוכנה מאפשרת מיפוי קשרי משפחה, יחסי שכנות וכמובן איתור פיזי של אדם
ענת שיחור-אהרונסון | 21/6/2010 13:25
הרשות למשפט, טכנולוגיה ומידע במשרד המשפטים (רמו"ט) הטילה קנס בסך 258 אלף שקל על חברה שהפיצה ומכרה מאגרי מידע ותוכנות, שעיקר פעילותם מבוסס על עותק לא חוקי של מאגר מידע, אודות אזרחי מדינת ישראל.

חברת מ.נ.ר מערכות מידע בע"מ, המתמחה בפיתוח מערכות לניהול תיקי הוצאה לפועל ובמתן שירותי מחשוב למשרדים העוסקים בגביית חובות, פיתחה רכיב לאיתורחייבים המאפשר למצוא פרטים אישיים אודות האדם אותו מחפשים.

רכיב זה נמכר ללקוחות החברה יחד עם קובץ המכיל מידע אודות מרבית אזרחי מדינת ישראל וכולל תאריכי לידה מלאים, פרטי התקשרות ומספרי תעודת הזהות של ההורים. התוכנה מאפשרת מיפוי קשרי משפחה, יחסי שכנות וכמובן איתור פיזי של אדם. חברת מ.נ.ר מכרה את הרכיב בצירוף מאגר המידע לכ-80 לקוחות שונים, מרביתם משרדי עורכי דין.

במהלך פעולות האכיפה הוצא על ידי רמו"ט, בפעם הראשונה, צו להעתקה וחיפוש במחשבי מ.נ.ר. ובעותקי התוכנות, ובמאגרי מידע שנתפשו בחיפוש
בוצעו פעולות חקירה מתקדמות של רמו"ט לניתוח המידע וזיהוי ההפרות.

הטלת קנסות אלו מהווה המשך ישיר לקנס בסך 177 אלף שקל שהטילה רמו"ט לפני כ-6 חודשים על חברת "נקודת שיווק וסחר" בע"מ, שהשתמשה במאגר המידע הבלתי חוקי "אגרון" שהופץ ברשת האינטרנט.

בנימין41

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
נכתב ע"י צל;811851:
יש לי שלוחה של הגמ"ח המרכזי להשבת אבדה. וכשמישהו מוצא רב קו, ת.ז. ,מסמכים שונים או רק שם על חפץ לעיתים זה יכול לעזור לאתר את המאבד.(ויש הרבה מאד):(
אז איך אפשר בצורה חוקית לברר פרטים אלו? למי יש רעיון?:confused:

בצורה חוקית, זה לגשת למשרד הפנים ולהגיש שאילתא לפי מספר ת.ז. (נראה לי חינם)
לחכות כמה שעות בתור וכו'.

זוהי הדרך החוקית היחידה לקבל שם וכתובת לפי ת.ז.!!!

Yisrael

משתמש פעיל
תוכנת אגרון וכמו כן רישומון, הן תוכנות פרטיות שתוכנתו ע"י מתכנתים פרטיים. מה שנגנב ממשרד הפנים זהו מאגר המידע. אגרון ורישומון הן בסך הכל תוכנות החיפוש לחיפוש בתוך מאגר המידע הגנוב.

בכל אופן זה אכן שוקל הרבה וקשה להעלות, אם צריך עזרה אשמח לסייע ג"כ.

2OR

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
נכתב ע"י רמה פלוס;811850:

יומרני מצידך לקבוע ש'אין שום בעיה ב'זהותון ורישומון'
בה בשעה שמתריעים ומזהירים פעם אחר פעם שגם הם בעייתיים
ובעצם הכל אותו מסד נתונים שעליו הולבשו תוכנות ניווט וחיפוש שונות.

אתה מוזמן להגיש שאלה למשטרת ישראל
ולעדכן אותנו כשיאשרו לך שאכן אין שום בעיה בזהותון, רישומון וכדומה
עד אז, אנא השתדל להימנע מקביעת עובדה, שעלולה לעלות באי אילו אי-נעימויות.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  109  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה