תגידו לי מה עושים?!?

אסתי-בראון

להיות אמא מחוברת
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
משתפת בתסכול ואולי אזכה גם לעצות נבונות, במידה ויש כאלו.
ואם זאת לא היתה פעם שלישית בתקופה הממש אחרונה, לא הייתי מטריחה את באי ובאות הפורום ועוד בליל הושענא רבא.
במה דברים אמורים?
שמעתם משהו על רופאים שמפספסים דלקות ריאות?
שמהדקים את האזיקים על היד הנותנת מרשם לאנטיביוטיקה?
שנותנים לילד לסבול שבועיים ואז מפנים לבירור מעמיק יותר?
אני פשוט יוצאת מדעתי!
היה לי סיפור כזה עם שני ילדים, ועכשיו השלישי.
ילד סובל, משתעל, סליחה, נחנק משיעול, מעלה חום לסירוגין, שבועיים.
במשך הזמן הזה הייתי אצל רופא הילדים אחרי יומיים מתחילת המחלה - הריאות נקיות. שבוע חולף ואין שום הטבה. שיעול כמו קיטור. הרופא נתן אנטיביוטיקה לשיעול (לא כי יש משהו, אלא כי יש הרבה ליחה). חלף שבוע ואין שום שיפור. אפילו החמרה. הולכים לרופא בפעם השלישית, והוא 'מסכים' לתת הפניה לרנטגן. חול המועד, לכו תמצאו מכון רנטגן פתוח. בסוף רופא של עזר מציון נתן הפניה למיון...
קדמו לסיפור הזה סיפורים דומים עם שני ילדים אחרים.
אחד העלה חום לסירוגין. לסירוגין זה אומר יומיים עם חום, ויום וחצי הפסקה ושוב, וחוזר חלילה. שיעולים עמוקים ומלאי ליחה. אחרי שבועיים, שלושה ביקורים אצל הרופא, קיבלנו אזניל.
השני קיבל חום, אחרי כמה ימים ירד, ושוב עלה ושוב, ירד, בקיצור. שוב לאחר שבועים שבהם ביקרנו שלוש פעמים אצל הרופא, הוחלט שזה ברונכיט והילד קיבל אנטיביוטיקה.
ועכשיו תגידו, זה נורמלי?!
בשביל זה הוא רופא ילדים? (והטופ שבטופ - כך אומרים...)
מה הענין להוציא לילד ולהורים את הנשמה עד שמאבחנים?
אוף, אני מתוסכלת, שבליל הושענא רבא בעלי צריך לבלות עם הפציינט במוקד במקום לשבת וללמוד או לומר את התיקון.
מה אומרים על כך המבינים דפה?

יעל אייזיקוביץ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מרצה בבית פרוג
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
אני אומרת: להחליף רופא.
לעמוד על שלך: "אני לא יוצאת ממך בלי הפניה לצילום".
ואחרי הכל זה משמיים..

yudb

משתמש סופר מקצוען
גם לי זה קרה.
למזלי, בבית מרקחת אמרה לי הרוקחת לבדוק אם זה לא דלקת ראות.
עשינו רנטגן - ו---
דלקת ריאות.
בכל אופן, כשסיפרתי על כך למשהי שמבינה, היא אמרה שכשהרופאים לא מאבחנים דלקת ריאות, הם לא מאבחנים, כי היא עדיין לא נמצאת.
ז"א הילד סובל עד שמתפתחת הדלקת, רק אחרי כמה זמן ניתן לאבחן אותה.

מלכי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
ומה תאמרי על רופא ילדים מומחה מאד! שנתן לי הפניה למיון בשביל שיעשו לו שם צילום ויראו אם יש דלקת ריאות.
בתכלס - הגעתי לביה"ח למיון היה שם רופא תורן שחש את עצמו ולא רצה בשום אופן לתת לי צילום. אלא אמר רק בדיקת דם... אחרי הבדיקת דם - שמחכים לתוצאה שעה + הוא שלח אותנו לעשות צילום ... כי לא היה נאה לו שרופא הילדים יחליט לו מה לעשות....... ואכן בצילום יצא שיש לילד דלקת ריאות חריפה מאד!!!

אסתי-בראון

להיות אמא מחוברת
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
נכתב ע"י יעל א;1396619:
אני אומרת: להחליף רופא.
חשבתי על זה, אבל מי יודע מה אני מחליפה במה? אני שומעת שזה קורה להרבה רופאים.
מדובר ברופא ותיק ומפורסם, שבאים אליו מחוץ לעיר.

שקדיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
D I G I T A L
מבינה את תיסכולך
לא קל ילדים חולים בתקופה הזאת

עד כמה שידוע לי
דלקת ריאות לא מתחילה מיד
אלא מתפתחת
ולכן אם היה שולח אותך לצילום בימים הראשונים לא היו רואים כלום
וברונכיט זה לא דלקת ריאות
רק לפעמים הדלקת יכולה להמשיך מאיזור הסימפונות (ברונכיט) לריאות

ולדעתי
עודף אנטיביוטיקה ממש לא בריא
כך שבהחלט עדיף ללכת לרופא 3 פעמים
בשביל לגלות שלפעמים זה עובר גם לבד..

אבל אחרי הכל את חייבת להאמין במקצועיותו של הרופא ובסגנונו
ואם יש לך ספק תעברי למישהו אחר (יש מספיק רואפים שלא לוקחים ע"ע סיכונים ועל כל אדמומית בגרון הם רושמים אנטיביוטיקה - דבר שאני למשל לא מבינה איך הולכים אליהם)
כי זה בנוי על יחסי אמון

רפואה שלמה!!

bekki

משתמש מקצוען
אסתר יקירתי!
בחיים ,אבל בחיים אל תפספסי את 'תחושת האם' שבך.ואם את מריחה דלקת ריאות-כי לשנייים היה או כי החרחורים לא נראים לך,פשוט תעמדי על כך כבר בביקור ראשון על הפנייה לרנטגן.
ויהיו שיקפצו עלי ועל הקרינה המייננת...

תעשי טובה, זה חוסך הרבה כאב ראש ולילות ללא שינה

רפואה שלימה

bekki

משתמש מקצוען
נכתב ע"י שקדיה;1396627:
מבינה את תיסכולך
לא קל ילדים חולים בתקופה הזאת

עד כמה שידוע לי
דלקת ריאות לא מתחילה מיד
אלא מתפתחת
ולכן אם היה שולח אותך לצילום בימים הראשונים לא היו רואים כלום
וברונכיט זה לא דלקת ריאות
רק לפעמים הדלקת יכולה להמשיך מאיזור הסימפונות (ברונכיט) לריאות

ולדעתי
עודף אנטיביוטיקה ממש לא בריא
כך שבהחלט עדיף ללכת לרופא 3 פעמים
בשביל לגלות שלפעמים זה עובר גם לבד..

אבל אחרי הכל את חייבת להאמין במקצועיותו של הרופא ובסגנונו
ואם יש לך ספק תעברי למישהו אחר (יש מספיק רואפים שלא לוקחים ע"ע סיכונים ועל כל אדמומית בגרון הם רושמים אנטיביוטיקה - דבר שאני למשל לא מבינה איך הולכים אליהם)
כי זה בנוי על יחסי אמון

רפואה שלמה!!

לא כל דלקת ריאות מתחילה בהדרגה ,לפחות לא כזאת הנראית לעין.
לפעמים בלי הקדמה החום מקפץ ל39.5 -40 ועדיין אין שום סימפטום .רק לאחר נטילת אנטיביוטיקה במשך 48 שע' מתפתחת ליחה מטורפת שמחפשת דרך לצאת.

Michal480

משתמש רשום
אני עברתי מרופא שרק פעמים נדירות ביותר ראיתי אנשים יוצאים בלי מרשם ממנו, אז לדעתי המקרה שלך עדיף

שקדיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
D I G I T A L
בקי, צודקת
רק שפה היא מציינת שהלכה כמה פעמים
אז גם זה קורה שדלקת ראות מתפתחת מדברים אחרים כמו שפעת, ברונכיט וכו'
והכי התחברתי למה שכתבת על האינטואיציה האמהית
הרופא שלי שממעט מאד באנטיביוטיקות וכו', תמיד שואל אותי מה אני חושבת ואיך אני רואה את הילד

ואני בהחלט חושבת שאם למישהי יש רוגע נפשי ממרשמי אנטיביוטיקה ובדיקות רנטגן, אז שתעבור לרופא בסגנון הזה
גם אם הוא לא הרופא שכווולם הולכים אליו

פאוור

משתמש פעיל
יעל א;
ואחרי הכל זה משמיים.

לגמרי,
גם לי היה פעם עם אחד הילדים שבמשך שבועיים היה יומיים עם חום ויום וחצי בלי, ובלויים ארוכים בקופ"ח ורופא ילדים מעולה (עוד מילדותי!) ואחרי שבועיים כאלו אובחנה דלקת ריאות סמויה, יש כזה דבר, ולא הפסקתי ללכת לרופא הזה בשל המקרה, אדרבא, עדיפה זהירות מאשר מהירות בנתינת אנטיביוטיקה עודפת שגורמת לגוף לפתח עמידות לאנטיביוטיקות...
תקראו קצת מידע.... זה לא צחוק, יש לזכור הרופא הוא רק שליח, כל תחום רפואה הוא ממש לא שחור ולבן...
ואחרי.. ואולי לפני, הכל משמיים,
רפוא"ש!

אסתי-בראון

להיות אמא מחוברת
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
נכתב ע"י bekki;1396631:
אסתר יקירתי!
בחיים ,אבל בחיים אל תפספסי את 'תחושת האם' שבך.ואם את מריחה דלקת ריאות-כי לשנייים היה או כי החרחורים לא נראים לך,פשוט תעמדי על כך כבר בביקור ראשון על הפנייה לרנטגן.
ויהיו שיקפצו עלי ועל הקרינה המייננת...

תעשי טובה, זה חוסך הרבה כאב ראש ולילות ללא שינה

רפואה שלימה
בקי, תבורכי משמים בפתקא טבא ובכל מילי דמיטב על העידוד השפוי הזה! בכל הטרנד הנוכחי - ואני מודה שגם אני חלק ממנו - למעט ככל האפשר באנטיביוטיקה, אולי איבדנו קצת את החוש הזה.
נכתב ע"י שקדיה;1396675:
בקי, צודקת
רק שפה היא מציינת שהלכה כמה פעמים
אז גם זה קורה שדלקת ראות מתפתחת מדברים אחרים כמו שפעת, ברונכיט וכו'
והכי התחברתי למה שכתבת על האינטואיציה האמהית
הרופא שלי שממעט מאד באנטיביוטיקות וכו', תמיד שואל אותי מה אני חושבת ואיך אני רואה את הילד

ואני בהחלט חושבת שאם למישהי יש רוגע נפשי ממרשמי אנטיביוטיקה ובדיקות רנטגן, אז שתעבור לרופא בסגנון הזה
גם אם הוא לא הרופא שכווולם הולכים אליו

מה שעצבן אותי שזה חזר על עצמו עם שלושה ילדים בתקופה קצרה של כמה שבועות. ליתר דיוק: מהשבוע שבו החלו הלימודים חיי סובבים סביב הביקורים אצל הרופא והספקולציות, זה כן אנטיביוטיקה או לא. ובזמן הזה: כמה ימים שילד מרגיש רע כמה ימי עבודה שהופסדו, כמה שיעולים שהעירו את החולה התורן פלוס ההורים בלילה, כמה ילדים הוא הדביק בדרך, כמה כביסות של בגדים וכלי מיטה שכובסו. וכאמור, אני ממש לא מחזיקה מתרופות. אפילו אקמול ניתן אצלנו במשורה, ולא תמיד ביחס ישיר לגובה הטמפרטורה שמראה המדחום אלא יותר לפי ההרגשה של הילד וההתנהגות שלו.
ולכן קשה לומר שיש לי רוגע נפשי ממרשמים ומרנטגן
אבל כשמתייסרים ולא יוצאים מזה, אין מנוס אלא לערוך בירור מעמיק. ומרגיז אותי שהילדים שלי סובלים. מילא אני, אבל הם, מה חטאו הטהורים האלה?
הרופא שלי הוא לא מהזן שנותן אנטיביוטיקה, וזה מה שאני בהחלט מעריכה אצלו. מצד שני הוא גם לא מהסגנון שמתיעץ עם האמא. מענין לשמוע (שקדיה, אם אפשר באישי) מה שמו של הרופא ומטעם איזו קופה הוא מקבל.
תודה לכולם על הגב והתמיכה.

אסתי-בראון

להיות אמא מחוברת
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
והכי חשוב שלא עדכנתי:
האבחנה היא כמובן, דלקת ריאות, ובזכות שטיפלנו באנטיביוטיקה (בלתי יעילה) במשך שבוע, קיבלנו עכשיו עוד: שילוב של שני סוגים שונים. בשורות טובות ופתקא טבא לכולם.

BRO

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
עריכה והפקת סרטים
אני כבר מזמן למדתי לפתח אינטואיציה אמהית, וכשאני מרגישה שיש סיבה, אני לא מוכנה לוותר לרופא בשום אופן על בדיקת דם, בבדיקת דם אין קרינה, ואפשר בקלות לזהות דלקת במקרה הצורך.

יעל אייזיקוביץ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מרצה בבית פרוג
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
אצלנו בכללית לרופא יש מכשיר שבודק במקום, ואם יש חשש לדלקת הוא עושה בדיקת דם ותוך רבע שעה יש תשובה.
בסניף הקרוב אלי אין את המכשיר אז אם הוא חושש הוא מבקש שאבוא לסניף שם
אבל זה לא כל הרופאים בקופה, הוא אחראי במיוחד.

טוליפ

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
רופא טוב נמדד בכושר ההבחנה שלו, כי ההבחנה היא 99% מהעניין, לכן רופא שלא מצליח לאבחן דלקת ריאות, הייתי מחליפה אותו באחר. סיפרה לי מישהי על רופא שכושר ההבחנה שלו כ"כ טוב, שהוא מבקש ממנה לשמוע את השיעול בטלפון ולפי זה אבחן דלקת ריאות סמויה (אין לי מושג מה זה בדיוק)
ואני הלכתי לרופא עם ילד שסבל מכאבי בטן ללא חום, והוא לקח משטח גרון כי טען שחיידק הסטרפ' עושה לפעמים כאבי בטן, ואכן היה לו חיידק.
רפואה שלימה!

rosmarin

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
אחותי לימדה אותי כלל. רופא שלא מאמין לאמא- גם האמא לא צריכה להאמין לו.
מותר לשאול עוד רופא אם את מרגישה שהרופא לא שמע אותך והפנים את כל מה שאת אומרת. לשאול עוד רופא לא מזיק.
ואני כותבת את זה מתוך נסיון.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  7  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה