תאום מס + חופשת לידה

קטנטן

משתמש רשום
לצורך תאום מס ממוחשב
כשאני רושמת מספר חודשי העבודה הצפויים במהלך השנה: ובמהלך השנה יהיה לי חופשת לידה כמה חודשים רושמים בחישוב?
כולל החופשת לידה או לא?

יהודה מילר

מנהל פורום חשבונאות ומס
מנהל
מנוי פרימיום גולד
לצורך חישוב המס הסופי יש לרשום את כל ההכנסות שיהיו במהלך השנה מכל המקורות.

זיסונת

משתמש מקצוען
אני בחופשת לידה ובאמצעה החלה שנת מס חדשה. האם אני צריכה לסדר מיד את תאום המס או לחכות עד שאשוב לעבודה?

האם ידוע לכם אם מותר לי להאריך חופשת לידה על ידי אישורי מחלה כמה שאני רוצה?

A052

משתמש סופר מקצוען
תיאום מס נועד למי שיש לו בו זמנית שני הכנסות.

כך שאם היה חודש של חופשת לידה ואח"כ המשכת בעבודה הקודמת אין צורך בתיאום מס.
וחופשת מחלה תלוי איפה את עובדת ומה תנאי העבודה, ובעיקר בכמות ימי המחלה שצברת.

זיסונת

משתמש מקצוען
נכתב ע"י A052;2042255:
כך שאם היה חודש של חופשת לידה ואח"כ המשכת בעבודה הקודמת אין צורך בתיאום מס.
וחופשת מחלה תלוי איפה את עובדת ומה תנאי העבודה, ובעיקר בכמות ימי המחלה שצברת.

את מתכוונת שדמי לידה אינם נחשבים הכנסה ועל כן יהיה עלי לערוך תאום לשנת 2016 רק כשאשוב לעבוד , כמובן, בשתי המשרות?
ימי מחלה יש לי המון. ואני עובדת בחינוך העצמאי. שמעתי שמועה שיגבילו את הארכת החופשה, עם סיקים, לחודש. מותר להם?

A052

משתמש סופר מקצוען
דמי לידה הם כן הכנסה החייבת במס

כך שלאחר שתחזרי לעבוד תצטרכי לכתוב זאת בהכנסות השנתיות בטופס תיאום המס (עד כמה שאני יודע ביטוח לאומי מנכה מס אוטומטית ללא בדיקה אם בכלל צריך לנכות וכמה).
ולא שמעתי לגבי הגבלה על ימי מחלה בחינוך העצמאי מעבר למה שכתוב כאן באתר משרד החינוך.

ספרנוביץ

משתמש פעיל
לא יצא לי ברור.
כשאני ממלאת תיאום מס אחרי חופשת לידה שהתחילה בחודש ה2.
1. כמה חודשים אני צריכה למלאות בטופס של ביטוח לאומי כחודשי עבודה?
2. האם עלי להצהיר על ההכנסה מחופשת לידה כיון שאני לא רואה שום מקום המתאים להכניס את זה.
אשמח לכל תשובה שתקדם אותי.

הבריסקער הנודד

משתמש מקצוען
אשתי יצאה לחופשת לידה בחודש הראשון, השני והשלישי. ניכו לה מס הכנסה. כעת היא ממלאה תיאום מס ראשוני באינטרנט
א. איך מחזירים את זה?
ב. איפה מכניסים את ההכנסה הזאת בתיאום מס?

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  57  פעמים

לוח מודעות

למעלה