דרוש מידע שערורית הבנקים לגבי טיפול באזרחים אמריקאים

מאיר 4134

משתמש מקצוען
אני אזרח אמריקאי והחלטתי לפני כמה חודשים להצהיר על אזרחות בבנק והגשתי להם טופס W9 עם כל הפרוצדורה הנצרכת. מתברר שהסניף בנק שלי העביר לסניף המרכזי שמטפל בFATCA את המידע אודות אזרחותי אך לגבי העברת המסמכים היתה שם איזושהי בעיה והסניף המרכזי לא עדכן את טופס הW9 השבוע לפתע נחסם לי החשבון בנק ללא כל אזהרה מוקדמת "עקב אי הגשת מסמכים" כל ההוראות קבע והכרטיסי אשראי חזרו ולקח מספר ימים עד שסידרתי את העניין.

וזה לא נורמלי שאם חסר מסמך כלשהו אז אין שום חוקים וגבולות ומותר להם לעשות הכל !

ומה עוד שהם לא הודיעו שהם לא קיבלו את המסמך החסר. חברה, כל כך קשה לשלוח מכתב פשוט שכתוב בו "חסר מסמך" מדוע להוריד את השלטר ולגרום סבל גדול ללא כל התחשבות מינימלית ???

נערך לאחרונה ב:

A052

משתמש סופר מקצוען
הבנקים חשופים לרגולציה קיצונית מאד מצד רשויות המס האמריקאיות על כל חשבון של אזרח ארה"ב.
לכן הם נוקטים בפעולות קיצוניות מול לקוחות כאלו.

מאיר 4134

משתמש מקצוען
מסקנה:
כשאתה פותח חשבון בנק אל תצהיר על היותך אזרח אמריקני.
בדוק ומנוסה.

גם אני חשבתי כך במשך מספר שנים, אך חברה של אשתי שהיא עובדת בנק אמרה לאשתי שכדאי להצהיר, כי אם יתברר לבנק היותי אמריקאי זה לא טוב.

ומה עוד שכדי לשלם לאמריקאים מס הכנסה צריך להרוויח הרבה מאד ובינתיים מה לעשות אני לא חושש מכך.
וכן להפקיד את הצ'קים מהIRS דרך הבנק זה עלות מינימלית ולא כמו הסכומים האסטרונומיים שהייתי משלם עליהם בעבר (וגם כעת כמדומני הרבה יותר קשה\בלתי אפשרי להשיג חלפן שיפרוט לך צ'ק אמריקאי)

הבנקים חשופים לרגולציה קיצונית מאד מצד רשויות המס האמריקאיות על כל חשבון של אזרח ארה"ב.
לכן הם נוקטים בפעולות קיצוניות מול לקוחות כאלו.

זה נכון,

אבל בינואר הלכתי להצהיר על אזרחות, וכעת הם נזכרים שחסר להם מסמך ? (שבכלל הגשתי אותו !) בסך הכל צריך שישלחו מכתב על חוסר במסמכים, וצורת ההתנהלות שחשתי לא מתקבלת על הדעת על אף הרגולציה שעוברת עליהם, מסתבר שהמחלקה שמטפלת בנושא הFATCA לא קשורה להתנהלות רגילה של הבנק שבה יש חוקים את להתנהג וכל מצב קיצון מעורר להם את נוהל הלחם או ברח ועדיין הם לא עצבו את הדרך שבה צריך לנהוג.

נערך לאחרונה ב:

mg3

משתמש מקצוען
עריכה והפקת סרטים
@מאיר 4134
אתם רוצים לומר שאם אני מדווחת על חשבון הבנק שלי שאני אזרחית אמריקאית אז עולה לי יותר זול להמיר את הצ'קים של הIRS???
כל פעם זה סיפור מחדש איפה לפדות אותם!!

מאיר 4134

משתמש מקצוען
@מאיר 4134
אתם רוצים לומר שאם אני מדווחת על חשבון הבנק שלי שאני אזרחית אמריקאית אז עולה לי יותר זול להמיר את הצ'קים של הIRS???
כל פעם זה סיפור מחדש איפה לפדות אותם!!

עולה אולי 1$ אבל אני לא זוכר בדיוק כמה ואני לא רחוק מהסכום....

• תודה
Reactions: mg3

מאיר 4134

משתמש מקצוען
חידוש עצום, תודה

אני מכיר משהו שמפקיד את הצ'קים האלה בסניף הרגיל שלו גם בלי להצהיר על אזרחות, אבל זה במקום קצת נידח שאולי בו הסניף לא כ"כ מודע לעניין ובכל בנק ממוצע אוטומטית שואלים אתכם אם אתם אמריקאים אם מפקידים צ'ק מהIRS

לילי 1

משתמש מקצוען
@מאיר 4134
אין קשר בין מס הכנסה אמריקאי לדיווח בבנק

מעניין מה יש לחברה של אישתך להגיד, למה זה לא כדאי?
ואם הבנק "יכעס" עלי? ואני "אסתכסך" איתו?
יש לי עוד הרבה חברים (בנקים) שמתחרים על החברות איתי.
זה מלבד העובדה שברור שיש מה להפסיד ואין מה להרוויח מהדיווח הזה

במקומך הייתי בודקת את האפשרות לעבור בנק ושם להיות חכם יותר בהצהרה (מכירה גם מישהו שנתן סוסיאל לא נכון, זה היה לפני שנים ונראה לי שזה עדיין עובד לו)

לגבי הפקדת הצ'קים- הכי נח למצוא חבר או קרוב עם בנק אמריקאי ולהפקיד לשם.

עריכה: ההמלצה מסתמכת ע"כ שבינתיים נראה שאין סנכרון בין הבנקים

נערך לאחרונה ב:

תלמידים

מהמשתמשים המובילים!
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עיצוב פונטים
עימוד ספרים
לשאלת פותח האשכול, כדאי לשקול תלונה למפקח על הבנקים, אם אכן בירוקרטיה אמריקאית מטרידה את הבנקים, שידעו להתמודד גם עם הצד הישראלי..
הם לא אוהבים את זה בכלל, תוכלו להוכיח על פגיעה בדירוג אשראי (וכמובן לדרוש מהבנק שיסדר את זה -- הוא יכול) וכו'.
הגשת התלונה הוא תהליך לא סבוך.

A052

משתמש סופר מקצוען
לשאלת פותח האשכול, כדאי לשקול תלונה למפקח על הבנקים, אם אכן בירוקרטיה אמריקאית מטרידה את הבנקים, שידעו להתמודד גם עם הצד הישראלי..
הם לא אוהבים את זה בכלל, תוכלו להוכיח על פגיעה בדירוג אשראי (וכמובן לדרוש מהבנק שיסדר את זה -- הוא יכול) וכו'.
הגשת התלונה הוא תהליך לא סבוך.
הפיקוח על הבנקים רועד הרבה יותר מהבנקים עצמם מהפיקוח האמריקני, והכל נעשה בגיבוי שלו!!
יש לי עוד הרבה חברים (בנקים) שמתחרים על החברות איתי.
אין שום בנק ש"אוהב" אזרחים אמריקאיים, זה כאב ראש עצום לבנקים ואף אחד לא יתן שירות טוב יותר.
אבל בינואר הלכתי להצהיר על אזרחות, וכעת הם נזכרים שחסר להם מסמך ? (שבכלל הגשתי אותו !) בסך הכל צריך שישלחו מכתב על חוסר במסמכים, וצורת ההתנהלות שחשתי לא מתקבלת על הדעת על אף הרגולציה שעוברת עליהם, מסתבר שהמחלקה שמטפלת בנושא הFATCA לא קשורה להתנהלות רגילה של הבנק שבה יש חוקים את להתנהג וכל מצב קיצון מעורר להם את נוהל הלחם או ברח ועדיין הם לא עצבו את הדרך שבה צריך לנהוג.
זה אכן אתה צודק, עליך לפנות בכתב לפניות הציבור של הבנק שההתנהלות לא תקינה, ושנגרם לך נזק ואתה דורש פיצויים. ואם הם יענו בצורה לא רצינית תפנה גם לבנק ישראל על ההתנהלות הספציפית הזו.

לילי 1

משתמש מקצוען
אין שום בנק ש"אוהב" אזרחים אמריקאיים, זה כאב ראש עצום לבנקים ואף אחד לא יתן שירות טוב יותר.
אבל זה בדיוק מה שאני אומרת
אם בגלל שלא תדווח תסתכסך עם הבנק שלך,
לך לבנק אחר
שגם בו לא תדווח
(או שתחליט שהפעם שווה לך להתחיל דף נקי וכן לדווח. לא משנה, העיקר הוא שהסיכון שהבנק שלך לא יהיה מרוצה ממך לא אמור לשנות לך את ההתנהלות)

מישהו אחד ועוד

משתמש פעיל
ההמלצה שלא לדווח לבנק היא בעייתית.
בכל חשבון חדש אתה מצהיר אם אתה עם אמריקאי או לא. ובהמשך יבקשו גם בחשבונות ישנים.
משמע אם לא הצהרת כן , הצהרת שלא.
עכשיו אתה נכנס למתן הצהרה שגויה שזה כבר עלול להיות בעיה מול הרשויות.
הבנקים מעבירים אחת לשנה את רשימת החשבונות לirs.

הרב הגו-N

משתמש פעיל
אני אזרח אמריקאי והחלטתי לפני כמה חודשים להצהיר על אזרחות בבנק והגשתי להם טופס W9 עם כל הפרוצדורה הנצרכת. מתברר שהסניף בנק שלי העביר לסניף המרכזי שמטפל בFATCA את המידע אודות אזרחותי אך לגבי העברת המסמכים היתה שם איזושהי בעיה והסניף המרכזי לא עדכן את טופס הW9 השבוע לפתע נחסם לי החשבון בנק ללא כל אזהרה מוקדמת "עקב אי הגשת מסמכים" כל ההוראות קבע והכרטיסי אשראי חזרו ולקח מספר ימים עד שסידרתי את העניין.

ומה עוד שהם לא הודיעו שהם לא קיבלו את המסמך החסר. חברה, כל כך קשה לשלוח מכתב פשוט שכתוב בו "חסר מסמך" מדוע להוריד את השלטר ולגרום סבל גדול ללא כל התחשבות מינימלית ???
אם יש לך הוכחות שהמסמכים אכן הוגשו, פשוט תגיש תלונה אצל המפקח על הבנקים.

באיזה בנק אתה

תלמידים

מהמשתמשים המובילים!
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עיצוב פונטים
עימוד ספרים
מעדיף שלא לומר כי זה בגדרי לשוה"ר, כי הבנק לא צריך שם רע בגלל החלטה פזיזה של פקיד זוטר.
שואלים איזה בנק מאפשר לפקיד זוטר לעשות טעויות לא זטוריות.
לאזרח אמריקאי מותר לחשוש לפני שהוא חותם עם בנק שמאפשר תקלות כאלו, או שלא עומד מאחוריהם.

רמיזא

משתמש מקצוען
מסיפור דומה שהיה לי, אני 99 אחוז שמדובר בבנק שפעם הסליינג שלו היה להיות ראשון זה מחייב (היום הם אחרונים), בנק הפועלים.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  1  פעמים

אתגר AI

השתקפות מרהיבה • אתגר 137

לוח מודעות

למעלה