שמירת תצוגה מקדימה בסייקלס כתמונה

• פותח הנושא ets
  • פורסם בתאריך

ets

משתמש רשום
שלום לכלום

לאחרונה התקנתי כרטיס מסך חביב (לא הכי חדש אבל בכל זאת משהו) שעובד עם "KUDA"
מצב הרנדר במצב תצוגת רינדור של סייקלס השתפר פלאים, אבל ברנדור המלא לא ממש.

שתי שאלות

א. איך אני מגדיר גם לרנדר המלא להשתמש בכרטיס מסך באופן מייטבי?
ב. איך אני שומר את הרנדר שכבר נוצר בתצוגה המקדימה כתמונה?

תודה מראש

trew

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
D I G I T A L
1. המהירות השתפרה אבל שים לב, בעוד שאריחים בגודל 64x64 עושים טוב לעיבוד מעבד הם ממש מאטים את מהירות רינדור הGPU.
אם נהיה מדוייקים אם תצליח לרנדר את הסצנה רק על אריח אחד תקבל את המהירות המרבית מהכרטיס מסך שזה בעצם מה שקורה בתכלס ברינדור התצוגה המקדימה.

2. את הגדרות הרנדר אתה שומר על ידי צילום מסך של אזור הרינדור, אין אפשרות אחרת.

יניב

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הדמיות בתלת מימד
אוטומציה עסקית
נעשה קצת סדר:
בסייקלס אתה יכול לרנדר רינדור סופי בעזרת F12 (כמו שהיה במנוע הרגיל) ואז לשמור את התמונה שנוצרת. את הרזולוציה אתה מגדיר בטאב הראשון עם האייקון של המצלמה.
עכשיו, לגבי ה"רינדור" שיוצא במסך כשאתה עובר למצב תצוגה של סייקלס, אפשרי לשמור את ה"תמונה" פשוט ע"י הדפסת המסך ע"י לחיצה על כפתור ה-Prt Sc (Print Screen) שנמצא בד"כ ליד כפתור ה-Scroll Lock (בשורת מקשי ה-F1-F12) ואז להדביק את התמונה בעורך תמונות ולחתוך מה שלא צריך (מסורבל, אבל ככה זה כשעובדים עקום בלי F12).
לגבי האיכות:
אתה יכול לקבוע את האיכות הן של התמונה הסופית והן של ה-Preview (מה שמוצג במסך בזמן אמת) ע"י שינוי הערכים בקטגוריה: "Sampling"
ישנם שני ערכים שם שהראשון שנקרא: "Render" קובע את כמות הדגימות במצבר רינדור (F12) והשני שנקרא: "Preview" קובע את כמות הדגימות במסך.

עכשיו, כמובן שהרינדור הסופי יהיה בד"כ יותר איטי מה-Preview גם בגלל כמות הדגימות וגם בגלל הרזולוציה. בכל אופן בשניהם המחשב משתמש ב-GPU במידה והגדרת זאת בטאב הרינדור (שאיתו עבדנו עד עכשיו)
מה שכן אתה יכול ואפילו מומלץ להגדיר בקטגוריית: "Preformance" מספרים יותר גדולים ל-Tiles, אצלי למשל יש כרטיס gtx680m (מחשב נייד) והוא עובד הכי טוב עם ריבועים בגודל של 512 על 512, אבל אפשרי גם 256 על 256.
ברירת המחדל של 64 איטית יחסית כשמרנדרים עם הכרטיס אבל מהירה כאשר מרנדרים עם ה-CPU (כדאי לעשות ניסוי על סצנה פשוטה כדי לראות את ההשפעה)

כמובן שישנם עוד הגדרות שבגדול אמורות להוציא תמונות יותר איכותיות גם במספר דגימות נמוך אבל את זה אני משאיר לגוגל...

עריכה: trew, אתה זריז!

trew

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
D I G I T A L
יניב תעלה למעלה מ512 ותראה ישועות!
בגלל מגבלות הכרטיס מסך שלי רנדרתי את הפרוייקט האחרון שלי על 2048 והוא חסך לי בזמן מהירות של למעלה מחצי, אם יש לך מספיק זיכרון עם הכרטיס תעשה רק אריח אחד.

יניב

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הדמיות בתלת מימד
אוטומציה עסקית
נכתב ע"י trew;993776:
יניב תעלה למעלה מ512 ותראה ישועות!
בגלל מגבלות הכרטיס מסך שלי רנדרתי את הפרוייקט האחרון שלי על 2048 והוא חסך לי בזמן מהירות של למעלה מחצי, אם יש לך מספיק זיכרון עם הכרטיס תעשה רק אריח אחד.
האמת לא ניסיתי, התמונות לא היו כ"כ גדולות כדי להצדיק אריחים כ"כ גדולים

trew

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
D I G I T A L
נכתב ע"י יניב;993780:
האמת לא ניסיתי, התמונות לא היו כ"כ גדולות כדי להצדיק אריחים כ"כ גדולים
לך תנסה תמונה כלשהי עם הרבה טקסטורות גדולות ורינדור בגודל A3 300dpi.

יניב

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הדמיות בתלת מימד
אוטומציה עסקית
נכתב ע"י trew;993785:
לך תנסה תמונה כלשהי עם הרבה טקסטורות גדולות ורינדור בגודל A3 300dpi.
זה יהיה ניסוי ארוך במיוחד...

trew

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
D I G I T A L
העיקר שתכתוב אחרי זה פוסט :)
אין שמח ממני שהבלוג שלך חזר לפעילות

ets

משתמש רשום
תודה על העצות! השתפר פלאים!
עד כמה שראיתי אצלי זה עובד הכי מהר על 1024X1024, אבל עוד לא ניסיתי סצנות מורכבות.

תודה!

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה