התייעצות שכיר שעובד בשני מקומות חייב בהגשת טופס 1301????

horseman

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
אני עובד בשני מקומות קבוע ולפעמים כמשכורת חד פעמית גם יותר מ2 מקומות
וקיבלתי בקשה להגשת דו"ח 1301
ולא התייחסתי
עכשיו שלחו לי קנס עיצום כספי בסך 4500 ש"ח על שנת 2020
שהיה אפשר לדווח עד מאי 22 ומאז מצטבר לי קנס 500 שקל בחודש!!!!!
לא יודע מה לעשות!
מישהו כאן יכול לתרום מניסיונו.
א' האם אכן אני חייב כי פעם בשיחה עם נציגה נאמר לי שרק אם אני רוצה החזר מס צריך להגיש
ב. מה ניתן לעשות עם הקנס המטורף הזה?

CPA

משתמש פעיל
אי אפשר להתעלם מפניה שלהם להגשת דוח! מקסימום היה אפשר לבקש הבהרה או ביטול הדרישה. חוץ מ-2020 אין דרישה יותר?
יכול להיות שיש להם מידע שדרש את הגשת הדוח. מי שמבצע תיאום מס לא מגיש בד"כ דוח שנתי (למרות שמשתלם לו לבדוק זאת).
לגבי הקנס - לפני שידור הדוח מומלץ להגיש בקשה לביטול/הפחתה. עיצום כספי לא שווה לקנס רגיל, אבל יתחשבו בך.

רבקה נוילנדר

משרד ייעוץ מס והחזרי מס לשכירים
מנוי פרימיום
אני עובד בשני מקומות קבוע ולפעמים כמשכורת חד פעמית גם יותר מ2 מקומות
וקיבלתי בקשה להגשת דו"ח 1301
ולא התייחסתי
עכשיו שלחו לי קנס עיצום כספי בסך 4500 ש"ח על שנת 2020
שהיה אפשר לדווח עד מאי 22 ומאז מצטבר לי קנס 500 שקל בחודש!!!!!
לא יודע מה לעשות!
מישהו כאן יכול לתרום מניסיונו.
א' האם אכן אני חייב כי פעם בשיחה עם נציגה נאמר לי שרק אם אני רוצה החזר מס צריך להגיש
ב. מה ניתן לעשות עם הקנס המטורף הזה?
בעיקרון שכיר לא צריך להגיש דוח שנתי, אך יש כל מיני תנאים שאם שכיר עומד בהם חייב בהגשת דוח
השכיח ביותר זה הכנסות גבוהות מעל תקרה של כ- 600 אש"ח בשנה

יהודה מילר

מנהל פורום חשבונאות ומס
מנהל
מנוי פרימיום גולד
מהניסיון שלי תוכל להגיש בקשה להפחתה או ביטול הקנס עם סבות מוצדקות רק אחרי הגשת הדוח

כמו שציינו תבדוק קודם שאין דרישה לדוחות נוספים

המענה של הנציגה כבר ראית כמה היא שווה.

זה כנראה גם מה שהולך להיות עם המתווה החדש של העוסק פטור - נותנים אפשרות בקלי קלות לפתוח תיק עוסק פטור בכמה לחיצות, אח"כ אין לאדם מושג מה הוא עשה ומה הוא נדרש מהיום לעשות ואחרי כמה שנים יקבל מכתבי אהבה כאלו, ילחץ ואז יפנה לייצוג לטפל בדיעבד או שישלם קנסות גדולים ומיותרים מחוסר ידע...

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה