קרדיט: FoodFromStart - מתכון לפנקייק מושלם
הדרכה מצולמת: https://youtu.be/Q9hVHx3Ot9c
רכיבים
לתערובת הפנקייק2 ביצים
4\1 1 כוס חלב (240 מ"ל)
4 כפות שמן
קורט מלח
2\1 כוס סוכר (80 גרם)
3\1 1 כוס קמח (190 גרם)
1 א. אפיה (20 גרם)
להגשה
סירופ מייפל או דבש או שוקולד
פקאנים קצוצים \ שוקולד \ קליק \ עדשים
אופן ההכנה
הכנת הפנקייקמערבבים את כל המרכיבים במטרפה ידנית
ברגע שמתאחד להפסיק לערבב גם אם נשארו גושים קטנטנים (ערבוב יתר הורס את האווריריות של הפנקייק)
נותנים לתערובת לנוח רבע שעה (לא חובה זה נותן לפנקייק ליהיות יותר אוורירי ותפוח)
משתמשים במחבת יציקה או טפלון ששומרים על חום אחיד
מחממים את המחבת על אש בינונית ( אש גבוהה תשרוף את הפנקייק ואש נמוכה תשאיר אותו נוזלי וספוג שמן)
לא מתחילים להכין לפני שמוודאים שהמחבת חם על ידי טפטוף של כמה טיפות מהבלילה
משמנים את המחבת עם חמאה או ספריי שמן אפשר גם למרוח את השמן עם מברשת של ביצה
יוצקים את התערובת למחבת עם כף כך שהקצה של הכף ניצב למחבת ב 90 מעלות בגובה נמוך (לא מועכים עם הכף)
מטגנים כשתי דקות ברגע שמתחילים ליהיות בועות בפנקייק הופכים לצד שני (אם לא בטוחים אפשר להרים את הקצה ולהציץ אם הוא השחים קצת)
מטגנים עוד כדקה אחרי שהפכנו ומוציאים לצלחת
ממשיכים כך את כל הבלילה
הגשה
עורמים ערמה של פנקיקיים מזלפים מייפל או כל סירופ שאוהבים
מפזרים פקאנים קצוצים שוקולדים או כל תוספת שאתם חולמים
בתאבון !!